אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סופרים? את הדולרים

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
שערוריה
"הספר צריך להיות כתוב טוב", כנראה איזה פיליפיני יודע לכתוב באנגלית טובה יותר עם גוגל טרנסלייט. לדעתי, כל הכתבה הזו בלוף אחד גדול שנועד להביא אנשים שישלמו להם כסף כדי שהם "יפרסמו אותם". בקיצור בלוף. הספרים היחידים שנמכרים באמזון זה איך להתעשר באמזון. זה מה שכולם רוצים לדעת. וללמוד. אולי זה ספר שאני צריכה לכתוב. אבל חולמת על ספר מודפס על נייר בחנות ספרים. כי בואו נודה באמת. לא הוציאו אותך. סימן שאתה לא שווה לצאת ובגלל זה אתה מוציא בעצמך. נקודה
שמחה | 01.08.18
21.
בואו נראה מי מהגוראים יסכים לענות על שאלת השאלות
שמתם לב שכולם משתמשים במונחים של יצרתי, עשיתי, הכנסתי ועוד כל מיני תעלולים עם שמות נרדפים? מה זה אומר לדעתכם? בואו נראה מי יענה על השאלה הבאה: כמה כסף נקי הרוויחו כל המוזכרים כאן מספרים? לאחר קיזוז כל העלויות של ההפקה, הקידום, התרגום ויתר העלויות? כמה זמן ואנרגיה הוקדשו מציגם? ככל הנראה נוח מאוד להתחמק מהשאלות האלה.
יוסי עמנואל | 03.04.17
20.
בעידן הרשת הכל זה גלי באזזז. נדלקים שמועה
בעידן הרשת הכל זה גלי באזזז. נדלקים שמועה גל ניסיונות טרנד רצים מנסים יש יעד, בכל גל כזה יש דילרים ביניים, הם המרוויחים הגדולים. בכל גל שיש באזז לסיכוי בהצלחה של רעיון מעטים הזוכים להצליח באמת. בדרך גל מאוכזבים. הגל הזה רובו סותם את הפה. אנשים שנכנסים לזה בלי להבין את הסיכון מול הסיכוי כלומר שיתכן שכל מה שהשקיעו ילך לטמיון. אלה הופכים ממורמרים ומפיצים הודעות ושם רע. המתווכי ביניים לחולמים חייבים לדעת שכל מי שנכנס לתהליך מוכרח להבין מה הסיכון אפילו כדאי להחתים אותו על מסמך. מה העבודה מה מבטיחים על מה משלם. הרי הרוב לא מצליחים ובישראל לא מבינים שהרב לא מצליחים ובקצה הנקמנים. מסמך שירות זה הגנה משפטית ופסיכולוגית כאחד. לא להבטיח הצלחה. לתת שרות. וישראלים זה קליינטים הכי גרועים. משלמים שקלים ומוצצים את הדם. אין שום הגיון בשביל סכום עבור שרות שיפתחו עליך שיימינג. ישראלים חושבים שמגיע להם הכל תמורת 100 שקל. שלמו וקנו אותך. מצלצלים בכל שעה ללא בושה. בכלל אין תרבות של הבנה עיסקית. מה אני משלם מה מקבל. ושאף אחד לא יכול להבטיח הצלחה בכלום. עכשיו כיוון שברשת הכל מהיר זה עובד בגלים מהירים. זה למעשה בורסת הימורים עם השקעה והכנה שנותנת הרגשה שעשית משהו בשביל ההצלחה. למעשה זה אפילו גרוע ממניות.  כי נותנים הרגשה שזה מושקע ומעשי. בתחום הספרות זה הכי פגיע כי הכותבים באים עם ציפיות בשמיים זה הבייבי שלהם. תזכרו העולם ברשת זה גלים מהירים של מחזורי טרנדים. זה בעצם דרגה אחת לפני פירמידה מובנת שבשניהם זה מבוסס על גיוס מיידי של שכבות של משקיעים . בפירמידה זה מובנה. כאן זה תוצר טבעי של קעיון הפצה דילרים בדרך בדמות משווקי המוצר הספר והכותבים. שרשרת מזון בנויה. הכל יושב על רעבי הצלחה שמחפשי הכרה מהעולם. משלמים בודדים מצליחים השאר נופלים. המסקנה מי שאינו רואה בזה הימורי עיסקי שכל כספו ילך כסיכון מראש טועה בהבנתו. וככה נוצרים עשרות ממורמרים. ההארה מגיע ואיתה סיכויי הצלחה גבוהים יותר אם נכנסים לזה בפקחון עיסקי. והעיקר שזה רק עיסקי. מוותרים בכלל על המניע העמוק האשליתי של פרסום וקבלת אהבת הקהל שזה מקור הצרות לכל אדם שהופך אותו תלוי בגורם הזנה חיצוני.  
Box | 15.09.16
18.
לא הכול פה נכון
להוציא ספר באמזון זה נחמד אבל מנסיון, אל לכם לשלם יותר מדי כסף לכל אחד מהאנשים שבכתבה, השירות שהם יתנו לכם יקר ועולה יותר ממה שתרוויחו ממכירת הספר. לא חבל? מומלץ להכנס לגוגל ולחפש אתרים לקידום ספרים, ואם תחליטו להעסיק אחד מהאנשים בכתבה מומלץ לשלם להם לפי תוצאות.
קובול | 24.07.15
17.
נשמע כמו הישראבלוף התורן
נכנסתי לאתר של אמאזון, חיפשתי ספרים של האנשים שהתראיינו לכתבה וגיליתי דבר מאוד מעניין: בלא מעט מקרים הביקורות המפרגנות נכתבו ע"י אותו קומץ אנשים. נניח, מישהי בשם טלי קפלן כתבה 9 ביקורות, וכולן הוקדשו ליצירות של סופרים ישראליים. מחשיד, הא? בשורה התחתונה, אין פתרונות פלא. סופר מוכשר שכותב באנגלית, ירוויח יותר מסופר השנאשר בגבולות העברית, אך גרפומן לא ירוויח מאומה באף שפה ובאף פלטפורמה. מי שחושב שמחר הוא יהפוך ממובטל למיליונר שכותב רבי מכר, טועה בגדול. אגב, אף אחד מהמרואיינים לא הציג, משום מה, הוכחות לרווחים, כגון תדפיס בנק או אישור העברה. אם מחר אספר לכם שהגיתי רעיון מהפכני ומכרתי אותו במיליארד דולר ל-IBM, תאמינו לי?
שי | 15.02.15
14.
תגובה
יש כאלו, כמו יונית, שעלו על הטריק ומפרסמים ספרים של 10-15 עמודים בעלי שורה אחת בכל עמוד. וכנראה שיש כאלו שקונים וכל הכבוד לה על זה שהיא עלתה על הטריק. ברור שאין לה פה שום אינטרס להשקיע יותר מדי מזמנה בספרים האלו. המטרה היא כסף בלבד. אלו שרוצים לכתוב בצורה יותר רצינית ספרים יותר רציניים - העבודה עליהם ממש לא קלה גם מול הזרים שלכאורה עושים להם את העבודה. זה ממש לא כך. מי שאכפת לו מה יש בספר שלו אכפת לו איך הזרים עובדים, איך הם מתרגמים, ויש יותר טקסט משמעותי לתרגם וגם ברמת הצבע שהציורים נצבעים בהם. זו עבודה ממש לא פשוטה, ולא יזיק גם רקע באינטרנט.
מרגנית | 26.11.13
11.
לא ברור הביטוי "למכור בחינם".
ההגדרה של מכירה במילון היא: הַעֳבָרָה לרשות אחר תמורת תשלום. לתת לאנשים משהו בחינם, קל פי 50 מאשר למכור להם משהו. תשאלו את בבילון, שהפסיקה למכור תוכנות, ועברה להתעלק על אנשים ולהרוויח דרך עמלות ממנועי חיפוש. תעשו ניסוי קצר: תעמדו בצד הרחוב ותחלקו פרחים בחינם. אחר כך תנסו למכור פרחים. תבדקו כמה זרים חילקתם בחינם בחצי שעה, וכמה מכרתם בחצי שעה...
 | 16.11.13
10.
לא אמין
בפסקה אחת מוזכר פרוימוביץ והרצאה שהעביר על השיווק באמאזון "מה היית עושה אם היתה לך מכונה שמדפיסה כסף?", נכתב שם, "כזאת שבכל פעם שהיית רוצה היית לוחץ על כמה כפתורים וכסף היה נכנס אוטומטית לחשבון הבנק שלך". אחרי שלוש פסקאות, אותו פרוימוביץ אומר לכתבת ש "אין פה קסם, לחצת על כפתור ופרשת. צריך לעבוד קשה". מעבר לזה, תודה לכלכליסט ולכתבת על במחקר והחשיפה לנושא.
קורא | 15.11.13
1.
אלוהים אדירים! כמה שהמציאות רחוקה ממה שהכתבה מנסה לצייר.
חברים, כמי שכותב ומוכר ספרי ילדים באמאזון-קינדל (בעצמו, לא בעזרת פקיסטנים ופיליפינים) וכמי שפעיל בקבוצות של ישראלים המוכרים באמאזון, ומיודד אישית עם מרבית האנשים שהוזכרו בכתבה, אני חייב לציין שאני די מופתע ממה שנאמר בה (שלא לומר המום) !!! ח'ברה: אם לשפוט על פי מה שנאמר ונכתב כמעט בכל מקום בעולם, הרי שכ 95% מהאנשים שכותבים ומוכרים באמאזון (בעיקר בנישה של ספרי ילדים וספרי how to קלים להכנה) לא מצליחים לעשות יותר מכמה מאות שקלים בחודש, וגם זה במקרה הטוב... מדובר על שוק מוצף ורווי שהתחרות בו קשה מאוד (ויפה ציינה הכותבת שבנישת ספרי הילדים לבדה יש כבר היום כמיליון כותרים) ובהתחשב בעובדה שניתן להרוויח כש"ח אחד לספר בנישה זו (35% של 0.99 $), הרי שכדי להגיע להכנסה של 10,000 $ בחודש, כמו שאחת מהמרואיינות כאן חולמת לעשות, צריך למכור כמעט 40,000 ספרים בחודש, כל חודש (סליחה! זה עוד לפני שמס הכנסה שלח את ידו לכיסך...). אני לא שמעתי על הרבה אנשים בארץ ובעולם שעושים את זה, ואפילו לא על הרבה שמצליחים לעבור את ה 1,000 $ בחודש... הסיפור הגדול הוא לא לייצר את הספר. באמת ישנם הרבה אנשים שיכולים לחשוב על רעיון נחמד לספר קצר שיהיה לו שוק כלשהו (ובניגוד למה שהקורסים לישראלים באמאזון מנסים "למכור" לכם, לא כל אחד יכול! צריך ידע מסויים באנגלית, צריך כישורים מסויימים, וזה לא "קלי קלות" כמו שמארגני הקורסים רוצים שתאמינו) - הבעייה הגדולה היא לשווק בתוך האוקיינוס העצום הזה שנקרא Amazon Kindle, ולהתמודד עם עשרות ומאות אלפי מתחרים תוך שימוש בכל מיני מניפולציות ותעלולים שנועדו "להריץ" את הספרים שלכם לתוצאות טובות בדירוגים של אמאזון (כמה חבל שגם הרבה מתחרים שלכם כבר מכירים את התעלולים הללו...) בקיצור, חברים.... רדו מהעץ בבקשה... לפרסם ספרים באמאזון זה דבר נחמד וכייפי, ואפשר אולי (אם אתם ממש טובים בזה) גם לעשות מזה קצת כסף... (ויש גם כמה יחידי סגולה שעושים מזה הרבה כסף), אבל בין זה ובין לתאר את זה בתור "להיט חם בקרב ישראלים" ? או בתור "מכונה שמדפיסה לך כסף מתי שאתה רוצה" ? תסלחו לי... זה ממש לא !!!
יצחק | 14.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת