אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אמיר חייק: "שער הדולר משפיע, כואב ומביא אותנו למצב שאנחנו לא יודעים להרוויח כסף"

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
מתי סוף סוף ייפול האסימון לקובעי המדיניות באוצר ובבנק ישראל?
כל עוד הריבית המסחרית בארץ גבוהה מהריביות באירופה ובארה"ב, היא תמשוך משקיעים מכל העולם והשקל ימשיך להתחזק. יש להוריד את הריבית המסחרית בארץ לאפס או לרבע אחוז לתקופה קצובה, ומנגד, להשאיר את הריבית על המשכנתאות באותה הרמה בה היא נמצאת כיום. זהו הפתרון לבעיית השקל החזק! אין לי ספק שכלכלת ארה"ב מתאוששת, ובתוך כשנה הריבית בארה"ב תתחיל לעלות ואז לא תהיה שום מניעה להעלותה גם בארץ. חבל שתעשיות הייצוא בארץ מוקרבות על מזבח הקיבעון המחשבתי של קובעי המדיניות באוצר ובבנק ישראל.
שאול | 23.01.14
21.
אלי בר נס ברור לפי התגובה ברור שאינך יצואן
מחירי המכירה נקבעים חודשים רבים מראש ולא ניתן להעלות אותם וחלקם בהסכמים ארוכי שנים במדינות רבות היצואנים ניתמכים הן באופן ישיר והן באופן עקיף עי המדינה וכך הם יכולים למכור במחיר זול ללא קשר לשער דולר אמיתי. בישראל יוקר המחיה גורם למוצרים להיות יקרים וגם כך קשה לנו מאד להתחרות במוצרים המיוצרים במדינות אחרות ואפילו אלה המיוצרים במדינות המערב.
יצואן קטן | 23.01.14
20.
אזרחי ישראל להתעורר
אנחנו לא יודעים כאב של דולר נמוך מהו? אתה לא יודע כאב של ילד רעב מהו אתה לא יודע כאב של זקן שאין לו כסף לתרופות מהו אתה לא יודע כאב של אדם שיושן ברחוב שאין לו כסף לדירה מהו נמאס כבר מהשליטה של בעלי ההון בממשלה ובכלכלה הישראלית! ביבי בישיבה לפני דאבוס ישב עם ראשי הכלכלה של המשק הישראלי וקיבל מהם שטיפה על שער הדולר הנמוך, הבטיח להם שיעזור להם בכל מה שיצטרכו ויתמוך כמה שאפשר. אבל מה איתנו? מתי הוא יעזור לנו ויתמוך בנו?? אזרחי ישראל חייבים להתעורר, בבחירות הבאות תחשבו טוב בכניסה לקלפי...
כאב של דולר נמוך מהו?? | 23.01.14
16.
תשובה למר אלי בר נס מרחובות
אם אתה מייצא לאירופה פחות איכפת לך שער הדולר/שקל ויותר שער היורו/שקל. אם הדולר אכן היה נע באופן קורלטיבי מושלם מול כל המטבעות הרי אז היורו/שקל לא היה זז בכלל ובא לציון גואל באשר ליצואן לאירופה. אבל לא כך הדבר והקורלציה אינה מושלמת והדולר יכול להתחזק מול מטבע אחד (למשל מול הין היפני) ולהיחלש מול מטבע אחר (למשל השקל). אם אתה לא מונופול (שזו ההגנה הטבעית הטובה ביותר שכן אז אתה יכול תמיד לגלגל את השנוי בשע"ח על הצרכן) הרי זה לא פשוט סתם כך להעלות מחירים (ודרך אגב זה יהיה ל- 125 ולא 120) שכן הלקוח שלך עלול לעבור למתחרה שלך שלא בהכרח סובל מאותה בעיה. הפיתרון הוא לבצע עסקאות הגנה ולא להתבכיין ולזרוק את האשמה על אחרים. אבל זה מצריך מאמץ. הרבה יותר קל זה להאשים מישהו אחר.
Mr. Hedge | 23.01.14
14.
תסבירו לי משהו....
אם שער הדולר הוא 5 ש"ח, ומכרתי באירופה מוצר ב- 100 דולר, כאשר שער הדולר יורד ל- 4 ש"ח, דהיינו ירידה של 20 אחוז, אני צריך להעלות את מחיר המוצר שלי ב-20% ל- 120 דולר (במקום למרר בבכי על שער הדולר שירד מטה...) גם המתחרים שלי שמייצאים גם הם לאירופה, נתקלים באותה בעיה - שער דולר יורד - ולכן אמורים לנהוג בדומה (כי שער הדולר יורד בכל העולם, לא רק בישראל). זאת אומרת, שאם אעלה את מחיר המוצר שלי ב- 20%, לא אסבול מתחרות בגלל המחיר הנמוך של מתחרי, כי גם הם צריכים להעלות מחיר כדי להישאר רווחיים. אז למה היצואנים שלנו כל הזמן מייללים?
אלי בר-נס | 23.01.14
12.
כששער הדולר היה גבוה, ג(נ)בו מאיתנו שכר דירה צמוד לדולר.
עכשיו שהדולר נמוך, סתם מעלים לנו את שכר הדירה בלי קשר... במקום להתבכיין, אולי עדיף לבעלי העסקים להפנים שהמטבע של מדינת ישראל הוא השקל. או בעברית צחה: תעשיינים יקרים, לכו חפשו... כשאתם מרוויחים, העובדים שלכם מקבלים שכר רעב. כשאתם מפסידים, העובדים שלכם מקבלים שכר רעב. כך שאתם ממשל לא מעניינים אף אחד, ואם תקרסו ותפטרו עובדים, אף אחד לא יפסיד. מקסימום יבוא מישהו יותר מוצלח מכם, ואולי העובדים שלכם יקבלו תנאים יותר טובים.
 | 23.01.14
11.
כלכלה ללא יצוא היא כלכלה מתה
לכל המגיבים המבקשים שער דולר נמוך שער כזה אמנם נותן לכם טיול זול לחול בגדים יוקרטיים במחיר נמוך בקיצור פינוקים זולים אבל כאשר החברות המיצאות יסגרו לא יהיה לכם אפילו עבור קנית לחם מכיון שחברות אלה מחזיקות חלק ניכר מכלכלה הישראלית דרך המיסים המשולמים על ידם לעל ידי העובדים בהם. סגירת חברות יצואניות יחסל אלפי משרות של העובדים הישירים והעקיפים המועסקים בהם וכן אלפי ספקי משנה הנותנים שרותים לאלה.
דולר נמוך אסון | 23.01.14
9.
התעשיינים לעולם לא מרוצים ותמיד דורשים הקלות
כששער הדולר גבוה הם זועקים שמחיר חומרי הגלם שנקנים בחו"ל גבוה ולא מאפשר להם להתחרות בחו"ל וליצא. כמובן שאינם מתלוננים אז על התמורה בשקלים למוצרים שהם מיצאים, שהיא גבוהה. כששער הדולר נמוך הם זועקים שהתמורה בשקלים למוצרים שהם מיצאים נמוכה ולא מאפשרת להם להתקיים. כמובן שאינם מתלוננים אז על מחיר חומרי הגלם הנמוך. אי אפשר לזעוק ולהתלונן בשני המצבים וכל הזמן רק לדרוש עוד ועוד הקלות. יש גבול לכמה אפשר לשקר.
אזרחית | 23.01.14
5.
חייק - לך חפש ת'חברים התעשיינים שלך!
בזמן שהדולר היה 4.8 לא דיברת ונהנת מהכנסות. היום,אזרחים פשוטים גם ככה סובלים מריבית נמוחה ומחירי נדלן גבוהים. גם לנו מאוד קשה להחזיר משכנתא ענקית. אז תסבול בשקט עד זמנים יותר טובים. המצב של תעשיינים הרבה יותר קל מאשר עובד פשוט שמוציא הון על החזר משכנתא
יוסי | 23.01.14
4.
רואה רק צד אחד של הדולר
את הצד שלו.. מישהו משלם על הורדות הריבית האינסופיות, כמו מדד הנדל"ן שנמצא בהיפר אינפלציה כמו יוקר המחיה שהוא נגזרת ישירה של הדיור ומיתון שהוא תולדה שלו הנובע ישירות בעקבות הקטנת ההכנסה הפנויה. במקום לאיים בפיטורים בגלוי או בסמוי, תתייעלו, תיהיו תחרותיים, קצצו קצת ברווחים שלכם, או תעלו מחיר ללקוחות בחו"ל..כמו תמיד רואים תצד המדושן שלהם, אז ירוויחו קצת פחות. לא נורא, יש דברים חשובים יותר בחיים, כמו אזרחי המדינה בה אתה חי.
לביא  | 23.01.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת