אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לא רק הצינורות רקובים: איזו אופציה גרועה אתם מעדיפים?

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
לחזור לשיטה הישנה שום דבר לא השתנה רק משלמים פי 5!
לא ראיתי שהוחלף שום צינור בתדירות יותר גבוהה. פה לא החליפו או עשו מינימום עם 5 אנשים ופה לא עושים יותר , רק שיש מנכ"ל סמנכ"ל מכוניות 5 מזכירות , עוד יועץ ועוד ועוד והמים עולים סתם יותר יקר כדי לממן גוף מנופחQ לסגור לאלתר את המנגנון המיותר הזה!
גיא | 05.01.14
27.
למה שלא יטילו משמעת חמורה על מי שלא יהיה
עובד תאגיד המים שמבזבז ייסולק מהתאגיד ואם יש צורך ייפתח נגדו הליך פלילי, אותו כנ"ל ייבוצע מול עובד רשות מקומית. אם המצב כל כך גרוע, אז צריך להקשיח משמעת. יהיו קצת שביתות, יהיה קצת רעש, אבל המשמעת תוקשח והעובדים הטובים יוכלו למלא את תפקידם היטב. הבררה ייעופו ולא יפריעו לעובדים שרוצים לעבוד( רוב העובדים).
ישי | 05.01.14
26.
קשקושים פופוליסטיים.
1. המעמ על המים זה מס שהמדינה הגדירה - ברגע שהתחילו עם הגבייה האוצר לא יוותר כי מדובר על איזה 5 מיליארד בשנה. שהולכים לחינוך ביטחון סל-תרופות כבישים רכבות. 2. דיוידנדים לעיריות - המדינה החליטה שכל האזרחים ישלמו על מים אותו דבר. כלומר מחיר המים נקבע לפי התאגיד הכי פחות יעיל. הדיוידנדים הם ההפרש - ככל שהם יותר גדולים זה אומר שהתאגיד יותר יעיל. מה עושים עם ההפרשים (רווחים של תאגידים יעילים)? - מחזירים לאזרח לקופה של העירייה. עכשיו הכדור אצל העירייה - העירייה יכולה למשל להפחית את הארנונה או להגדיל תקציב החינוך או לסגור גרעונות - או להשקיע באבנים משתלבות ופסלים סביבתיים יקרים - או לקלוט עוד עובדים ו"לתמוך בשוק התעסוקה המקומי". 3. איחוד תאגידים - ככל שהתאגיד יותר גדול, השליטה מתחלקת ליותר רשויות ככה לראש העיר יש פחות השפעה בתאגיד והתאגידים יותר תקיפים עם האזרח. מכיוון שרוב הפעילות יוצאת במכרזים לקבלני משנה, כולל הגבייה - הרווח לאזרח (הפחתת תקורות כתוצאה מאיחוד) הוא נמוך, אבל התוצאה היא החלשה של השלטון המקומי מבחינת סמכות ואחריות ולבסוף הפרטה והעברה של התאגידים לידיים פרטיות.
ח | 05.01.14
13.
הבעיה היא שהחוק אפשר הוצאת כספים מתאגיד המים חזרה לרשות
היה צריך לאסור הוצאת כספים מחוץ לתאגיד , כפי שהיה בעבר ברשות הנמלים. בצורה כזו הכספים היו נשארים בקופת התאגיד ומשמשים לשיפור תשתיות , שיפור השרות והורדת מחירים. מה שקורה בפועל תשלום המים מהווה תצורה נוספת של גביה לוןבת הרשות המקומית המשתמשת בהכנסה לצורכים שונים. ככה היה בעבר בהסתדרות וקופת החולים וגופים אחרים.
איתמר | 05.01.14
12.
הפתרון הוא מערכת סגורה וחשבון נפרד למים וחיוב אחריות אישית של ראש הרשות
הבעייה היתה תמיד שהכספים עבור המים נבלעו בחשבון הכללי של העיריה עם תשלומי הארנונה. הפתרון הנכון הוא להקים משק כספים סגור לתקבולי המים שישמשו אך ורק לתשלום חשבונות המים למקורות ולתחזוקת הצנרת. יש לחייב את ראש הרשות בחובת נאמנות אישית אזרחית ופלילית על כל תיעול של תקבולי מים למטרות אחרות. התאגידים האלה מאוד בזבזניים.
michael | 05.01.14
11.
מי אביבים רמאים, החשבונות מפוברקים
מאז שנכנסו לפעולה, פתאום החשבונות נעים בין 400-1800 ש"ח כל פעם שהצריכה עולה על 600 אני מצלצלת, הם אומרים לי שיש נזילה, אני אומרת להם שאין, הם שלוחים מישהו ללא ציוד שמסתכל על המונה ואומר לי אם את רוצה נפרק את המונה זה יעלה לך 500 ש"ח וככה יש תנודתיות קיצונית בצריכה ללא כל היגיון... כמו כן להפתעתי גיליתי שביטלו לי את הבעל והילדים רשמו אדם 1 מתגורר בבית. עכשיו מתקנים צריכה משותפת בין מינוס 1 ל 20 מ"ק לדירה בבניין שאין לו גינה או צריכה משותפת כלל וכלל. אנחנו בסה"כ 4 דיירים. התלונננו על הצריכה המשותפת אמרו לנו שמישהו גונב לנו מים מהשעון, הסברנו להם שאין מצב ... עכשיו כבר חודשיים הם בודקים. פשוט מטורף... הם שולחים חשבון מה שבא להם ואנחנו צריכים לשלמו
דנה | 05.01.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת