אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם אנחנו מכבידים על כדור הארץ?

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
שינוי הכבידה של כדור הארץ
הייתכן שה-G של כדור הארץ ישתנה ,ייתכן שלא אלא ,אם יש תלות בין זווית הירח ביחס לכדור הארץ ומהירות סיבוב הירח תישתנה,אנו נמצאים בשינוי מתמיד של שינוי הזווית של הירח ביחס לכדור הארץ כיום נדמה לי 2.5 מעלות ואם בעשור הקרוב הזוית תגדל והירח יתרחק מכדור הארץ אולי תהיה השפעה על כוח הכבידה. ואם כן ,יכול להיות שהמסה תשתנה ואז יכול להיות מצב שכדור הארץ יעוף לחלל. תאוריה רחוקה ,אולי. ובכלל האם ניתן לקבל תשובה למה היחס המשקלי בין נוזל למוצק בגוף האדם אותו היחס כמעט זהה ליחס של כדור הארץ במבנהו אוקיינוסים ליבשה ?
נ.ברוך | 30.11.13
34.
אם כדא מאבד 50000 טון חומר/מסה בשנה אז במיליארד שנה מאבד 50000 מיליארד טון
וזה כבר נשמע לי רציני אלא אם כן זה מתאזן ויש תקופות בהן כדא מוסיף למסה בשיקלול ...והשאלה היא האם הגענו לתקופת המאזן התקופתי בה כדא בכוונה מאפשר למסה מבחוץ להיכנס, כנראה בצורת מטאורים/אסטרואידים וכו
מחשבן ומפחיד | 30.11.13
28.
ל-19, גם אם נגיד שכל האנשים בעולם שוקלים 100 קילו ושקיימים 10 מיליארד אנשים
סדר הגודל של המסה יהיה קטן בערך בסדר גודל של 10 בחזקת 12, גודל זניח לחלוטין. וגם אם לא תזניח זו, כדי לקבל את שינוי מרכז המסה המקסימלי אתה תצטרך לקחת את כל המסה הזו ולרכז אותה בנקודה אחת שרחוקה ביותר ממרכז כדור הארץ, אחרת כל "טבעת" אנושית אחת מסביב לחתיכה של הכדור משפיעה הרבה פחות ככול שהיא מתקרבת יותר למרכז, וממש לא מנצלת את מלוא ה"פוטנציאל" שלה להזזת מרכז המסה. תעשה את המתמטיקה, זה לא מסובך מידי.
סטודנט לפיזיקה | 30.11.13
26.
הטינופת שהאדם מייצר הורסת את האוזון
וחוזרת לכדור הארץ במסה גדולה שגורמת לרעידות אדמה, לשינוי בקטבים, לסופות קטלניות ולהרס החמצן שאנו נושמים. כתוצאה מכך כדור הארץ מתחמם, נהרס, ואנו חווים את העניין הזה דרך שנות בצורת ובקרוב גם רעידת אדמה קטלנית. כל הבניינים המבוטנים שהאדם בונה בפראות אלימה ואיומה על האדמה הורסים את הקרקע ומטנפים אותה לשנים ארוכות ומרות ולעד. כל זאת ועוד יביאו לסופו של כדור הארץ גם זה יקרה די בקרוב בגלל פליטת גזים רעילים ליקום שמסביבנו . וחבל שאת המידע הזה הגאון שכתב לא טרח להבהיר.
הנביאה | 30.11.13
25.
סליחה, אבל הנושא של הכתבה עצמו מטומטם ביותר.
הבניינים וכל החומרים שנבנים על כדר"א מיוצרים מחומרים שהגיעו מהאדמה, כך או כך אפילו בשינוי מצב צבירה המשקל נשאר פחות או יותר זהה מכיוון שמה זה משנה אם החומרים היו קודם באדמה או עכשיו בצור בניין אמפייר סטייט? המשקל נשאר זהה!!! הדבר היחיד שיכול לעלות לנו מסה זה אם יתנגש בנו אסטרואיד גדול ואני אומר גדול מספיק בשביל לפוצץ את הכוכב, האבק כוכבים שנכנס לנו לפלנטה כל כך מזערי ביחס למסת כדר"א שאין טעם בכלל לחקור זאת.
 | 30.11.13
23.
מי שלמד פיסיקה יודע את חוק שימור האנרגיה
האנרגיה לא נעלמת היא רק משנה צורה. כך גם החומר והמסה של כדור הארץ היא רק מה שקיים על פני כדור-הארץ (כולל מטאוריטים שמתנגשים בכדוה"א). כל מה שהאדם בונה ומייצר מורכב מהחומר על-פני כדוה"א, ולכן הגיוני שמסת כדוה"א לא משתנה כמעט.
היגיון | 30.11.13
20.
זאת שאלה? ברור שלא. הרי זה כמו לשאול מה כבד יותר קילו ברזל או
קילו נוצות... הבניינים מיוצרים מחומרי גלם שנמצאים על הארץ ולכן המשקל לא משנה לכל היותר משתנים ריכוזי משקל באזורים מסוימים אבל זה זניח, כלומר אם בנו עיר שלמה על קרקע אז הקרקע תהיה כבדה יותר באותו אזור אולי מפחיתים ממשקל הכדור כי יש לווינים בחלל ותחנת חלל לפעמים יש מטאוריטים שמוסיפים משקל
 | 30.11.13
19.
לא מדוייק
כמה שהשאלה נראת מפגרת היא דווקה שאלה טובה! אני מסכים כמעט עם הכל חוץ מהעובדה שכן יש לנו כבני אדם יכולת להשפיע על המסלול של כדור הארץ רק אם היינו מאורגנים מספיק. בגדול מסלול וכמעט כל דבר של גוף קשיח נקבע לפי מרכז המסה שלו אז אם נצליח לשנות את מרכז המסה מה שאתה אומר (שינוי המסלול) אפשרי וזה דבר שקורה באופן ספונטני כל הזמן רק שהשינוי זניח כמעט תמיד אבל אם נקח את האנשים ואפילו את החיות לחלק מסויים של כדור הארץ אני מאמין (לא שניסיתי לעשות הערכה של המסה המצטברת..) שניתן להיה לשנות את מרכז המסה של כדור הארץ (יחד איתנו כן) בצורה כזאת שניתן יהיה להשפיע על המסלול... הכל כמובן תאורטי ומבלי לחשוב עוד יותר לעומק..
סטודנט | 30.11.13
18.
ל12 הם לא מתרבים, הם נוצרים מהכלאה של שני זנים
שהופכת אותם לעקרים, כמו שפרד הוא הכלאה של סוס וחמור הוא עקר. חברות הזרעים מפתחות זנים שיהיו עקרים ויאפשרו להם להמשיך למכור זרעים לחקלאים במקום שאלה ישתמשו בזרעים של הפירות שהם מגדלים. אני לא חקלאי, אבל נראה לי שלא צריך לזרוע אבטיח כל עונה, אלא הצמח פורה למשך כמה עונות ולא צריך להתרבות.
ד"ר רשע | 30.11.13
14.
אני חושש שבלדד השוחי לא הבין את השאלה ולכן נתן תשובה לא רלוונטית
לכן התשובה היא - כן!! בני אדם מכבידים על המשאבים של כדור הארץ. במאה ה-19 היו 1 מיליארד אנשים על פני כדור הארץ, כיום יש 7-8 מיליארד, וההערכה היא שתוך 100 שנים יהיו 20 מיליארד. כדור הארץ לא יכול לקיים כל כך הרבה אנשים והמשמעות היא קריסה של החיים כפי שאנו מכירים. צפוי פיקוח הדוק על הילודה, והשמדה של אוכלוסיות שלמות, אם בדרך טבעית (מחלות, רעב, מגיפות, מלחמות), ואם בדרך אחרת.
ב.ק. | 30.11.13
12.
עוף טופיק
איך אבטיחים ללא חרצנים מתרבים? שאלה נוספת, כן בנושא היא: האם האנושות צריכה להכריז על מצב חירום של התפוצצות אוכלוסין ולהכריז על קנסות מעל הילד השני בכל מדינות העולם כולו? במקום משפחות ברוכות ילדים לקרוא לזה משפחות מקוללות ילדים, ובמקום קצבאות ילדים לעשות קנסות ילדים?
אני רק שאלה | 30.11.13
4.
הישתנתי מצחוק מהשאלה המטומטמת הזאת
מה שהיה צריך להישאל זה, מהו הנזק שבני האדם גורמים לכדור הארץ.והאם הוא בלתי הפיך. התשובה היא דיי ברורה כאשר מסתכלים עם אקולוגיות סגורות. איי הפסחא לדוגמא. ההתחלה הייתה אופטימית, החיים היו טובים וקצב ההתרבות היה ביחס ישיר לחיים הטובים.(תמותה נמוכה והארכת החיים). בסופו של תהליך שרק בשנים האחרונות בחוקרים מתחילים להבין, נוצר מצב שהמס הקריטית ביחס בני אדם לסביבה, הופר. והתוצאה הברורה והבלתי הפוכה זה שאיי הפסחא רוקנו מהמשאבים המקיימים חיים. ובני האדם איכלו את עצמם עד שכיום יש אולי כ-50 ילידי המקום.( בשיאה האוכלוסיה מנתה אלפים).
שנאוצר מעורב | 28.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת