אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הזרים עובדים, המוסדיים מרוויחים והציבור משלם

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
השוק הישראלי קטן ביחס לנכסים שהמוסדיים מנהלים
המגמה של הקטנת החשיפה לישראל היא נכונה ישראל מהווה פחות מחצי אחוז מהמדד העולמי המהלך של האוצר יהפוך את המגמה ולכן הוא שגוי המהלך ימנעהשקעהבקרנות הוןסיכוןובעסקים קטניםובינונים יש למצוא דרך להפחית עלויות מבלי לפגוע בביצועים יש דרכים לצמצם את עלויות מבלי לפגועבביצועים אבל צריך לתת למנהלים לבצע את העבודה בכוחות עצמם כפי שנעשה בחו״ל - יש להם אינטרסלעשות זאת!!! יש לבחון את הנושא לעומק תוך דיון פתוח עם הגופים המנהלים ולא למהר ולגרום לנזק ולהגדלת הסיכון
שמוליק | 05.12.13
6.
עוד מהלך פזיז של האוצר - לעצור!!
האוצר טוען כי במידה והגופים המוסדיים חושבים שקרנות תורמות לביצועים שישקיעו מכיסם. ראשית, הוכח במחקרים רבים כי קרנות תורמות רבות לתיק ההשקעות ולכן זו לא דעה של מנהלי השקעות בישראל אלא עובדה! שנית, ניקח לדוגמה קרן פנסיה המנהלת 30 מיליארד שקל. במידה ואותה קרן תאלץ לשלם על חשבונה עבור דמי הניהול של הקרנות, נניח פרומיל מסך הנכסים, הרי שמדובר על הוצאה שנתית של 30 מיליון שקל אשר יביאו את הגוף המנהל לפשיטת רגל!!! בקיצור, מדובר על רעיון לא אחראי אשר יגרום נזק בלתי הפיך של מאות מליוני שקלים לחסכונות הציבור. האינטרס של מנהלי ההשקעות הוא לחסוך בעלויות הללו גם מבלי שהרגולטור יתערב משום שהעלויות פוגעות בביצועים. ראוי ללמוד מניסיונם של מדינות אחרות מאשר להמציא את הגלגל!!!!
דניאל | 05.12.13
4.
בעוד שנתיים תוקם וועדת חקירה בעקבות ההפסדים האדירים שנגרמו
במידה והתקנות ההזויות הללו אכן יעברו, מוסדיים יאלצו לרכז את ההשקעות שלהם בשוק הישראלי הבלתי נזיל או לנהל את ההשקעות בחו״ל בכוחות עצמם, שוב בפיזור נמוך תוך העלאת הסיכון של תיק ההשקעות. הרף המוצע אינו מאפשר שימוש במנהלים איכותיים שיש להם אפשרות לייצר תשואה עודפת אלא יאלצו להתפשר על ניהול השקעות זול אשר בסופו של דבר יעלה ביוקר. אף גוף לא יכול להרשות לעצמו לספוג את העלויות הללו ולכן בכל העולם מקובל להשאיר בידי מנהל ההשקעות את ההחלטה להשתמש במנהלים חיצוניים כאשר זו האלטרנטיבה המועדפת. מדוע האוצר מנסה להמציא את הגלגל ולבצע ניסוי שיעלה לציבור החוסכים מאות מיליונים?!
גילה | 05.12.13
2.
אגף הגדלת הסיכון
מצד אחד הוציא האגף לפני שבוע דו"ח חמור על ריכוזיות ההשקעות של המוסדיים בהשקעותיהם בישראל. 25% בניירות ערך של הבנקים, 45% מהחוב הקונצרני נמצא ב 5 פירמידות הגדולות, מחזורי המסחר הצטמקו ב 50% ב 3 שנים האחרונות. בנק ישראל מצידו מתריע גם הוא בדו"ח נפרד שרמת המתאם בין השקעות המוסדיים היא 0.9 ו 95% מהם נמצאים בידי 8 גופים בלבד , ו 45% מהאשראי הבנקאי הוא לנדל"ן - מה שמסכן את ענף הבנקאות והנדל"ן. ומצד שני פתאם מגיע האגף בהמלצה שתכליתה לצמצם עוד יותר את ההשקעה של המוסדיים בחו"ל ( רק 16% בממוצע היום ). אם הבחירה בחו"ל היא במנהלים טובים, גדולים, איכותיים, וותיקים, עם ניהול סיכונים וביצועים טובים - אז בסוף זה לטובת החוסכים גם אם משלמים עמלה . כי מה שחינם בסוף יקר. שלא לדבר כאשר מדובר על פרמיית ביטוח כנגד ריכוזיות יתר וחוסר אלטרנטיבות. שכחו את פיזור ההשקעות וניהול הסיכונים ומנסים צעדים פופוליסטים שבסוף יפגעו רק בנו.
חיים | 05.12.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת