אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

זבת חלב וויסקי

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
כל הכבוד על היוזמה אבל...
מים!!!! אחד המרכיבים הבסיסיים בויסקי בכלל ובסינגל מאלט בפרט הוא מקור המים. בסקוטלנד ובשאר האזורים בעולם בו מייצרים ויסקי מקור המים מגיע משכבות גרניט שנקיות ממשקעים גירניים ולעיתים עשירים בכבול (תלוי באזור). בישראל רוב מקורות המים הם אקויפרים / קידוחים משכבות גיר (לכן הם עשירים באבנית וכיוצ"ב). לאור האמור , לא צופה הפתעות בויסקי החדש וככה"נ מדובר בגימיק שיווקי (כאמור ויסקי מים המלח ...בחיאת רבק.....).
אמי | 17.12.13
10.
כל הכבוד על היוזמה והרומנטיקה ! אבל!
לצערי העניין מתפספס בענק. אסביר בקצרה: ויסקי זה יותר מזיקוק של מאלט מותסס! את הלתת תיבאו מקנדה? מסקוטלנד? את הכבול לעישון הלתת תיבאו מפינלנד? מגרינלנד? את המים.... לדעתי, מבשלת ויסקי אמיתית ניתן להקים רק היכן שחומרי הגלם לתוצר הסופי מצויים בסביבה הקרובה. למשל,מודל היקבים הקטנים שלפחות חלק מהענבים בתהליך גדלים בסמוך ליקב הוא ראוי. יואילו נא היזמים ליצור קשר עם אגרונום מומחה לגידולי שדה ולעבוד בשותפות עם קיבוץ או מושב בעמק יזראל,בשפלה, ברמת הגולן או בנגב. שם ניתן לגדל את הגרעינים הראויים לויסקי ישראלי אמיתי!
עומר גולן | 17.12.13
7.
המים לבישול.
שלום לכם. בתהליכי הכנת ויסקי סינגל מאלט-מעבר לכל הגורמים שתוארו לעיל לא הוזכר החשוב ביותר-המים בהם השעורה מותססת ומבושלת ליצירת התסיסה הכהלית ממנה יזוקק הויסקי.. לצערי לא השתבחה ארצנו במים זכים-להוציא מקורות ספורים שגם הם כבר מבוקבקים-ושאלתי-המים מאין.?לטעם המים וטוהרם ישנה השפעה גדולה על הפיניש של הויסקי .ואם הכתבה לא רוצה להצטין בשיטחיות יש לצין גם פרט חשוב זה.
עמוס | 17.12.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת