אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לצאת מכבלי התיאוריה הכלכלית

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
אולי כאן המקום לשאול, האם אכן בנקים מדללים את הכסף שלנו ?
ממה שהבנתי הממשל בארה"ב לווה מבנק מסויים ומשלם ריבית בגלל שהוא "מפחד" לגעת בכלכלה ואז הכנסות ממסים שם לא מצליחות לכסות את הריבית לבנק? משהוא מוזר כי הרי הדולרים הם נקודת השוואה כלשהיא לשקל שלנו. בכל אופן מרגיש לי אישית ששעת עבודה מיטיבה פחות ממה שפעם??? אנא אנשים טובים האירו עיניי.
אני עני | 01.04.14
12.
כלכלה ליברלית מול כלכלה סוציאליסטית
טועה המרצה הנכבד ממדרשת רופין בהנחתו שמעורבות ממשלה בכלכלה מטיבה עם הצבור. גם אני כלכלן ומרצה במקרו ומיקרו כלכלה כמה עשורים וממחקרים השוואתיים בין כלכלות העולם עולה באופן מובהק יתרונותיה של הכלכלה החופשית על זאת הנשלטת. את המשמעות הזאת הפנימו גם מדינות סקנדינביה והן פוזלות יותר ויותר לכיון של הפרטה וצמצום ההתערבות הממשלתית בכלכלה. הצמיחה הגדולה בכלכלת סין התרחשה הודות לעידוד יוזמה פרטית ופחות מעורבות ממשלתית למרות שמדובר במדינה בעלת מאפיינים קומוניסטים מאוד מובהקים. המסקנה היא שהכלכלה צומחת באופן יעיל יותר מבחינת יצרת עושר כאשר המדינה מתערבת פחות ומה שנותר לממשלה לעשות זה לדוג לחלוקת משאבים צודקת והוגנת.
יוסי | 28.03.14
11.
כן, כן, בואו נמשיך את המתקפה הכללית על הכלכלנים...
באמת נורא ואיום שהכלכלה לא הצליחה לתפוס את כל המהות האנושית וללמדה בשנה א'. זאת כמובן להבדיל משאר מקצועות מדעי החברה כגון סוציולוגיה או מדע המדינה שכל מה שהם מלמדים בדיוק מתאים למציאות במלואה. כל אדם שעיניו בראשו מבין שכל תחום עיוני פועל על ידי התרכזות בהפשטות מרכזיות והסקות תובנות מהם. רק שוטים ישכחו שאף אם ניתן לקבל תובנות אמיתיות מהפשטות אלו, המציאות כמובן יותר מורכבת. הכתבה הזאת, כמו זרם הטענות הנודניקיות לאחרונה כנגד כלכלה וכלכלנים, פשוט באה מרוב תסכול על כך שהן המעסיקים והן הסטודנטים דווקא מבינים שהכלכלה נותנת כלים טובים יותר להבין שאלות של חלוקת משאבים מאשר תחומים אחרים. לכן המעסיקים מעוניינים בעובדים עם רקע כזה, ולכן הסטודנטים מצידם רוצים לקבל רקע כזה. כל מי שרואה סטודנים ממדעי החברה מיד שם לב שתלמידי כלכלה הם פשוט רמה אחת מעל תלמידים אחרים במדעי החברה בכושר הניתוח וההפשטה.
אדם סמית | 25.03.14
6.
בתור בוגרת החוג לכלכלה, הם צודקים
התואר הופך יותר ויותר ללא רלוונטי (מה שמזכיר את חוסר הרלוונטיות של התארים במדעי המחשב) כי מה שנלמד שם כבר לא יכול להיות מיושם כיום ואם ייושם - המצב יורע ולא יוטב.. ניכר שמה המלמדים כיום באוניברסיטאות, זה בדיוק מה שהמרצים למדו כשהיו צעירים - מה שאומר אותו חומר לימודים בלי קשר לרלוונטיות ולאקטואליות שלו כיום. מסכימה שיש צורך ללמוד את הבסיס ולהבין מאיפה הכל הגיע והתחיל אבל חובה להתעדכן בייחוד לאור העובדה שבוגרי הכלכלה כיום לא מחוברים בכלל לשוק העבודה מבחינת הידע. בכנות - מי שקורא עיתונות כלכלית על בסיס יומי - יכול הרבה יותר להצליח ולהיות עם ידע רלוונטי לעבודה מאשר בוגר, מצטיין אפילו, של החוג לכלכלה. מקווה לשינוי
אורית | 13.03.14
2.
צריך ללמד מה קרה במדינות שניסו ליישם כל מיני תאוריות כלכליות
מה היו היתרונות ומה היו החסרונות. לגבי מיסים, נראה לי שאנחנו במודל אחר - לא של סקנדינביה ולא של ארה"ב. אצלנו כל הזמן משלמים יותר ויותר מיסים, ומקבלים פחות ופחות שירותים מהמדינה. כל דבר שהיה פעם חינם או מסובסד עולה הרבה יותר. וגם יוקר המחיה עולה בהתאם לאינפלצית המיסים שהממשלה מארגנת לנו.
מירית | 14.12.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת