אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

העליון: לא ניתן לעקל יתרת אשראי

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
החלטה מוזרה של המחוזי. יש לבדוק עוד פסקי דין של השופטת.
הבנק נותן אשראי עם בטחונות. הספק נתן אשראי ללא בטחונות והוא ידע זאת בזמן אספקת הסחורה לחייב. פסק הדין של המחוזי משמעותו שניתן "לכבס" אשראי שניתן ללא בטחונות לאשראי מבוטח דרך הבנק של החייב - ללא בדיקה והסכמה של החייב או הבנק. רעיון מוזר שלא קיים בשום מקום.
שמעון | 19.01.14
2.
סוף סוף החלטה נכונה ומוצדקת..יעלה על הדעת שהנושה יקח כסף ששייך לבנק
וכתוצאה מכך יכניס את החייב בעל כורחו לחוב חדש והפעם לבנק. כאשר בנק נותן מסגרת אשראי זה דבר שבשיקול דעתו של הבנק ובחופש שלו ליצור חוזה. הבנק נותן ללקוח למשוך את הכסף ששייך לבנק ולא ללקוח! על מנת שרק שהלקוח ישתמש בו ועם המשיכה של חלק מיתרת האשראי הלקוח נהיה החייב של הבנק על אותו סכום. אין זה באף מדינה נורמלית וטוב שגם לא פה.. פשוט בדיחה- ניסיון לעקל כסף ששייך לבנק והבנק מקצה לטובת הלקוח (ע"פ שיקול דעתו) וככה ליצור חובות בכפייה על החייב!! סוף סוף ! פסק דין שפוי במדינה הזאת.
אלי | 19.01.14
1.
אכן נראה לי שהעליון כאן צדק גם בתוצאה. אחרת זה אבסורד: הנושה יקבל
הנושה יקבל כסף שהחייב כלל לא התכוון למשוך מהבנק. והנושה החדש יהיה הבנק. (הבנק יהיה נושה בסכום גדול יותר כי הנושה שעיקל לקח את הכסף). כאילו אמר ביהמש לחייב: חובה עלייך לקחת את יתרת האשראי כדי להחזיר את החוב אף שאתה בקשיים. כך שזה דופק גם את החייב וגם את הבנק. כדי למנוע החייבים יצטרכו לסכם עם הבנק שאם יש עיקול יתרת האשרי מתבטלת וזה גם דופק את החייב.
גג | 19.01.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת