אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הונאת ביטקוין: אתר המסחר נסגר, בעליו נעלמו עם 4.1 מיליון דולר

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
כמה דברים שצריך לדעת על ביטקוין
1.הוא קיים למעלה מארבע שנים. 2. אף אחד לא "שולט על ההיצע" - ניתן לייצר סכום סופי של ביטקוינים (21 מליון) בקצב קבוע. רמת הכרייה נקבעה מראש ולא תסתיים לפני 2033 3. ניתן לסחור גם בשברירים של ביטקוינים, כך שלמרות מגבלת ההיצע - זה לא ממש משנה, תמיד נוכל לשלם ב- 0.00001 ביטקוין ופחות מכך עבור מוצר כלשהוא. 4.ביטקוין, כמו כסף, נובע מהערך שאנשים מיחסים לו, וככל שהזמן יעבור, ללא משבר דרסטי, הוא ככל הנראה רק ילך ויתבסס. בדיוק כמו כל מטבע חדש שקם - כשקמה מדינת ישראל המטבע הישראלי לא היה סחיר, אבל היום אין בעיה להמיר אותו לכל סחורה או מטבע אחר... וכך גם בביטקוין. 5. נכון שיש הרבה מטבעות וירטואליים - אבל הערך שלהם ייקבע לפי מידת השימוש בהם לפי הציבור. ככל הנראה ביטקוין ימשיך להיות המוביל, כמו הדולר או היורו, ומטבעות אחרים יהיו שימושיים במקביל, כמו מטבעות נפוצים פחות בכלכלה כיום.
ההגיון הפשוט | 06.12.13
15.
actually, the fact you cannot make more bitcoins is its weakest feature
to start with, anything that is perceived legitimate could be currency. it is all about perception. so there is no problem here. The main issue is the limited supply of bitcoins. since it is not managed, the maximum by design is 21 millions. also, since it is not related to any state, there is no real rationale behind it going up, other than the fact it is not transparesnt to global taxation. once it is regulated, there will be no reason for it to hold any value.
jo | 02.12.13
13.
ל - 5. מה אתה חושב שיקרה כשכל האנשים יבואו לבנק ויבקשו את הכסף?
אותו דבר בדיוק.. הבנק יפול. הביט קוין הרבה יותר בטוח מה"בנק" כי הוא לא של מישהו פרטי ולא של קבוצת משקיעים, ולא נשלט ע"י ממשלות.. וברגע שאנשים ירצו לקבל ביט-קוין בתמורה למשהו ( אפילו על עבודה ) ויהיה להם מה לקנות איתו, אז ננצח את השיטה.
יוסקה | 18.11.13
8.
5. זו הונאה, (12.11.13) אתה לממש מבין באיך דברים עובדים...
גם לקנות מניה זה וירטואלי ואופן סורס וכל אחד יכול ואפילו יכול להקים חברת קש ולהנפיק אותה.. ויותר טוב כל מה שיש או אין בחשבון בנק שלך הוא וירטואלי ולא עומד מאחורי הסכום הזה כלום. מחר האלף שקל שלך יכולים להיות שווי כלום באותה קלות שהביט קוין יכול להיות שווה כלום... ובנתיים הוא שווה יותר מהשקל שלך. זה שאתה יכול ל"קמפל" משהו בבית שהוא אופן סורס לא גורע ממנו.. בדקת כמה עולה לקמפל ולהריץ תוכנה שתיצר לך ביט קוין אחד ? בדקת כמה עולה שעת קימפול והרצה של התוכנה שמיצרת לך ביטקונים מוסיפה לחשבון החשמל שלך ? תקרא קצת ותגלה שיצור ביטקוין הוא המרה של כסף , אותו כסף ווירטואלי שיש לך בחשבון בנק (הכסף שהבנק ייצר יש מאין) , וזה לא ממש זול ליצר ביטקוין.. לעומת זאת לייצר שקל זה ממש קל (לבנק)... מחר אני יכול ללכת לבנק ולבקש לסגור בפקדון "נושא ריבית" חחחח 1000 שח. באותה שניה שהכסף נסגר הבנק רושם בהון שלו עוד 1000 שח ומייד מדפיס עוד 10000 שקל (על פי חוק הלימות הון של 1 ל 10) שאותם הוא ילווה למסכן שבא דקה אחרי לבקש הלוואה.. אז הנה אני סגרתי 1000 שח וירטואלים הבנק יצר עוד 10000 שקל ווירטואלים הוא מלווה אותם מרוויח מהמסכן 10 אחוז שנתי ומייצר לנו אינפלציה כי פתאום נוספו עוד 10000 שח לסך השקלים הקיימים למרות שאין להם שום גיבוי ממשי. בדיוק כמו לביטקוין רק שאת הביט קוין קשה ליצר גם אם זאת תוכנה פתוחה.
יצחק | 13.11.13
7.
איזה כמות של תגובות חסרות בסיס
אני לא מבין בכלכלה ולכן לא כותב עליה. המגיבים כאן מראים חוסר הבנה מוחלט של המונח "אופן סורס" ומסיקים מסקנות חסרות בסיס מ"עובדות" שהם המציאו. העובדה שהביטקוין לא נשלט על-ידי מפעיל ספציפי צנטרליסטי של התכנה אלא על-ידי מגבלות הנובעות ממבנה המידע שלו ועל-ידי מנגנון הפעולה של הרשת כולה היא לא פשוטה להבנה, אבל איננה תירוץ לבדיות.
יורם | 13.11.13
5.
לכל מי שעוד לא הפנים
יש אנשים שחושבים שהם שמים פה כסף על מטבע העתיד וטכנולוגיה. זה שקר. התוכנה שמייצרת את הדברים האלה היא אופן סורס, יש המוני רפליקות. הטכנולוגיה פתוחה לכולם, גם אתם יכולים לעשות שקר-קוין, גם אתם יכולים לסחור בכיף בשמחה ובאושר עם המשפחה שלכם והחברים שלכם במטבעות וירטואליים שכריתם במחשב שלכם. אנשים שמים פה כסף על מוצר ריק מתוכן שהסיבה היחידה שהמחיר שלו ממשיך לעלות זה חשיפה שבזכותה בא מישהו שמוכן לשלם לכם יותר על הזיטונים הוירטואליים שלכם. שוב - הטכנולוגיה פתוחה לכולם, יש גם עשרות סוגי קוין למיניהם, לא רק ביטקוין. עכשיו מה לדעתכם יקרה כשאנשים ירצו להוציא את הכסף מהפירמידה ולא יהיו מספיק אנשים חדשים שיצטרפו כדי לקנות (ולא לקנות ומיד למכור כמו עם חנויות שמקבלות ביטקוין למשל) - אנשים יתחילו למכור נמוך יותר כדי לעודד קניה והמחיר יתרסק מהר מאוד. על אחת כמה וכמה כהתקשורת סוף סוף תבין ותפרסם - ביטקוין הוא לא יחיד ומיוחד, הוא בסך הכל אחד מיני רבים שעושים אותו דבר ויותר טוב - תוכנת אופן סורס עם שם מדליק שאתם יכולים לקמפל אצלכם על המחשב! מי שמשחק עם זיטונים - שלא יתפלא שהקזינו מנצח. ראו הוזהרתם!
זו הונאה | 12.11.13
3.
מלכודת מוות פיננסית
1. מי ששולט בהיצע הביטקוין (כלומר ישירות בשווי המטבע הזה) יכול לעשות מה שבא לו. 2. אין מדינה שאחראית על התמורה למטבע. בשקלים אתה יכול לקנות בישראל, בדולרים בארה"ב. אם מדינה קורסת, המטבע שלה שאתה מחזיק יורד בערכו וזה לוקח זמן מסוים. עקרונית, הביטקוין יכול לאבד את ערכו בתוך יום. עסקים שמקבלים ביטקוין ממירים אותו למחרת לשקלים. זה שהם מקבלים ביטקוין = גימיק למשיכת לקוחות, המקנה לך תחושה שקרית שהמטבע אמין. ראו הוזרתם.
KG | 12.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת