אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פיזיקאי ביולוג וכימאי נפגשים בבר - מי מהם יוכל לשלם את החשבון?

49 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

48.
תגובה לכתבה
א. אתם באמת קוראים לבעלי תואר ראשון במדעים "מדענים"?רק מי שעשה דוקטוראט (ואולי חלק מהמאסטרנטים) יכולים לקרוא לעצמם "בעלי נסיון במדע".ניתן לעבוד תואר ראשון באחד מהמקצועות הללו גם ללא להיות יום אחד במעבדת מחקר רצינית(לא מעבדת סטודנטים) או בפרויקט רציני. ב. בשלב מוקדם הגעתי למסקנה שאני לא "קדוש מעונה" ולכן חוץ מהקדשת החיים למחקר העדפתי גם למצוא מקצוע שיעזור לי להתקיים בארצנו ה"זולה".ביננו גם ברי המזל בביולוגיה או כימיה שמצאו עבודה לא ממש יכולים לחיות מה-5000 ש"ח שהם מקבלים (הרשו לי לגחך על טבלת השכר שהוצגה בכתבה.מעניין אם בדקו מובהקות סטטיסטית של הנתונים בה.).ביולוגיה,כימיה ופיזיקה אינם מקצועות,אלא תחומים אקדמים מאוד כלליים ולכן קשה למצוא לבוגר תחומים אלו עבודה ספציפית.לעומת זאת מהנדס,רופא,רוקח,אחות וטכנאי זה מקצועות הרבה יותר מובהקים ולכן יותר קל לחפש להם עבודה בתחום.אחרי שיש מקצוע ביד תמיד ניתן לחזור למחקר באקדמיה אם אחליט שזו המטרה בחיי ולא מחוסר ברירה.
רוקח שעשה הסבה ממדעי האבטלה | 22.04.14
47.
השיטה המדעית הפוכה
היא עובדת כך: תיאוריה, ניסוי, תוצאות, מסקנות. צריך להיות: מחשבה כללית, ניסוי, צמצום, ניסוי מחדש, צמצום, ניסוי מחדש, עד שמגיעים לתוצאות ואז מסקנות. ז"א במקום לקלוע חץ ולקוות לפגוע ישר בול באמצע, לעבוד בלי הנחה מראש. לכן הניסויים הם מסורבלים ממושכים ויקרים הרבה יותר ממה שנדרש.
מבין בעניין | 01.12.13
45.
חבל שלא קראתי את הכתבה הזו לפני שהתחלתי תואר ראשון
אחרי תואר ראשון בביולוגיה הבנתי שיש לי 3 אופציות- 1) עבודה בתעשיה - רוטיני בטירוף, משעמם, סביבת עבודה מבוגרת 2) מחקר - דורש תואר שני. ב90% מהמקרים מדובר על ניסויים בבע"ח. לא בשבילי 3) תועמלנות - עולם השיווק והמכירות. להיות נודניק ותחמן. לא בשבילי. אז בחרתי באופציה הרביעית - הייטק. שכר יותר טוב. אילו רק ידעתי את מה שידוע היום, הייתי בוחר במקצוע הייטיקי כבר מההתחלה.
אדם | 02.12.13
43.
ל32
בתך מהנדסת חשמל, שיש לה תואר בפיזיקה. אל תנסה לתטא מתחת לשטיח את הקטע החושב: תואר בהנדסה. בגלל זה הנתון של 16 אלף בממוצע לבוגר תואר ראשון בפיזיקה הוא שקר. הוא כולל בתוכו את כל המהנדסים שעשו תואר כפול. בוגר פיזיקה (כמדע, לא כחלק מתואר כפול של הנדסה) מתפרנס כמו עובד ניקיון.
סדטונט מהכטניון | 01.12.13
38.
מאוכזבת
תואר מאוד לחוץ וקשה .. המון כימיה ביולוגיה יש כמובן גם מתמטיקה ופיסיקה זה משומם אותי לשמוע את הזלזול בביולוגיה בחברה נורמלית מבינים את הכוח בביולוגיה הנדסה גנטית.. תאי גזע... ריפוי מחלות ועוד ..אם לפחות היה ביקוש לעבודה בכימיה הייתי עוברת לשם .. מה לעשות שאני לא אוהבת להיות כל היום מול המחשב ולהכין אפליקציות...
שנה א' ביולוגיה | 01.12.13
36.
אנשים לא לומדים ביולוגיה בשביל עבודה
ביולוגיה הוא ביי פאר המקצוע המדעי הכי פופולארי באקדמיה הישראלית. מדי שנה הולכות ללמוד אותו בעיקר אלפי בנות, מכיוון שהן בנות ולכן לא דואגות יותר מדי לשכר העתידי שלהן (בשביל מה יש גברים? הפמיניזם מעולם לא תפס בכל הנוגע לבחירת חוגי לימוד באקדמיה), ובגלל שזה נשמע נחמד. אז ברור שאין בזה עבודה או שכר גבוה. אף אחד לא לומד ביולוגיה בשביל עבודה. לומדים כדי שיהיה תואר, בשביל סטאטוס חברתי, בשביל שיהיה מה לספר בדייטים, כי זה מעניין. במקצועות רבים הלימודים הם מוצר צריכה, לא מוצר השקעה, ואין לצפות ממנו לתשואה על ההשקעה כפי שאנחנו לא מצפים לתשואה כזו ממשחק מחשב חדש או ממעיל עור יפה.
אורי | 30.11.13
35.
מסכים עם 3
עם תואר ראשון בפיזיקה אפשר לעבוד בתכנות/בדיקת תוכנה בהייטק. בשביל עבודה אמיתית בפיזיקה חייבים להמשיך לתואר שני ושלישי. אל תגידו אחרי זה שלא ידעתם! בביולוגיה בכלל אין עבודות, גם אחרי תואר שני או דוקטורט. אז תחשבו טוב טוב לפני שאתם הולכים ללמוד את זה.
דודו | 30.11.13
34.
מדעי המחשב - הכי מעניין
מה שאנשים לא מבינים שמעבר לתואר (שאותי אישית מאוד עניין), העובדה שיש בתחום ביקוש עצום לעובדים מאפשרת המון גמישות ובררנות במציאת עבודה. כלומר מאפשרת למצוא את המקום שבו תקבל הכי הרבה אחריות, עניין, תעבוד על מוצר מגניב וגם כמובן הכל בתנאים ושכר מצויינים. אם יש לכם יכולת, לכו ללמוד מדעי המחשב. 3 שנים קשות מאוד (קשה בערך כמו פיזיקה והרבה יותר מביולוגיה), ואז תהיה לכם קריירה מרתקת בפי 2 שכר. אני זוכר כותרת של כלכליסט "הבוגרים שמוותרים על 12 אלף שקל בחודש" שדיברה בדיוק על אלו שבוחרים ביולוגיה ולא מדעי המחשב.
מדמ"חניק | 30.11.13
33.
ביולוגיה - מעניין? או שפשוט קיוותם להתקבל לרפואה?
בואו נודה באמת, 90% ממי שהולך ללמוד ביולוגיה זה מי שניסה להתקבל לרפואה/וטרינריה/רפואת שיניים ולא הצליח (יש מסלולי מעבר שמעטים מתקבלים אליהם). משם ממשיך המומנטום... בגלל זה יש הרבה יותר מדי בוגרים ביחס לכמות המשרות. חסרים תחומים מעניינים ללמוד? למה דוקא בביולוגיה העודף? בחייכם...
לא ביולוג | 30.11.13
31.
אם זה היה תלוי בי הייתי מעסיק את כולם , ברור שלא כולם יסייעו להניב מחקר איכותי
ברור שלא כולם יסייעו להניב מחקר איכותי אבל כקולקטיב הם יקדמו את המין האנושי בניגוד למליוני עורכי דין, כלכלנים , רואי חשבון ובוגרי מחלקות הזויות כמו ניהול ומנהל עסקים שתורמים אפס עגול למין האנושי. בעולם בריא, מתמטיקאים, פילוסופים ומדענים היו צריכים להוביל את החברה ביחד עם המהנדסים, אבל זה לא קורה מפני שקל יותר להריץ מניות ולגדר אופציות , להרוויח מליונים בזמן שהחברה נפגעת.
אייל | 30.11.13
29.
אין קשר למציאות.
מה שכתוב כאן הוא לא רלוונטי ורחוק מההבנה הנכונה של המציאות. בתור אחד שמתעסק בתחומים הנ"ל אי אפשר כלל להשוואת בין פיזיקה לכימיה ובמיוחד לביולוגיה. ביולוגיה הוא מדע שרובו הוא מן הניסוי להבנה ופיזיקה ברובה היא מן ההבנה לניסוי וזה הכל, הכוונה היא שכמעט אי אפשר להבין תהליכים ביולוגים מתאוריה בלבד אלה רואים דברים בניסוי ובעזרת הניסוי יש תאוריה ובפיזיקה זה הדרך כלל הפוך יש תאוריה לפני הניסוי (למשל "החלקיק האלוהי") אותו חלקיק נחזה בתאוריה הרבה לפני הניסוי במאיץ חלקיקים. סטודנט בוגר תואר ראשון בביולוגיה גם אם הוא מצטיין במיוחד אין לו באמת ידע והבנה איך באמת המדע הזה עובד או בכלל איך עושים מדע אלה רק מידע תאורתי לגבי הביולוגיה אותו דבר לגבי סטודנט לפיזיקה אבל בגלל שאופי המדע אחר יותר קל לו להשתלב בתחומים שדומים באופי המחקר והעבודה שלהם לפיזיקה כמו מדעי מחשב וכו'. לכן מי שלומד ביולוגיה חייב לדעת שהוא צריך לעשות דוקטורט אחרת אין מה לעשות עם זה באמת.
ביופיזיקאי. | 30.11.13
27.
מצאי כוח אדם בתחום הביולוגי
כיזם, התובנה שלי מחיפושי עבודה היא שאם אתה חרוץ ובעל ניסיון (שצברת תוך כדי עבודת חמורים בשכר נמוך במיוחד), אז יש סיכוי לא רע שתמצא עבודה. אבל זו תהייה עבודה שכנראה תתסכל אותך, ובה אנשים (שלא תמיד יהיו נערצים עליך..) יקבעו על מה תחשוב ומה תעשה. לאחר שנים כאלו מצאתי עצמי מקים סטרטאפ. אמנם יותר מענין, אבל מסוכן, ארוך טווח, ומחייב הקרבה עצומה. מהרבה סיבות, ברור לי שלא כל אחד יכול. כיום, כשאני מחפש עובדים, אז אני מוצא עצמי מאוד מתוסכל מאיכות הבוגרים שמשחררת האקדמיה. רובם יודעים מעט מאוד ולרוב בתחום מצומצם מאוד, רגילים למעט מאוד חשיבה, ולרוב חסרי יוזמה אמיתית ויכולת ניהול פרויקט. כל התכונות האלו- סקרנות, יוזמה, עצמאות, המון אנרגיה חיובית שמאפשרת לעמוד מול הכישלונות הרבים (ויש בלי סוף בדרך), הם כלי עבודה לכל מדען אמיתי, ללא קשר לסביבת העבודה. היום, לצערי, אין הרבה מדעני אמת כאלו, ודוקטורט לא ממש מעיד על כך שיש אותם...חבל.
יזם | 30.11.13
22.
16 אלף לבעל תואר ראשון בפיזקה? חיים בסרט
במה? בפיתוח אלגוריתמים ללא תואר במדמ"ח מרווחים כמו עובד ניקיון. אף אחד לא מציין את הסיכויים להתקבל תואר שני. כולם רושמים "בוחרים שלא להמשיך לתואר שני", כאילו שזה פרי בחירה. פיזיקה זה ממש לא מקצוע שממומלץ ללמוד, אם אין לך מקור פרנסה חיצוני (הורים עשירים, בעל עובד בהיי-טק וכוד').
סטודנט מהטכניון | 30.11.13
21.
ל-2 הסיבה לזה מאוד פשוטה
הכל נובע משיקולים כלכליים . כדי להשקיע בסטארט-אפ של אתר היכרויות אתה צריך 2-3 מתכנתים ולהשקיע בשיווק . עם כמה מאות אלפי דולרים המשקיעים יכולים להוציא רעיון לפועל . אם הם הפסידו - הם הפסידו (ברוב המקרים) כמה מאות אלפי דולרים . אם הם הרוויחו הם יכולים לפעמים להרוויח מיליארדים. הנקודה שלי היא שבתוכנה ההשקעה היא מינימלית יחסית והרווח הפוטנציאלי הוא עצום. מצד שני - סטארט אפים רפואיים או של אנרגיה ירוקה דורשים השקעה הרבה יותר גדולה - מעבדות , ציוד וכו'. לפעמים אתה ממש צריך להמציא דרכי יצור חדשות . זה הרבה יותר מסובך ודורש הרבה יותר ידע וכסף...לכן תראה הרבה פחות משקיעים מוכנים להיכנס לדבר כזה. קח לדוגמה את בטר-פלייס , דוגמה קיצונית אבל עדיין . בשביל בטר פלייס היו צריכים להקים תשתית שלמה של הטענת בטריות לרכב בכל רחבי הארץ . מדובר על הוצאה של מיליארדים (שהכל הלך בסוף לפח). שום פרוייקט תוכנה לא יגיע להוצאות כאלה.
יואל | 30.11.13
18.
יש עוד בעיה
אנשים שוכחים שהרבה בוגרי תואר ראשון חושבים שהשמש זורחת להם מה... בחברה שבה עבדתי היה מאוד קשה להשיג ביולוגים למשרה שדרשה עבודה במשמרות, כולל בוגרי מכללות שקר כלשהו...גם שכר נטו התחלתי של 9000 לא הספיק להם. אנשים חושבים שהם נהיו אקדמאים ומסרבים להיות "פועלים". אבל הם לא באמת אקדמאיים כולה בעלי תואר ראשון-יש כאלו כמו זבל. ולרחל-תחום נבזי? את מוזמנת ללכת למקומות פחות נבזיים-תיזהרי רק לא להחתך-זה עוד יזדהם לך ותמותי.
בבה | 30.11.13
16.
תגובה ל2, זו הבעיה הכי גדולה. היום הכל הולך לפי גחמות הציבור
שלא יודע באמת מה טוב בשבילו וכך גם המוצרים נראים. אז הציבור החליט שלא צריך ביולוגיה, כימיה ופיסיקה. אחרי המגפה הבאה, הציבור יבכה לממשלה ופתאום יצוצו להן חברות סטארט אפ בתחום הביולוגיה, כימיה וביוטכנולוגיה כפטריות אחרי הגשם. הציבור החליט שנמאס לו לעבוד קשה כדי להתעשר והיום כל אחד הוא סטארט אפיסט בשקל עם רעיון לעוד איזה אפליקציה קיקיונית להכרויות בין חייזרים לעיזים טיבתיות וכד'. הבעיה היחידה היא שהם מוליכים את עצמם שולל. 99% מהסטארט אפים נכשלים. מי יהיה ערב לאותם יזמים זעירים שנשארו חסרי כל אחרי ההרפתקאות הכושלות הללו? אף אחד ובצדק. דוגמא טובה היא מכר שטס לארה"ב כדי לנסות את מזלו בשוק הסטראט אפים האמריקאי. הוא לקח את כל ההון שלו מישראל, לא הרבה, אבל מספיק כדי לחיות כמה חודשים בארה"ב ובזבז אותו עד כלות ונכשל כמובן. הוא חוזר לארץ בקרוב והוא בונה על זה שההורים העניים שלו יעזרו לו לעמוד על הרגליים מחדש. הדבר היחיד שהוא לא קלט זה שלהורים שלו אין כסף והוא הולך לטבוע בחובות כאן, בגלל הטפשות חסרת הגבולות שלו. לא נורא, אחרי שהבועה הזו תתפוצץ לכולם בפנים והמדינה הזו תצלול עמוק עמוק לשפל כלכלי חסר תקדים שיגרום לתקופת הצנע של שנות ה 50 להיראות כמו גן עדן, אז ורק אז הממשלה תקלוט שחלק מתפקידה של ממשלה הוא לשרת את טובת האזרחים ולא לשרת את גחמות האזרחים. בהצלחה לכולנו ונקווה רק לטוב.
שוקי | 30.11.13
11.
בערך נכון
קצת על עצמי - תואר שלישי בביולוגיה אחרי שלוש שנות פוסט בחו"ל. מי שיוצא לפוסט נישאר בדר"כ יותר משלוש שנים כי צריך תוצאות ולוקח בערך 5 שנים בכדי להתחרות על משרות באקדמיה. אני פשוט חזרתי והקמתי סטארטאפ בארץ. אז נראה שיש לי הבנה טובה של השוק: בתור מחפס עבודה לא היו הרבה מישרות מענינות אבל בפרוש היו מישרות. בתור מעסיק נתקלתי בבעיה של למצוא כוח אדם מתאים. למעשה הדעה שלנו היום היא שצריך להכשיר את העובדים ולא לחפש מישהו עם ניסיון - אם נמצא מעולה אם לא אז לא. ושוב הבעיה היא למצוא עובד טוב - מכאן המצב הוא חבר מביא חבר, למעשה אני לא אנסה להעסיק מישהו שאני לא מכיר. לכולם יש המלצות טובות, חברות כוח האדם לא שוות כלום ובקיצור הבעיה של הבוגרים היא למצוא קשר למעסיק. כך היה כשחיפשתי עבודה וכך זה עכשיו. ההמלצה הטובה ביותר שאני יכול לתת היא לעבוד במהלך התואר הראשון בחברות.
דני | 30.11.13
10.
תעשו הסבה להוראה ותקבלו אותו שכר עבור 20 שעות עבודה 8 חודשים בשנה
לא לשכוח קביעות ואפס ביקורת על העבודה ואם תכינו לבגרות אתם בחופש מאפריל עד ספטמבר (ואחרי שבוע עבודה מגיעים החגים) רק לא לשכוח לעשות פרצוף מסכן ולספר סיפורים על שעות של הכנת מערכי שיעור (כי אילו משנה שעברה כבר לא רלוונטים :-) ) או על שעות אינסופיות של בדיקות מבחנים
 | 30.11.13
4.
הכל עניין של היצע וביקוש, זה המשמעות של שוק חופשי וגלובלי
זה לא שתואר ראשון בביולוגיה לא נחשב ואין משרות, זה פשוט כמותם העצומה של בוגרי תואר ראשון בביולוגיה בארץ שהופכת אותו לכזה חסר חשיבות. יש הרבה יותר בוגרי ביולוגיה גם בתואר ראשון וגם בשני מאשר בוגרי כימיה או פיזיקה. גם לפיזיקאי וכימאי חסרי נסיון קשה מאוד למצוא עבודה ואפילו גם למהנדס חשמל. אני כרגע עושה הסבה ממהנדס מחשבים למהנדס חשמל כי נמאס לי לפתח אפליקציות מטומטמות. לפי שיחותי עם סטודנטים לתואר ראשון שעכשיו מסיימים, כמעט ואין עבודה מתגמלת בתחום. רוב הכסף מגיע מתוכנה, שדורשת השקעה מועטה ומספקת הכנסה גבוהה. זה נכון לא רק בארץ אלא גם בחו"ל. אין שום דרך לשנות את המגמה ובו זמנית לקיים שוק עסקים פתוח וחופשי. זה המחיר של החופש, קבלו אותו בהבנה ותחפשו משרות שמעניינות אתכם ולא רק כאלו עם הכנסה גבוהה.
מאסטרנט להנדסת חשמל | 30.11.13
3.
עם תואר ראשון בפיזיקה
אין עבודה בפיזיקה. חיפשתי בכל פינה, הצלחתי להשיג אפילו מספר ראיונות ובכולם אמרו לי "תחזרי אחרי התואר השני, עדיף אחרי הדוקטורט". בשנייה שוויתרתי וחיפשתי עבודה בהייטק שלא קשורה לפיזיקה דלתות נפתחו. אין מה להשלות צעירים שרוצים ללמוד ולעבוד בפיזיקה - אין בתחום זה עבודה בלי תואר שני לפחות, וגם אז ההיצע לא מרשים במיוחד.
יעל | 30.11.13
2.
עצוב מאוד שרוב האנשים החכמים בעולם ובעיקר בארץ עסוקים בלייצר אפליקציות מפגרות
לסמראטפונים כמו משחקים או עוד איזה אתר היכרויות מבוסס מיקום.. או אלגורתמים מתוחכמים למסחר עבור קרנות גידור שלא תורמים כלום לאנושות.. יש כל כך הרבה מחלות שאפשר לרפא, אנרגיה ירוקה שאפשר לפתח , שיפור איכות וכמות המזון שמיוצרות ועוד ועוד...
יוסי | 30.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת