אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"לאחר התערבות 'המערכת' דוידוביץ' לא סיפק לחם והלקוח נותר מתוסכל"

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
אבל מה עם השאר?
רציתי רק לברר דבר פשוט..אם תולים את המאפיות על קרטל (שלא בטוח שקיים) על לחם שעולה 5 שקלים, אז מה יעשו לאלה שמוכרים לנו פופקורן ב 30 שקל בקולנוע? או קופסא של חומוס ב 15 שקלים? מה עם ליטר בנזין? הרי הכתירו פה מלכים בדמות קופיקס שירדו לאספרסו מסריח בחמישה שקלים ! באמת כל הכבוד! יש לנו פרופורציות במדינה!! הגיע הזמן שתבינו על מה אתם מתלהמים ומתלוננים כי לחלקכם אין מושג קלוש!
אני רק שאלה.. | 30.01.14
42.
פקוח על מחירים
לדעתי צריך שיהיה פקוח קפדני על מחירי המצרכים ככלל , על הלחם בפרט ,שהוא מצרך יסוד, ,אולי גם מסובסד, ידוע מהעבר , שהלחם סובסד. לדעתי צריך לחייב מאפיות לאפות את הלחם עם חומר משמר, על מנת שלא יתקלקל במהרה. אין לאפשר חופש שכל אחד יעשה כראות עיניו יעלה מחירים יעשה קומבינות עם מאפיות אחרות יסור עסקאות על חשבון ציבור האזרחים
שלמה מורד | 30.01.14
37.
הורידו את כמות הלחם אחיד ללא שקית 5.11 ש"ח ושמו לחם מפוקח פרוס 7.56 ש"ח
1. כמות הלחם הזול שבפיקוח הצטמצם ל10-15 כיכרות לחם. בעוד שהלחם הפרוס בשקית שגם מפוקח השתלט על מדפי הסופר ואין זכר ללחם הבאמת זול. 2. צריך להכניס פיקוח ללחם מלא 3. צריך לפקח כל שבוע לשלוח באופן אקראי לחמים לבדיקה לראות באמת מה יש בהם. עד כה מכניסים רעל ללחים משנים כמויות, וכו 4. שופרסל שלי ארלוזורוב 56... הם תאבי בצע. והם עושים עסקים עם ספקים מפוקפקים. יש שם מוצרים מזויפים א. הד אנד שולדרס. ב. דבש נוזלי מזויף זול ומסוכן לבריאות עם תוית של שופרסל ג. בשר קפוא שמגיע לשופרסל מופשר במקום ונמכר כבשר טרי. ד. בורקס בודד עולה 5 שקל (שנה שעברה על 2.40 שקל בלבד) ה. לחמניה בודדה לחמניית קשר עולה 3.6 שקל. זו לא יוקרה זו גנבה.(צריך לעלות 1.5 בלבד) ו. טבסקו עולה 22 שקל(צריך לעלות 10 שקל בלבד) ז. מלפפון עולה 8.30 לקילו(צריך לעלות 5.30 בלבד) והדבר הכי גרוע.... הטעית הצרכן שמים מבצעים והנחות ומגיעים לקופה והמחירים משתנים. צריך לחוקק חוק נגד הדברים האלה
קיימות חשדות בסופר שופרסל שלי אלרלוזורב 56 | 30.01.14
33.
מתי יתערבו בנושא המחירים המופקעים של הלחם המלא?
כל מומחי הבריאות והתזונה ממליצים על אכילת לחם מלא. כיום המחיר הרגיל של לחם מלא אמיתי הוא 15-17 ש"ח שזה מחיר מופקע לכל הדיעות. (ק"ג קמח מלא עולה לאזרח הפשוט 5 ש"ח). מסתובבים בשוק דברים יותר זולים, אבל מדובר ברמאויות, בדברים שרק מתחזים ללחם מלא. מכיוון שמדובר במוצר שחשוב לבריאות (ועשוי עשוי למנוע מחלות ובעיות רבות) הגיע הזמן שהמדינה תתערב בנושא ותאפשר לכולם, ולא רק לעשירים, ליהנות מהיתרונות של הלחם המלא. (ועם כל הכבוד לגאון שישלח אותי להכין בעצמי בקלי קלות לחם מלא, זה המון עבודה וממש לא קלי קלות, וזה לא מתאים לאנשים עסוקים).
דנה | 30.01.14
31.
"שוק חופשי" "תחרות" מילים יפות קרטל יש בכל התחומים
אין תחרות ,אין שוק חופשי. התאגדים הבינו שאין מה להתחרות זה בזה ולרדת במחיר נחיה זה לצד זה ונעלה את המחירים ביחד . זה מצב המשק שביבי הביא לישראל אחר כך מתפלאים למה בישראל המחירים גבוהים בעשרים שלושים אחוז מאשר בחו"ל חחחח שוק חופשיחחחחחחחח.
מיקו | 30.01.14
27.
הכל באשמת המדינה
בגלל עודף רגולציות ופקידים, נוצר מצב שכמעט כל שוק, כמו שוק הלחם, סובל מסטטיות. ברגע שכמעט בלתי אפשרי לשחקנים חדשים להכנס, יווצרו קרטלים. יש לי חבר שהקים סטארט אפ ויום אחד אני מקווה יהיה תעשיין. על הזמנת רכיבים אלקטרונים ב1600 שח הוא נאלץ לשלם לעמיל מכס: 18 שח על אבטחה 28 שח על אחסנה 100 שח על ממ"ן (לא יודע מה זה) 350 ש"ח עמילות מכס בערך 400 ש"ח מעמ על הכל סה"כ 900 שקל מיסים למדינה על הזמנה של 1600 שקל. איך אפשר לייצר פה בעלויות כאלה ? ואחר כך מתפלאים שיקר כאן. אני בטוח שמישהו שהיה רוצה להכנס לתחום הלחם היה סובל מבעיות דומות. לא פלא שנוצרים קרטלים.
יהונתן | 30.01.14
25.
תגובה 8, אני לא בטוח אם אתה ציני :)
"...חצי כפית DATEM-E472e, עשירית כפית גרגרי פרופנט E-281 מומסים בכף מים חמימים" פה בדיוק הבעיה, הוספת כימיקלים וחומרי התפחה כדי למכור לכולנו אוויר! זה בדיוק מה שהמאפיות עושות.. לחם אמיתי צריך זמן תפיחה של לפחות 7-8 שעות. לא צריך כימיקלים, לא צריך שום דבר חוץ מקמח, מים ומלח (שמרים אפשר להכין בבית ממחמצת). המאפיות חותכות את זמן ההתפחה, ומכניסות אוויר ללחם שלנו. הן מצליחות לייצר לחם בחצי מכמות הקמח ובחצי או שליש מהזמן הדרוש, יותר תוצרת, פחות עלות. לחם אמיתי לא יכול לעלות פחות מ10 שקלים, אחרת זה לא כדאי למאפייה.
רון | 30.01.14
24.
טעות לחשוב שזה קורה רק במאפיות, וטעות לחשוב שזה לא באחריות הממשלה.
בעולם מקביל, נקרא לו שוויץ, או אולי ארה"ב, או אולי קטאר מגיע קונה למאפיה בעיר, ורואה מחיר יקר. רואה שהמחירים עלו לאחרונה ללא כל הצדקה בעיניו. מסתכל אצל מתחרים, ורואים מחירים זהים וגבוהים. ואז הוא שואל את עצמו- האם אפשר אחרת? ואז תוך 15 ימים, הוא מציע להכפיל את שכרו של אחד מעובדי מאפיה קיימת (שמתפטר במקביל), ומקים יחד איתו מאפייה מתחרה. אחרי עוד 7 ימים, כבר יש לחם בחנויות מהמאפייה החדשה במחירים זולים יותר מהאלה שלפני ההעלאה האחרונה. אבל במדינת היהודים זה לא המצב. במדינת היהודים אף עובד לא יוותר על שכר הרעב שלו במאפיה לטובת מאפיה מתחרה. הוא יודע שהמאפיה הקיימת כ"כ חזקה, עד שהיא לא תאפשר לו לעבוד אצל המתחרה החדש שלו, ותנקום בו עוד יותר אם רק יעז לפתוח מתחרה שלו. בבית משפט מן הסתם, העובד ייצא כאחד שגנב ממקום העבודה שלו ראיונות, סודות מסחריים ועוד. אבל למאפיה עדיף אפילו לא לפנות לבית משפט. אולי משתלם יותר להשכיר איזה דימיטרי גדול שרק יראה לעובד את עצמו, עד שיתחרט. אבל נניח שהעובד הוא יהודי לא רציונלי, דהיינו מאמין. כ"כ מאמין, עד שהוא לא מפחד. אז המדינה תמשוך את הקמת המאפייה החדשה עוד כ- 5-6 חודשים (במקרה הממוצע). ואחרי שזו כבר תוקם, היא תמרר לה את החיים כ"כ הרבה, עד שהיא תאלץ לשלם לאותם מעכרים שהמאפיות הקיימות כבר משלמות להם. אותם המעכרים, הם האלה שיקשרו בין המאפיה החדשה, למאפיות הקיימות כדי שכל הצדדים יבינו ששווה יותר לתאם מחירים ולא להתחרות. העם היהודי התברך בחוש יזמות מפותח. הרבה יותר מפותח מהזה שיש לגויים. הבעיה, שיש בשפע ממנו גם לעובדי מדינה. אם לא נגביל אותם, לא רק הלחם יעלה ביוקר.
דביל | 30.01.14
16.
מ 1 ק"ג קמח שעולה פחות מ 4 ש"ח אני עושה 2 לחמים אז תסבירו לי כמה מרוויחה
מאפיה שקונה את הקמח לפחות בחצי מחיר יכולה לשווק את המוצר ב 1.5 ש"ח לכיכר. אם הם מכניסים קרמל יעני - עושים לחם שחור המחיר עולה לשחקים. אז איך זה שמדינה מתוקנת לא קובעת מחיר ריאלי לכל המאפיות ? כי הממשלה חוגגת על המסכנים שאין בידם לקנות אפילו כיכר לחם אחת.
kjo | 30.01.14
13.
מה בדיוק עושה הממונה על ההגבלים העסקיים?
בענף הקרמיקה והמרצפות כבר נחשף קרטל ומנהלים ישבו בכלא. אבל גם היום אין תחרות. בענף הגז כבר נחשף קרטל ומנהלים ישבו בכלא. אבל גם היום אין תחרות. בענף הירקות והפירות אין כלל תחרות כי המחירים נקבעים ע"י מועצת הצמחים. בענף הדבש אין תחרות והמחירים נקבעים ע"י מועצת הדבש. בענף הזית אין תחרות והמחירים נקבעים ע"י מועצת הזית. בענף החלב אין תחרות והמחירים נקבעים ע"י מועצת החלב. בין הבנקים אין תחרות. בעצם, יש רק ענפים בודדים שיש בהם איזשהו סוג של תחרות. אז מה עושה הממונה על ההגבלים העסקיים? איך זה שכל כך הרבה שנים יש תפקיד כזה, יש משרד עם עובדים, מזכירות, רכבים, פנסיה ומשכורות והמצב לא משתנה?
אזרחית | 30.01.14
8.
אני לא מבין מה הבעיה להכין לחם.
מערבבים בקערה 5.5 כוסות קמח, 2 כפות סוכר, 2 כפיות שמרים מיובשים, 1 כפית קימל טחון גס, 2 כפות סובין, חצי כפית DATEM-E472e, עשירית כפית גרגרי פרופנט E-281 מומסים בכף מים חמימים וכפית וחצי מלח. לזה מוסיפים 4 כפות שמן נייטראלי ו-1.75 כוסות מים חמימים. מערבבים ולשים לכדור. שמים בצד שיתפח רבע שעה. בנתיים, מערבבים כף גדושה קמח עם 3 כפות שמן ומורחים את התערובת בעזרת כף היד על דפנות סיר הפלא שלכם. אין לכם? תקנו. עכשיו משטחים את הבצק שהתחיל לתפוח בקערה לפיתה ויוצרים בה חור באמצע בעזרת האגרוף, כך שמתקבל בייגלה של בצק. מעבירים את הבייגלה לסיר הפלא, סוגרים את הסיר ושמים בצד שיתפח כשעה - שעתיים. בודקים כל חצי שעה. לאחר שהבצק תפח - אבל לא יותר מדי - חשוב שהוא לא יעבור את גובה הארובה בסיר הפלא, מה שעובר את הארובה - נשרף - שמים את הטוסיק ועליו את הסיר על הגז, בלהבה בינונית-נמוכה לשעה-שעה וחצי. בודקים כל חצי שעה. יוצא לחם אוורירי, טעים, נהדר שמחזיק טרי שבוע. יאמי.
מהנדס חשמל. | 30.01.14
1.
קרטל המאפיות
איך משפחת אנגל יורדת לרמה כזו בושה.לאחר שהישטלתו על מס מאפיות במרכז הארץ הם מרשים לעצמם הכול כולל עושק הציבור,למכור לחם שדומה יותר לגבינה הולדית מלאה בחורים וחללים ולחם באיכות נמוכה. צורת ניהול מבישה כזו פוגעת בשמם הטוב של מייסדי המאפיה הזכורים לטוב.
kitstrit | 30.01.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת