אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מה באמת צריך ללמוד בחוג לכלכלה

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
חשיבה כלכלית בקורתית
אני למדתי כלכלה בסוך שנות ה-60 ותחילת שנות ה-70, התיאוריה הכלכלית הוצגה תמיד עם ההנחות על התנהגות מושלמת ועם ההשגות על ההנחות. גם הכלכלה הישראלית כוסתה במסגרת הקורסים. אבל כבר אז היה ברור שהתיאוריה הכלכלית מפגרת אחרי המציאות, מה שמכביד על ההתיחסות לכלכלה ככלי להבנת המציאות. שימוש בכלכלה לצרכים עכשוויים מחייב יכולת אישית לפתח מודלים כלכליים, שמבוססים על השכל הישר המכילים את המשתנים הכלכליים שנלמדים באוניברסיטאות.
דני םולישוק | 07.12.13
3.
מילים כדורבנות - אמונה עיוורת ב'דת הניאו-ליברלית' אינה ראויה לאף מוסד אקדמי המכבד את עצמו
אכן מילים כדורבנות! אכן, אחרי כל כך הרבה שנים של ביקורת 'חתרנית' של מספר רב של מרצים מהאקדמיה ומחוצה לה, הגיע הזמן שתיפסק שטיפת המוחות של סטודנטים לכלכלה ושהאקדמיה תגדל דור של כלכלנים, שיש להם כלים לגבש דעה על סמך היכרות עם מגוון רחב של תיאוריות ובעיקר, מתוך היכרות אמיתית עם המציאות הישראלית. אמונה עיוורת ב'דת הניאו-ליברלית' אינה ראויה לאף מוסד אקדמי המכבד את עצמו במאה העשרים ואחת. לילך טל-ניר
לילך טל-ניר | 07.12.13
2.
כל כך נכון.
בתור בוגרת תואר ראשון בכלכלה אני יכולה להעיד כי כל מה שהוא אמר נכון. לימדו אותנו רק שיטה כלכלית אחת, הניאו-ליברלית של "שוק חופשי" כאילו יש אמת אחת, וכאילו כלכלה היא מדע מדויק ולא מדע החברה. צריך ללמד סטודנטיות וסטודנטים לכלכלה מספר שיטות ולהסביר שהשיטה הנבחרת מראה על מדיניות הממשלה ולא מה השיטה "הנכונה".
נעה | 07.12.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת