אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תיאוריית הקיפאון המתמשך: עידן הקרח 2

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
טכנולוגיות תומכות צמיחה
המערב בראשות ארה"ב עוסק כבר 35 שנה בניסויי שטיפת מח בטלפתיה מבוססת מחשב אינטליגנציה מלאכותית ולווין עם טכנולוגיות תקשורת מתקדמות שפותחו ע"י פיזיקאים. והדבר עובר בשתיקה והבלגה מוחלטת גם בארץ ובכל מקום אחר. אז הוא גם מנוון מאוד אפשר להגיד גם מוסרית וגם לא מתקדם טכנולוגית יותר טכנולוגיות שתומכות בצמיחה עיקר ההתקדמות היא פיתוח דרכים פרזיטיות שלא תורמות לצמיחה כמו מערכת הבריאות שם שחצי זה כל מיני עמלות שלא קשורות לטיפול רפואי למשל. ומה שארה"ב עושה היום בלתי נסלח, הגיע להם ליפול ב-2008 ולהתפרק סופית וזה מה שצפוי לקרות אם לא יבואו חייזרים וישלמו את החובות של המטומטמים האלה שזקוקים לניעור רציני.
אבי | 04.12.13
14.
ל 8
אם חוסר שוויון מפריע לצמיחה,למה הודו וסין צומחות בצורה כזו ? לעבוד פחות ולחיות יותר ? גם ככה האדם במערב חי הרבה הרבה מעבר למה שהוא אמור לחיות. לעבוד פחות ? איך תתחרה עם מדינות כמו סין או טורקיה או אינדונזיה שם עובדים כמו נמלים ? במערב רוצים לחיות טוב,לעבוד מעט,לחיות הרבה אבל....לא ליצר כלום. אין דבר כזה. השפע אמור לנבוע מיצור ויצוא,לא מהדפסת כסף וגימיקים חשבונאיים. אין כלכלת פרפטו מובילה,בניגוד למה שחושבים בבנקים המרכזיים של המערב וישראל.
אאא | 03.12.13
13.
סטגנציה מאזנית
מכיוון שזה מאוד דומה לעשרים השנים האבודות של יפן, מן הראוי לפנות לניתוח של הכלכלן היפני ריצ'רד קו. הוא מסביר את העניין בכך שבעקבות התפוצצות בועת הנדל"ן, ערך הנכסים במאזני החברות ירד באופן כה קיצוני, שהם נקלעו למצב של הון שלילי - אבל עם תזרים מזומנים חיובי. במצב כזה, כל החברות מנסות לשקם את המאזנים ולהביאם להון חיובי, ואיש אינו מוכן ללוות. בהיעדר לווים, לא משנה כמה ינמיכו את הריבית... העובדה שכל החברות פורעות חובות גורמת להצטמקות בסיס הכסף במשק, ולסטגנציה. הפתרון - גרעונות פיסקאליים והגדלת ההשקעות של ה"מבוגר האחראי" - הממשלה. אבל הבעיה היא שבכל הממשלות בעולם יושבים פוליטיקאים ולא כלכלנים, והם נוהים אחרי סיסמאות העבר (גרעונות פיסקאליים נחשבים לדבר רע).
זאביק | 04.12.13
11.
הנה עוד סיבה, מחירי כל המוצרים יורדים, כך שרמת החיים עולה בלי שמחיר הדולרי יעלה
מחיר כל המוצרים כבר יורדים זה שנים , היום אנחנו פשוט יכולים לצרוך יותר בפחות כסף או באותו כסף. היום ניתן לקנות מחשב חדש בפחות מ 1000 שח דבר שלא היה אפשרי לפני 10 שנים, וזו רק דוגמא אחת. המשק הפרטי משתכלל אבל הממשלות לא, אנחנו ממשיכים לשלם מסים רבים עבור אותם שירותי ממשל, שום יעול. אם הממשלות היו מגלמות את ההתיעלות שלהן להורדת מיסים אולי המשקים היו מתחילים לנו, אבל מה שקורה בכל כלכלות המערב זה בדיוק להיפך, המיסים רק עולים, והם ורק הם הן אילו שחונקות את הכלכלה.
לירן | 03.12.13
8.
הסיבה והפתרון
הסיבה פשוטה: במאה האחרונה חלוקת העושר הפכה פחות ופחות שיוויונית, כך שהיום כל הצמיחה הולכת לאלפיון העליון. האלפיון הזה אינו צריך דבר ולכן אינו צורך - כך שאין מנגנון היזון חוזר שבו הרווחה הכלכלית משמשת להגדלת הצריכה והכלכלה. הפתרון - להעיף לעזאזל את כל תחכומי המס, ההטבות למיעוט חברות, מדיניות אפליית האשראי (לפיה ככל שאתה עשיר יותר - זול לך יותר לגייס כסף, למרות שהוכח שהסיכוי למחיקת חוב גדל), לחזור לימים שבהם זכויות עובדים, מכסי מגן, ופטריוטיות (כלכלית) הם לא מילים גסות. לא צריך להיות קומוניסט בשביל לאפשר תחרות הוגנת, להגן על זכויות 99.9% מהאזרחים לחיות בכבוד. אז המיליארדרים ילבשו זהב במקום יהלומים - נראה לי שהכלכלה לא תסבול מהעניין.
חלוקת העושר | 03.12.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת