אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אנחנו דור מפונק. אנחנו נביא את השינוי

52 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

48.
הכל באשמתנו.
אנחנו והפינוק המגעיל שלנו וההעזה החצופה לחשוב שמגיעה לנו רמת חיים קצת יותר נורמלית משהייתה להורים שלנו לפני 20/30 ו-50 שנה. מפונקים שחושבים שמגיעה להם יותר ממשכורת חציונית של 5800 שקל בחודש עם יוקר מחיה מהגבוהים בעולם. אנחנו הבכיינים שחיים בסרט ולמרבה הגיחוך חושבים שבעקבות הקידמה אמור להיות לנו גם יותר פנאי. אנחנו שמתלוננים על יום עבודה של 9 ו-10 שעות שמתוכן רק 4-5 באמת פרודקטיביות. צועקים לחוסר הוגנות רק בגלל שמנכ"ל ממוצע במשק מרוויח פי 42 יותר מעובד. בוכים על מחירי הדיור שרק בשנים 2005-2013 עלו ב45% לעומת עלייה ריאלית בשכר של 2%. הזויים שממציאים תיאוריות קונספירציה על כך שהמשק נשלט על ידי קרטלים, לוביסטים, בעלי אג'נדה ופוליטיקאים מושחתים - לא פחות ולא יותר. אבל דיי. מספיק. איכסה. גועל נפש. אני מגעיל את עצמי עם כל המחשבה הביקורתית הזו וגישת ה-'מגיע לי' אז אם תסלחו לי אני הולך לשבת עם קפה ולכתוב פוסטים אנרכיסטיים ב-ynet ובעמוד ראש הממשלה תוך כדי ציקצוק מתנשא ותקווה שמישהו ישנה בשבילי את העולם כי בואו נודה בזה אין לי באמת כח או מוטיבציה לעשות את זה בעצמי, והרבה יותר נחמד לשבת בבית, להתלונן, ולחשוב לאיזה יעד לקנות כרטיס טיסה לכיוון אחד.
Dude | 02.02.14
46.
אנחנו דור של עבדים
אנחנו דור שחונך להיות עבדים, הממשלה רוצה שיהיה לנו בדיוק מספיק בשביל שנוכל לנשום ולגמור את החודש לא מעבר לכך. הכל כדי שנוכל לממן את הטייקונים, הבנקאים והאליטה. בכל פעם שקצת נרים את הראש ונתעורר הם יידאגו להוריד לנו סטירה עם איזה מלחמה או איזה פצצה גרעינית של איראן. לכו לעבוד 12 שעות ביום בשביל שתוכלו לשלם את המשכנתא שלקחתם ל30 שנה. אחרי שתגמרו לשלם את המשכנתא תחיו לכם בכיף 10-15 שנה ותמותו. אה וזה בתנאי שלא תמותו מאיזה התקף לב לפני זה בגלל הלחץ בעבודה ומהמשכנתא.
עבד נרצע | 02.02.14
43.
דור מפונק? דור עם גישה למידע ודירשות לגיטימיות.
ההבדל הגדול בין הדור הזה לשאר, זה שלנו יש גישה למידע. בעבר אנשים קיבלו את כול המידע שלהם מהעיתון\ֿרדיו\טלויזיה וכו', שבו כול התשדירים הם בחסות חברות שונות או הממשלה. הדור שלנו מקבל את המידע מהאינטרנט בו יש חופש מוחלט ואפשרות לגלות את "האמת" עם קצת מאמץ ושכל ישר. מה שהדור הזה הבין זה שדופקים אותנו מכול כיוון, גם המעסיק וגם הממשלה. לסכם הכול בקצרה, זה לא הגיוני שאני עם משכורת x יתקיים בתת רמה כשהמקביל שלי באירופה\ארה"ב יחייה ברמה גבוה ומכובדת. אף אחד לא מבקש תנאים לא הגיונים ושכר תלוש מהמציאות, רוצים רק איכות חיים נורמלית ולא עבודה שמרגישה כמו כלוב. פה בארץ ברוב המקומות ובמיוחד בהייטק מקבלים 12 ימי חופש בשנה, באירופה מקבל 24 ברוב המקומות, למה אצלנו חצי? ברוב המקומות בעולם עובדים 8 שעות ביום כשכאן בהייטק ובתעשייות השונות פחות מ9 שעות לא מתקבל על הדעת. כאן יום עבודה מתחיל ב10 ונגמר ב19:00, כשבאירופה אתה מתחיל ב8-9 ומסיים ב17:00, מה שמשאיר עדיין קצת שעות אור וזמן חופשי. דירות במחירים סבירים, דירה בישראל היום עולה בערך מיליון וחצי שקל עד שתי מיליון באיזור נורמלי שזה יוצא בסביבות ה450-500 אלף דולר, בארה"ב במחיר כזה או באירופה אני קונה בית! ו2 מכוניות!. למה יש כאן מכ"ס 100 אחוז על כלי רכב? למה אני בכלל משלם ארנונה על שירותים שלא קיימים. אלו הם סתם דוגמאות בסיסיות, ולגבי המעסיק - הבעיה בישראל שהמעסיק הממוצע חושב שאם הוא משלם לך אתה שייך לו. המקרה שבו בוס מתקשר אליך ב8 בערב הוא איננו תלוש מהמציאות, אנשים יושבים כאן עד 10 בערב בעבודה, זה מצב שלא ייתכן בכלל באירופה, לא רק לא ייתכן זה מצב לא חוקי. בארה"ב המצב קיים, אבל זה בגלל שארה"ב סוגדת לדולר ואנשים שם הם עבדים. השינוי הוא הגיוני ורצוי, נמאס לשרת חבורה של אינטרסנטים.
הדוקטור | 01.02.14
41.
האמת המרה של החיים בישראל
יש בעיה חמורה מאוד של יוקר המחיה בישראל. דור ה- Y ובכלל הדור הצעיר חכם ואינטליגנטי ודרישותיו בהחלט הגיוניות. אם אדם השקיע מס. שנים בהכשרה אקדמית או כל הכשרה אחרת ועובד. אין שום סיבה שהוא לא יחיה באיכות חיים סבירה. כיום, המדינה לא יכולה לספק זאת. אנו בעמדה נחותה ביחס לשאר מדינות המערב. יש צורך בשינוי רציני ולראות את האדם המומצע ממעמד הביניים כגורם התייחסות, אחרת הם כולם יברחו מהארץ ואי אפשר יהיה שלא להצדיק אותם. חיים רק פעם אחת.
ג | 01.02.14
40.
על השקר של הרבה שעות עבודה
אני בעלים של חברה בארץ (חיפה) ובניו ג'רסי. לאחרונה ערכתי חישוב מפורט על בסיס שנתי של שעות עבודה בין החברות. התחשבתי בהכל: שעות עבודה ביום, חגים, ימי מחלה, חופשות ע"ח המעביד. התוצאה לא נעימה אבל אותי לא מפתיעה: המהנדס האמריקאי עובד כ 14% יותר שעות מהמהנדס הישראלי (באותו תחום, אותה מדיניות וכו) ועוד דבר קטן: עלותהעסקתו של המהנדס האמריקאי כ 75000 דולר לשנה, של הישראלי 108,000 דולר. אז דור Y יקר, תמשיכו לפנטז, לקטר ולדרוש. האושר מחכה מעבר לפינה.
הייטקיסט | 01.02.14
39.
כמה עובדות על יוקר המחיה. והחלום האמריקאי. ואולי לא אבלבל אתכם עם עובדות
אני נמצא שבוע בניו יורק לבקר את בני שחי כאן. באמת המום מיוקר המחיה (כאן) ומהפרופרציות שחסרות (בארץ) רוצים כמה דוגמאות? בבקשה, לבריאות. תרגמתי לנוחיותכם לשקלים. שכר דירה לדירת 2 חדרים קטנים: 22000 ש"ח. יותר מפנטהאוז יוקרתי בקו הים בתל אביב. ק"ג אורז: 30 ש"ח עגבניה (אחת, לא ק"ג): 3 ש"ח ארוחה זוגית במסעדה(2 פסטות, 2 כוסות יין, 1 קינוח): 470 ש"ח אגרה לחציית המנהרה לניו ג'רסי: 45 ש"ח (פי 10 מנסיעה במנהרות הכרמל) חניה ליום: 190 ש"ח דלק: 4 ש"ח לליטר. נכון. זול - אבל שאר העלויות כאלה גבוהות עד ש ל 96% מתושבי העיר פשוט אין רכב. המספר המקובל כאן הור שרק כדי לשרוד בניו יורק דרושה הכנסה של 170,000 דולר לחודש ולזה זוכים כ 2% מהתושבים. האחרים חיים כמו כלבים. אז בואו נחזור על המנטרה: בוצלארץ מרויחים כפול והכל זול. נחזור עליה הרבה פעמים ואז הכל יראה אחרת.
תייר | 01.02.14
38.
הם רוצים הכל. אז הם רוצים.
אני בעלים של חברת הייטק. החברה מפסידה. נקודה. זה שדור ה Y (או X או Z -ההתפנפנות ממש לא משנה לי) רוצים יותר בשביל פחות עבודה - זה אחלה. רק בעיה קטנה - לא אני ולא מעסיקים אחרים נגדיל את ההפסדים שלנו בשביל הפינוקי שלהם. לכן הרצון שלהם לא ישנה את פני החברה והמשק. את זה קובעים חוקי הכלכלה הבסיסיים. וכל אלו קובעים כרגע שורה תחתונה אדומה. ולכן הם יכולים לרצות וכל מה שהם יכולים להחליט זה להתפטר ובמקום זה להתפנק בסושיה. אבל רק אלו שיש להם אבא שיכסה את הגרעונות כל האחרים ימשיכו לעבוד קשב כדי לשרוד, בדיוק כמו דור A, B,...הבנתם את הרעיון. וכל אלו שמפנים את האצבע למדינה (כאילו מה, שתסבסד להם את הסושי??) - לא הבנתם ש"מדינה" זו לא מכונה ענקית להדפסת כסף...אלא תקציב ש-אין מה לעשות - חייב להתאזן, פחות או יותר. אז אם המדינה "תפנק" את אבירי Y - מה אתם מציעים? על חשבון מה זה יבוא? הקשישים? מיטות בבתי חולים? כיתות לימוד? או לחליפין הגדלת מסים שאותם ממילא משלמים רק 3 העשירונים העליונים? בקיצור, קורס קצר במבוא לכלכלה ימנע מכם לדבר שטויות.
מעסיק של Y | 01.02.14
35.
כחלק מהדור המדובר אשר אני סולד ממנו ברובו ובורותו אני יכול לומר בלב שלם, מגיע לכם
רובכם סוציופאטים, אגוצנטרים, אינטרסנטים, מושחתים כרוב האוכלוסיה. רוצים איכות חיים? רוצים משכורות שאפשר לחיות מהן? רוצים באמת חיים מלאים ושלמים? תלמדו לחיות בשלום! אתם בדרך להיות ההונג קונג של צפון קוריאה החרדית. תתאפסו על עצמכם ומהר ואז סביר שתברחו משם כי העדר הלא מוכן להקשיב, ממאן להבין, ועולמו שזור בבורות ושקרים.
מפונקים! | 01.02.14
34.
תשובה לכותרת: לא!! הם רק הורסים את שוק העבודה!
בטלנים! עצלנים! מפונקים! בעלי דרישות לא הגיוניות! וללא ניסיון או כישרון.. אנחנו בידינו הורסים את שוק העבודה בכך שאנחנו נותנים להם קדימות על פני מבוגרים יותר בעלי ניסיון, לויאליות, מחפשי משרות לטווח ארוך ומחויבות! הצעירים באים "לעשות מכה" להרוויח כסף לטיול הבא אבל ובדרישה שהמשרה שלהם תהיה ניהולית עבדתי במשך 7 שנים בניהול חברה צעירים...זו מכה!
אריאל | 01.02.14
32.
דור מפונק שמבין שגם אם הוא יעבוד 24\7 עדיין אין לו סיכוי לקורת גג!
אנחנו דור שמבין העובדים עלינו - שאם נקרע כל היום את התחת בישביל הבנקים עדיין אין לנו סיכוי לקנות דירה. המונח "אם תעבוד קשה תצליח" כבר לא עובד. ואמנם - אף אחד גם לא צריך את רוב העבודות בשוק העבודה היום.
אלכס | 01.02.14
31.
כמו כל דבר במדינה הזו הכול דפוק !
המעסיקים דופקים אותנו ולא משלמים שעות נוספות אז אנחנו עוזבים כי מי רוצה לעבוד בחינם ! קוראים לזה עבודה בחוזה גלובלי סליחה עבדות בגלובלי בעולם גלובלי אז גם דופקים אותך מוציאים לך את המיץ במיסים !יחס שלמעסיקים פח אשפה אז כן אנחנו עוזבים אף אחד לא אוהב לא להרגיש שייך המדינה הזו קורסת מבחוץ פנימיה וזה לא בעיה של דור זה בעיה של נשבר הזיין להיות מנוצל !!!!
נעם | 01.02.14
29.
ל-22, תגובה מ-9
בעובדה: הישראלי הממוצע מבחינה חומרית חי יותר טוב מ-85% מאוכלוסית העולם, מכל כיוון שתוכל לחשוב עליו. אני מכיר כל נתון כספי שקיים על ישראל, וגם על הרבה מקומות אחרים בעולם. ישראל נמצאת בעשיריון התשיעי בעולם מבחינת תוצר לנפש, תוצר לנפש מתואם לעלות המחיה (מה שקוראים GDP PPP), שכר ממוצע, וכנראה גם שכר חציוני (למרות שזה נתון פחות נפוץ וקשה יותר להשוות). ואף אחד לא דיבר על אריתריאה. דובר על תאילנד שמוגדרת Upper Middle Income Economy ע"י הבנק העולמי, כלומר בחלק העליון של הטבלה, והישראלי הממוצע הרבה יותר עשיר מהתאילנדי הממוצע, גם ביחס לעלות המחיה - אני חי שם ויכול להשוות כל דבר. עלות המחיה היא 30-50% פחות מישראל (בערים הגדולות), והשכר החציוני בישראל הוא פי 3.5. שכר המינימום בישראל הוא כמעט פי 5. ודרך אגב - סין עם 1.3 מיליארד תושביה בערך ברמה הכלכלית של תאילנד מבחינת תוצר לנפש ושכר - כלומר הרבה אחרי ישראל. שלא נדבר על הודו עם 1.3 מיליארד תושבים נוספים. וכל דרום ומרכז אמריקה. וכל אפריקה. וכל דרום מזרח אסיה, למעט סינגפור. וכמעט כל המזרח התיכון (למעט 3 נסיכויות נפט קטנות). וגם רוסיה, ואוקראינה, וכל מדינות בריה"מ לשעבר. ומזרח אירופה. הבעיות האמיתיות בישראל הם בעיות ביטחון (מישהו אמר טילים? טרור? חשש מתמיד ממלחמה?) ותרבות של מתח ואגרסיביות. וכמו כן ההתרחבות של קבוצות אוכלוסיה שלא שייכות לעולם המערבי, על חשבון אלה שמחשיבים את עצמם מערביים. להתלונן ולתת מינוס בתגובות למי שמתאר את המצב כמו שהוא, לא ישנה את הנתונים.
 | 01.02.14
28.
את המעסיקים זה לא ממש מעניין
המטרה של המעסיקים לקבל פחות ולשלם יותר ובשביל זה הם יצרו מעמד שנקרא עובדי ( עבדי ) קבלן שהולך ומתרחב ולא חשוב אם אתה בן 20 או 50 , היום אתה עבד של השיטה והמערכת שמצידה פשוט לא סופרת אותך . יש בארץ שילוש קדוש : השלטון , בעלי ההון ( קרי המעסיקים ) והבנקים וזהו המעגל היחידי שחי טוב פה בארץ על הגב של כולנו וכלנו ממנים אותם ( מרצון , עובדה שאף אחד לא באמת קם עליהם ) הם לא מסתכלים מעבר לקצה אף שלהם ולא מעניין אותם החורבן שיגיע אם ימישכו בדרך הזאת . ואיך מגיבים הצעירים היום ?? מי שיכול פשוט בורח מהארץ ( מוציאים דרכון זר ונעלמים . אני רואה את זה במשפחתי ) ומי שלא נכנס למעגל עבודה שמנוהל ע"י אותו שילוש קדוש שדואג הוא ימשיך לשמן את מנגנוני השילוש הזה , אין עתיד במדינה הזאת , לא לצעירים ולא לדור שלי בני ה 50 , ואני אומר את זה בצער.
דני | 01.02.14
26.
Y-X
נדמה לי שנסחפנו עם הדימויים...אילו נמצאים בראשם של בוגרי מדעי החברה..הממציאים לבקרים מושגים ומונחים , כדי שיוכלו להתפרנס טוב יותר...(אני בינייהם)..הצעירים רוצים יותר בפחות זמן..לא סובלנים, חושבים עצמם למוכשרים יותר , הכל שטוח פלסטי מהיר..ועל חשבון ההורים. חברים..תעבדו ותעבדו קשה...שאם לא כן..משום תוחלת החיים תיזכו בירושות מאוד מצומצמות..וכבר לא ממש תוכלו להנות מהן.הדור שלי 55 ומעלה..לא מתכוון לבזבז עליכם את המשאבים שחסך..אתם רוצים לעבוד מעט שעות ולהנות מיותר שעות פנאי...או-קיי על חשבונכם. מחר יגדירו דור Z שבכלל לא רוצה לעבוד..ומחפש להיות נהנתן עד הסוף. שימו לב שכל אותן הגדרות מתיחסות בד"כ לעובדים בהיי-טק שהם ממש מיעוט...
גבי | 01.02.14
25.
בהחלט נושא כאוב - אני מדור הy
כרגע אינני עובדת ואני בהריון מתקדם. אחרי שאהפוך לאימא אני בהחלט רוצה למצוא משרה חלקית אך בתחום הgps ומערכות מידע בכלל, אך אני מסופקת אם אמצא מקום עבודה שיאפשר לי לעבוד מ8 עד 16 בתחום הזה. כמובן שאנסה למצוא. בסך הכל אני רוצה איזון בין הבית למשפחה והעבודה, למה זה כל כך קשה?
רונה | 01.02.14
24.
הבעיה היתה ונשארה - חישוב השכר לפי שעות
במקום שהשכר יגזר מתפוקה בפועל, המעסיקים רוצים לראות אותך משקיע שעות. עובד שיוצא יותר מידי פעמים מוקדם, גם אם הוא עובד אח"כ מהבית , נתפס כמחפף. זה יוצר תסכול לעיתים במיוחד אצל עובדים שבשעת עבודה שלהם מספיקים לעשות פי 2 ויותר תפוקה מעובדים אחרים שבאים לדפוק כרטיס וללכת הביתה בדיוק בזמן.
אורי | 01.02.14
23.
כרופאה,שמציאותית מכדי לצפות לשינוי לטובה במערכת הבריאות הכושלת,
עברתי לחיות בקנדה. התוצאה ורודה לי ולילדי ובעלי.וגם לסבא שעבר איתנו :) אני סבורה שאין עתיד ותקווה לשיפור בתנאי העבודה של רופאים בארץ. אני ממליצה לשפר את איכות החיים על ידי מעבר למדינה טובה יותר, על פני חיפוש עבודה טובה יותר בסביבה הכושלת של ישראל. וגם ברמה ה"מהפכנית" , אם המוחות יעלמו, בשל תנאי העבודה המחפירים, זה יהיה המניע החזק ביותר של המעסיקים והממשלה לשפר את תנאי המחיה בארץ. הצטרפו אלינו ובהצלחה לכולם
קנדית טריה | 01.02.14
22.
למס' 9- זה נכון, השכר שלנו, אפילו החציוני, גבוה מרוב העולם רק ש
עלות המחייה בארץ היא אחת הגבוהות בכל תחום אפשרי. בפיליפינים עדיין לא הייתי. בתאילנד הייתי מספיק (טוב נו, אין מספיק בשביל תאילנד...אדיר שם!). כשמנות של מוקפצים בכל מיני מסעדות רחוב עממיות בתאילנד עולות 30-35 באט (ועוד במרכז בנגקוק, ופחות באיזורים זולים יותר), שזה משהו כמו 4 שקלים, ובארץ מוקפץ במקומות הכי זולים עולה משהו כמו 35-40 שקל, כלומר פי 10 בערך, אז אולי ההבדל בשכר נראה קצת פחות משמעותי? מה אתה אומר? שלא לדבר על שכ"ד, דלק, וכו' וכו' וכו' שמעניין איפה עולה פחות...מממ.... ואני לא עושה כאן השוואה לרוב מדינות הOECD, ששם עלות המחייה דומה ולעיתים זולה יותר מבארץ, רק שמרוויחים בממוצע פי 2 (ובחציון כנראה יותר....) בקיצור, הבעיה בארץ היא לא השכר הגלובאלי, הבעיה היא כוח הקנייה האפסי של האזרח הישראלי יחסית להרבה מאוד מקומות בעולם. וכן, ברור לי שכנראה באריתריאה למשל וברוב אפריקה חיים פחות טוב מכאן. מכל בחינה. אבל הנקודה שאנחנו שואפים ומחשיבים את עצמינו מדינה מפותחת ומתקדמת, כשהאזרחים בשנים האחרונות לא יכולים לסגור את החודש וצופים עתיד מעורפל במקרה הטוב, כשכלפי חוץ מדובר במדינה הכי משגשגת בעולם המערבי ובשביל החלב.
גדי טולדיס | 01.02.14
21.
היום, לקנות דירה, עולה פי שתיים ממה שדור ההורים שלנו קנו
נכון מאוד שרוב ההורים שלנו לא עשו טיול למזרח אחרי הצבא ואולי הם בילו פחות, אבל הם גם שילמו פחות על מחייה. היום עלויות המחיה כל כך גבוהות שזוג צעיר פשוט לא רואה אופק השקעה בדירה, אז עוברים לגור בשכירות כי אי-אפשר להיות בני 30 ולגור אצל ההורים. עברנו לחיות על "זמני" ולא על "קבוע", לבזבז את הכסף היום ולא לחסוך ולהשקיע, כי אנחנו פשוט לא רואים את האופק. בניגוד להורים שלנו, כיום בשביל להתחיל עבודה חייב תואר אקדמי (לעבודה שאפילו לא מצריכה תואר שכזה) למה? כי לכולם יש אז זה הפך להיות תנאי סף. אז מבזבזים 3 שנים ועוד עשרות ואולי מאות אלפי שקלים על תואר ראשון פשוט סתם. עכשיו כשיש אדם עם תואר ראשון, הוא לא יילך לעבוד בבניין, בקניון או בעבודה יצרנית. הוא ירצה לעבוד במשרד שבו הוא יוכל לעסוק בתואר שהוא למד. אז כיום יש פחות עבודות יצרניות מבעבר ויש אינפלציה של בוגרי תואר ראשון (אז לומדים לתואר שני, גם סתם בלי סיבה שנראית לעין, אלא רק בשביל להתבדל). כשיוצאים לשוק העבודה לאחר תואר ראשון, קשה מאוד למצוא עבודה והשכר נמוך. אז בחור צעיר בשלהי שנות ה-20 לחייו מוצא את עצמו ללא חיסכון כספי לאחר שלמד לתואר וחי בתנאי סטודנט, גר עם ההורים ומקבל משכורת נמוכה כי הוא חסר ניסיון. לחסוך ולקנות דירה הוא פשוט לא יכול כי עלויות המחיה מאוד גבוהות, אז פשוט מאוד מוותרים על השאיפיות העתידיות ומתרכזים בלחיות את היום. אם תורידו את מחירי הדירות תראו שינוי מהותי ביוקר המחיה ובכל תחומי החיים בישראל. אין סיבה שדירה גם במרכז הארץ תעלה 1.5 ש"ח ובטח שלא בפריפריה. יש הרבה צעירים שמוכנים לגור בפריפריה (אבל בשכונות חדשות) בתנאי שמחיר הדירה יהיה נמוך. אז מצד אחד אנחנו נתמכים על ידי ההורים ומצד שני אנחנו הופכים לנטל ונשלטים על ידי ההורים שטוענים שאנחנו עצלנים. תחתכו את מחירי הדירות בחצי (וזה פשוט מאוד, רק צריך לבנות בכמויות) וכל זוג צעיר יוכל להתחיל את חייו בשלווה.
י.ש בן דור ה-Y | 01.02.14
15.
דור הY ובכלל כל הדור הזה כבר מאוד מפונק
הדור הזה חושב שכל הזמן מגיע לו ועושה הכל הפוך. עושים מחאות והכל מתייקר .חושבים שהכל מגיע להם. חברים,קצת צניעות, אם אתה עובד תקבל מה שמגיע לך ולא כל יומיים להגיע עם דרישות. מישהו צריך לשלם בסוף על הדברים האלו . הממשלה מתנערת ולמעסיקים נמאס ומוציאים את העבודות לחול. הכל יבוא בבומרנג לעובדים וליועצים כמו בכתבה
אורי | 01.02.14
14.
מגיב 9 קודם תלמד עברית, אחרי זה תגיב!
ברור שהשכר הממוצע במשק גבוה, מושכים אותו למעלה המעטים שמרוויחים משכורות עצומות, בגלל זה דובר על השכר החציוני במשק (שהוא כ-5800 ש"ח נטו) ולא על הממוצע. זה שחצי מהישראלים מרוויחים מתחתיו וחצי מעליו וככל שגדל הפער בין השכר הממוצע לשכר החציוני כך גדל אי השוויון במשק, ובלי קשר , הכתבה לא דיברה על שכר כמו שהיא דיברה על שעות העבודה המיותרות שאני מבזבזים במשרד, למרות שעוד בשנות ב-90 הבינו שאין בזה שום צורך. ולא די בכך, השלטון במקום להגדיל את ימי החופשה לעובדים הקטין את החופש לילדים, כדי שכולנו נבין שאנו חיים בכלובי עבודה עבור בעלי ההון.
ערן | 01.02.14
9.
בישראל שכר המינימום והשכר הממוצע אינו נמוך בכלל ביחס לממוצע העולמי.
שכר המינימום מעט נמוך רק ביחס למדינות העשירות ביותר, המהוות 10% מאוכלוסית העולם. כלומר אנחנו משווים את עצמנו לעשירון העליון של העולם ומתלוננים (כי כיף להתלונן). אבל 90% מאוכלוסית העולם מסתכל על ישראל מלמטה. אני במקרה חי בתאילנד, וכרגע נמצא בפיליפינים, ומכיר את הנתונים מצוין. שכר מינימום של 1,200 דולר לחודש זה המון בהשוואה לעולם. מי שרוצה נתונים - תחפשו יש באינטרנט בלי סוף.
 | 01.02.14
6.
השינוי צריך לבוא מהמדינה, לא ממקום העבודה.
יליד דור הY הזה לא מתכנן להמשיך לחיות פה. אפשר להאשים את המעסיק כמה שרוצים, ולא מעט פעמים זה גם יהיה נכון, אבל הצורך לעבוד בלי סוף הוא לא אשמת המעסיק, אלא אשמת המדינה. כביכול, אני מקבל שכר סביר- השכר הממוצע במדינת ישראל. כלומר, כ60%-70% מהמדינה מקבלים פחות ממני. ובכל זאת זה לא מספיק לכלום. אני דווקא לא מרגיש שאני עובד יותר מדי, או שחסרים לי ימי חופש (למרות שיש לי נטייה לא לנצל אותם), אלא שמוצצים לי את המשכורת מכל הכיוונים. שכר דירה- יקר מדי בישראל, רכב- יקר מדי בישראל, ארנונה- המצאה ישראלית נראה לי מלכתחילה בשביל לשדוד ממך עוד קצת, מחירי המים גבוהים, מחירי החשמל גבוהים, מחירי הגז הגבוהים, מחירי האוכל הגבוהים, מחירי הדלק גבוהים. לפי הערכות העיתון הזה עצמו, יותר ממחצית מהמשכורת שלי חוזרת למדינה בצורה כזו או אחרת. לא מעט פעמים אני תוהה מדוע בכלל משלמים לי משכורת, כשבסוף החודש לא נשאר ממנה יותר אם בכלל. לביבי יש אינטרס להחזיק אותי עסוק כדי שלא אלך לשרוף לו צמיגים מול הבית בקיסריה.
uh | 01.02.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת