אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ממוצעים, נמאסתם

52 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

52.
כולם חמדנים רודפי בצע
מצד שני, רק מלחמות ובצע כסף מביאים קידמה וטכנולוגיה לאנושות הבזויה הזאת. כל ההמצאות הגדולות נבעו או מרצון להתחמש במלחמות או מרצון להרוויח כסף. עצוב. אבל ככה זה. כולם אינטרסנטים בסופו של דבר, ואף אחד לא יעשה כלום אם אין לו מכך תועלת אישית.
אין חדש | 10.11.13
49.
הוא מנבא את ההווה. כבר היום זה כך בישראל
יש את 'עובדי ההייטק' שמרויחים יותר מהממוצע, לא כמו בחו"ל אומנם ...אבל יחסית לפה משכורות לא רעות ויש את 'כל השאר' שמרויחים בממוצע 6000 ש"ח ועם זה צריכים לסגור את החודש ולקנות דירות במיליוני שקלים . לכן בישראל אם אין לך הורים שעוזרים כלכלית אתה אבוד . בני 30 ו40 חיים אצלנו עדיין על חשבון הוריהם שמממנים להם הרבה דברים
זה כבר קורה | 08.11.13
48.
הכלכלנים לא הצליחו לחזות שום משבר כלכלי
שום מומחה לא יכול לנבא את העתיד. זוכרים את המשרד ללא הנייר והפנאי שיעמוד לרשותנו אם רק נאמץ טכנולוגיות חדישות? מצד שני התגובות מלמדות שאנשים תולים תקוות בכוח ההמון בטכנולוגיה ובאירועים מהעבר כדי להמנע מלהערך בהתאם. רשתות חברתיות כמו גוגל ופייסבוק לא יעזרו לאף ציבור להתגונן מפני הממשל. הדבר היחידי שמעמד הביניים צריך להשקיע בו הוא חינוך לעצמאות מנטלית כהגנה מפני ססמאות ריקות מתוכן. סגרו את הפייסבוק ותחשבו איך עושים כסף במקום לחשוב על עבודה.
יוחנן כסוף שיער | 08.11.13
47.
התלות של העשירון העליון בשאר העשירונים
העשירון העליון- חזק ועשיר ככל שיהיה- עדיין תלוי בצריכה של שאר העשירונים. מחיקת מעמד הביניים, כפי שצופה בתחזית הקודרת שלו, הכלכלן קוואן, והפיכתו לחלק מסטטיסטיקת העוני, תפגע בצורה אנושה גם בעשירים. המוני אדם שישנו את הרגלי הצריכה לצריכת מוצרי קיום בסיסיים בלבד ישנו את הכלכלות של חברת השפע המערבית. פגיעה בכלכלות תפגע בשווי החברות הנסחרות בבורסות ובכך גם ברווחים האגדיים של אותו עשירון עליון. לכן קברניטי הכלכלה של המדינות המתועשות והעשירות לא יאפשרו בקלות להפר את האיזון ולא מתוך שיקול של צדק חלוקתי דווקא, אלא מתוך אינטרס כלכלי גרידא...
הגר | 07.11.13
46.
פעם למדתי כלכלה (עזבתי לטובת משהו יותר רווחי, שישים אותי ב"15%" שהוא מתאר)
אחד הדברים שהכי מרשימים אותך הוא ההתעלמות המוחלטת של כלכלנים מדברים שמובנים להם מאליהם, אבל לא היו שם תמיד. הליברטריאן האמריקאי הממוצע, ששונא את הממשלה וטוען שהם רק גונבים ממנו מסים, לא מבין שמשטרה בפרישה נרחבת היא תופעה חדשה למדי, ובמאה ה-17 אזרחים היו יכולים להתעורר בבוקר ולראות ששכירי-החרב של האציל המקומי עושים השלמת ציוד אצלם בבית כי נגמר לו הכסף לשלם להם. כבר היו תקופות בהיסטוריה שמיעוט קטן החזיק את כל הכסף ולהמון הגדול לא היתה כל תקווה לשפר את מצבו. זה נגמר בדרך כלל בשחיטה. הסוציאל-דמוקרטיה האירופאית היתה בעצם שוחד למעמדות הנמוכים וה'לוזרים' כדי שלא יעשו לעשירים את מה שעשו להם בברית המועצות. הבעיה של הכלכלנים האלה היא שההורים שלהם שלחו אותם לבתי-ספר טובים מדי, בלי ערסים שיכפכפו את עובדות החיים לתוך המוח שלהם.
מישהו | 07.11.13
45.
לאורי פסובסקי, וגם לקוראים. "אין חדש תחת השמש" - ראו נא :
אחד המקורות הידועים לתפיסה המודרנית של הבורגנית היא הגותו של הסוציולוג והפילוסוף קרל מרקס. מרקס ראה בבורגנות שלפני המהפכה התעשייתית כמעמד מהפכני המוביל את השינויים בפני החברה המודרנית, וכזה שבזכותו חוותה האנושות קידמה חסרת תקדים. ואולם עם התבססות השיטה הכלכלית הקפיטליסטית התעשייתית, תפסה הבורגנות עמדת כוח והפכה למעמד ריאקציוני ושמרני. כוחה של הבורגנות בא לה מכך שהיא מעמד בעלי הרכוש ואמצעי הייצור, ועושרה נובע מניצול בני מעמד העובדים, הפרולטריון. על פי הניתוח של מרקס, העושר של הבורגנות מצטבר וגדל כאשר בעלי אמצעי היצור שומרים לעצמם את הערך העודף הנובע מן הפער בין השכר המשולם לפועל ובין המחיר המבוקש עבור הסחורה בשוק. מכאן יוצא כי אותם פועלים אשר מייצרים את הסחורות משלמים עליהן יותר ממה שהם מקבלים כתמורה לעבודתם, וזהו תהליך של התרוששות הולכת וגוברת. מרקס ייחל לכך שמעמד הפועלים יתעורר וישתחרר מן הניצול בידי הבורגנות, וכך יחל עידן כלכלי חדש, ששיטתו קומוניזם. על פי תורת המרקסיזם, ההתפתחות ההיסטורית ההכרחית תוביל למאבק בין הבורגנות לפרולטריון, שבו תנושל הבורגנות מנכסיה. נכסים אלו יועברו לבעלות הפרולטריון, אשר יצור לבסוף חברה נטולת מעמדות. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%A0%D7%95%D7%AA פשוט החליפו את המילה "בורגנות" על שלל הקונוטציות השליליות שלה.. במילה "מעמד הביניים".. התוצאה : "תספורת-חוב" תרבותי, למעמד הביניים השלילי והטפילי במהותו !
נחמה פורתא | 07.11.13
43.
הזכות לשאת נשק
בארה"ב הזכות לשאת נשק מעוגנת בחוקה והרפובליקאים עליה בחירוף נפש אותו נשק יכול להיות מופנה נגד אותם רפובליקאים נכון שיש להם כסף אבל שום מיליציות לא יעמדו בפני התקוממות עם והצבא לא יפעל נגד אזרחים בארה"ב אבל זה תרחיש שלא יקרה - עם הענקת זכות בחירה למהגרים שהיו בלתי חוקיים, עם כניסתו של אובמה קייר יהיה קשה לחזור אחורה ןהרפובליקאים יודעים זאת.
אירוניה | 07.11.13
41.
פרופ' טיילר קוואן חי באשליות
מה שפרופ' טיילר קוואן לא לוקח בחשבון זה את עוצמת הזעם של ההמונים, שרק הולכת ומתגברת. ראה מה קרה בלוב, מצרים וסוריה. ברגע שההמונים מושפלים יתר העל המידה הם לא עושים חשבון לאף אחד ומתחילים במרד, ואז חלק מבעלי הממון נרצחים, חלק מאבדים את רכושם, חלק בורחים ונסים על נפשם, וחלק חיים בחרדה כזאת נוראה, שהם פשוט מאבדים את שפיותם והופכים לחולי נפש מסכנים ועלובים. לא לעולם חוסן, וכל העושקים את העם באים בסופו של דבר על עונשם. גם פרעה חשב לשעבד את עם ישראל, ולא לקח בחשבון שפתאום, "משום מקום", יצוץ לו משה רבנו ע"ה, וישים קץ להתעללות של פרעה. כך גם יהיה בעתיד. פתאום, "משום מקום", "באופן בלתי צפוי לחלוטין", ישתנו סדרי עולם, וכל העושקים יירדו מטה מטה, ביגון שאולה. "אִישׁ-בַּעַר, לֹא יֵדָע; וּכְסִיל, לֹא-יָבִין אֶת זֹאת. בִּפְרֹחַ רְשָׁעִים כְּמוֹ עֵשֶׂב, וַיָּצִיצוּ, כָּל-פֹּעֲלֵי אָוֶן: לְהִשָּׁמְדָם עֲדֵי-עַד" (תהלים צב, ז-ח)
 | 06.11.13
40.
ניתוח חלש - רוב הפערים נוצרו מסיבה אחרת לגמרי
כשממשלות מדפיסות כסף ללא שום מגבלה, יש יתרון עצום למי שיש לו יכולת להגיע אל הכסף ראשון (לפני שמחירים מתאימים עצמם להיצע הכסף). הפדרל ריזרב מדפיס כסף לבורסה, ז"א בעיקר לעשירון העליון ובגלל זה הפער נפתח. אין שום קשר ליכולת או כישורים או ספרים מטופשים.
יוני | 06.11.13
39.
כבר לפני 3000 שנה כתב קוהלת: "אין חדש תחת השמש". כנסו לקרוא כמה הערות בונות
1. משפט המחץ בכתבה הוא: "יום אחד נסתכל אחורה ונגלה שיצרנו שתי אומות: אחת מצליחה להפליא, שעובדת בסקטורים טכנולוגיים דינמיים, וכל השאר..." ישראל היא כבר היום הוכחה לכך: "אומת ההייטק" מצד אחד, ומצד שני אומת השכר החציוני - 50% מהעובדים (כמעט 1.75 מיליון איש!!) משתכרים פחות מ-6800 ש"ח ברוטו, וזה לפי נתוני הלמ"ס; לפי נתוני הביטוח הלאומי זה אפילו 1000 ש"ח פחות.... עוד כמיליון משתכרים מתחת לשכר הממוצע (קצת מעל 9000 ש"ח לחודש). 2. כל שלטון הוא צורה של קלפטוקרטיה, כלומר הוצאת הכסף מכיסי האזרחים והעברתו לניהול המדינה או לטייקונים/החברות הגדולות; יש כאלה שמרסנות את עצמן, ויש כאלה שלא. לדוגמא אצלנו: עליית מחירי הנדל"ן טובה למדינה כי היא מכניסה יותר כסף (מחיר קרקעות המדינה + מיסים על העיסקאות), וטובה לקבלנים/יזמים/בנקים/בעלי ההון כי נשאר (ומצטבר...) אצלם יותר כסף. זה מבהיר לכם למה המדינה לא תנקוט שום צעדים דרסטיים כדי לשנות את המצב. 3. כמו לגבי כוח המשיכה בין גופים אסטרונומיים, כסף גדול מושך אליו כסף קטן יותר מאשר ההפך, וככל שהמסה של הכסף מצטברת בנקודות קטנות יותר - המשיכה מתגברת; מה שפרופ' קוואן מתאר בספרו הוא המקבילה לחורים השחורים שבמרכזי הגלקסיות, ששואבים לתוכם כל מה שנקלע ל"אופק הארועים" שלהם, ובדרך מפרקים והורסים כל מה שזז מסביבם. 4. בנימה אופטימית - מי שכיום כבר בן יותר מ-60 (כמוני...) כנראה לא יהיה נוכח כדי לסבול מהתוצאות האלה; הדור הבא - כן. לגמרי.
 | 06.11.13
36.
כלכלנים הם עם מאוד מאוד שמרני, ועולמם צר כעולם הנמלה.
הכלכלן המכובד מזהה את הבעיה, ובטוח שזו גזירת גורל שאין להימנע ממנה. האמנם? כבר היום יש מספיק אוכל להאכיל כל אדם בעולם הזה. כבר היום יש מספיק בתים לאכלס את כל האנשים בעולם הזה. כבר היום יש מספיק כלים כדי לחנך כל אדם בעולם הזה. המכונות משתפרות והפריון רק עולה. אז למה (כמעט) כולם מפרדים? כי הם עדיין מדמיינים שצריך *כסף*. אבל לא באמת צריך אותו. אפשר וצריך כבר היום לעבור לעולם שמבוסס על חלוקה רציונלית של משאבים, ולא של כסף שערכו קיים רק בדמיונם של אנשים, והוא מונפק ונשלט על ידי בנקים פרטיים. הגיע הזמן לוותר על המעגל עבודה->קצת כסף-> צריכה->עבודה וחוזר חלילה, וזאת רק כדי לקיים מערכת שמיטיבה עם קמצוץ קטן של אנשים. הגיע הזמן להתקדם.
אדם, לא סמית' | 06.11.13
28.
הפרופסור הנכבד טועה
שתי סיבות (בטח יש עוד, אלה קפצו לי מיד): 1. כמו שכתבו פה, תסריט כזה יביא להפיכה אלימה של העניים וחלוקה מחודשת של ההון. 2. עוד לפני כן, בעולם בו רוב האנשים מאוד עניים, מי יוכל להרשות לעצמו לקנות את מה שבעלי ההון מייצרים? אם אין מי שישלם, גם אין מי שירוויח.
אייל | 06.11.13
26.
2 ציטוטים מעניינים לגבי צמיחה וצבירת הון:
"צמיחה לשם צמיחה - היא אידיאולוגיה של תא סרטני" (אדווארד אבי) "אם מישהו ממלא את הדירה שלו בעתונים ישנים עד התקרה, אנחנו קוראים לו משוגע. אם הבית של מישהי מלא בחתולים, אנחנו קוראים לה פסיכית. אבל אם אנשים אוגרים כל כך הרבה כסף, עד שהם מביאים אומה שלמה לכדי עוני, אנחנו שמים תמונות שלהם על שער מגזין "פורצ'ן" ומעמידים פנים שהם מודלים לחיקוי" (ב. לסטר)
עדי | 06.11.13
23.
לא גזירה משמיים
האדון הפרופסור המכובד בצורת כתיבתו מתאר מצב בלתי נמנע כביכול ואף מוצדק בעולם הערכים הקפיטליסטים שלו. זה מה שקורה ששוטפים לך את המוח עם הקפיטליזם מיום היוולדך. מה שהאדון הנכבד מניח ואיני מסכים אתו ש90% מהאוכלוסיה יסכימו להיות נשדדים על ידי קלגסי הקפיטליזם החזירי. אני חוזה שהם יצאו לרחובות (שהאסימון סוף סוף יפול להם) ויכול להיווצר אף מצב שיגרור אחריו הפגנות אלימות. ההיסטוריה מלמדת שמיעוט לא יכול לשלוט ברוב ולקחת לעצמו את משאבי האומה לאורך זמן. ביחוד אחרי המהפיכה התקשורתית...
עופר | 06.11.13
22.
מחר 7 בנובמבר - יום בו העניים ברוסיה פתחו במלחמה אכזרית נגד השילטון
אני בוודאי לא אוהב את ה-"מהפכה" שהביאה לטרור בלתי פוסק במשך עשרות שנים נגד אנשים נורמליים. אני פשוט מזכיר לעשירים ומקבלי החלטות איך זה יסתיים. אם אתם שונאים את הצאצאים שלכם - תמשיכו בדרך שלעם. אז נשאלץת השאלה - אם אתם שונאים את הצאצאים שלכם, למה אתם עושים אותם????????
 | 06.11.13
18.
רס"ר פרח ממליץ
כבר שנתיים בפנסיה , מתייל לי אם דרקון צרפתי. יש גם דירות להשקאה וגם פנסיה תקציבית נחמדה. כן תכנולוגיה לא תכנולוגיה בכול חודש החשבון דופק. החיים דבש למי שיודע לעקוץ רס"ר יפר"ח ממליץ על פנסיה תקציבית ! ועכשיו כולם תפסיקו לקרוא ותחזרו לעבוד כדי לממן לי את הפנסיה. גם אתה אורי.
רסר יפרח | 06.11.13
16.
הוא בדיוק מתאר את המצב שקורה בישראל
פשוט תרגישו אותו חזק בעוד 20 שנה. כל החברות יופרטו ולא יהיו ועדים חזקים, כבר היום בנקים לא צריכים עובדים הכל במחשבים באינטרנט. את החברת חשמל יפרקו לחברות קטנות. המשק יפתח לתחרות חיצונית ותהיה התיעלות חזקה כי רובוטים יעבדו.
ולדימיר | 06.11.13
14.
מזכיר באופן מטריד את הסרט אליסיום
כותבים כאן טוקבקים לגבי אנשים שאין להם מה להפסיד - ברגע שאנשים יש להם ילדים - כבר הם מפחדים, ולכן הם כבר שבויים. צעירים לפני המחויבויות האלו יהיו עסוקים בבילויים זולים בשעות הפנאי (חלקם על חשבון המדינה - כמו ה-WIFI החופשי שהפרופ' דיבר עליהם), וחוץ מזה גם הם עלולים לפחד מההשלכות של ההתקוממויות, כגון מוות משומרי הראש של העשירים/כלא - עם תנאים גרועים יותר מהיום כי השירותים יופרטו וכו'). בקיצור, לא יודע אם זה יהיה ב-20 שנה הקרובות, אבל החזון שלו נראה די הגיוני לצערי.
הייטקיסט חושש | 06.11.13
7.
זה לא יעבוד במאה ה-21 כי נשק יש היום לכולם
בימי הביניים האציל היה בעל אדמות ואציליםמלים עם נשק הגנו עליו. בכולם שמתאר קוואן השוטרים יהיהו עלובי חיים עם נשק חם. זה לא יעזור לעשירים. מה הם ישמרו ל כצמם? כמו שנאמר פעם ״מי ישמור על השומרים״; 000 או עמיר פרץ שהזהיר שהעניים יעלו על בתי העשירים. עשיררי העולם בדרך לגיליוטינה הם רק עדיין לא יודעים זאת
שמיל | 06.11.13
5.
לא מסתדר עם המציאות הישראלית
במציאות הישראלית אנשים ממוצעים ומטה שפשוט מקושרים לוועדים הגדולים מצליחים לקבל משכורות ובונוסים שאנשים רגילים לא חולמים עליהם. רק היום שמענו שחברת החשמל תתן במתנה 15% ממניות המיזם האינטרנט לעובדי החברה כשכל מה שנדרש מהם זה שפשוט ימשיכו לעבוד ללא שביתות. ועוד יותר מעצבן שלמרות שיש אבטלה סמוייה הם לא יטרידו את מנוחת הבטלנים אלא ישכרו דרך חברות כח-אדם , בעלות קטנה מאוד, עובדים שיתפעלו את המיזם. והכי מעצבן שהמימון למיזם הזה יבוא מקופת האוצר - כלומר מהכיס שלי ושלך. אבל מי שיהנה מזה זה הועד.
נועם | 05.11.13
3.
הפרופסור הנכבד לא מבין שהתודעה התקדמה
הוא מנסה להתמודד עם המציאות בכלים שהיו נכונים לעבר . ״מה שהיה הוא מה שיהיה ״ וכאן יש לו טעות ענקית. התודעה משתנה ותמשיך להשתנות. היכולת של עשירי העולם לשלוט על האזרחים הייתה ועדיין לתלויה ביכולתם לשלוט על התודעה. מרגע שהאזרחים מבינים את המציאות כפי שהיא , תם הסרט. הסיבה שהוא מעלה כסיבה לעוני יכולה להפוך בקלות לסיבה לשפע בלתי נגמר שהרי היכולת הטכנולוגית אותה הוא מתאר צריכה לעבוד עבור כולנו. התלות הקיימת כיום, כתוצאה משיטת הפקת הכסף על ידי מוסדות פרטיים המכונים בנקים , בה יכולת הקיום תלויה בעבודה לאורך שעות רבות היא תלות פיקטיבית שחייבת להשתנות. מרגע שהרובוטים מייצרים בני האדם יוכלו לעבוד פחות ולפתח את זמנם לרווחתם ולרווחת האנושות . זה הכיוון הנכון ושינוי התודעה הוא לכיוון הזה.
אורי ירון | 05.11.13
2.
נקודה למחשבה - אם בעולם המערבי המדיניות הסוציאליסטית רק...
...הולכת וגוברת (עם 50 מיליון אמריקאים על תלושי מזון, אובמה-קר וכן הלאה בארה"ב, ומערכת רווחה עצומה באירופה המערבית), ובכל זאת הפערים בין עשירים ועניים רק הולכים וגוברים. אז אולי סוציאליזם אינו הדרך לצמצום פערים? אולי סוציאליזם אפילו מעמיק ומנציח את הפערים הללו? הממ....
אורן | 05.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת