אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלתי ניתנים לשליטה

70 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

66.
70% מהאנטיביוטיקה נמכרת לתעשיית משקי החי
החיות שמגודלות למאכל מקבלות כמות אדירה של אנטיביוטיקה עקב התנאים הירודים בהם מחזיקים אותן. האנטיביוטיקה מהמשק החי מחלחלת מים ולקרקע ומזהמת את הסביבה (ומגיעה גם לאנשים שאוכלים את הבשר/חלב/ביצים המופקים מחיות המשק). כך שלמתן אנטיביוטיקה מופרזת לבני אדם יש רק חלק קטן בזה - חיידקים בסביבה, שלא באו במגע עם אדם, נחשפים לכמויות אדירות של אנטיביוטיקה בטבע המזוהם ומפתחים עמידות עוד לפני שהגיעו אלינו... על זה תוסיפו 30% שניתן ישירות לבני אדם חולים. (האחוזים נכונים לתעשיה בארה"ב)
עדי | 06.01.14
61.
פיקוח הדוק יותר על מגדלי בע"ח למזון, והפחתה בצריכת בשר חזרה אל התחום הבריא
בני אדם על כדה"א יש 8 מיליארד. בע"ח למזון שמוחזקים בתנאים תעשייתיים צפופים ומוזנים באנטיביוטיקה והורמונים יש כ 100 מילארד. מה שאומר שללא ספק האשם הוא תעשיית המזון. בארץ יש כמה עשרות בתי חולים, אבל לעומתם יש אלפי לולים, ואלפי משקי בקר וכמה מאות משקי צאן. צריך לחזור למשקים קטנים, אורגניים. צריך לצרוך מזון מהחי בכמות מינימאלית לשמירה על הבריאות ולא פיפס מעבר. טעים או לא טעים - זה לא רלוונטי אם רוצים שהאנושות תוכל לשרוד.
מישמיש | 04.01.14
58.
הסוד שלי: כמה כוסות תה ביום כולל חורף וקיץ כן כן
תה רגיל לחלוטין לשמור על קצב חיים על מצב נורמל כלומר יש מצב 1 2 או 3 לכו על מצב 2 אהה והימורים למה! כי הם מסיתים אותי מהמחשבות הלא טובות וגם מחדדים לי את המוח וגם מעסיקים לי את המוח וכך דוחקות את כל הדאגות וגם מביאים סבבה של סכומים וזה מסתדר עם מחקר שקראתי שאנשים שמהמרים בקטנה הם יותר בריאים מאנשים שלא!
י | 04.01.14
56.
גוף ביולוגי עצמו בנוי מחיידקים ברמה הבסיסית, למעשה החיידקים יצרו אותנו!
מה שלא הבנתי זה אם החלוקים של המנתחים קולטים חיידקים למה לא לחטא אותם אחרי כל ניתוח או בכל שעה פשוט להחליף ולשלוח לחיטוי! מסכים שצריך להתחיל לנהל מומ עם החיידקים ואפילו להשתמש בשירותיהם הטובים ויכולותיהם המשופרות לתקשר עם גוף ביולוגי (אדם וחיות)
מנשה חיידק העל | 04.01.14
55.
ןלכל ההוזים האומיאופטים ולרופאי ההללים האלטרנטיבים .....
עם לרפואה אין תשובה לבעיה מסוימת זה לא אומר שלרפואה הטבעית יש אותה ובטח לא מים ההומאופתים ששווים למי ברז במטבח שלך או הוזה אחר בשם אייל מהפייסבוק שמטפל ברפואת הכישוף הילינג או רייקי ששווה לכוסות הרוח למת .הבן אדם היחיד פו שמבין משהו זה מגיב 6 אלי שמוקדם עוד ליצור פאניקה . לאורך כל ההיסטוריה נתנו תחזיות אפוקליפטיות ש 99 אחוז מהם לא התממשו צריך לזכור שמה שאנו לא יודעים היום יכול מקלות להשתנות לידע של מחר וטכנולוגיות פרמקולוגיות חדשות שכבר נמצאות בניסויים קליניים ישנו לגמרי את פני התמונה העגומה כביכול של היום . מי שמעוניין לראות עד כמה המין האנושי עוד כנראה לא מודע לזה שהוא לא יכול לחזות את העתיד כי מה שאנו רואים היום זה לא מה שנראה מחר . לכן אני חושב ש תחזית האפוקליפטית הזו אולי טובה לסקופ של התקשורת אבל היא רחוקה מהמציאות תרופות אנטיביוטיות חדשות וטכנולוגיות רפואיות שיחליפו את הטיפול האנטיביוטי נמצאות בפיתוח בכל רחבי העולם .
22 | 04.01.14
54.
מערכת חיסון
בכתבה לא מעלים אפשרות לחיזוק מערכת חיסון. זה תוצר לוואי למדיניות של חברות תרופות, אשר מעוניינות רק ברווחים ולכן דוחפים תרופות שלהם לרופאים בדרכים שונות, אף פעם לא שמעתי מרופא עצה איך לחזק מערכת חיסון. אבל מחומרים שמצאתי באינטרנט ובספרים הבנתי שדיאטה לפי סוג הדם (כל אחד צריך לדעת מה סוג הדם שלו : A, B,0, AA) מאפשרת לחזק מערכת חיסון. תזונה לא נכונה הורסת מערכת חיסון ולכן חושפת אותנו למחלות מיותרות
גרגורי | 04.01.14
51.
קשה לדמיין את החיים בעולם עם אנטיביוטיקה
לא רק שזה יצר התפוצצות אוכלוסין אנושית במסגרתה מוכחד כל דבר חי צומח או דומם כדי לפנות מקום לנגיף האנושי,אלא שהאנושות עברה התנוונות גנטית קשה מאד ומואצת מאד בשל העדר סלקציה. הפתוגנים מחוללי המחלות קיימים כדי לווסת אוכלוסיה וכדי ליצור אוכלוסיה בריאה גנטית ועם דמוגרפיה תקינה של התפלגות גילאים ומינים. הם מעולם לא היו משהו שיש להלחם בו מלכתחילה.
אאא | 04.01.14
48.
תודה על הכתבה המרתקת. הרבה חומר למחשבה
ושוב הוכחה עד כמה הטבע חכם מאיתנו, ואולי שולט בנו יותר משאנחנו שולטים בו. אם רק היה 'רוצה', היה מכחיד אותנו בשניות. סימני האבולוציה נמצאים בכל מקום, בכל רזולוציה. זה מאבק מתמשך שאין לו סוף, כי אין סוף (קרוב) לכמות הידע שניתן לאצור, שתשיג יתרון על הגירסה קודמת. בזכות המאבק הזה נחכים עוד, עד לאתגר הבא. כך הגזע משתפר, דרך הישרדות. צר לי שיש נופלים, אבל ככה הטבע עובד.
גד | 04.01.14
45.
תמשיכו לאכול על בסיס יומי עופות מלאים באנטיביוטיקה
זה מחזק אותנו. בתודה, החיידקים. רגע של עברית: "מזרזי גידול" הניתנים לעופות זה שם אחר לתרכובות אנטיביוטיקה שניתנות לתרנגולות מרגע כניסתן ללול ועד המשחטה. ללא מתן תרופות קבועה (יחד עם האוכל), היו מתפתחות בלול הצפוף (מי רוצה עוף בשקל?) החם והבלתי מאוורר מחלות. "בזכות" האנטיביוטיקה של העופות הבעיה עוברת אל בני האדם וכך נסגר מעגל האירוניה: רוצח נרצח.
חיידק | 04.01.14
42.
למעשה הרגולציה כיום מעודדת חברות תרופות לשבת ולחכות עם אנטיביוטיקות חדשות ולא להתחיל לשווק אותן
כי מרגע שמתחילים לשווק אותן מירוץ התפוגה של הפטנט מתחיל, ולכן מבחינה כלכלית צרה עדיף לחברות התרופות לשבת ולחכות בשקט עד שכל האנטיביוטיקות הקיימות כרגע בשוק יאבדו לגמרי את השפעתן, ואו אז הן ישיקו את האנטיביוטיקות החדשות וימכרו אותן במחירים מטורפים, ולאנשים לא תהיה ברירה אלא לשלם בדיוק כשם שחולי סרטן סופניים משלמים עשרות אלפי שקלים בחודש על תרופות מאריכות חיים. איך פותרים את זה? קודם כל צריך להבין שהממשלות כיום הן אחראיות לכך שעלויות פיתוח כל תרופה חדשה (לרבות אנטיביוטיקה) הן מאוד גבוהות, כל הבירוקרטיה והרגולציה סביב אישור תרופות חדשות וועדות הלסינקי וכו'.. גורמות לעלויות ענק שללא ספק תוצאתן שתרופות נפלאות רבות מעולם לא הגיעו בכלל לשלב הניסוי הקליני כי תוחלת ההצלחה לא הייתה גבוהה מספיק ביחס לעלויות. כך שאם הממשלות יפסיקו להתערב בשוק התרופות אז עלויות פיתוח תרופה חדשה יירדו פלאים וכפועל יוצא מכך גם המחיר שלה יירד. מצד שני, כל עוד ניתן לעשות reverse engineering לתרופות אז ללא הגנת הפטנטים של הממשלות על פניו לא ישתלם לפתח תרופות חדשות בכלל. נראה אם כן ששילוב של ביטול הבירוקרטיה והרגולציה הממשלתית שגורמות לעליית מחירי התרופות יחד עם המשך והעמקת הרגולציה בתחום הפטנטים יצרו תמריצים אדירים לאינספור פיתוחי תרופות זולים ורווחיים, אם כי צריך לזכור שתרופה אתית (מקורית) חדשה עדיין תוכל לשאת תג מחיר מופקע שרבים לא יוכלו לעמוד בו גם אם חייהם יהיו תלויים בכך ונגד זה אין מה לעשות.
כלכלן | 04.01.14
40.
אם ניתן היה לייצר מודל של מערכת חיסון במעבדה אולי זה יכול היה לעזור
כי זו ממילא הדרך של הטבע לשרוד. אם הבנתי נכון (ומוזמן לתקן אותי מי שלמד ויודע) מערכת החיסון פועלת כסוג של הגרלה חוזרת ונשנית של רצפי חלבונים עד שמתקבל רצף (נוגדן) שמצליח להתמודד עם נגיף פולש. האם ניתן לייצר מודל כזה במעבדה?
 | 03.01.14
39.
מדינת חלם
"אנחנו מנסים להקטין את הסיכון הזה, אבל הוא ישנו", מאשר פרופ' אלון מוזס, מנהל המחלקה למיקרוביולוגיה קלינית ומחלות זיהומיות בבית החולים הדסה בירושלים, "מנגד, אם אתה צריך לצאת למלחמה אתה יוצא למלחמה, ואם אתה צריך לעבור ניתוח אז אתה עובר אותו. יש סיכונים בבית חולים כמו שיש סיכונים בשדה קרב"." ובישראל חלם כרגיל - רופא מומחה בכיר משווה בעיה עולמית למלחמה בערבים, ומציע פתרון של "יהיה בסדר". איך אנשים כאלו מגיעים לעמדות כוח בישראל, איך???
 | 04.01.14
34.
לאכול טיבעי. לטפל בזיהום אויר. לנקות את כדור הארץ
אנחנו נהיינו מין חולה בגלל שאנחנו אוכלים צבעי מאכל, חומרים משמרים, ושאר זבלים. הכל בצע כסף. כנ"ל המשך זיהום האויר והרס כדור הארץ. בגלל זה אנחנו חולים כל הזמן. כל עוד אפשר לקחת כדורים החיים טובים אבל כבר לא .... אז צריך להעביר מהעולם את הרעות החולות שגרמו לקריסה הבריאותית. לאסור בחוק על תוספי מזון מכל סוג. לאכול רק טרי או משומר (קופסאות שימורים או מוקפא אבל לא חומרי שימור). להשתלט על הקפיטליזם לפני שהוא גומר אותנו.
 | 03.01.14
33.
שכחו לציין שבתי חולים הם בתי קברות..
הסיכוי להידבר בחיידק מהסוג הזה בבית חולים גדול לאין שיעור מהסיכוי לחטוף אותו ממישהו שמשתעל עליך במעלית... לא נכנסנו לעידן שאחרי האנטיביוטיקה. נכנסנו לעידן של אחרי בתי החולים. אנשים צריכים לחפש דרכים אחרות לטפל בעצמם ולהימנע עד כמה שאפשר מלהגיע לבתי הקברות האלה.
 | 03.01.14
32.
לפתח טיפול בבית ולא בבית החולים
כמו שמגמת ההוספיס בית לחולים סופניים מתפתחת, לטובת החולים ומערכת הבריאות והמשפחות כאחד, אפשר גם חלק גדול מאוד מהחולים להעביר הביתה ולהעביר את הטיפול אליהם. אפשר עם האינטרנט ומצלמות לדעת מה קורה גם מרחוק, ואפשר ע''י שינויים בחוק לתת יותר אפשרויות טיפול לבני המשפחה.
אברהם | 03.01.14
29.
סוף עידן האנטיביוטיקה ותחילת עידן הננוטכנולוגיה.
מדוע בכתבה אין התיחסות לפתרונות אפשריים מעולם הננוטכנולוגיה? מדענים ברחבי העולם עמלים על מכשור ואמצעים ברמת הננומטר שידעו לתת מענה למחלות ולפציעות שונות טוב הרבה יותר מאנטיביוטיקה או מיכולתו הטבעית של הגוף. לא מדובר במדע בדיוני אלא במדע ממשי המתרחש ממש בימים אלה. שילוב אמצעים מהסוג הזה במחזור הדם תהיה קפיצת מדרגה רצינית ברפואה וזאת תהיה הרפואה החדשה והמתקדמת בהרבה מהרפואה היום. האפשרויות הגלומות בננוטכנולוגיה עצומות כמעט בכל תחום בין אם בתחום הרפואה,תקשורת,מחשוב ועוד.
יובל | 03.01.14
24.
מניעה
מה אם אפשר ליצור מניעה מהתחלה כך שאנשים לא יהיו חולים בכלל. כי כאשר גוף האדם נעשה חולה זו רק תופעת משנה לתופעה אחרת שקוראת לו. כפי שכותב ל.ר.ה בספרו הגורם לדיכוי " שכל המחלות, בדרגה פחותה או גבוהה יותר, נובעות ישירות ואך ורק ממצב של..... " ל.ר.ה. מי שרוצה להבין מוזמן להכנס לכתובת המצורפת http://il.volunteerministers.org/training/suppression/overview.htm. קריאה בחוברת הזאת מבהיר עד כמה מניעה היא הרבה יותר עוצמתית ופשוטה מטיפול.
אבי | 03.01.14
18.
כמה הערות
1: ל ממש הוסבר מהם האמצעים האלטרנטיביים. אני למשל חשבתי שמדובר ברפואה אלטרנטיבית וזה היה מאד תמוה בהקשר זה. 2: קצת קשה לי לקבל שמדענים שמפתחים תרופות לא ידעו על כך שהבקטריות מפתחות עמידות או שלא ניסו לחשב מתי העמידות הזו תופיע. בין השאר מכיוון שזה אינטרס כלל אנושי להאריך חיים ולהתגבר על כמה שיותר מחלות. 3: כך שבשורה התחתונה האפשרות שתוארה בכתבה נראית לי ככזו שהתקבלה בשוויון נפש תמוה (אנשים ימותו מכל שריטה כמו בימי הביניים, ובכל מקרה צריך לזמן מסוים לקחת פחות אנטיביוטיקה וזה ישפיע גם כן לא לטובה) ע"י החוקרים שצוטטו. אז אולי למישהו יש אינטרס לדלל את האוכלוסיה בעולם בדרך הזו? לא לגמרי בלתי מציאותי לחשוב כך.
ד,מרכז | 03.01.14
13.
אפשר לדחות את הבעיה על ידי שינוי דרסטי בתעשיה ובבתי החולים - אבל הרווח חשוב יותר
בכתבה עצמה נכתב - לאסור על נתינת אנטיביוטיקה לבעלי חיים. ולא רק כזרז גדילה אלא למה לא ללכת עד הסוף ולאסור גם כשהחיות חולות? מה עדיף, שימותו כל הפרות באיזה רפת, או שאדם אחד ימות אחר כך כי החיידק של הפרות פיתח עמידות והעביר אותה לחיידק של בני אדם? ובענין בתי חולים, כל בתי החולים בעולם היום מתוכננים לא נכון. הכל צריך להיות או עם בדים שניתנים לשטיפה בקיטור, או חד פעמיים. למשל סדינים מנייר שכל יום פשוט זורקים לפח. ואת החדרים גם לחטא עם קיטור. וכנ״ל המכשור הרפואי. כל מה שמחבר בין המכשיר לחולה חד-פעמי ונזרק אחרי יום, והמכשיר עצמו ניתן לחיטוי בקיטור. במקום זה משכיבים, כמו שמתואר בכתבה, 6 אנשים עם מחלות שונות באותו חדר. נו, מה הפלא שהם מדביקים זה את זה ונוצרים חיידקי על.
סתםאחד | 02.01.14
12.
חבל שלא מתייחסים ליכולת הטבעית של הגוף להלחם
וכמה שהוא מדוכא בגלל כול האנטיביוטיקה שדוחפים לו, עם לא היו דוחפים כול כך הרבה רוב הסיכויים שהוא היה מצליח לפתח את הנוגדנים לאותם נגיפים. חוצמיזה ח"ח על הכתבות שלכם כול העיתונים יכולים ללמוד מהאיכות הזו, מציבים רף איכותי ביותר
אמיר | 02.01.14
6.
תמיד מפחידים את אלה שלא מבינים ומהלכים עליהם אימים...
זוכרים את 'באג 2000'? אף אחד לא באמת הבין מה ולמה, אבל כל העולם השתגע במשך שנה בהכנות.... איימו עלינו שטילים יעופו, סכרים ייפתחו, ואוי ואבוי... במשך שנה התפרנסו יפה כל ה'יועצים' למיניהם. ומה בסוף? כלום!!! אותו דבר כעת עם החיידקים. הסיבה - חוסר יכולת להסביר, וקיבעון מחשבתי. חיידקים יכולים 'להשכיב' אותנו כשהם במיליארדים. חיידק אחד שנכנס לגופנו - לא עושה כלום (אלא אם מנגנון החיסון שלנו כשל לחלוטין). אנו נתונים יום יום ושעה שעה לתקיפות של חיידקים - ולא מתחלים כל יום... אנטיביוטיקה טובה אז, כשיש בגופנו מיליארדי חיידקים עוינים. אם באבולוציה של האדם יש מוטציה כל 30 דורות, למשל, ונוצרת תכונה שלא היתה קיימת - אותו דבר אצל חיידקים. אלא מה? אצלם משך חיים של דור הוא 20-30 דקות בתנאים אופטימליים, לכן נוצרות מוטציות מידי כמה ימים. באוכלוסיה של מיליארד חיידקים - נמצא מוטציה אחת עמידה לאנטיביוטיקה. החיידק יישאר לבדו, אולם הוא לא יוכל להזיק ולהתרבות, כי כנגד אחד - המנגנון החיסוני פועל. נכון, אם ירבו את החיידק בצלחת פטרי במעבדה - יגלו שהמושבה שהתפתחה ממנו עמידה לאנטיביוטיקה, ויגידו "אוי ואבוי". אבל זה לא דומה לחיים... החיידק היחיד המוטנט יוכל להתרבות רק אם מערכת החיסון של האדם כושלת. למשל אצל זקנים, חולים כרוניים, ילדים. אבל אצלם יש בעיה כזו גם בזמן שפעת, ואף אחד לא אומר "אוי ואבוי"... בכל שנה מתים מאות מבוגרים כתוצאה מסיבוכי שפעת. ולמה קיבעון מחשבתי? כי כל האנטיביוטיקות של היום (כמעט) הם חומרים המיוצרים על ידי פטריות ומנוצלים למלחמה נגד חיידקים (גם פטריות נלחמות נגד חיידקים). הצלחנו כבר לסרוק את כל החומרים מהסוג הזה בטבע, והזנחנו את כל האחרים. לפי חומרת ההתראות, היינו צריכים כבר להיות מוצפים בחיידקים 'טורפים' ו'עמידים', אבל צריך לזכור שרוב המוטציות בטבע אינן יציבות, ונשמדות באופן טבעי. ומצד שני - ייקח קצת זמן, ויתגלו חומרים אחרים שהחיידקים החדשים אינם עומדים בפניהם. נא להימנע מפאניקה !
אלי בר-נס | 02.01.14
5.
לפני כשלוש שנים הוקרן בערוץ ההיסטוריה סרט קשה במיוחד על מגיפה קשה.
סופר על רצף אירועים קשה לאחר פרוץ מגיפה בלתי ניתנת לעצירה, שקוטלת מיליונים רבים מאד. הסרט תיאר התפרקות מהירה של המדינה והחברה לגורמים , כל אחד או משפחה גרעינית לנפשו ולהישרדותו בכאוס שנוצר. המסקנה של המומחים בסרט היתה שחייבים להיערך ולקדם פני רעה אפשרית כזו, אחרת תחזור האנושות במקרה כזה לימי הביניים. הכתבה הזכירה לי את הסרט ההוא שהדיר שינה מעיני.. מי ייתן שהמדינות המובילות ייקחו פרוייקט כזה (לפתח אלטרנטיבות) לראש סדר העדיפויות. בנוסף , יש לבחון במצבים כאלה שימוש ברפואה הומיאופתית למשל , שיש עדויות שסייעה והצילה חולים בשפעת הגדולה של 1918.
יובל | 02.01.14
2.
כתבה מדהימה, כל הסיפור הוא שבסופו של דבר רואים שהכל זה כסף בקפיטליזם
אין משמעות לחיי אדם, הפסקה האחרונה מבחינתי מסכמת הכל "כנראה הרבה אנשים יסבלו לפני שזה יקרה. אני חושב שאנשים לא מבינים את עומק הבעיה,..., אז נדמה שזה משהו שקורה רק להם. ברגע שאנשים סביבך יתחילו ..., אז תהיה לנו מוטיבציה לעשות שינוי" המדהים זה שהפסקה הזאת, נוגעת גם לבעיית הדיור, החינוך וכמעט כל דבר במדינת ישראל, עד שזה לא נוגע במעגל הקרוב אליך, אתה נשאר באדישות. וזאת בעצם הסיבה לכל הבעיות.
אבישי | 02.01.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת