אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בשר זה נתח

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
ל3: פרות וכבשים לא קיימות בטבע.
בני האדם בייתו את החיות האלה, והאב הקדמון של הפרה(הAuroch, נכחד לפני כ10000 שנים). אז איכות החיים של החיות האלה היא שיפור מהותי מאיכות החיים שלה הן היו זוכות בטבע, כי הן פשוט לא היו קיימות בטבע. ואכן, רוב החיות המבוייתות לא יצליחו גם לשרוד בטבע.
מקס | 10.11.13
25.
הבשר באנגוס לא מגיע ממרעה טבעי!!
והוא (דאבח) לא המגדל היחיד; יש עוד מגדלים ברמת הגולן. מקסימום הבקר רועה 3 חודשים והיתר מבוסס על תירס ודגנים. בשר ממרעה טבעי מבוסס על 100% מרעה, או מרעה ופיניש עם מספר חודשים בסוך, כדי שהעגלים ישמינו לפני השחיטה. וכך זה גם בבשר בכתבה אלא אם צוין אחרת באתר שלהם.
גנבת דעת | 10.11.13
24.
הריגה של בעל חיים לצורך מאכל היא לא רצח.
רצח מצריך מניע וכוונת זדון וראיית אקט ההריגה כתכלית לעצמה. תכף גם תגידו לי שהריגה ברשלנות היא רצח. בקיצור טבעונים הזויים שלי, לכו לאכול איזה סלט קינואה ותנסו להתמקד באיך לשפר את חייכם הכושלים במקום להטיף לאנשים אחרים איך לחיות.
דוד סינטה | 10.11.13
20.
אפולוגטיקה שקרית
1. ממש לא מדובר בחקלאות בת קיימא. כל אחת מהחיות הללו אוכלת עשרות אלפי ארוחות בחייה. על אותה קרקע אפשר היה לגדל עשרות אלפי ארוחות צמחוניות. והקרקע מן הסתם משמשת שוב למרעה,כך שהמחזוריות המתוארת בכתבה מעוררת ספק גדול. בנוסף, ריכוז החיות הללו והחזקתן במקום קבוע הופך את הסיפור מהר מאד למזהם. ושלא יהיו לאף אחד אשליות - כל חוואי ינסה למקסם את כמות החיות שהוא יכול להחזיק על הקרקע, על מנת למקסם רווחים. 2. בהחלט ייתכן כי מדובר בגידול חיות הומאני יותר, אך רציחתן בסוף התהליך לא יכולה להיות הומאנית יותר. אין רצח הומאני (למעט המתות חסד, וזה ממש לא המקרה). למעט שחיטה כשרה וחלאל, תעשיית הבשר בארה"ב הורגת את החיות במהירות בזק וביעילות. אז אולי הסרנו חיי עינויים, ואם אינכם מסכימים איתי גם מות עינויים, אך רצח הוא רצח הוא רצח. ובשביל מה? לצורך מילוי הקיבה האנושית. אגב, זו גם הסיבה שהאטליזים הללו לא יכולים להיות כשרים. 3. מהכתבה עולה כי מדובר במיתוג זול. הצליחו ליצור טרנד, בידול במחיר והבטחה (שנשמעת נכונה עקרונית אך מוגזמת מאד בשיפור הכמותי שהיא מבטיחה) לאוכל בריא יותר, תוך ניצול העמדת פנים מוסרנית. הביקוש כאן הוא לטרנד, למותג, לבידול. להרגשה 'יש לי' ולהרגשת העליונות הכלכלית. וכל אלה בזכות הצורך של עיתונים למלא עמודים. כוכבי רוק? הרי עד לאחרונה נחשב עיסוק זה למבזה ודוחה אפילו בקרב אוכלי הבשר. עבור ממוצע האוכלוסיה ביתור גופות אינו סקסי, מעבר לפטישיזם שולי. 4. מה נעשה עם כל החיות המבויתות במידה וכולם יהפכו לצמחונים? א. הצמחונות קיימת כבר אלפי שנים. היא עוד לא השתלטה על העולם, כך שהשאלה מיותרת. במידה והיא תהפוך להעדפה גורפת, זה לא יקרה בין לילה, ותעשיית הבשר תצטמק לאט מאד. השאלה כלל לא יכולה להתקיים ללא הנחות מעוותות ולא מציאותיות. ב. תהרגו אותן. לפחות הן יהיו האחרונות. זה לא שיעדתן להן שום גורל אחר מלכתחילה, לפחות תסיימו את מחזור האכזריות. 5. מדובר בצביעות , ממשיכת הדרך של הצביעות האינהרנטית באכילת בשר ואפיונה ככל דבר שאינו רצח. אז מצאו כאן עוד ספין. מי שרוצה לאכול בשר, שיודה במציאות האכזרית, האנטי-מוסרית וכן, בסופו של יום מגעילה הכרוכה בכך. אתם רוצחים או שולחים לרצוח בשמכם, לצרכים הדוניסטיים בלבד (בימינו כבר ברור שאין כאן הכרח קיומי או בריאותי), מקבלים את הנבלות המעובדות (וגם אם לא בד"כ אתם מעבדים אותן עיבוד נוסף בעצמכם). אתם אוכלי נבלות מעובדות.
החס על החי והחי על החסה | 10.11.13
13.
ל-6 - אין דבר כזה "פרה לא מבויתת"
יש סוגים שונים של בקר בטבע. אבל פרות לחלב ולבשר, עד גזעיהן השונים, הן תוצאה של ביות שנמשך אלפי שנים. יש אזורים שבהם פרות יכולות להסתדר לבד בטבע, ואם הזמן אולי גם "להתפרא". זה מה שקרה לסוסי המוסטנג (שהגיעו כסוסים מבויתים עם הספרדים לאמריקה) ולכלבי הדינגו (שהגיעו ככלבים מבוייתים לאוסטרליה). אבל בסופו של דבר, הפרות למיניהן הן עדיין מינים שפותחו (או הותאמו) על ידי בני אדם, ולא תוצאה של אבולוציה טבעית.
זז | 09.11.13
10.
עם כל הכבוד לגידול הומני
עם כל הכבוד לתהליך של הומניזציה בתעשיית הבשר (שאכן מבורך), עדיין מדובר בתעשיית בשר, כלומר גידול בעלי חיים לשם הריגתם ואכילתם, ולכן לא ברור לי איך אנשים שהיו צמחונים/טבעונים במשך שנים "מוצאים את דרכם חזרה" לאכילת בשר בעקבות זיון השכל הזה. כנראה אנשים שהיו צמחונים/טבעונים מלכתחילה עקב שטיפות מוח של יורופסקים למיניהם ולא עקב חשיבה עצמאית .
lil | 09.11.13
6.
ועוד איך שיש פרות פרא בטבע !!!
בהונג קונג , באי לנטאו, ישנו חלק שלם של האי שבו רועות פרות בעדרים ממש. מטפסות על ההרים, לא מבויתות וחפשיות לחלוטין !!! יש אפילו שלטים של "זהירות פרות בדרך" ! תארו לכם מה זה לפתוח את הדלת של הבית ב 5 בבוקר ולמצוא מולך פר פרא מלכך את העשב בקצה של הגינה...
משה MUI WO | 08.11.13
4.
ל-3 לאני לא בטוח שאתה צודק
שנינו כמובן משערים, ולך אין שום הוכחה וכך גם לי. לדעתי פרה שיוצאת כל יום למרעה הפתוח חיה חיים דומים מאוד למה שהיתה חיה בטבע (למרות שאין ממש פרות בטבע ככל הידוע לי). בטבע אוכלי עשב מסיימים את חייהם בצורה כואבת ואכזרית - הם נטרפים ע"י זאבים, אריות, נמרים או טיגריסים (איפה שעוד נשארו טורפים כאלה בטבע). נכון שתוחלת החיים שונה, וכאן אין לי נתונים, אז אני לא יכול להביע שעה.
 | 08.11.13
3.
ועדיין אני בטוח שבעלי החיים הגדלים בתנאים הנ"ל זוכים למאית מאיכות החיים
שהיתה ניתנת להם אם היו גדלים בטבע חופשיים, ולחלק קטן של משך חיים ממשך החיים הטבעי שלהם, שלא לדבר שהם מומתים בצורה כואבת ואכזרית. גם בטבע יש בעלי חיים שחיים קצת ונטרפים אבל עדיין אחוז לא מבוטל מהם זוכה לחיים שהחיות המתוארות בכתבה יכולות רק לחלום עליהם. היום שבו אני אסכים לאכול בשר זה היום שבו בעלי החיים המגודלים יזכו לפחות לחצי מאיכות ומשך החיים שלהם בטבע ויגדלו בשמורה ענקית וחופשיה לחלוטין, וגם יומתו בצורה הומנית.
איש עקרונות | 07.11.13
2.
כתבה מצוינת אך חסרה עובדה אחת חשובה
הדחיפה הגדולה למעבר בארה"ב לבשר שמגודל קרוב ככל האפשר לתנאים הטבעיים שלו באה מתנועת התזונה הנקראת פליאו (Paleo) שהפופולריות שלה בארה"ב עולה במהירות. בתנועת הפליאו ידוע מזמן שערכו התזונתי של בשר שגדל על עשב ושל חלקים פנימיים עולה על נתחי בשר רגילים מגידול תעשייתי וחבריה מהווים את עיקר הקונים של בשר מסוג זה. הנה כתבה שגלי וולוצקי מכלכליסט עשתה בזמנו על תנועת הפליאו בארץ http://www.calcalist.co.il/consumer/articles/0,7340,L-3581693,00.html לפליאו קבוצה בפייסבוק בשם Paleo Israel
מיקי בן דור | 07.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת