אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אסור להשוות? מה בין אנטישמיות ושנאת מגזר ההייטק?

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
סמים הם פשע ללא קרבן?
נהפוך הוא. אמנם המסוממים מזיקים בראש וראשונה לעצמם, אבל הנזק לא נעצר בהם. על מנת להשיג מימון להתמכרות, המכורים יפגעו במשפחתם, יגנבו, ישדדו ויפרצו, הכל על מנת להשיג את המנה הבאה. בנוסף, הוצאות הטיפול בהם ובמשפחתם יפלו על משלם המיסים, והנה נפגע נוסף בעניין.
ella | 05.02.14
5.
למגיב 4, איפה נטען שלזרוק אבן על אוטובוס זה בסדר?
אני קורא את הטורים של יוסי גורביץ בקביעות והוא מאוד עקבי בדעותיו ואלו אינן כוללות סלחנות על עבירות על החוק, בודאי לא כשמדובר באלימות, פיזית או מילולית. גורביץ בהחלט מביע תמיכה במאבק של תושבי סן פרנסיסקו כנגד גוגל (וחברות אחרות) אך הביע סלידה מהקיצוניים המסלימים את המאבק ומעבירים אותו לפסים אלימים. לגבי המקרה הנוכחי, האינטרנט אינו איזור דמדומים בו החוקים לא חלים וחופש הביטוי כפוף לאותם הסייגים הקיימים בחוק. הבעת דעה זה דבר אחד, אפילו אם השפה לא "יפה" אבל איומים ברצח ובאונס (כמו שהיה כאן) אינם מקובלים ואסורים ע"פ החוק, וטרול האינטרנט לא מקבל פטור מהחוק. המחשבה שהאנונימיות היחסית של האינטרנט והקלות של כתיבת תגובה מאפשרת לאיים ברצי ובאונס ולהתנהג בבריונות כלפי אנשים אחרים אינה מקובלת, לא עלי לא על רוב האנשים שאני מכיר ולא על החוק. לגבי ה"פגיעה במעמודות הנמוכים", ישנה הבדל ברורה בין הצורך להבין את המצב של מי שמזלו לא שפר עליו, לנסות לעזור לו ולמנוע, בדרכים שונות, הגעה של אחרים למצב דומה לבין קבלה של התנהגות פלילית, בעיקר כשהיא פוגעת באחרים, המבוצעת על ידו.
אמיר | 28.01.14
4.
אבן בראש או לאוטובוס זה בסדר.
הערות פוגעניות בטוויטר- לכלא. טיפוסי. וגם ללא הצביעות, להעניש טרולי אינטרנט באופן פלילי זה נאלח אפילו יותר מההודעות שלהם. מעבר לעובדה שכן, זה אינטרנט, נעים להכיר, כל קשר בינו לבין המציאות הוא מקרי ביותר ושאם אתה אשכרה כולא אנשים שברור לכל בר דעת (ואפילו לשטופי שנאה כמוך) שמדובר בטרולים מגדפים אתה מחויב לכלוא גם אנשים מגדפים מסוג אחר (מה אתה קורא "פעילים פוליטיים" ואני קורא "לשלול להם את האזרחות"), והאנשים מסוג אחר אומרים דברים הרבה יותר נוראים ומה שחשוב יותר הם גם פועלים לקראת מימוש אותם דברים- מעבר לכל זה, לא נשאר לי אלא להצר שלטוויטר אין אופציה של חסימת הודעות ממי שאינך רוצה לשמוע. אוי רגע... אגב, אם כבר מדברים על "פגיעה במעמדות הנמוכים", אני לא יכול שלא לשים לב לפרופיל של הנאשמים, אמנם טרילול מגיע ממגוון סיבות אבל בין היתר זה בדיוק הכלי של החלשים. כשאתה מתנגד לפעילות ולקידום של דברים שליליים בעיניך אבל אין לך את הרהיטות, האינטליגנציה או הכוח להקים תנועת נגד- כל שנשאר לך הוא נאצות. דווקא המעמדות היותר גבוההים (ובמריטוקרטיה (יחסית) הנוכחית הווי אומר שלכל הפחות הם אינטלגנטים מספיק) יודעים להסוות את הפעילות שלהם ברטוריקה קולחת ומובילים להרסנות אמיתית.
 | 27.01.14
1.
ההשוואה של שנאת העשירים בארה"ב לנאציזם היא אכן לא מתאימה...
....אולם לעומת זאת, השוואה לקומוניזם מתאימה להפליא. גם ברוסיה הצארית ה"עם" התקומם כנגד האריסטוקרטיה, הפיל את השלטון בכוח הזרוע והלאים את רכושה. התוצאה? שנות דור של שלטון דיקטטורי רצחני, עשרות מליוני קורבנות שמתו ברעב, במחנות העבודה בסיביר ובטיהורים הגדולים. זה מה שיוסי גורביץ' רוצה לראות בארה"ב?
אורן | 26.01.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת