אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

גימלאים שחסכו כל חייהם לביטוח סיעודי - יאבדו את זכויותיהם

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
תגובה ל-5
בביטוח סיעודי יש סעיף שנקרא ערכי סילוק. סעיף זה מופיע אגב רק בביטוחים הפרטיים (כאלה שרוכשים ישירות בחברות ביטוח באופן עצמאי) ולא דרך ביטוח קולקטיבי או ביטוח דרך קופת חולים. משמעות סעיף זה היא שגם בעת ביטול הפוליסה זכאי המבוטח לקבלת פיצוי חודשי מופחת מחברת הביטוח. דהיינו, מכל פרמיה שהמבוטח מעביר חברת הביטוח צוברת ערכים שיכולים לשמש את המבוטח גם בעת ביטול הפוליסה. לדוגמא: אם מבוטח הצטרף לביטוח בגיל 20 וביטל אותו בגיל 60 והיה מבוטח על גובה פיצוי של 6000 ש"ח, באפשרותו לפנות לאחר הביטול לחברת הביטוח במידה וחלילה קרה מקרה סיעודי ולדרוש לקבל פיצוי חודשי נמוך יותר מזה שהיה לו. במידה וערכי הסילוק שנצברו נמוכים מ-600 ש"ח הכסף חוזר למבוטח ואינו יהיה רשאי יותר לדרוש פיצוי מחברת הביטוח. זה אחד היתרונות המשמעותיים בין הביטוחים הקולקטיביים לבין הפרטיים
אור | 02.07.14
5.
ראשית לקבוע שכאשר מבוטל ביטוח זכה הכסף חוזר למבוטח. כיום הכל הוך לאיבוד ךטובת החברות
ביטוח סיעודי מטבעו ממומש אם בכלל ב- 99.9% מהמקרים רק בגיל מבוגר מאוד. לכן, הביטוח הוא יותר חיסכון שמשולם בתנאים מסוימים. לכן יש לקבוע, שכאשר אדם צעיר נניח עד גיל -55 60 מפסיק - חובה שיחזירו לו את הכסף (פחות סכום מסוים), או שיוכל לעבור למסלול ביטוח אחר. אין שום הגיון שחברות הביטוח יקחו את הכסף לעצמן במקרים כאלה.
 | 26.11.13
3.
נחוצה רפורמה מסוג אחר!
דני טל צודק בהחלט. פוליסת ביטוח סיעודי חייבת להיות פוליסה אישית לכל החיים. כזו שלא ניתן לבטל לעת זקנה ותוואי הפרמיות והכיסוי שלה מובטח בעת ההצטרפות. אבל אסור לוותר על היכולת של ארגוני עובדים להשיג ביטוח לכלל עובדי הארגון ולכן דרוש פתרון יצירתי חדש ופוליסה שהעובד ייקח איתו לכל החיים. הביטוח הקבוצתי מכניס למעגל הביטוח מאות אלפי צעירים שלא היו מבטחים את עצמם בביטוח סיעודי ביזמתם.
מיקי גור | 23.11.13
2.
מה לא ברור? לא יהיו יותר צעירים שיסבסדו את המבוגרים
ככל שתלוי בבעל דעת, צעיר לא יכנס לעסקה בה הוא מסבסד אחר, ובעוד 30 שנה יש סיכוי שאף אחד לא יסבסד אותו הפרמידה תיפול. בפנסיה הנושא קיים מכיוון שאין ברירה, המדינה לא נותנת לנו לנהל את הכספים של עצמנו, זאת עקב זלזול בוטה באינטלגנציה וביכולת של אדם לנהל את כספו שלו. אך כל צעיר אסור שיכניס עצמו למצב זה. נכון שיש לספק אזשהו מענה למבוגרים, אולם לא על חשבון הצעירים המבוטחים בביטוח קולקטיבי, הצעירים צריכים על דעת עצמם בנקודת החידוש לעבור למוצר שמבטיח שירות עבורם עד כץ ימיהם, ואז כהגדרה כבר לא יהיה מקור לסבדוד. מהיכן לדעתך יגיע הכסף? מה הפתרון? גם אם המפקח יחליט לאשר קיומו של ביטוח קולקטיבי שכזה. כנראה שאין, אלא אם משלם המיסים (המדינה) תעזור לקבוצות אלה, שהם בדרך כלל הוועדים החזקים והקיבוצים.
 | 23.11.13
1.
מיקי-עשית עבודה חלקית
כמנכ"ל תאגיד ייעוץ אובייקטיבי אני במהלך השנים בבעיה שנוצרת למבוטחים בביטוח סיעודי קוטלקטיבי בעת שפורשים ,מליפים מקום עבודה או בעת שמסתייים ההסכם בין החברה לבין אותו ארגון, זאת בנוסף לביטוחים החלקיים והנחותים הנעשים לרוב ע"י ועד שאינו מיומן. עקב כך, מזה שנים כל היועצים בחברה תומכים בביטול האפשרות לביטוח סיעודי קולקטיבי בחוק וכן במעבר מושכל של אנשים בעודם צעירים למיגונים פרטיים בחוזה שריר לכל החיים! להזכירך, למען הסר ספק, החברה שאני מנהל אינה עוסקת בשיווק ורישיונה מותנה בכך שלא תיהיה לה או ליועצים שום זיקה לחברות ביטוח ופנסיה. אני מסכים עימך בנושא האחריות של משרד האוצר למצוא פתרון הולם לאלה שהגיעו לגיל מתקדם ואין באפשרותם כעת למגן עצמם במחיר סביר. בברכה דני טל
דני טל | 22.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת