אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יו"ר אינטל: "איבדנו את דרכנו, אני מתבייש"

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
אינטל דווקא הבינה את משמעות מזעור הרכיבים והעלאת תפוקת הייצור
לפני שנים רבות הבינו באינטל שמתהווה בעייה עתידית כתוצאה מיכולות המזעור והייצור המחייבת הוזלת מחיר רכיבים ועימה צורך במכירתם בכמויות הולכות וגדלות כדי להמשיך ולהרויח. אז הם חיפשו רעיונות למי ניתן לשווק כמויות גדולות של רכיבים זולים. אחד הכיוונים שנבדקו היה בפיזור הרכיבים בשטח נרחב ממטוסים כדי להקים רשתות אד-הוק של דיווח פרמטרים מהשטח. הרכיבים היו אמורים ליצור קשר האחד עם השני באופן אלחוטי ולשדר כל אחד ממקומו פרמטרים (נתוני מדידות והתרעות) והרשת הזו (רשת שנוצרת אד-הוק בין הרכיבים) אמורה לספק את המידע וההתרעות לגורם האחראי. לדוגמא גורם שלטוני שאחראי על הטיפול בשטח או על אספקת שרותים בהתאם לצורך המתעורר עם ידיעה ברורה היכן נוצר צורך זה. במציאות קרתה התפתחות הטלפונים החכמים שלא הלמה את הכיוון שאילו חתרה אינטל (למרות שמדובר בייצור המוני של רכיבים זולים וממוזערים) ואינטל נרדמה והמשיכה לחלום.
חלמו למכור הרבה ובזול | 28.11.13
27.
זהיתי את המגמה כבר לפני 8 שנים
אני זיהיתי את המגמה לפני 8 שנים לפחות. הבעייה שהכפופים לי היו עסוקים במלחמות בין הקבוצות שלהם במקום להתרכז בלנצח ולקחת את השוק. ככה פספסנו את האייפון והשאר כתוב בדברי ימי אינטל. גם מנכ״ל דגול לא יכול לנצח לבד אם הכפופים לו עסוקים במריבות.
פול אוטוליני | 24.11.13
26.
אינטל, מיקרוסופט, אי.סי.איי ועוד רבים וטובים
ניהול חברות טכנולוגיה עילית נעשה מיום-ליום קשה מורכב ובעייתי יותר ויותר. ברמת האיסטרטגית חייבים לקרוא את המתחרים אפילו אם הם קטנים כיתושים. ואחרי ניתוח מגמות בשוג, להגיב מהר בזריזות ובעוצמה ממוקדת לצרכי השוק. גם מנהלי מיקרוסופט היו יהירים שחצנים בזבזנים אטומים. מדהים אבל אפילו היום, 4 שנים אחרי תחילת מהפכת המובייל להמונים אנדרואיד אייפון וכו', מיקרוסופט לא מגיבים ! 3 שנים אחרי נפילת HP, PALM וכו', מיקרוסופט תקועים/רדומים עם אותה גישה. וכולנו נפסיד מכך, כי כאשר כל תוכנות ה-Office יעלמו מהשוק, אנחנו עלולים להפסיד (open-office עדיין לא שם, כלל כלל לא)
פלו | 25.11.13
25.
לא מסוגלים להתחרות בחברות הפיתוח
השחקניות הגדולות כיום בתחום המעבדים למובייל הן קוואלקום, סמסונג ואפל, כשכולן מבססות את המעבדים שלהן על ארכיטקטורה שפיתחה חברת ARM. חברת TI, שגם היא פיתחה מעבדים על בסיס ARM, פרשה לא מזמן מהתחום, והמצב ב-nVidia גם הוא לא נפלא. יש עוד שחקניות (כמו MediaTek) בשוק וכולן מתבססות על ARM. כל זה מראה שאינטל לא יכולה "לשחק אותה אפל" עם טכנולוגיה פרטית שכולם צריכים להתיישר לפיה. היא חייבת לתת ליצרניות אחרות לגעת בטכנולוגיה שלה ולהקים קואליציה מול ARM. גוגל הוכיחה שאם מפתחים על בסיס קוד פתוח עדיין אפשר להיות רווחיים ולכבוש את השוק. עולם המעבדים שונה בעיקר כי צריך טכנולוגית ייצור, אבל אינטל חייבת לעשות מה שעשתה עם לוחות האם - לתת לאחרים להשתמש בארכיטקטורה שלה. צריכה להיות סיבה משמעותית מאוד כדי שיצרניות כמו אפל או סמסונג, שמפתחות מעבדים בעצמן (Ax ו-Exynos) ייזנחו את הפיתוח והייצור העצמאי של המעבדים. אינטל לא יכולה לקפוץ מעל החומה הזו.
יגאל | 25.11.13
19.
על טעויות משלמים
אינטל ישנה שנת ישרים במיטה החמה יחד עם מיקרוסופט , הכול היה טוב ויפה עד שיום אחד הופיע דוד סטיב (ג'ובס) ושינה את חוקי המשחק , הסוף די ידוע . כמובן שמיקרוסופט שהוציאו את המוצר המבולבל חלונות-8 לא ממש מוסיף הרבה להצלחה ואינטל יחד עם יצרני הPC משלמות את המחיר.
חיים גיל | 24.11.13
9.
מספר 3: קודאק התקיימה מפילם מפיתוח ומהדפסות. הדיגיטל היה נגדה (אין פילם והרבה פחות נייר הדפסה).
לא בעיה ניהולית חמוד. Sun היתה הראשונה לפני עשר שנים שזיהתה שהמחשב הוא הרשת! היא הובילה בהרבה תחומים אך לא שרדה את התגשמות החזון שלה. היא מכרה מחשבים ולא יכלה לשנות את השוק לבדה. גם לא יכלה להיצטרף. גם דיגיטל האגדית שהיה לה מסד הנתונים הטוב והמבריק בעולם היפסידה לאורקל כי היא נאלצה למכור ברזלים ומסד הנתונים היה תלוי חומרה. אני לא חושב שה PC מת. אבל ברור שהשימוש ההמוני עובר לסמרטפון ולטאבלטים. אנחנו עדיין לא שם ויתכן שיתפתח מודל מנצח אחר. בכל מיקרה כל ממלכה נגמרת בסוף. Everybody's Kingdom Must End באהבה.
שמעון | 24.11.13
8.
אינטל ישראל היתה מודל ענק להמוני אנשים ומנהלים וחברות שצמחו מתוכה אבל...
הבעיה העיקרית של הנהלת אינטל : צרות אופקים, אגו גבוה בשמים, ניהול חברה כמו "בונקר" במיוחד בא"י, ובריחה של האנשים היצירתיים ביותר בתחום הפיתוח.... --- אינטל היתה החברה הכי מדהימה בישראל - אבל משהו רציני השתבש שם ....
X אינטל | 24.11.13
7.
והעיקר שבישראל הממשלה שמה את כל הכסף שלה על אינטל וטבע
אין דבר קל יותר מלשים את הכסף על הסוסים שניצחו בתחרות הקודמת. בכסף שממשלת ישראל בזבזה על הטבות ומענקים לשתי החברות הכושלות האלה, היה ניתן להקים 100 חברות חדשות ובועטות, שאולי אחדות מהן היו הופכות לחברות ענק מצליחות, והשאר היו מספקות כל אחת עבודה טובה למספר עשרות או אפילו מאות עובדים. אף אחד לא צריך להיות מופתע מכך שחברות כמו אינטל וטבע ששמו את הכסף ואת השכל שלהן בפעילות לוביסטית, בסופו של דבר לא הצליחו בתחרות עם חברות צעירות שעסקו בלחשוב ולחדש.
קורא | 24.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת