אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ההייטק עובר מחומרה לתוכנה ותעשייה שלמה בישראל נעלמת

64 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

60.
אם אתה רוצים להישאר בתחום ההנדסה תעשו הסבה להנדסת מכונות
מבחינת חשיבה הנדסית חומרה ומכונות זהים. מבחינת יישום הידע אם זה לבנות רובוט מכני או לתכנן מכניזם חשמלי בתוך שבב זה שונה אבל אפשר ללמוד. למהנדס חומרה יהיה יתרון גדול בהבנה אם יעשה הסבה למכונות. מהנדסי מכונות גם סובלים מגלים של עליות וירידות אבל הרבה פחות חזקים מתחום התוכנה או החומרה.
אאא | 12.12.13
56.
זה נכון, אבל זה ישתנה.
אני מסכים שכרגע התמונה עגומה, ומסכים שתוכנה מתקדמת מהר יותר. אבל חבר'ה, חומרה בעלת קהל לקוחות אמיתי ורווחי אמת, לא בורסה, מכירה של מוצר. הכנסה מהמונים. תוכנה? הלקוח היחיד שמשלם הוא המשקיע והקונה, משקיע בשביל שמשקיע אחר ישקיע, וקונה רק בשביל שמישהו אחר קונה, יעני בורסה. יעני בועה. רווחים מפרסום? רווחים של פרסום של חברות חומרניות (אוכל, אלקטרוניקה, טקסטיל, נדלן...) יהיה בסדר, תלמדו תוכנה וחומרה. מתכנת שיודע חומרה הוא מתכנת טוב יותר.
נתי | 11.12.13
53.
21 ו -33 צודקים. הפרשנות מוטעית (על מה רצה תוכנה?), העלויות שגויות
אפשר לפתח ב FPGA או ב Foundries בטייוואן, סינפור או בסין והעלויות בודאי שאינן מגיעות לעשרות מליונים (כנראה שהכתב מבלבל בין עלות קו ייצור לבין עלות פיצתוח צ'יפ). הכשל הוא אצל קרנות ההון סיכון והאופנה של השקעות במובייל (רוב אפליקציות המובייל = משחקי פוגים וכד") ובאינטרנט שעדיין לא נס ליחן מכיוון שהעלויות נמוכות. שלב ההתפקחות יגיע כי אין הרבה סיפורי סינדרלה כמו פייסבוק, טוויטר או ווייז וכמו תמיד - אחרי שהרוב יפסידו את המכנסיים - הן תחזורנה להשקיע בטכנולוגיה אמיתית. זה לא אומר שהשקעות בתוכנה ייעלמו אלא שהמינון ישתנה. אל תעשו שום הסבה מקצועית!
מהנדס | 11.12.13
46.
התחרות מסין קשה מאוד
אני מתכנתת אבל עבדתי ב-2 חברות תקשורת (אחת גדולה ואחת קטנה) במשך שנים ארוכות, חברות שצריכות לייצר חומרה בנוסף לתוכנה מתקשות לעמוד בתחרות מול החברות הסיניות שזוכות לסבסוד מהממשלה הסינית, ככל שאתה קטן יותר זה יותר קשה. בנוסף קשה לזכות בלקוחות בסין כשמתחרים בחברות מקומיות הנסיון שלי בתוכנה רלוונטי לעוד תחומים חוץ מתקשורת, ואחרי שהחברה האחרונה נסגרה לפני שנה וחצי עברתי לתחום אחר לגמרי
אני | 11.12.13
44.
מיפעל שעוזב את הארץ לא יחזור ודיי הקישקוש על רמת החיים הדולר
שנות ה60 טקסטיל 70 תעשייה ביטחונית 80חומרה90הייטק אלא שמאז ימיי ספיר לא קם ולו שר אוצר אחד וניסה לבנות תעשייה להחריב כן באירופה קיימים שטחי מיפעלים בגרושים מי שלא ניצמד לעיר משיג כח אדם איכותי בזול בלי היסתדרות בלי ממשלה בכיסים מס נורמלי ואתה מוריד 50אחוז עלויות מישראל ואם זה במדינות מיזרח אירופה 70אחוז חיסכון
חומרה | 11.12.13
43.
הבעיה בישראל היא תאוות בצע, ניהול שגוי וחוסר תכנון לעתיד
אם נחפש מכנה משותף - נראה שרוב החברות התחילו םע רעיון טוב, ידעו להרית אותו ואז... אז החברה נמכרת תמורת כסף רב, מגיעה שכבת מנהלים שרוצה רק להעשיר את קופתה האישית דרך מכירות של מוצרי חברה, אבל שום תכנון של המוצר הבא, הדור הבא - ואז נתקעים. סוחבים עוד כמה שניםעל סמך תהילת עבר - ואווופס... מוכרים את החברה לפרייר מזדמן או שסוגרים אותה. אף מנהל לא רואה את ההעדפה של יצור בסין ודומותיה ומכין פתרון? אף מנהל לא יודע שבלי מוצר חדש אין עתיד לחברה, ומתיחת פנים כזו או אחרת לא תעשה רושם על הלקוחות/צרכנים? הם יודעים, אבל מה איכפת להם. יקחו את הקופה הפרטית וילכו למקום אחר. העובדים? למי איכפת מהם.
דג ברשת  | 11.12.13
42.
הסמרטפונים והטאבלטים הרגו את תחום החומרה בארץ אבל
מצד שני תעשיות תוכנה עם אפס טכנולוגיה כמו שיש לנו בארץ כיום (ראה בבילון, קונדויט וכדומה) פורחות עד שהבלון מתפוצץ ומתבררת האמת. למעשה אם נשווה את הייטק הישראלי החלוצי של שנות ה-90 להייטק של היום, זה פשוט בושה לאן הגיע ההייטק הישראלי היום, מחפשים להקים סטארטאפ מהיר עם אפס טכנולוגיה ולרוץ לאקסיט.
היי טקיסט ותיק | 11.12.13
34.
אין חדש תחת השמש, המגמה הזו התחילה כבר מאז 2008
לא מדובר בתופעה ישראלית אלא כלל עולמית, עלות הפיתוח של חומרה למול הרווח פשוט לא משתלמת כשמשווים לעולם התוכנה. השחקנים העיקריים כמו אינטל ואפל לא נפגעים כי עדיין צריך חומרה אך אין מקום לשחקנים חדשים ולחברות קטנות ואפילו בינוניות. המגמה תתהפך ברגע ששוק התוכנה יוצף והרווחיות שלו תרד, יש עוד הרבה מאוד זמן עד שזה יקרה. בינתיים אני ממליץ למהנדסי חומרה מובטלים כמוני לנצל את ההזדמנות ולעבור לתחום אחר, תוכנה, בקרה או חשמל. כמובן מהנדסי חומרה עם נסיון עדיין יכולים למצוא עבודה אצל השחקנים הגדולים, חסרי נסיון או מעל גיל 45 צריכים לעבור תחום. דרך אגב מעבר לחו"ל לא פותר את הבעיה כי מדובר במגמה עולמית.
מאסטרנט להנדסת חשמל | 11.12.13
33.
יכול להיות שכן ויכול להיות שלא
גם לפני 15 שנה פלוס שמענו את אותה תיאוריה. לא צריך יותר שבבים, עןד מעט הכל יעשה בתוכנה, משקיעים פחות בחברות חומרה, וכו... זוכרים מה קרה? שנתיים שלוש אחרי זה הבועה התפוצצה, וכל ההשקעות חזרו לחומרה למשך כמעט עשור. יש הסבר אחר לכל הסיפור הזה, כשקרן הון סיכון יודעת שהיא יכולה להשקיע מיליון דולר באפליקצית צאט ולמכור אותה בחצי מיליארד במקרה הרע ו4 מיליארד במקרה הטוב או להשקיע עשרות מיליונים בשבב ולמכור אותו במאות מיליונים במה היא תשקיע? אבל כמו הבועה הקודמת גם זאת תתפוצץ, אולי בקול תרועה רם פחות אבל זה יקרה. וכשזה יקרה נשאר עם המון אפליקציות שהתרגלנו אליהם וצורכות הרבה יותר רוחב פאס או ביצועים ממה שהשבבים (שנטשנו את הפיתוח שלהם להזכירכם) דורשים ואז כולם יזכרו בהן בחברות השבבים הנטשות...... שוק התקשורת שונה מאד מהשוק הצרכני. השוק הצרכני תמיד רעב לשיכלולים וחידושים. שוק התקשורת עובד בגלים. עם עכשיו פיתחתי שבב שנותן 1Gb על סיב אופטי עד הבית זה מספיק, לשבב שמאפשר 10Gb כבר יש הרבה פחות דרישה ואז החברה שלי תקועה בלי אפשרות להוציא מוצר עד שהדרישה לרוחב פס תעלה שוב על ההיצא. זה נכון גם לנתבי ליבה ענקיים של סיסקו, או לתחנות בסיס של סלולר וכו יכול להיות שעליות היצור עולות כי זאת גם תעשיה שמשתמשת בכוח אדם יקר מאד, מה לעשות לפתח שבב זה לא כמו לפתח אפליקציה דבילית לסללולר, אבל זה תמיד יכול להיפתר על ידיי השקעה בהורדת עלויות, ע"י הפשטה של השבבים וסטנדרטיזציות למיניהן. והכי חשוב מהכל, עד שתוכנה לא תתחיל לרוץ על תפוחי אדמה, היא תמשיך לרוץ על שבבים :-) אבל אחרי הכל כשאני חושב על זה, אני לא יודע למה אני כותב את שורות אלו, בתאכלס מהנדסים צעירים, אנא הקשיבו לכותב הכתבה ובבקשה מכם, אנא הלכו לעבוד בתוכנה. ככה תמשיך להיות לי עבודה בשכר גבוהה לעוד שנים רבות :)
מהנדס וריפיקציה | 11.12.13
32.
ההשקעה בתוכנה בלבד היא מטופשת ומסוכנת
חברות web מקבלות יותר תקציבים מחברות שבבים. המשקיעים פה לא רוצים להסתבך עם השקעות גדולות. סטארטאפ שהמטרה שלו היא ליצור צ'יפ חדש -בעיקר בתחום תחרותי ומבוקש (נניח דחיסת וידאו) יכול לשתות בקלות השקעות של 50-60 מיליון דולר ו3 שנות עבודה לפני שהוא בכלל מוציא את המוצר. העלויות הם אחרות-הם גבוהות בהרבה מעלות פיתוח חומרה וגבוהות פי כמה עשרות מהעלויות של סטארט אפ בתחום הweb. אין השקעת סיד ראשונית, בחברות שבבים ההשקעה הראשונה עצמה היא של כמה מיליוני דולרים לפחות. מצד שני זה הדבר האמיתי, הסיכוי של סטארט אפ כזה להצליח גדול יותר אבל נראה שבהיעדר חזון-בעיקר של גורמים ממשלתיים כי את המשקיעים הפרטיים אי אפשר להאשים, התחום הזה יקרוס ואז תעשיית ההנדסה במדינה תקרוס. עצוב מאוד כי זה יכול לבשר את קריסת ענף ההייטק כולו. תחום הWEB הוא תנודתי, תחרותי, מייצר בועות ובעיקר לישראל אין יתרון מובן מאליו בו (חברות WEB מעדיפות לא פעם לעבוד מחו"ל בשל מיתוג לא טעון פוליטית) ומכל מקום לא מייצר חברות גדולות (להוציא כמה חברות גיימינג בודדות) אלא חברות שנמכרות לאחר זמן קצר-זה הייעוד שלהם. בתחום התוכנה ישראל טובה אבל זה לגמרי לא מספיק.
 | 11.12.13
29.
זה מה שקורה כשאין חדשנות ואין חזון
כשהמנהלים הבכירים מגיעים מתחום הכספים והשיווק, הם עוקבים אחרי הטרנדים במקום ליצור אותם. אם מנכל של חברה אומר ש"הטרנד היום הוא אינטגרציה של IP וטיים-טו-מרקט" אז באמת אין לו מה למכור יחסית לסינים, קוראנים והודים. כשאין חשיבה יצירתית, מה שנשאר זה, לחזור על אותו הדבר שעשית לפני שנתיים, אבל, יתר מהר יותר גדול וכמובן יותר יקר (תהליך יצור 28n 14n כן הלאה) לא פלא שמהנדסי backend כ"כ מבוקשים. איפה החדשנות? איפה החזון? איפה המדען הראשי? איפה הפרופסורים? למה לא משקיעים בדברים אמיתיים? אנרגיה ירוקה? תחבורה? טכנולוגית רפואה? רק תקשורת, רק הדבר הישן. חבל. אגב,הביקורת היא גם כלפי עצמי
יוד | 11.12.13
27.
המצב בתעשיית התכנה ובתעשייה בכלל לא יותר טוב
למעשה כל התעשייה בישראל בתהליך הכחדה. שנים שלא הוקם בישראל מפעל יצרני גדול. מציע למהנדסים המפוטרים לעשות הסבה לזמר המזרחי שם יש המון כסף. גם בראליטי, ספסרות וכל דבר שהוא לא יצרני, הנדסי ומדעי יש "המון" עבודה. זה מה שהממשלה רוצה.
מפוכח | 11.12.13
23.
מה עם פנסיה תקציבית ?
שלום לכל המהנדסים בני 50. חשבתם שאתם חכמים ? אם הייתם יותר חכמים כבר הייתם 10 שנים בפנסיה תקציבית. אם הייתם חכמים כמוני גם היו לכם דירות להשקאה. יכלתם כמוני לתייל באולם אם דרקון צרפתי אבל רציתם תכניון והייתק. עכשיו בריצה ללשכת ההבטלה ותמצאו לכם עבודה כדי לממן לי את הפנסיה ! גם אורי
רס"ר יפרח ממליץ | 11.12.13
21.
בגדול הכתבה נכונה
עלות הפיתוח בטכנולוגיות 28 ננומטר ומטה זינק פלאים. אני לא יודע מאיפה הכתב המהולל לקח את המספרים שלו (350 מיליון לשבב??) אבל זה נכון שעלויות חד-פעמיות (מסכות) ליצור מסכות בטכנולוגית 28 ננו מגיעות ל-7 ספרות דולריות, כפול מהדור הקודם. בעבר, התקדמות טכנולוגית ֿהורידה את המחיר לטרנזיסטור יותר מעלויות הטכנולוגיה החדשה ולכן עבור רכיב גדול תמיד השתלם לצעוד קדימה. היום יש אנליסטים שטוענים שזה נגמר , והעלויות המזנקות גורמות לכך שטכנולוגיית 28 ננו תרשם בהיסטוריה כטכנולוגיה הזולה ביותר אי פעם (פר טרנזיסטור כמובן). מעבר לכך, לא כל רכיב עובד "במכה" ראשונה, ולפעמים יש צורך לעשות סיבוב שני, ובמקרה הגרוע לייצר מחדש את כל המסכות. מקרה כזה פשוט יכול למוטט סטרט-אפ שפתאום יצטרך עוד מיליוני דולר ולא יהיה לו מאיפה להביא אותם, מה גם שזה ידחה לו את התוכניות בכמה חודשים טובים. המגמה הזו גורמת למעבר לרכיבים מתוכנתים (FPGA) איפה שאפשר.
מישהו מהתחום | 11.12.13
18.
כסטודנט להנדסת חשמל פה בגרמניה.
אני יכול להגיד שהמצב דומה. רק החברות הגדולות מעסיקות עובדים חדשים בתחום החומרה. יש כמה שחקנים בגודל בינוני כמו NXP, אך גם שם המצב לא משהו. התפקיד הטיפוסי של מהנדס חשמל ואלקטרוניקה הוא תיכנות של מיקרו מעבדים, משהוא שלא רבים מסוגלים לעשות. כמובן, שיש לי תחושת פספוס, משום שלדעתי, אני ממש לא זקוק לתואר בהנדסת חשמל כדי לתכנת C, אז אולי זוהי כבר הבעייה של הכלכלה המודרנית, שדוחפת אותנו, האנשים במערב, לרכוש תארים והשכלה שאנחנו ממש לא זקוקים לה.
אא. | 11.12.13
16.
יש עדיין עתיד לחומרה בארץ, חברות פשוט צריכות להבין מה רוצים היום בעולם
זה נכון שיש פחות מקום לחברות לייצור צ׳יפים, אבל יש גל של חברות חומרה ״חכמה״ שמייצרות מוצרי צריכה סטייל אפל, חברות כמו Nest, GoPro, Pebble ואחרות. בכלל, עם צמיחת כל תחום החומרה ה״לבישה״ יש עכשיו ביקוש וגם כספי השקעות. ובהקשר נוסף לכתבה, פשוט מגוחך לקרוא מה המנכ״לית של נישה אומרת שם. משפט גנרי וחסר משמעות כזה לא ראיתי כבר הרבה זמן.
אלעד | 11.12.13
13.
מה שנעלם זה מפעלי יצור שהיו פה זולים פעם, ועכשיו הם יקרים בהשוואה לעולם
החברות לא מייצרות פחות, הן מייצרות יותר שבבים. הן פשוט מייצרות במקום אחר. אם הממשלה היתה חושבת קדימה אז היו היום מפעלים ומקומות אחרים לעבוד בהם, אבל הממשלה של לפני 10 שנים לא חשבה קדימה. והממשלה של היום חושבת אחורה.
חיים | 11.12.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת