אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"חברות הביטוח יקרסו ברעש אדמה חזק"

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
מוזר שבמפה לא מופיעה העיר ה-4 בגודלה - ראשל"צ
בכל מקרה על המדינה לקחת על עצמה לחזק את המדינה+ ממדי"ם והמימון ממכירת הדירות ע"י חברות ממשלתיות. זה גם יוריד מחירים וגם יממן חיזוק מבני ציבור + תשתיות וייעשה ע"י מכרזים כשקבלן שיבצע יקבל עדיפות במכרזים ממשלתיים. בכל מקרה עלות העבודה תהיה זהה גם בפריפריה והוגנת כך שקבלנים לא ירתעו מכך.
טל | 12.11.13
19.
קל מאד להפחיד את הציבור ולזכות בכותרות
דגני עשה מחקר. נו באמת...איזה ניסיון יש לו בתחום ?זה מחקר זה ? מה קרה עם המחקר מלפני 20 שנה. היתה רעידת אדמה בסדר גודל כפי שהוא מציין ? תשאלו גאולוגים עם ניסיון כמו בני בגין על עוצמות רעידות אדמה הצפויות בישראל ולא את אדון דגני. לפי הרעש שעושים מעת לעת אפשר לחשוב שאנו לפני החורבן. הסיכון מאירן יותר מאיים מרעידות אדמה צפויות אצלנו. דהיינו, ולענין אלה הבוטחים בתמא 38 שתפתור את הבעיה ותקטין את הסיכון, חיזוק מבנים תמורת 2 קומות נוספות. יש מהנדסים הטוענים שדווקא בבניינים אלו תהיה קריסה חמורה של המבנה בגלל הלחץ של 2 הקומות הנוספות על המבנה וחיזוק היסודות זה לא בדיוק חיזוק ועצם פתיחת וחשיפת הקרקע על מנת לעבות את היסודות יחלישו את יציבות היסודות המקוריים והמעטפת תתפרק ותופרד מהיסוד המקורי.
יואל | 11.11.13
16.
האסון שבדרך והמדינה לא עושה דבר-6 צודק. 8-טועה ומטעה-אין לו מושג ירוק!!!
הנזק גם ברעש בינוני של 6-6.5 יהיה עצום יחסית לבנייה המקובלת במערב. בצ'ילה לפני מספר שנים (ב-2011 כנראה) הייתה רעידה של 9.2, פי 10000 יותר מ-6 ונהרגו רק 1000 איש!!! פה המדינה הייתה נחרבת! היו נהרגים כמעט כולם-שואה שנייה. הטענות שגוש דן אינו מסוכן משוללות כל יסוד מדעי ותיאורטי-דווקא בגוש המתפורר והצפוף שלנו יש פוטנציאל התנזלות אדיר (liquification) שאין כמעט שני לו בעולם. יש מי תהום וחגורת חול אקוויפרית רכה ומתחתיה-מצע סלע קשה (bedrock). באזור כזה זה יוצר התנזלות והגברת תאוצות זוויתיות וגזירות אנאכיות (angular accelerations and vertical shears) שיקרעו לגזרים את הבנייה הרעועה שלנו,בייחוד בגוש דן. לכן, מס' 8-אתה טועה ובגדול. דווקא באיזורי השבר הבנייה המועטה היא לא רוויוה, ויש שם סלע קשה. בגוש דן ובשפלת החוף-רוב הבתים (כ-95%!!!) צפויים לקרוס. ראה http://www.bgu.ac.il/CDAUP/sustainable-design-studio-earthquakes.pdf http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-b4bf0a43e4a6621004.htm&sCh=0e9c6603e7478110&pId=1903531448 מספר הקורבנות ברעש של 7 ומעל צפוי להיות מעל מיליון!!! אוקצור, המצב פה מסוכן כמו בהאיטי לפני האסון-מבחינת איכות התשתיות וכמות הנפגעים הפוטנציאלי. רק היערכות לאומית, חיזוק מאסיבי של בתים והקמת מערך התראה לאומי יצילו את המצב. אחרת-השואה הבאה בדרך.
דר' ריכטר | 11.11.13
10.
הפתרון - אופניים ותחבורה ציבורית
הפתרון הפשוט ביותר לחיזוק המבנים הישנים הוא בנייה והקמתX בקומת הקרקע. ככה אפשר לחזק אלפי יחידות דיור בשנה בצורה זולה , קלה ומהירה. לא צריך שיפוץ ארוך וקשה, לא צריך לפנות את הדיירים. לא צריך עוד עומס על השלד. כך מחסנים את הבניין בפני לחץ גזירה צידי שמופעל על העמודים בקומת הקרקע. הבעיה שחוסמת פתרון כזה - תקן חניה מינימום ו"נישואים קתוליים" של הישראלים לרכב הפרטי - בגלל שאין פיתוח של תחבורה ציבורית איכותית (BRT, תחבורת מעברים) ואין פיתוח רציני של תחבורת אופניים. בישראל שימוש גבוה מאד ברכב פרטי יחסית למדינות אחרות בעולם (מלבד ארה"ב). זה עולה לנו עשרות מילאירדים בשנה (פקקים, תאונות דרכים זיהום ואובדן שטח יקר לחניה וכבישים). אבל האזרחים לא יודעים לדרוש מהממשלה שינוי.
האזרח דרור | 11.11.13
9.
נזקי רעידת אדמה
צודק הכותב שאם הייתה מיושמת התכנית ב 20 שנה שבה היו מעבירים לקרן את הכספים שמעבירים למבטחות המשנה - swiss re, munich re אז היו בקופה מספיק כספים לבטח את כל הרכוש המבטח בישראל. הבעיה היא שמרגע קבלת התכנית האוצר נוטל סיכון שבצידו חשיפה אדירה ולכן זה לא סביר. לדעתי הנחות לנזק הן לא סבירות- רעידות האדמה ב 1927 - ירושלים נפגעה 1000 בתים קרסו, בינואר 1837 קרס הרובע היהודי בצפת ונפלה חומת טבריה אף אחד מאלו לא סביר שיקרה במידה כזו כיום. ב 1759 רעידת האדמה הכתה בלבנון ובצפון הארץ. אזור גוש דן וחוף הים חשוף לצונאמי יותר מאשר לנזק רעידת אדמה . בניינים בהם יש ממדי"ם עמידים הרבה יותר
יורם | 11.11.13
6.
כמה תהיות
חסרה פיסקה בכתבה, שלדעתי היתה עונה על כמה תהיות בסיסיות: 1. האם מדובר על שווי הנכס כולל ערך הקרקע, או שווי המבנה בלבד? עקרונית מה שחברת הביטוח צריכה לעשות זה לממן בניית מבנה חילופי למבנה שנהרס. עלות בנייה בלבד. זה הרבה יותר זול מאשר ערך המבנה, שכן את במנה נקים על הקרקע עליה היה ממוקם המבנה שקרס, ככה שלא כ"כ משנה מה שוויה. מהחישוב הבא נראה שזה אכן המצב: 2. בהנחה שבמטרופולין גוש דן רבתי (הצבוע אדום בתרשים) מתגוררים כ 2 מיליון תושב (האמנם? זה כנראה צריך להיות בין 2 ל 3), קרי כ 700 אלף יח"ד, ואם נחלק את ה 420 מיליארד במספר זה נגיע ל 600 אלף. זו אכן עלות בנייה סבירה ליח"ד חדשה. 3. תסריט קריסה של 10% בלבד מהבניינים בת"א הוא תרחיש אופטימי מדי להערכתי. רוב ת"א, בדומה לחלק גדול בגוש דן (חולון, בת ים, פ"ת, ר"ג, גבעתיים, כ"ס, רעננה, חלקים גדולים בראשל"צ, רמה"ש והרצליה), הוא אזור עירוני צפוף, ישן ובמצב ירוד. מכאן שהנזק עלול להיות כבד ביותר, הן ברכוש, הן במספר ההרוגים והן במספר הפצועים. בוודאי יותר ממלחמת יום כיפור ועל מדינת ישראל להערך לבעיה זו, השנייה בחשיבותה אך ורק לאיום קיומי איראני. מכאן שיש הצדקה לתמא38 גם בגוש דן, כולל מתן פטורים ממיסוי וכל מיני ענייני מיסוי הקשורים בכאלה (אני לא מבין גדול בנושא) ואמירות ששמעתי כאילו על מיזמים במטרופולין לממן מיזמים כאלה בפריפריה (כדוגמת בית שאן) הם לא לעניין. יש לגוש דן מספיק צרות משלו (2-3 מיליון תושב, ממש לא פוצי מוצי). האידיאלי היה אם המדינה היתה מגבשת תוכנית ברורה למיזמי תמא38, כדי שלא כל פעם נתחיל את הסיפור מההתחלה. אני ממליץ בחום על הקמת מאגר מיזמי תמא38 לאומי, כך שדיריי בניין העתיד לעבור מיזם כזה יוכלו ללמוד ולהתרשם ממה שקרה במיזמים אחרים. כרגע בסיס הנתונים יהיה קטן, אך לאט לאט הוא יתרחב. חבל לא ללמוד מניסיונם של אחרים, וכך נוכל לעודד מבנים נוספים להכנס למיזם, למרות החששות, הלגיטימיים!, של דיירים נוכחיים. מאגר זה ישמש כמובן גם מהנדסים ואדריכלים - שוב, על מנת שאפשר יהיה לתקתק מיזם כזה כמה שיותר מהר ופשוט.
dw | 11.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת