אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"השווקים נראים נהדר אבל המציאות רעה מאוד"

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
הכלכלה צריכה להתמקד בערך מוחשי במקום שהשלטון יתן כסף לבנקים הוא צריך לתת כסף
לקידום וחיזוק השליטה במשאבי טבע כמו נפט לתחבורה פחם לחשמל, קרקע חקלאית מים מתוקים מחצבים, טכנולוגיות מדעיות ואמצעי לחימה, השלטון צריך להשקיע ישירות בעצמו בדברים האלה ללא תיווך של בנקים שמחליטים בעצמם מה לעשות עם הכסף ולמי להלוות אותו (בד"כ לטייקונים, כך שיוצא שבמקום שהכסף והכוח יתבזרו הם מתרכזים אצל מעט אנשים מאוד עשירים, מה שמגדיל את אי השוויון וגורם לאוכלוסיות לחבור לפשע המאורגן, ולעשוק בדברים שמפוררים את החברה כמו סחר בסמים, דמי חסות, סרסרות, גנבת משאבי טבע כמו חול וכו')
שלום דורני | 23.11.13
24.
5 טועה-הבנק המרכזי מדפיס את הכסף. הבנק המרכזי קובע יחס רזרבי שהבנקים
המסחריים צריכים לעמוד בו. השיטה מבוססת על כיסוי חלקי לפידיון. ההנחה היא שלא כל לקוחות הבנקים ירצו למשוך את כספם בדיוק באותה נקודת זמן. זה הבסיס לעולם הפיננסי המודרני. לא יאומן שמגיב 5 זכה לכ״כ הרבה תגובות אוהדות למרות לכתב שטוית.
רונן | 23.11.13
23.
זו לא בחירה באלטרנטיבות אלה לעמוד על האמת
השיטה הכלכלית הנוכחית מלאה בסכנות ובעיות, כי כך כלכלה פועלת אנשים כבר שכחו שכלכלה בבסיס שלה יש אנשים וקשה מאוד לצפות איך אנשים ינהגו במצבים משתנים. כאשר הפד יצר את בועת הדוט קום בתחילת שנות האלפיים וניסה לתקן את התפוצצותה בייצירת בועת נדלן אדירה (שלה היו נלווים עסקעות מפוקפקות של תעשיית הבנקים) כך אחרי הבועה הזו מנסה הפד להציל את הכלכלה בייצירת בועה חדשה שכרגע אנחנו בשיאה (בועת אגרות חוב שמקרינה לבועת נכסים שמקרינה לבועה בבורסה). מה שמספר הכותב הוא שהפד עורך ניסוי QE הינו הניסוי הכלכלי הגדול והיקר ביותר בהיסטורה האנושית (4טריליון דולר) העניין הוא שכאשר בועה זו תתפוצץ אנחנו נחזור לנקודת האפס, כאשר בנקים יתמוטטו והבורסה תקרוס וכך גם הדולר על ידי אינפלצייה משתוללת אז גם לפד לא יהיו יותר תשובות וטריקים, המשבר (שאני רואה בו ניקויי המערכת הכלכלית) שנמנע ב 2008 יגיע בשנה שנתיים הקרובות אבל הפעם בצורה הרבה יותר חריפה עד שלא תיהיה ברירה אלה לשנות את השיטה הכלכלית וזה יגרום גם לשינוי תפקידם של הבנקים בייצירת הכסף והשליטה בכמות שלו.
עמית גודינגר | 22.11.13
22.
השאלה מה האלטרנטיבה שהוא מציע
אם האלטרנטיבה היא שיתנו את הכסף ישירות למעמד הביניים, למשל באמצעות הגדלת הגרעון והורדת מסים על מדרגות ההכנסה הבינוניות והנמוכות, סבבה - זו אלטרנטיבה עדיפה. אם האלטרנטיבה היא שלא ידפיסו שום כסף, ויתנו לעולם הכלכלי לקרוס באש ובתמרות עשן כמו בשפל בשנות השלושים, זו אלטרנטיבה איומה ונוראה לכולם - גם לעשירים וגם לעניים וגם לאלו שבאמצע.
תמריץ בלוג כלכלי | 21.11.13
21.
כמות השטויות בתגובות פשוט לא תאומן
כל אחד שקרא איזה ערך בויקי או נחשף לאיזה דעה של כלכלן פרובקטיבי מגיב כאילו הוא יודע את כל התורה כולה... להתמודד עם התגובות כאן ייקח שנים, אז אתייחס רק לכתבה. אינני מכיר אותו אישית ושמעתי עליו עד עכשיו רק בעקבות המאמר שלו אבל חשוב להבין כמה דברים: וול סטריט הוא מקום עצום ורוב האנשים אגב שעובדים בבנקי ההשקעות מתעסקים עם דברים טכניים (סינרגיה של מערכות וכו) ורגולציה. מספר האנשים שבאמת מתעסקים בניוד של כסף/ייעוץ וכו' (ומכניסים כסף לבנק) קטן באופן מדהים. הבחור מהכתבה בשום רגע לא התעסק עם מסחר או הבנה של השוק. היה לו תפקיד כנראה חשוב מאד אבל עדיין תפקיד טכני של ניהול משפטי של קניית האגחים או התמודדות עם רגולציה. חשוב להבין את זה כי הוא טוען שהכסף שהפד הזרים לא הגיע לאוכלסייה אבל הוא שוכח דבר אחד. לולא הפד, המצב היה כנראה הרבה יותר גרוע. אחרי הקריסה של ליהמן ברדרס, המחנק בשוק האשראי הגיע לשיא. עסקים לא יכלו לקבל אשראי בשביל הדברים הפשוטים ביותר והיתה סכנה שהמצב יחמיר עוד יותר. דיברו וכנראה בצדק על מצב דומה לשפל של 1929. הפד הצליח לעצור את כדור השלג. האם ברננקי היה רוצה שיותר כסף יזרום לעסקים? בטוח. אבל לפחות מצבם לא החמיר יותר כפי שכולם צפו.
הכריש | 21.11.13
19.
ל-9: לא מדוייק, 5 צודק יותר
בנק צריך להחזיק 10%. אם אתה מפקיד 100$, הבנק יכול לבחור באחת משתי האפשרויות: 1. לשמור 10$ ולהלוות 90$ למישהו אחר - זאת האפשרות שאתה חושב שהבנק בוחר בה, וזאת היתה כוונת המשורר. 2. להגיד שה-100$ שלך אלה הם ה-10%, ולהלוות 900$ לצד שלישית - זאת האפשרות שהבנק באמת בוחר בה. מי שמקבל 900$ יכול עכשיו להלוות 8100$, וכו... פירמידה. מפחיד, אבל זאת המציאות.
ל-9 | 21.11.13
17.
כתבה ארוכה שכולה קשקוש אחד גדול
הוא לא מבין את ההשפעה של הרחברה מוניטרית על השוק , זה שיעור בסיסי בכלכלה , שכנראה שהוא ישן באוניברסיטה יהשפעות הרחבות מוניריות והנזקים שלהם ידועים , אך יש מצבים שזה המדיניות הנכונה לומר שהחברות רק מרווחים מזה ואילו האזרח הפשוט מפסיד שטות גדולה מדוע? הרחבה כמותית זה המס הכי טוב על העשירים שכן הדפסת הכסף מקטינה את ערך הכסף הקיים , למי יש הכי הרבה כסף אם לא לעשירים ? , ומי שאין לא מה שאין הערך שלו לא יכול להיחתך וחוץ מזה הצליחו להגדיל את התעסוקה , אז זה לא רווח לאזרח הפשוט ?
נו באמת | 21.11.13
16.
שלל עצות רק שמישהו יעשה עימם משהו
צריך בחקיקה לכפות פירוק ישויות פיננסיות וריאליות גדולות לקטנות ורבות. צריך איסור חציית קווים בין תפקיד רגולציה לתפקיד בתחום הריאלי / פיננסי המבוקר צריך מיסוי הפרט בכפייה שתכליתו תנותב רק להקטנת חוב פרטי צריך לעשות qe חדש שלא עובר דרך הבנק אלא ישירות בין הפד ליזמי תשתית.בארה"ב כול התשתיות קורסות ויש מה לעשות בתחום.תשתיות יוצרות מעגלי תעסוקה אמיתית במשרה מלאה לצווארון הכחול והרעב של אמריקה. צריך לסבסד יצרנות תעשייתית אמריקאית.להחזיר משרות ממזרח רחוק לארה"ב. איסור של בנקים להחזיק בנוסטרו מניות.בנק צריך להתפרנס מתווך פיננסי אמיתי ולא להיות מעורב ביצירת תנודות במניות מטבעות ומתכות ולהקים קרנות גידור מחוץ לרגולציה.
קצ"א פיננסי | 21.11.13
15.
ל -9 התמימות שלך טיפוסית לרוב האנשים אבל לא נכונה
כשבנק מקבל 100 שקל (למשל במכרז מוניטרי של הבנק המרכזי) הוא חייב לשמור שישית מהכסך שהוא מלווה.(לא בהכרח שישית מהכסף שהוא קיבל) לכן בתאוריה - הוא יכול להלוות 84 שקל מתוך 100 במציאות - הוא שומר את כל ה-100ומלווה 500 ושומר באופן הזה על היחס של שישית תוך מינוף מטורף. היות וכסף הוא בסך הכל ביטים בתוך מחשב, הבנק יכול לעשות את זה, ולכן בפועל הבנקים הם אלו שיוצרים את רוב הכסף במדינה (מה שאנחנו קוראים "מדפיסים")
דובי | 21.11.13
14.
גם 9 וגם 5 טועים
כמו ש-9 כותב רק הבנק המרכזי ראשי להדפיס כסף. 5 מצטט משהו שקורה בפועל אבל לא בצורה בה הוא קורה. הבנקים המסחרים לא מדפיסים כסף. אבל, אם אני מכניס לבנק 1000$ הבנק שומר 100 ומלווה 900. זה שלווה את ה-900 שילם למישהו שמפקיד את הכסף בבנק. הבנק לוקח את ה-900 הללו שומר 90 ומלווה 810. הלווה משלם ומקבל התשלום מפקיד בבנק. הבנק לוקח את ה-810 שומר 81 ומלווה 729...... אם בכול פעם הבנק שומר 10% (וזה תלוי החוק במדינה) הוא מה-1000$ מבצע גלגול של כ-10,000$ ולכן חושבים כאילו הבנק מדפיס כסף
אזרח | 21.11.13
12.
מספר 9 אתה מבלבל בין הדפסה להלוואה
היום 90 אחוזים מהכסף בעולם נוצר על ידי הבנקים בצורת הלוואות לא הדפסה על ידי הקלדה במחשב, כאשר פקיד בנק מקליד את המספר במחשב כך נוצרת לה ההלוואה. הבנק המרכזי מייצר רק את המטבעות וכסף הנייר שהם רק 10 אחוז מסף הכסף במדינה ובארצות הברית רק 3 אחוז. השיטה המוניטרית העולמית שניראה שיטת הפדרל רזרב, נתנה לבנקים כוח בלתי נתפס לייצר את הכסף ולישלוט בכמות שלו על ידי ההלוואה ברזרבה חלקית! כלומר הבנקים זקוקים רק לעשר אחוז הון עצמי זאת אומרת שהם יכולים להלוות 90%, ומאיפה מגיעים ה90% משום מקום! מהאויר.
עמית  | 21.11.13
11.
לא להאמין שאיש בתוך המערכת לא מבין את יעודו האמיתי של הפד
ולמי שלא מתמצא הפד נוצר על ידי חוק הפדרל רזרב שניכתב ונוסח על ידי הבנקים בשנת 1910 ועבר כחוק בשנת 1913 בדיוק לפני 100 שנים! הפד הוא קרטל בנקאות עצמאי ולא ממשלתי! ממש כמו כל קרטל (נפט, מוצרי מזון) תפקידו קודם כל להגן על חברי הקרטל שהם הבנקים, מה שמיוחד בקרטל הזה שהוא ״חתום״ לשיתוף פעולה עם המדינה, המדינה מרוויחה כסף שנוצר משום מקום על ידי הבנק המרכזי ועם הכסף הזה היא משלמת את צרכיה, כך הממשלה לא צריכה לעלות מיסים. אבל אנחנו משלמים על זה במס עקיף והוא....אינפלציה.... אותי הדהים זה שהוא באמת האמין שתפקידו של הפד להגן על הציבור ולא להגן על וולסטריט והבנקים, זו הרי מטרת הקמתו להגן על הבנקים
עמית גודינגר | 21.11.13
10.
על הממשל היה להשקיע את הסכומים האדירים בחידוש התשתיות הקורסות של ארה''ב.
היו צריכים לתת לבנקים לקרוס, ולהשקיעה בתשתיות הרעועות והקורסות בכל רחבי אמריקה. כך היו ,סוף, סוף יוצרים עולם עסקים חדש , המבוסס על יסודות בריאים של יצירה , ויוצרים מאות אלפי משרות , גם למהנדסים וטכנאים, וגם לבעלי הצוורון הכחול, מסגרים, טרקטוריסטים, עובדי בטון, ועוד. התפרסמו סדרות שלמות של כתבות המתארות את קריסת התשתיות [כבישים, גשרים, מסילות רכבת] מפאת חוסר תחזוקה ,בהעדר תקציבים לכך. אלא, שנראה שהסרטן של הקפיטליזם החזירי האמריקאי הוא במצב כה מתקדם , שדבר לא יכול לו.
אבי | 21.11.13
9.
אתה טועה ומטעה
הבנקים המסחריים לא מדפיסים כסף. תפסיקו כבר לחזור על השטות הזאת של התנועה לשינוי מוניטרי. על כל 100$ שאתה שם בבנק הבנק יכול להלוות 90$ ולא 800$. רק בנקים מרכזיים (של המדינה) מדפיסים כסף. אם בנקים מסחריים היו יכולים להדפיס כסף הם אף פעם לא היו פושטים רגל. תקרא את תוכנית שיקאגו במקור ולא בגרסה הישראלית שלה http://www.imf.org/external/pubs/ft/wp/2012/wp12202.pdf
לאסף מספר 5 | 21.11.13
7.
איזה אדם אמיץ
אני מתפלאת שלא הוציאו צו חיסול נגדו עד עכשיו (בהנחה שתאוריית הקונספירציה עובדת). אין לי מספיק ידע לגבי התוכנית להחליט אם דבריו נכונים או לא, אבל הדברים שהוא אומר הגיוניים. רוב התוכניות עזרה כלכלית מבוססות כתמיד על עזרה לחזקים , ומעט מאוד מגיע לחלשים - ראה הטבות המס במדינתנו. וואוו. איזה איש אמיץ. אני לא צינית, זה באמת מעשה מיוחד לצאת ככה כנגד כל מה שחונכת ועסקת בו במשך 15 שנה.
מביה ענין | 21.11.13
6.
הוא טועה. לתכנית ההקלה אין כמעט עלות
הפד קונה אגרות חוב, מוציא 85 מיליארד דולר בחודש. אוקיי. אבל לאגרות הללו יש זמן פרעון, ושער פרעון. כל הכסף יחזור בבוא העת לפד, אבל בינתיים השוק מתמלא בכסף. הוא טוען שהשוק לא מקבל את הכסף, כי הכסף נשאר בבנקים. נכון. אם היה מקום שכדאי להשקיע - הכסף היה מושקע. כנראה שאין כרגע שום דבר שכדאי לפתח ולהשקיע בו.
אלי בר-נס | 21.11.13
5.
כולם מתעלמים מהפיל העצום שעומד במרכז הבעיה - הבנקים מורשים להדפיס כסף כמה שהם רק רוצים!!
במקום לתת לבנקים לקרוס ולאסור עליהם להדפיס כסף יותר, עושים בדיוק את ההיפך - מזרימים אליהם עוד יותר כסף. זה כמו לשפוך נפט למדורה! העיקר שהמוזיקה לא תפסיק. על כל 100$ שאני שם בבנק הוא יכול להלוות 900. אבל אם הוא מלווה לבנק אחר, אז הוא יכול להלוות 810$ וכן הלאה. כמות הכסף (בצורת חובות) הולכת וגדלה, אז כל המחירים עולים ועולים. יש אינפלציה עצומה שלא מדברים עליה. חייבים לשנות את תפקיד הבנקים, אחרת המצב הזה לא יכול להחזיק, ותמיד יגיע למשבר.
אסף | 21.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת