אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ג'ורג' אורוול היה משתגע: כך הופכת הפרטיות שלכם לכסף

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
ל 1 - זה לא מה שנייטרליות הרשת אומרת.
הבעיה עם רוחב הפס של ספקי האינטרנט (וברוב העולם מדובר גם על ספק התשתית) אינה בהעברת המידע בתוך הרשת שלהם אלא בחיבור של הספק לרשת הכללית ובחוסר השליטה שלהם על מהירות הגישה של ספק המידע ולכן אין להם אפשרות להבטיח מהירות קבועה (הבטחת מהירות קבועה אפשרית, רק בין שתי נקודות ידועות מראש). לגבי התשתית בהחלט מובטחת לך מהירות, לפחות מינימלית. בבזק, למשל, במהירות של 40 מגה הם מתחייבים שהיא לא תהיה פחות מ 30 מגה ובמהירות של 100 מגה הם מתחייבים שהיא לא תרד אל מתחת ל 50 מגה, אבל זה נכון רק עד לספק. הנייטרליות של הרשת אומרת שהספק חייב לחלק בין לקוחותיו את המהירות האפשרית באותו הרגע באופן שווה, בהתאם לחבילת הגלישה שלהם כמובן, כך שכשלא ניתן לספק את המהירות המקסימלית הורדת המהירות תהיה שווה לכולם (למשל, 20% מהמהירות המקסימלית) וזה נועד למנוע תעדוף של גורם חיצוני עבור בצע כסף (או כל סיבה אחרת). תעדוף שכזה יכול לגרום לכך שחברץ ענק כמו גוגל תשלם לספקיות כסף לתעדף את האתרים שלהם כך שסרטים מ YouTube, למשל, יעלו מהר יותר ובאיכות גבוהה יותר מ,למשל, סרטים מ Vimeo, אתר יותר קטן ועם הרבה פחות כסף מגוגל. לגבי ההשפעה של מעט גולשים כבדים על הרוב: א. זה כבר לא נכון שכן ככל שיותר ויותר חומרים נעשים בהזרמה (כמו סרטים, תוכניות טלוויזיה משחקים שיחות קול ווידאו) גם משתמשים סולידיים משתמשים ברוחב פס גבוה (בארץ בינתיים פחות אבל במדינות עם שירותים כמו נטפליקס או רשתות המשחקים של סוני ומיקרוסופט זה כבר לא ממש נישה של בודדים). הנייטרליות רק מבטיחה שמשתמשי סקייפ לא יתועדפו על פני משתמשי וויבר ושמי שרואה סרטים בנטפליקס לא יתועדף על מי שרואה סרטים בהולו, היא לא מונעת מהספקים לדרוש מחירים המתאימים לעלויות של השימוש, כמו גביית תשלום גבוה יותר למהירויות גבוהות יותר או קביעת מגבלת נפח חודשית שמי שעובר אותה מהירותו תקטן או שייגבה ממנו תשלום נוסף (דבר שקיים בשוק הסלולרי ואצל ספקים מסויימים בעולם גם בשוק הקווי).
אמיר | 16.01.14
4.
אם לא יחוקקו חוקים חדשים לגבי פרטיות יהיה רע מאוד
אנשים לא מבינים שככל שחברות אוספות ואוגרות, מתעדות ומנתחות, ומוכרות כל דבר קטן שאנחנו עושים הם מכניסות יותר כסף. ונגד כסף... אף אחד לא יקום. מה שמפחיד זה שיחד עם כל המידע הזה מגיעה גם שליטה (ע"ע הון-שלטון). אמנם עידן האינטרנט והמידע החפשי שינה את רוב חיינו ובד"כ לטובה, אבל חייבת להיות דרך לשמור על הפרטיות והחופשיות שלנו, שלא לדבר על הכבוד, בלי שתנובה תדע מתי נגמר לי החלב ובלי שחברת עלילי תדע מתי אני בשירותים. כבוד האדם וחירותו, זוכרים?
אזרח אחד | 15.01.14
1.
ניטרליות רשת זה לא דבר קדוש
מאוד פופוליסטי לתקוף את ספקיות התקשורת ולטעון שהן לא יעבירו מידע אם לא ישלמו להם כסף אבל האמת קצת יותר מורכבת. כשאתם משלמים על 50 או 10 או 5 מגהביט לשניה אף אחד לא באמת מתחייב לכם שזה יהיה הקצב. למעשה החברה "מתחייבת" שהקצב לעולם לא יעלה על הקצב הזה אבל יכול מאוד לרדת מזה. אם אתם רוצים לקנות 50 מגהביט מובטחים מנקודה א' לנקודה ב' המחיר יהיה גבוה בסדר גודל או שניים ממה שלקוחות פרטיים משלמים. ספקיות תקשורת משתדלות להגביל משתמשים כבדים מאוד בשביל שלא יפגעו בשאר המשתמשים בשעות העומס. שימו לב ש-98% ממכם הם "שאר המשתמשים". תקנות ניטרליות הרשת מבקשות למנוע מהספקיות לעשות את זה, כלומר לאפשר פגיעה ב-98% מהמשתמשים בשביל לשמור על "זכויות האזרח" של 2 האחוזים שמעבירים תכנים פיראטיים בשיא הקצב 24*7. ספקיות הרשת הן לא בדיוק החזירים הקפיטליסטים שכל כך אוהבים לתקוף, הן נדרשות לפרוש תשתיות מאוד יקרות לנפחי תקשורת שגדלים כל הזמן על חשבון דמי שימוש שהולכים ויורדים לאורך השנים. לא צריך לרחם עליהם יותר מדי אבל כם לא סביר לקשור להם את הידיים ולמנוע מהם להרוויח עוד כמה גרושים ע"י מתן העדפה לגופים משלמים. אף ספק תקשורת לא יחסום את "כל התקשורת החינמית" בצורה שתשאיר את הקוים שלו עם נצילות של 5%. מדובר בסה"כ בפעולות וויסות נקודתיות כשהנצילות מתקרבת ל-100%.
א | 15.01.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת