אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הקבלנים לא מאמינים בתוכניות הממשלה להורדת מחירים

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
במקום לשתף פעולה כולם דופקים את כולם!
גם אני לא מאמין לממשלה וגם לא לקבלנים , אני מאמין בכלכלה ובחברה בסוף כל החגיגות יגמרו , כדאי לכולם להיזהר משוק הנדל"ן , הממשלה הולכת לרסק את כולם הזוגות הצעירים , הקבלנים, הבנקים, האזרחים , המתווכים, אם תהיה נפילה כולכם תחטפו. ולבינתיים המחירים עולים ועולים עד ש............
חטפני | 25.12.13
12.
כשלפני שנתיים אמרו "חכה המחירים ירדו" לא האמנתי ..
בפועל היום אנחנו רואים קפאון משמעותי ומתמשך בשוק הנדלן . ב 2013 נמכרו רק כמה עשרות בודדות של דירות במחיר של מעל 5 מלש"ח . המון מגדלי מגורים עומדים ריקים . חלק ממלונות הבוטיק בת"א מתחילים לסבול . הרבה שכונות בפריפריה נותרות ריקות . אני מאוד סקפטי ופסימי ולא מאמין שמחירי הנדלן ירדו - אבל נראה שאוטוטו זה הולך לקרות , בלי קשר ללפיד ולממשלה . נראה שהעם הזה החליט לשבת ולעצור עד שירדו המחירים . ובצדק . בנוגע לצעדים המוצעים - קרקעות מוזלות זה פשוט לעג . הקבלנים פשוט ירוויחו יותר וראינו את זה במכרזים של מחיר למשתכן בעבר שפשוט כשלו . הרווחים הגדולים זה לא המדינה שמוכרת קרקעות - אלא בסרסור קרקעות פרטי בין קבלן לקבלן . שם הם מקפיצים את שווי הקרקע ב 50% תוך שנתיים . ראינו במו עינינו - מדהים . מהכרות עם ועדות התכנון , אכן זה הולך לאט , ובצדק , כי כשמקימים שכונה צריך לפתח תשתיות ולבדוק השלכות . אבל תכלס זה לא המחסום . מה שהסתבר לנו הוא שקבלנים בונים שכונה חביבה, נגיד בפ"ת או בחולון, ויש להם 200 יחידות דיור , וגם אחרי 3 שנים מתום הבניה האיכלוס רק 50% - כי הקבלן לא יוריד את המחיר (והישראלי התחיל לסרב לקנות). וזה הסיפור האמיתי - המשחק של הקבלנים בשוק . מעבר לזה אין משהו מיוחד בשוק הישראלי , לא יוקרה, ולא משפרי דיור , ולא שכירות, ולא ביורוקרטיה (יש אבל לא היסטרית), ולא הממשלה (שאני באמת לא מחבב), ולא משקיעים, ולא שאר מרעין בישין . רק ה-ק-ב-ל-נ-י-ם ! (הכוונה כמובן לחברות הבניה וכו)
א.ד. | 25.12.13
9.
משפט גאוני "התערבות במחירי הקרקעות תשפיע על הענף"
נוו איך לא, מחיר הדירה מתחלק בעיקר בין המידנה לבין הקבלנים. אז הקבלנים יגידו שהם יקטינו את הרווחיות שלהם, חלילה, שהמדינה תקטין ואנחנו נמשיך להרוויח כמו חזירים. תמ"א 38, אין עלות על הקרקע, למה המחיר של הדירות שם עדיין כמו מחיר של דירה בבניין חדש?!
יוסי | 24.12.13
6.
איזה קשקוש
לאיזה תוכניות בדיוק הקבלנים לא מאמינים? הרי הקבלנים והיזמים יודעים טוב מאוד שהממשלה עושה כל שביכולתה לדחוף את המחירים מעלה והם עובדים בעניין זה בשיתוף פעולה. על איזה תחושות בטן וסיכון הם בדיוק מקשקשים? איזה סיכון אתה לוקח אם אתה מתחיל פרויקט בידיעה שהממשלה פועלת במרץ שהמחירים יהיו גבוהים יותר במועד הסיום שלו? הרי הסיבה העיקרית שישראל שרדה (בנתיים) את משבר 2008 ולא רק זה אלא גם הרשו להגדיל משמעותית את תקציב הבטחון, משכורות הבכירים, לתת לחברות הממשלתיות להמשיך לשרוף מיליארדים, לא לגעת במיסוי של השכבות החזקות ובאופן כללי להמשיך לחגוג כאילו כלום לא קרה - זה בגלל ניפוח מחירי הנדל"ן. להערכתי הצנועה מאוד-מאוד מדובר בסכום של 150 מיליארד שעבר לקופת המדינה מאז 2008, הן בהון עצמי של אזרחים ומשקיעי חוץ והן כספי משכנתאות (כסף שהבנקים "הדפיסו") - זאת דרך מחירי קרקע והמיסוי המופרזים. מדינת ישראל לא צריכה גז טבעי, לא צריכה להטיל מיסים על חברות הענק המצליחות שלה ועל עשיריה המופלגים, לא צריכה גם להתנהל בצורה כלכלית נכונה, לחתוך בירוקרטיה ולטפל בחברות ממשלתיות מסואבות. למדינת ישראל יש שליטה מלאה על הקרקעות ועל התכנון והבניה ואת המיסים הגבוהים העולם על דיור, זה יותר טוב מכל משאב אחר ובסיוע של ריביות נמוכות (כלל עולמיות) פקידי האוצר למדו איך לחלוב את המשאב הזה עד הסוף. כמו כל שוק שמורץ באופן מלאכותי, ברור שזה יתפוצץ באופן מכוער. אבל זה יכול לקחת הרבה שנים ועד אז כל האחראים יהיו במקום אחר ומסודר יותר - פקידי האוצר על כסאות המנכ"ל בחברות שונות, הקבלנים יגמרו לבנות ווילות לנינים שלהם והפוליטיקאים "יעשו לביתם". כך שבנתיים החגיגה נמשכת. על חשבון אזרחי מדינת ישראל כמובן.
אזרח | 24.12.13
4.
ברור שהקבלנים יגידו שהמחירים לא ירדו. הם הרי קובעים את המחירים
ואין שום סיבה שהם יורידו מחירים. גם אם יקבלו קרקע בשקל אחד לדונם, הם ימשיכו למכור במחיר הגבוהה ביותר שאותו יוכלו לקבל. למה ? כי ככה זה בשוק חופשי. המטרה של המוכר היא למקסם את הרווח. כל עוד יש מי שמוכן לשלם מחיר גבוה, הוא ימכור במחיר גבוה.
 | 24.12.13
2.
צעדים בכדי להשלים את 1
א. זה בעייתי לתת הנחה רק על מרכיב הקרקע ואז להגדיל את האחוזים ליישובי הפריפריה. אם קרקע לדירה בתל אביב שווה מיליון ובירוחם 120 אלף, גם אם יתנו 20% לתושב תל אביב ו 100% לתושב ירוחם, עדיין מדובר בתמריץ לכיוון המרכז. ב. כל צעד שמקל על רוכשי דירות הוא רגרסיבי (מגדיל את אי השוויון) כי רוב הציבור בישראל לא מסוגל היום לרכוש דירה (כלומר - רוכשי הדירה הם מהעשירונים העליונים וההטבה היא רק להם), אך המהלך שהצעת רגרסיבי מאוד. מאחר וערך הקרקע של דירת עשירים גדולה בהרבה מזו של דירת עניים (גם באותה עיר יש שכונות שונות ובית קרקע תופס הרבה יותר שטח מ 3 חדרים). ג. מאחר ואין כיום מעקב על מקום המגורים של אדם, יהיה קל מאוד לרשום את הדירה על שם בן משפחה (ילד, אישה וכו') ש"גר שם" ולקבל את ההחזר על מספר דירות גדול - ומכאן שמדובר בתמריץ שיעזור למשקיעים, וימשיך להזרים ביקושים לשוק הנדלן. פתרונות: א. ההטבה חייבת להיות כאחוז ממחיר הדירה הסופי. ההנחה חייבת להינתן גם במרכז (כי שם בעיית ההיצע האמיתית). ב. ההטבה צריכה להינתן לכל אזרח באופן שווה. ההטבה תהיה מוגבלת בהחזר המתאים לשווי דירה נמוך (למשל - גם אם רכשת דירה ב 1.4 מיליון תקבל החזר זהה לזכאי דומה שרכש דירה ששווה 750 אלף)*. ג. ההטבה חייבת להינתן ע"פ קריטריוני זכאות אישיים - שירות צבאי/לאומי, מיצוי כושר הכנסה, מצב אישי, בעלות על דירה נוספת, גיל ונכות וכו' * ההטבה תהיה פחות אפקטיבית במרכז בגלל הגבלת השווי, מה שאולי יעודד מעבר לפריפריה. למרות שמדובר במתן אותה הטבה בכל הארץ - בפריפריה יתאפשר לרכוש דירה בהון עצמי נמוך במידה משמעותית יותר מאשר ההון הנדרש לדירה במרכז.
ל - 1 | 24.12.13
1.
פתרון יצירתי
צריך לתת קרקע מסופסדת לפי אזורים. כדאי לא לרסק את הענף כיום לתת החזר על מחיר הרכישה של הקרקע לדייר המתגורר ל 10 שנים לדוגמה אם הדירה נמכרה במילון ארבע מאות ומרכיב הקרקע. שש מאות אש״ח אז להחזיר לדייר לאורך 10 שנים אחוז שיקבע לפי האזור מעלות זו זו פשרה הוגנת שלא תרסק את השוק
 | 24.12.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת