אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

גילה: "אי עשייה שווה להמשך מתן רישיון למונופולים לעשוק צרכנים"

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
צעד בכיוון הנכון. מסתבר שקנס הוא אמצעי יעיל ומרתיע , אך תלוי את מי.
היקף המכירות של תנובה ביום עסקים אחד עולה על הקנס המירבי. לא בכדי העדיפה לשלם כמה מליונים כדי להיפרע מאישום פלילי בעניין הקוטג' . כעת יש לה שקט תעשייתי. כדי שירתיע חברה שכזו אסור שיהיה מוכר לצרכי מס. החברה האם אייפקס העדיפה לשלם גם כן קנס ופיטורי מנכל שהפרו לכאורה את כללי ההשקעות בחשבון נוסטרו בניגוד לחוק. מוטב שתקרת הקנס תייצג את הנזק הפוטנציאל או את הרווח הפוטנציאלי שתרוויח החברה מהפרות הגבלים עסקיים ומהפרות חוק אחרות. כדאי שהממונה יקח בחשבון נושאי שרות לצרכן כמו אלימות מונופולים ואוליגופולים כלפי לקוחות. הגבייה בחברות מונופוליסטיות ואולגופוליסטיות כמו בזק (גם היום!! ונקווה שלא לעוד הרבה זמן) ושלוש חברות הסלולר שלפני הרפורמה של כחלון, היא אלימה (לא פחות מרשות השידור - שהכריזה על הפסקת הגבייה הקבלנית!! הגבייה הקבלנית וניצול כשלי חוק ההוצאה לפועל ולקונות אחרות בחוקים ובתקנות, והיא עוד סימפטום/סממן לניצול כוחות של המונופול ועושק שלו גם במקרים שהדבר לא מוצדק!
ישר כוח. הממונה מכריז שהוא לא ישלים עם עושק.  | 09.12.13
6.
"מונופול" ו-"מחיר הוגן" זה אוקסימורון.
"מונופול" ו"מחיר הוגן" זה אוקסימורון. מי שלא שם לב לכך ומתנגד להצעה להטיל פיקוח על מחיר מופרז שמונופול קובע - אולי הוא איש מקצוע - אבל במקרה הזה הוא לא יודע על מה הוא מדבר. כי אם לא זה - אז בשביל מה בכלל יש את הרשות להגבלים עסקיים? אני מבין שאם אין לי אפשרות לבחור בין ספקי שרות או ספקי מוצרים, אם אין לי אפשרות להשוות מחירים, אם אין לי אפשרות להשתחרר מהסדר כובל, אם אין לי בסיס רציונלי למשא ומתן ואם אין לי כח להתמקח - זה לא שוק חפשי. גילוי נאות: אני לא כלכלן, לא איש כספים ולא עורך דין. אני יו"ר ועד בית שנאנס לחתום על הסכם שרות דרקוני למעליות. הנושא הזה חייב להיכנס בדחיפות תחת ההגדרות החוקיות שיאפשרו לרשות להגבלים עסקיים לעשות עם זה משהו...
אביגדור שור פוטשר | 09.12.13
2.
עדיף שדוד תדמור לא יציע עצות - גם כך הוא מצוי בניגוד עניינים בתור מי שמיצג מונופולים ואוליגופולים
עדיף שדוד תדמור ישב בשקט - בתקופתו אושרו מיזוגים רבים בענף המזון, שהיוו את הדלק להפוך את אותן חברות למפלצות ענק חסרות מעצורים תוך שעשו שימוש ציני בכספי החוסכים כדי לחסל מתחרים פוטנציאלים ואגב כך לגרום לעליות מחירים מטורפות בשנים האחרונות. מקרה פיקנטי הוא דוגמא לריכוזיות שהיתה כבר בתקופתו ולאלימות של החברה כלפי מי שלא נענה לתכתיביה או הפר אותם (אז היתה עוד 100% אוסם - היום היא כבר בבעלות 64% נסטלה).
לפי תדמור, הרפורמה של כחלון גם היתה טעות כי לא היתה בעיה. | 09.12.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת