26. מכינים, אבל השואלת היא אישה, אז עונים לה מכינים, אבל השואלת היא אישה, אז עונים לה בהתאם. Teepee | 04.08.16 (ל"ת)
25. רק כשאת מערבבת לתוך הטחינה הגולמית מים,? הלו? רק כשאת מערבבת לתוך הטחינה הגולמית מים,? הלו? למה גברים לא מכינים טחינה? BottleOpener | 04.08.16 (ל"ת)
23. עד שלא ירדו המחירים לצערי לא קונה טחינה אריאל קרעת אותי " לימון ושום זה לאנשים חלשים"... תהיה בריא טחינה זה מושלם אבל | 15.01.14 (ל"ת)
21. טחינה אמיתית טחינה אמיתית באמת עושים מטחינה מים ומעט מלח כל שאר התוספות - לימון שום פטרוזיליה זה לאנשים חלשים המים מעדנים את הטחינה מספיק מן המרירות שלה אריאל | 11.01.14 (ל"ת)
20. אני מוסיפה מים לשוקולד וממיסה במיקרו - יוצא שוקולד רך ונהדר לטבילת פירות {פונדו} כך שלא ברור מדוע מצויין שזה הופך לעיס בוצית וכו' אנני | 11.01.14 (ל"ת)
19. ליוס מתגובה 8 המרירות היא הטעם האמיתית של הטחינה, לכן רובנו מוסיפים לימון/מלח/שום. בדוכני הפלאפל נוהגים ב"חסכנות" - יש טיפ טיפונת של טחינה גולמית עם המון מים ומלח לימון (חלילה לא לימון אמיתי ויקר) ולקוחות כמוך הם מכרה זהב עבורם. יוסף | 11.01.14 (ל"ת)
17. הסבר ל"חמאת קקאו" ובכן החלק השומני המוק מזרעי הקקאו נראה ממש כחמאה. הוא מסופק לתעשית השוקלד כגושים לבנים, ובעין לא מקצועית הם דומים מאוד לחמאה. טוביה | 11.01.14 (ל"ת)
14. איך ייתכן שהכתבה הזו מופיעה יומיים לאחר שהכנתי טחינה ותהיתי בדיוק את אותו דבר? וזה לאחר שנים שלא הכנתי טחינה. עודד | 11.01.14 (ל"ת)
12. והרי לכם טיפ לטחינה מופחתת קלוריות כידוע, אם מניחים את הטחינה הגולמית במיכל לזמן מסוים מצטברת למעלה שכבת השמן. במצב הזה שופכים בזהירות את השמן לצנצנת נפרדת, ומה שנשאר הוא טחינה מצוינת עם פחות שמן. השמן גם מצוין לטיגון וכיו"ב, והוא יקר מאוד כשקונים אותו בנפרד (וגם לא כ"כ מצוי בחנויות רגילות). אייל | 11.01.14 (ל"ת)
11. לפני הוספת המים לטחינה הגולמית, תוסיפו הרבה מיץ לימון. יותר טעים יותר קל להכנה. בתיאבון. יעל | 11.01.14 (ל"ת)
10. התשובה היא: גבול מסיסות מקסימלי. בקצרה: לכל חומר יש את המקסימום שאפשר לדלל אותו עם חומר אחר- גבול מסיסות. עם עוברים את גבול המסיסות את אין יותר עירבוב ויש פשוט מהילה של החומר. דוגמא להמחשה: תערבבו כפית סוכר בכוס מים, הסוכר יימס במים ויהפוך לתמיסה, תוסיפו עוד כפית,שוב יקרה אותו הדבר, אם תמשיכו להוסיף עוד ועוד באיזשהו שלב המים יגיעו לגבול המסיסיות ולא יוכלו יותר להכיל סוכר כך שכל תוספת למעשה תשקע בתחתית הכוס. אורן מהנדס מכונות! | 11.01.14 (ל"ת)
8. למה הטחינה ביתית בטעם מר. בדוחני פלאפל יודעים לעשות אותה בלי המרירות ועם טעם ממש טוב של טחינה? יוסי | 11.01.14 (ל"ת)
7. אז למה כשמוסיפים לטחינה דבש (=חלבה) היא נשארת רכה בלי שום קשר לכמות שמוסיפים?? מה, זה לא מרטיב את השומשום הטחון?? | 11.01.14 (ל"ת)
2. איזה קטע!!! בדיוק לפני שנתיים וארבעה חודשים שאלתי את עצמי את השאלה הזו זה היה בחמש וחצי בערב. ראובן | 11.01.14 (ל"ת)
למה טחינה גולמית מתנהגת מוזר?
26 תגובות לכתיבת תגובה