אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לא תמיד נכון לדרוש ביטחונות

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
הדרך הנכונה לטפל במבקשי תספורת בנאמן על אגרות החוב
יניב צלאל אומר "אילן בן־דב הסתמך על תוכנית עסקית מסוימת שכולם ראו ויכלו לבחור אם הם מאמינים בה ובו - או לא. כל הנתונים היו על השולחן. מי שהעריך שפרטנר תרוויח מאות מיליוני שקלים בשנה, קנה." אגרת חוב זו הלוואה שצריכה להיות מכוסה בבטחונות. האחריות לעדכן את הביטחונות מוטלת על נאמן אגרונות החוב. הציבור שקונה איגרת חוב סומך על הנאמן. הנאמן נושא באחריות והחובה לפרוע החוב מטלת על החייב ועל הנאמן. שניהם קיבלו רשיון מרשות לניירות ערך ועליהם למלא את תפקידם. על רשות לניירות ערך ובתי המשפט לקבל דוחות כספיים עדכניים של החברה ולמכור במכרז את העסק כעסק חי, בלי למנות מפרק ולקבוע שלאסור על בעלי השליטה להנפיק אגרות חוב לציבור ולאסור על הנאמן לשמש נאמן.
בלתי מפלגתי | 27.11.13
25.
על ה"יצירתיות" של מנהלי ההשקעות
"מדכאים את היצירתיות של מנהלי ההשקעות ומביאים לכך שהתיקים הופכים יותר ויותר דומים לתיק השוק". אני לא רוצה שתהיו יצירתיים ותנסו להכות את המדדים (רוב מנהלי ההשקעות לא מצליחים לעשות את זה). מאחר ואין לי אפשרות לנהל בעצמי את קרן הפנסיה, אני רוצה שתשיגו בדיוק את המדד. בתמורה אני מבקש שתורידו את דמי הניהול למינימום האפשרי. הרי אם לא צריך להיות יצירתיים גם לא צריך להתאמץ יותר מדי, לא?
שחר | 27.11.13
24.
אף אחד לא מכה את השוק, בטח שלא לאורך זמן
אפשר לתת לתוכנת מחשב שרצה על מחשב מיושן לקבל את ההחלטות ולקבל ביצועים זהים לאורך זמן. הדבר הוכח במחקרים שנערכו על שוק ההון בארה"ב, ונכון גם כאן. כולם רוצים לחשוב שיש חוכמה נסתרת מאחורי ה-"פוזיציות" של מנהלי ההשקעות. אין להם מושג יותר מלכל אחד אחר, פשוט כי הם לא ניחנו בחוש נבואי. הם רק בני אדם שמתפרנסים יפה. מי שטוען שהוא יכול בעתיד "להכות את השוק" שיוכיח שכבר עשה זאת בעבר. הבחורצ'יק הצעיר הזה עוד לא הספיק להפנים את מה שהמורים לימדו אותו במכללה, אבל למד היטב הלכות-שחצנות ובטחון עצמי. גם בארץ הביצועים של הבחור החביב יהיו, בממוצע לאורך זמן, קרובים למדד. ורצוי שכל חוסך, תמים ככל שיהיה, יזכור זאת!
כלכלן זקן | 27.11.13
22.
מי נתן לו לנהל את הכסף? לא אני. חברי הממשלה המקורבים.
חברי הממשלה שלנו מעבירים מאיתנו כסף למיליונרים, במקום לפתוח את השוק כך שכל אחד יוכל לנהל את קרן הפנסיה שלו בעצמו או באמצעות יועץ (כמו שקיים בארצות נורמליות) נותנים למקורבים מיליארדים. אם הייתה פה תחרות כמו בשוק הסלולר, הם היו מסתפקים בהרבה פחות.
איפה יאיר לפיד | 27.11.13
12.
אחראי על כספים של אחרים
אני לא מכיר את ינב צלאל. מעולם לא נפגשנו וכנראה שגם לא נפגש בעתיד. אין לי מושג מה הכישורים שלו בנושא כספים. אבל, כל המיליארדים שיניב אחראי עליהם - זה לא כסף שלו. זה הכל כספים של אחרים. כך, שאם הוא הפסיד מיליארד או שניים, זה ממש לא מהכיס שלו.
אריקו | 27.11.13
10.
טרנד מנהלי ההשקעות הצעירים
כולם נכנעים בסוף ללחץ ולפיתוי בניהול כל כך הרבה כסף והשפעה שבסוף ימעלו בתפקידם מישהו אמר רועי \ פסגות ? ועוד אינספור דוגמאות כולל זו מאתמול על הבחור שנעצר ? איזו ועדת השקעות ואיזה נעליים ? תחום שוק ההון והפיננסים איבד את כל אמינותו ובצדק.אינספור מקרי מעילה.
 | 27.11.13
2.
אין מה להיות בלחץ:other people's money
מנהלים את כספינו בצורה בינונית במקרה הטוב, והכוונה לא לבית השקעות ספציפי (אם כי מיטב בוודאי לא עולה על אף אחד), גורפים מיליונים "דמי ניהול" , כשהבורסה עולה ויש "רייח זוקפים לזכותם, וכשיורדת מאשימים את המזל, הבורסות בעולם וכו וממשיכים לגרוף עמלות אישיות של מיליונים.. ישנים בשקט כי זה כסף של אחרים...
ויקטור | 27.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת