אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

משרד השיכון מתכנן: 80% מהדירות שיוקמו על קרקע מדינה יהיו במחיר מפוקח

58 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

55.
עוד קשקוש מבית היוצר של ממשלת ישראל
היו לביבי יותר מ-6 שנים לעשות מגוון צעדים אפקטיביים לצינון השוק. הממשלה הנוכחית פעילה כבר 9 חודשים ולא עושה שום דבר אפקטיבי חוץ מוועדות והבטחות. את כל המסנגרים שטוענים שאי אפשר לעשות שום דבר ב-9 חודשים, אני שולח ללאון בלום, היהודי שהיה ראש ממשלת צרפת למספר תקופות קצרות ובקדנציה הראשונה שלו שנמשכה כשנה (1936-1937) קידם חקיקה סוציאליסטית כה אפקטיבית שהשפעתה על שוק העבודה שם ניכר עד היום. כדוגמא קרובה יותר - את אריאל שרון בעת כהונתו כשר השיכון בשנים 1990-1992. וכדוגמא קרובה עוד יותר - את פרויקט הבניה הציבורי הסיני הנוכחי שכולל 6 מיליון יחידות דיור ציבורי בתקופה של כשנתיים - מקביל ל-45 אלף יח"ד בישראל. לא ברמה של מתן אישורים ומכרזים - אלא בניה של ממש. זה לא שהם לא יכולים. הם פשוט לא רוצים. את זעמו של הציבור הממשלה מצננת עם הבטחות סרק (זוכרים את הסופרטאנקר?) ובנתיים זה עובד להם מצוין.
אזרח | 29.12.13
50.
כל הכבוד לתגובה של 24
כמו ש24 הציג את זה זה כל כך נכון המדינה פשוט לא מעוניינת בהורדת מחיר הדירות אני חושב שהגיע הזמן שהציבור יפסיק לרכוש דירות בכל מחיר בלי מחשבה אני יודע דבר אחד שהכל תלוי בנו הציבור אנחנו קובעים את המחיר של הדירות אני מבקש להפסיק לרכוש דירות במינוף כזה גדול תחשבו קדימה במידה והריבית תעלה או יפטרו אותכם ממקום העבודה איך תצלחו להחזיר אתה משכנתא
חיים | 29.12.13
49.
זן הוכחה שהוועדה החדשה שמקדם יאיר לפיד מיותרת
עד כה קבינט הדיור בעיקר קידם וועדה חדשה עוקפת ועדות עוקפות כ"פתרון" לבעיות הדיור. מתכננות המחוזות טענו בצדק שאין בעיה של קרקע מתוכננת אלא של מימוש ושל תנאי המימוש. ההעצה הנוכחית מראה שיש עשרות אלפי יחידות דיור מתוכננות, וכי השאלה היא רק איך משווקים אותן. כלומר, מתכננות הועדות המחוזיות צדקו. האם זה יגרום ליאיר לפיד לבטל את הוועדה החדשה, המיותרת, שרק תגביר את הבלבול? אל תחזיקו את הנשימה, הן הכל רעש צלצולים ופקה ופקה, וועדה חדשה נשמעת כמו עשיה, גם אם בפועל תגרו םלסרבול.
מתכנן עירוני | 29.12.13
46.
מחיר סביר לדירה = כשמדד "משכן" לקלות השגת דירה, יהיה על 200. המדד שמשקלל מחיר ועלות הריבית
ומפורסם על ידי בנק הפועלים. הריבית במדד היא קבועה, כדי שלא יעבדו עלינו עם ריבית משתנה שמתחילה נמוך ואז מזנקת ודופקת את הרוכשים. בשנת 1995 המדד היה על 100, ומאז ה affordability השתפר, עד לשנת 2007 , והציון במדד עלה ל 170 וזה די טוב. אלא שבמקום שהמדד יגיע ל 200 ויהיה אפשר להשיג דירה בישראל, קיבלנו בועת נדלן ועליות מחירים שהפילו את המדד ל 124 , גרוע כמעט כמו בתקופת העליה ההמונית מרוסיה , ואז היתה פה מצוקת נדלן נוראית ולפעמים שתי משפחות גרו באותה דירה.
מחיר שפוי | 29.12.13
42.
רק בניה תקציבית
אם רוצים ב א מ ת להוריד את מחירי הדיור, הדרך היחידה היא להקצות יחידות קרקע לזוגות צעירים, ב10 אלף דולר ליחידה. למסור לקבלני ביצוע את הבניה (לא לספסרי קרקע הנקראים יזמים), ולהגריל לפי שיטת הניקוד והזיכוי לפי מצב משפחתי. את הדירות לזוגות צעירים. מחיר דירה כזו צריך לעלות כ700 אלף שקל. והבנק יכול לתת 90 אחוז משכנתא. להגביל את מכירת הדירה ל 7 עד 10 שנים !!!!!
מירב  | 29.12.13
39.
ושוב תושבי חיפה מופקרים - למה אין בניה בחיפה
יום יבוא ונעמיד לדין את המושחתים ששולטים ב"תכנון" בחיפה ועושים לביתם. למה אין בניה בחיפה? למה לא מפרסמים את הקשר בין השלטון בחיפה וכמות הנכסים שלהם. לא מוזר שרדיו חיפה קשור לתנועה של יונה יהב? כמה דירות ונכסים יש לתנועה הזאת ולחבריה בעיר? עד מתי שחיתות ללא צדק לאזרחים?
חיפאי | 29.12.13
37.
צריך להבין, הגבלות בנק ישראל מספטמבר האחרון, וכתבות כמו זו- גורמות לירידה בביקוש כבר עכשיו
אני מציע ליזמי הנדל"ן להפסיק לרכוש קרקעות במחירי שיא, ולהירגע עם הצעות המחיר שלהם במכרז הקרקע. בנוסף לכך אני מציע לשווק את רוב הדירות על הנייר עוד לפני הכניסה לפרויקט, כי מי יודע איזה מחיר תקבלו על הדירות בעוד שנתיים כשהם יהיו מוכנות. אתם חייבים להקטין את הסיכון העסקי.
אזרי | 29.12.13
36.
בארה"ב 12% ממשכורת חציונית הולכת לתשלומי משכנתא. בארץ זה 40% ועבור דירה קטנה פי 2....
בארץ תשלומי המשכנתא הם בערך 28% ממשכורת ממוצעת של בני זוג. לכן ממשכורת חציונית זה כבר 40% בארה"ב זה בריבית קבועה, לפחות הרוב. אצלנו בריבית משתנה שתעלה בקרוב, ותייקר מאוד (מאוד) את ההחזר החודשי. אנשים יחזירו פה מעל 50% מהשכר החציוני. וכמובן גודל הדירה, בארה"ב מדובר בבית פרטי של כמעט 200 מ"ר, אצלנו דירה של 100 מ"ר
ישראל המדינה הכי עניה | 29.12.13
30.
מחיר הדירות
מחיר הדירות ירדו שנה או שנה וחצי לפני הבחירות עם הם לא ירדו הפרנסה של ביבי לפיד שר השיכון בסכנה ולא יקח הרבה זמן וכל מיני תוכניות יצוצו והמחירים יפלו ב 10%או 15$ ולא יותר המדינ לא תוותר על הכנסות ממיסים במגמה בשטחים סיבות אחד מהם היא יציבות הבנקים וכמובן קשה להלצמ הבניה
אריק | 29.12.13
28.
אף אחד לא מעוניין שמחירי הדיור ירדו
כעת הכל מובן. משרד האוצר/המדינה לא מעונינים בירידת מחירי הדיור כי אז יהייה להם פחות רווח ממיסים. גם בנק ישראל לא מעוניין בירידת מחירי הדיור כי אז אנשים יקחו משכנתא בסכום נמוך יותר, והבנק יפסיד זו גם הסיבה שהם לא מעלים את הריבית וכל חןדש מציגים לנו נתןנים כוזבים על המדד. וכמובן שהקבלנים מעונינים להרויח יותר ולא מעונינים שמחירי הדיור ירדו. כך שאם כל הכוחות הפועלים בשוק לא מעונינים בירידת מחירי הדיור אז כיצד המחיר ירד?
דני | 29.12.13
24.
מדובר בבלוף וההונאה הגדולה של האזרחים בתולדות המדינה.
הממשלה שמספסרת בקרקעות עוסקת בהונאה הגדולה ביותר בתולדות המדינה. מדוע? א. כול אזרח יודע שעלות הקרקעות היא כמחצית ממחיר הדירה הממצועת. מכאן דירה שנרכשת ב1.2 מיליון ש"ח משלמת בעת הרכישה 600,000 ש"ח עבור הקרקע. ב. על מחיר הדירה יש לשלם מע"מ כ-200,000 ש"ח. למדינה. יחד 800,000 ש"ח. ג. לרוכש הממוצע כ-400,000 ש"ח הון עצמי. מכאן ההלוואה שעליו לקחת למימון הרכישה כ-800,000 ש"ח. על המשכנתה משולמת ריבית משך 20-30 שנה בסך.....800,000 ש"ח. ד. למי משולמת הריבית? לבנקים ולחברות המוסדיות שהממשלה חפצה ביקרן. ה. מה העלות האמיתית של הדירה? 2.000,000 ש"ח. איך מתחלק הכסף: 800,000 ש"ח לקופת המדינה. עוד 800,000 ש"ח לקופת נותני ההלוואה. ו. מכאן שהמדינה יכולה בקלות רבה לאפשר לאזרח לרכוש דירה ב-400,000 ש" במקום בשני מיליון ש"ח. ז. העשירון העליון רוכש דירה מבלי להזדקק להלוואת משכנתה. מהון עצמי / משפחתי. לעומתו כול שאר אזרחי המדינה משלמים יותר ב: 800,000 ש"ח כי הם עניים. המדינה מרוקנת את קופת האזרח כשיטה אבל מנציחה את העוני של העשירונים הנמוכים. עוד, המדינה מאפשרת לעשירים שמוכרים הלוואות להתעשר יותר. הבנתם......גם שר האוצר מבין, גם ראש הממשלה מבין וכמובן חברי מועצת מינהל מקרקעי ישראל מבינים. אז מה הבעייה? רק האזרחים הדפוקים שממנים שכר המגזר הציבורי הבזבזני לא מבינים...!
נועם בלום | 29.12.13
23.
הגבלת משך המשכנתא תוריד מחירים מיד ותקטין סיכון המשפחות לקריסה כלכלית בגלל ייקור בריבית
וזאת כמובן ללא תלות במספר הדירות הנבנות. כיום המצב הוא שכדי להצליח לרכוש דירות במחירים מטורפים, משפחות לוקחות משכנתאות בריבית משתנה שהיא זולה מאוד באופן זמני ואיש לא מבטיח שהם יישארו זולות. כשהריבית תעודכן כלפי מעלה, אנשים אלו ירגישו התייקרות גדולה בהחזרים החודשיים. עד כמה היא תהיה גדולה, זה תלוי במספר השנים שנותרו להלוואה. לכן, הלוואות ל 30 שנה שאנשים אלו לוקחים היום, הם מסוכנות ביותר. יש להגביל מסלולים משתנים כמו "פריים" ו "משתנה כל 5 שנים" לתקופה מירבית של 25 שנה ולשקול אפילו הגבלה ל 20 שנה. זה יגרום להורדת מחירים מיידית, משום שחלק גדול מהקונים יאלץ לפרוס את ההלוואה לתקופה קצרה משתכנן, ואז ההחזר החודשי שלו יעלה והוא יאלץ להודיע לקבלן (או למוכר יד שניה) שהוא לא מסוגל לקנות. מכיוון שההגבלה פועלת על כל המדינה בו זמנית, המוכרים פשוט לא יוכלו למכור בלי להוריד מחירים. כשהמחירים ירדו ניתן יהיה לקנות במשכנתאות פרוסות ל 20 שנה, את אותה דירה שהיום נדרשות עבורה 30 שנה. רק שפריסה ל 20 שנה הרבה פחות תנודתית בהחזרים, וגם חוסכת למשפחות את סך כמות הכסף שהם "ישרפו על ריבית והצמדה" במרוצת השנים. שיפור יציבות משקי הבית גם ישפר את יציבות הבנקים. מי שמרוויח מפריסות ארוכות כל כך (פעם לא היה טעם בהם כי בסביבת ריבית גבוהה ההחזרים כבר לא יורדים למרות פריסות ארוכות) אלו הבנקים. הפריסה הארוכה מאפשרת לעוד אנשים לרכוש דירות ומעלה את המחירים. זה מאפשר לבנקאים לתת הלוואות אפילו יותר גדולות (75% מערך הנכסים, שעכשיו עלה עוד יותר). המשפחות לא מרוויחות ממירוץ החימוש הזה, המירוץ של רק מי שיקח משכנתא יותר ממונפת ומסוכנת בעתיד יצליח לקנות את הדירה.
מומחה לנדלן | 29.12.13
21.
אשרי המאמין
הממשלה מנותקת ממה שקורה במדינה או לא מבינים את ממדי האסון החברתי של ציבור גדול והם צעירי מדינת ישראל למה הממשלה נתנה למחירי הדירות לעלות במידה שאי אפשר כיום לזוג צעיר לקנות דירה בלי למשכן את חייהם לדירה ובלי עזרה של ההורים וגם עזרה של הסבים והסבתות להזכיר לכולם מדינת ישראל עדין נלחמת על חייה והצעירים הם העתיד של המדינה ובלעדיהם אין אין אין מדינה
עוז | 29.12.13
20.
אבל הביקוש הוא ל40 אלף בשנה
ישחררו 65 אלף בשנתיים, בפועל לא כולם יהיו אטרקטיבים ורק בחלק תחל בנייה, אבל הביקוש בשנתיים הקרובות יגדל בעוד 80 אלף דירות, וזה בנוסף לפער הקיים היום. בשביל לסגור את הפער צריכים להבנות בפועל יותר דירות מהביקוש, שזה אומר לשחרר אפילו יותר שכן לא הכל יהפוך לדירה בלו"ז סביר. בקיצור מייצרים כותרות במקום פתרונות.
מאיר | 29.12.13
18.
כדי שחברות הבניה הפרטיות יוזילו מחירים, הם חייבות להיתקע עם מלאי ולחשוש מהמשך הצפת היצע
בשנת 1999 נתקעו הקבלנים עם 24,000 דירות לא מכורות, שזה שקול ל 30,000 היום, ואז ראינו ירידות מחירים. אפילו שהריבית הלכה וירדה וה affordability להשגת דירה השתפר - המחירים דווקא ירדו עוד יותר. אפילו ביטלו את החוק שלחץ עליהם לבנות מהר ולמכור מהר אחרת ישלמו מס כבד על הקרקע שרכשו מהמדינה. זה איפשר להם לווסת את קצב המכירות כדי שהמחירים לא ירדו מהר מדי. אבל עוד תנאי חשוב, זה הציפיות של הקבלנים. ב 1999 הם העריכו שללא הוזלות מחירים הם לא יצליחו להיפטר מהמלאי, וכדי שזה יקרה היום הם חייבים להרגיש שיש מסביבם תנופת בניה ותנופת מכירות. אחרת הם פשוט יפסיקו לבנות ויחכו שהריבוי הטבעי יגרום לביקוש גדול. לכן טוב שיהיו פרויקטים ממשלתיים שממשיכים בקצב שיא מסביב. כמו כן ברגע שהקבלנים יאמינו שהמחירים הולכים לרדת, הם יחדלו להציע מחירים מטורפים על הקרקעות במרכז הארץ. עקב כך קבלן שיזכה בקרקע מאוד בזול ירצה לבנות כמה שיותר מהר כי בתחילת הפרויקט מחירי הדירות הסופיים עדיין גבוהים וכך יש לו מירווח רווחים גדול, ואם יתמהמה הרווח שלו רק ילך ויקטן (מחיר הדירה הסופי במגמת ירידה). להערכתי יש לבדוק נתינת ערבות ממשלתית לחברות הבניה הפרטיות, ולפיה מי שקנה קרקע במחירי שיא, וימכור בעתיד במחירי הפסד- יקבל החזר מסוים מהמדינה על הקרקע שרכש. יש פה מרכיב של הגינות - המדינה נהנתה למכור קרקע במחירים הזויים (שהקבלנים עצמם הציעו לה, הרבה מאוד מעל מחיר המינימום) אבל כעת המדינה נחושה להוריד את ערך הקרקע. הערבות הזאת תרגיע את הבנקים שמממנים את הבניה, ואת היזמים עצמם. במקום לעצור כניסה לפרויקטים חדשים עקב חששות מהפסד עתידי בגלל עודף בניה, פתאום נראה אותם להוטים לבנות כמה שיותר ולהגדיל היצע, כי הרווח שלהם ייגזר ממספר יחידות הדיור שהם מייצרים ולא ממחיר השיווק של כל יחידת הדיור (שכדי למקסם אותו יש לשחרר דירות לציבור לאט לאט).
תומר.ב | 29.12.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת