אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועדת אנדורן תמליץ: הסדרי חוב יתנהלו מחוץ לבית המשפט

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
מבורך אך מטפל בתוצאה. צריך קביעת כללי יסוד שימנעו תוצאה כזאת.
החזון הוא ליצור מערכת כללים שמימושם מחזק את נכס הבסיס בהגינות. מכך, אחת המטרות, חיזוק ההון העצמי. לכן יקבעו כללים שיובילו למטרה. לדוגמא תיגמול על בסיס חיזוק ההון. כלל ברזל, אין חלוקת דיבידנדים כשיש חוב. ...
למחשבה | 15.12.13
27.
הבעיה האמיתית בתחום הזה - הוא שדיני הפירוק בארץ מסובכים!
אם היה קל ופשוט לפרק פה חברות - אז זה היה קורה (או שהיו סוגרים הסדר מהר יותר!) במצב הנוכחי - כל פעם הרגולציה ממציאה סיבוך נוסף. המוסדיים עסוקים בה בעיקר בכיסתוח! יש לצמצם את הרגולציה ולפשט את דיני הפירוק פה.
רגולציה = שחיתות! | 15.12.13
26.
רעיון גרוע, ניסיון להשתיק את ההמון, מגיב מס' 23 מסביר יפה למה זה לא עובד ולא רק פה
קודם כל, העובדה שחשבו על זה רק עכשיו, אומר שיש 3 אפשרויות שאני יכול לחשוב עליהן: 1.לאנשים לא היה אכפת (ובאנשים אני מתכוון לאזרחי מדינת ישראל שמשלמים מיסים) 2.אנשים פשוט לא מבינים מספיק איך עובד פה העסק 3.אנשים מבינים איך עובד העסק, הם פשוט לא חושבים שהם יכולים לשנות את זה, או לחילופין מחפשים דרך איך להיכנס פנימה. יש עוד כמה אפשרויות, אבל אין לי מספיק מקום... במקרה הספציפי הזה מנסים לזרוק לנו עצם, רק שבעצם אין ומעולם לא היה בשר (כן, אפילו לא מח עצם). אלא שהעצם הזו כבר נוסתה במקומות אחרים כבר לפני כ-5000 שנה לפחות. ומאז, החזירים בעלי הממון הבינו מה הם צריכים לעשות כדי להימנע מהמקרה הזה, ואף על דרכים אחרות, טובות ומחוכמות פי כמה כדי לא להגיע אליו. קראו את מגיב 23 ותבינו (אם לא ידעתם קודם). ולא שיש לי חלילה משהו נגד כסף ועשייתו, יש לי משהו נגד החזירות שפשתה כבר בארץ עד היסוד.
יוסי | 15.12.13
23.
הטלת הגבלות על שכר בכירים ודיווידנדים
אחד הפטנטים הוותיקים (מיושם היטב בעוד מקומות בעולם) הוא בזמן שהספינה טובעת, לתת לתזמורת לנגן במרץ על מנת להסתיר את קולות המים השוצפים פנימה ובמקביל להמשיך לחלק בונוסים אדירים, למשוך משכורות ודיווידנדים, זאת תוך פיטורי עובדים זוטרים ודיווחים חגיגיים על "התייעלות" ו-"תוכניות עסקיות חדשות". שמתברר שהחברה חדלת פירעון, אז הבכירים כבר מסודרים היטב והנושים נשארים בלי כלום. זהו כשלון של "השוק החופשי" ולכן יש צורך בהתערבות רגולטורית - ההגבלות חייבות לחול כבר במצב שהחוב עולה על שיעור מסוים מהמחזור השנתי או מהשווי הכולל של החברה. ברגע שהחוב עובר סף מסוים, משכורות הבכירים בחברה (עלות השכר הכוללת, כולל בונוסים, טובות הנאה, מניות וכו') יוגבלו אוטומטית לפי נוסחה מסוימת וכך גם חלוקת דיווידנדים. ההגבלות האלו יכללו על כל החברות במבנה השליטה, על מנת למנוע קומבינות שראינו בעבר של העברת כספים מחברה חייבת וקורסת לחברה אחרת בפירמידה ואז חיסול אותה חברה נכשלת ביחד עם כל החובות שלה. אם יש חברה שרוצה לחלק משכורות בלי הכרה, שפשוט לא תקח כסף מהציבור למימון החגיגה שלה. לגבי העסקנים הבוזזים את הגוויה - גם כאן מדובר בסוג של קומבינה - הכסף שלנו עובר לחברים ומקורבים במילייה מצומצם. המסקנה - השוק החופשי נכשל שוב פעם - הרגולטור חייב להגביל חברות חייבות וקרנות המנהלות כספי ציבור בתשלום לאותם עסקנים לגבול מסוים. תשלום מעבר לגבול יהיה לא חוקי ויהפוך את מקבל התשלום לבעל חוב של נושי החברה (ואם מדובר בקרן - יחשוף את מנהליה לתביעות אישיות של מחזיקי הכספים בה).
אזרח | 15.12.13
19.
בולשיט, מספיק להתאים את ההתנהלות מול קונצרנים לחברות
לא צריך לחוקק חוקים מיוחדים או תקנות מיוחדות נגד תספורות, ועל הדרך לעשות תספורת ליוזמה מצד חברות בינוניות וקטנות, פרטיות וציבוריות. צריך רק לממש את חוקי החברות כלפי כל המגזרים שווה בשווה, בין אם מדובר בחברה בע"מ בשווי 200 אלף ש"ח או 2 מיליארד ש"ח. אבל, לך תסמוך על הרגולטורים... לכן תמיד נשאר רפובליקת בננות, אם לא חושבים, לא דואגים.
רק אני | 15.12.13
16.
התנהלות הזויה עד מבישה של ההסדרים
קמו להם כמה "גאוני הסדרים" שהחריבו, לא פחות מכך, כמה חברות ותרמו תרומה שלילית דה פאקטו לנושים אותם אמורים לייצג, כי כך האמינו שזהו המהלך הראוי הטוב והמתחשב. תחושת הקבס העצומה העולה מכך לא ניתנת לשליטה כי כל היועצים שעשו להם ממון רב מזה שהם מטיילים על חשבון כספי המשקיע המוסדי ולא אחרת - היה צורך שהממונה על שוק ההון יחייב השתתפות כספי החברה המנהלת במימון ההסדרים. המצב היום הוא פשוט קטסטרופה, כאילו לקחו אותנו לימי קפקא, מנהלי חיסכון ארוך הטווח שלך כשלו בהשקעה, חלקם חותך את ההפסד לעד כי מוכרים האגח בחצי חינם לכל מיני משקיעים שלא חשובה להם התדמית כי אינם מקבלים דמי ניהול מופרזים מדי חודש, או לחילופין שוכרים יועצים נציגות ועוד שטות, שהמימון הוא מכספי המלווים. איך לא יוצאת הוראה חד משמעית על השתתפות של כספי החברה המנהלת בהסדר. הרי הדבר דומה לכפל דמי ניהול. מדוע לשלוח אותם להשקיע דרך משקיע זר בחול וגם לשלם לבם פעמיים דמי ניהול, מנהל הכסף חושב שבתחום זה אינו מבין ולכן משלם לניהול מתמחה אחר? זה לגיטימי, רק לא בכפל דמי ניהול לסיכום, הרעות החולות של שוק ההון בדגש על ניהול כספי הציבור הן קשות במיוחד ורק מתעצמות.
גם היום הכל מתנהל כבורדל | 15.12.13
13.
תשובה והסדר דלק נדלן
העיקר מחקו לו 1.5 מיליארד ש"ח קודם הפריד את דלק נדלן מקבוצת דלק אחר כך בא כמו קבצן לבקש הסדר אחר כך אנחנו רואים את רווחי מאגר תמר, הבונוסים בקבוצת דלק ואיך הוא מחתן את בנו היקר, פשוט המדינה ויתרה לו בענק!!! אני קורא לכל מי שחש אחריות - נא להחרים כל מה שתשובה נוגע בו - עד שיחזיר את מה שקיבל אני אישית מתרחק מאקסלנס, מהפניקס, דלק ועוד... לשיקולכם
רונן | 15.12.13
11.
ומה ייעשה למי שנתן כספים באופן מופקר ללא ערבויות נאותות...
המערכת צריכה להעניש גם את מי שלקח כספים והעלים אותם, אבל גם את הבנקים והמוסדיים שאיפשרו לו מלכתחילה הלוואות של כספי ציבור בלי ערבויות ובלי בטחונות. לא ייתכן שאדם שמחק מיליארדים מכספי ציבור ימשיך לחיות כמו שייך סעודי ולקבל שכר עתק ובונוסים על כשלונותיו.
איתי | 15.12.13
5.
אנחנו צריכים בישראל "ניו דיל" כמו של רוזוולט
הניו דיל הגיעה אחרי שכלכלת המדינה קרסה בגלל חזירות חסרת מעצורים של האלפיון העליון, שנותר עם הון עצום גם אחרי הקריסה. 25% מאוכלוסיית ארה"ב הייתה מובטלת! אנחנו צריכים את הניו דיל לפני המשבר. הניו דיל האמריקאי אפשר 5 עשורים של שגשוג, עד שפורק לבסוף על ידי התעשיינים החזקים ביותר - הוא כלל הוצאה ממשלתית בנושאים סוציאליים, רגולציה משמעותית של שוק ההון וחיזוק איגודי העובדים. הפירוק השיטתי והאיטי של הניו דיל האמריקאי מאז שנות השבעים הגיע לשיא במשבר הסאב פריים - היה בו חזירות שהתאפשרה עקב דה-רגולציה, עובדים שנקלעו למצב שבו התנאים שלהם יורדים כי האיגודים פורקו ומצב שבו הממשלה מוציאה סכומים מגוחכים בנושאים סוציאליים. בישראל התהליך התחיל בסוף שנות השבעים עם עליית הליכוד - לא סתם כולם אומרים שהמפעל הציוני הולך ונמחק בעשורים האחרונים - כי הממשלות עצמן כבר לא ציוניות, אלא עסקיות!
 | 15.12.13
4.
פתרון עלוב לכישלון שנקרא אורנשטיין
מי שחושב שיצליח להעביר יוזמה כזו שתהפוך את ההסדרים בישראל לחיית ניסוי מצחיק אותי. בישראל הכל שפיט ואין סיכוי שמדינה עם כל כך הרבה אינטרסנטים רעבים לשכר טרחה תחיה עם פתרונות כאלה והם גם יחזיקו מים ומעמד. צריך להודות על האמת אורנשטיין זה לא זה. הפתרון הנכון הוא להחריג את משרת שופט הפירוקים ולקבוע לו שכר אסטרונומי ואז יבחר לעניין השופט הכי יעיל וטוב שהשוק יכול להעמיד לעניינים אלה וגם צריך לקבוע שמוסד הנאמן מחייב מקצוענות ולא חובבנות כמו היום ולתגמל את הנאמנים ביוקר ולחייב אותם להעסיק אנשי מקצוע חזקים ולתת להם סמכויות ולדרוש מהם אחריות ולשלם להם כסף גדול ובכך השיטה תיעל וייתיתרו כל המינויים וההוצאות שבגללם כותבים כל היום על היועצים. נאמן לא צריך יועץ חיצוני. הוא צריך להיות מסוגל לטפל בזויות בעצמו בכוחותיו בלי כל להקת הנציגים והיועצים החיצוניים ולשאת באחריות לרשלנות וכשלון.
 | 15.12.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת