אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עם הפחמימות בא האלצהיימר

91 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

88.
החיים הנפלאים ללא גלוטן וסוכר בזכות אברהמסון.
אין ספק שגלוטן סוכר וסיגריות עושים נזק ענקי בגוף האדם. לאחר שראיתי בבדיקות דם כי הסוכר והגלוטן הם הגורם להשמנה שלי ולכאבים במערכת העיכול ולבטן נפוחה,נסיתי לבד להגמל אך ללא הועיל ואז פרסומת של מכון אברהמסון משכה את שומת ליבי הרמתי טלפון קבעתי תור לגמילה ומאז 9 חודשים שאני חיה באופוריה עילאית כאבי הבטן פסקו,הנפיחות ירדה,המשקל ירד ביג טיים ועדין ממשיך לרדת( 19 קילו כבר ירדו עד כה) ואני אנרגטית מאוד ולא עייפה ולא נפוחה ממליצה לכולם להגמל דרך מכון אברהמסון מהגלוטן והסוכר ולחיות בריא לתמיד.
Sherry bata | 11.06.17
81.
לא המציא את הגלגל והוספת שומן קיצונית אינה בריאה
נכון שרוב האנשים שימעיטו בפחמימות בייחוד כל הבצקיים, ירדו במשקל ומהר מאד אבל אף אחד לא מזכיר את המחיר-רעב כל שעה שעתיים, חולשה ואף דיכאון הוספת שומן באופן קיצוני נראה לי הערה מאד מאד מסוכנת. לא המציא שום דבר שעדיין לא נאמר. לאחרונה דווקא מדברים על אכילה מכל אבות המזון ובשום אופן לא להכנס למשטר דיאטה. אני בעד. נ.ב. כל אדם וגופו.
רק חלבונים=רעב ודיכאון | 19.02.17
72.
לכל המצקצקים
אני מבינה שהורדת גלוטן גורם לכם לשקשק כי כולנו מכורים לזה, גדלנו על זה וחלקכם כנראה גם מתפרנסים ממנו. מכירה שני אנשים שהורדת גלוטן מהתפריט הורידה להם התקפי מיגרנה משמעותית עד כמעט לאפס, אחרי שהרפואה המודרנית והאלטרנטיבית לא מצאה להם פיתרון. אנשים שמפחיתים גלוטן יורדים יפה במשקל. לא כל אחד חייב לנסות, אבל המשפטים הפאתטיים של הנה עוד שרלטן כדי שתוכלו להדחיק את אורח החיים הגרוע שלכם די עצובים.
פיפ | 11.02.17
66.
ל 65
הטענה היא שהם חיו חיים בריאים מאוד ונטולי מחלות (באופן יחסי) לא היתה להם רפואה מודרנית, אז הם לא ידעו לתת מענה לפציעות, דלקות וכדומה. אבל מי שלא נפצע וכו׳, אכן חיי חיים מופלגים. אגב, קודם מישהו כתב שאפילו בצינון לא ידעו לטפל, הוכח שהמחלות המודרניות החלו לפני כ 9000 שנים עם ביות של חיות פרא וגידולן קרוב לבני האדם ועם תחילת תהליך גידול של אוכל ולא ליקוטו או צייד שלו. החל מהתקופה הזו ועד רמת הרפואה של היום בהחלט יש השתפרות אולי בגיל הממוצע, אבל זה לא אומר כלום
נכון | 13.10.15
63.
סוף סוף האמת העירומה
גדל כאן דור של מכורים לסוכר וגלוטן. מספר נקודות חשובות לציין: הגישה של הדוקטור טוענת כי במעמד הכנסת כולסטרול במידה רבה לגוף, יש לנטרל משמעותית את כמות הסוכר כי הוא זה שמחמצן את הכולסטרול והופך אותו לרע. ממליץ בחום לקרןא את הפרק על הסטטינים. כמו כן, ההשבחה הגנטית שהחקלאות המודרנית עוברת בשלוש מאות השנים האחרונות, הפכה את הגלוטן לרעיל ומרוכז יותר מאי פעם. הספר פוקח עיניים אמיתי. די לטיקונים ולפרמידת המזון השקרית שיוצרת מחלות ומעודדת עוד ועוד תרופות. אגב, פירמידת המזון הוחלפה בצלחת ומה חסר בה? נכון, שומן! ההמלצה האמריקאיתושל כל העולם המערבי היא לא לצרוך שומן כלל אך שלל תרופות כן וכן.
tcd | 11.03.14
62.
העיקר הביזנס
היה רופא בארץ שנמאס לו מהעבודה והמציא צמיד פלא שמרפא את כל המחלות. המכירות היו מטורפות. הוא בדיוק אותו דבר נמאס לו מהעבודה והוא התחיל בביזנס."פרלמוטר מבקש ליצור מצב שבו נמות שוב מזקנה, ולא ממחלות מודרניות שהן לדעתו תוצר של תזונה". משפט מפתח שאומר שהכל שטויות. מה זה מוות מזיקנה ומה זה מוות ממחלות מודרניות. אין סיבות מוות חדשות.
מוטי | 13.02.14
56.
וואלה
דדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי שגעתם אותנו פעם בשר לא טוב פעם פרות פעם ירקות פעם פחממות די נמאס אנחנו נוכל הכול ומעט ונעשס ספורט ונגמר הסיפור ועם נמות מוקדם אז נמות אבל לא נמות מפחד מהחוקרים האלה בתאבון לכולם אגב איפו יש פיצה זולה טובה ומשמינה
אבי | 10.02.14
48.
פירות ים יהרסו לכם את המוח וכן עכבישי ים ותולעי ים
פירות ים זה ג'וקים תכניסו לראש ! דג בלי סנפיר לא יודע להינות,אז למה לאכול אותו? תולעת= יצור נחות שיודע רק לאכול ,זה בטח לא יחכים אותי לצרוך אותה. סרטן= יצור שבחיים לא הייתם אוכלים אם לא היו מוכרים אותו ב100 ש"ח בתרנגולים ושאר חיות אסור להתעלל ובטח לא לגדלם בכלובי סוללה, הטעם מורגש בביצה. פרות שמתעללים בהן (כמו אצלנו למשל) יעבירו רעלים בחלב . חזיר , קרביו כשל האדם ויישא חיידקים דומים במקומות דומים. אגב , השורה האחרונה יכולה ללמד אותנו על עצמנו קצת , אז קדימה ענווה!
נחושת | 09.02.14
39.
תוספת קטנה לדבריו של היפוקרטס:
"אכלו כדי לחיות, אל תחיו כדי לאכול". ואם אינכם סובלים ממחלה נקודתית, מותר לחטוא מדי פעם (בא לכם תפוז? לכו על זה) ובלבד שלא תהפכו זאת להרגל כרוני וכמותי. וגם זה: כדי לא להיכשל במטרותיכם, אמצו את המוטו "באופן הדרגתי ועקבי". בין אם שינוי בהרגלי האכילה והגמילה ממוצרים מזיקים ובין אם פעילות גופנית. כמשל, אדם (זכר ונקבה) שמחליט לרוץ לאחר בטלה של שנים. יום לאחר הריצה הראשונה שהייתה ארוכה מהנדרש כי הוא הרגיש שהוא מסוגל, הוא מגלה שכל שריריו תפוסים ומכווצים במשך ימים. להבדיל מאדם שבמשך שבוע ויותר, ירוץ חצי ק"מ בלבד ויחזור בהליכה, ועם הזמן יגביר את הקצב ויגדיל את המרחק. מי מבין השניים יוותר לדעתכם?
עובר אורח | 07.02.14
37.
הוא ימכור הרבה עותקים, ואז יבוא גורו אחר שיגיד בדיוק להפך
כל חמש דקות מגיע מישהו שאומר משהו מטורלל אחר וכולם מתלהבים, וחוזר חלילה. גם מי שמסכים שאנחנו אוכלים יותר מדי פחמימות וסוכר מבין שאין סיבה הגיונית לוותר על הכל באופן כזה נחרץ. מומחים לא חסרים, כולל כאלה שבעבר המליצו המלצות שהיום מוכחות כשגויות. בקיצור, תאכלו מהכל, חוץ מאוכל מתועש, במתינות. ותזרקו לזבל את כל הספרים של המומחים האלה.
וגם הוא ימכור המון | 07.02.14
36.
אומר רק שזה מספר שנים שאני אוכל באופן די דומה ומרגיש נהדר.
מדוע די דומה" כי אני אוכל בטטה וחמאה ממרעה ובאכילת קוביית שוקולד מריר מדי יום, אבל עם מוצקי קקאו גבוהים של 85% ומעלה; אפשר לומר ששדרגתי וכמובן אגוזי מקדמיה עקב תכולת השומן הגבוהה והעדר רעלנים. אני גם משתמש באומגה 3 על בסיס קריל (-; אגב, מה שהד"ר הענייני אומר אינו חדש; אתם הקוראים (לא כולם) אלו שאינם בעניינים. אגב, תזונה קטוגנית הוכנסה לאחרונה לניסויים קליניים לטיפול בגידולים - כולל מוח. 1: אין טעם לקחת כמוסות יקרות גם אם אינן מכילות רכיבים נוספים, כאשר ניתן לרכוש כורכום טרי בשווקים; אני אוכל פיסה מדי יום. 29: לך תעשה שיעורי בית עם ראש פתוח 30: הלו? האיש מדבר על ארה"ב, היכן שבשנים האחרונות חלה קפיצה במספר החוואים שעברו לגדל בקר על מרעה בלבד, מ-200 במספר ל-2000 במספר והיד נטויה. כנ"ל לגבי גידול כבשים במרעה חופשי ותרנגולות, חזירים וכדומה בשטחים מגודרים. לחזיר במיוחד יכולת לעבד כל מזון, כך שמטופש, יקר ולא בריא להזין אותו בתירס וסויה. עובדים על זה אבל למרבה הצער אין גידול בקר על בסיס 100% או 50% מרעה בארץ. וכמו שכתבתי בעבר (לפני ששניתי שם משתמש) אפשר לעשות זאת בערבות הנגב היכן של יוצלחו לחקלאות. ובינתיים, מדינת ישראל יכולה להוריד את המיסוי המטורף ולאשר ייבוא של בשר טרי לארץ! טלאים קרוב ככל שניתן להשיג מגידול במרעה לעומת זאת כבר ניתן להשיג. 31. קורטיזול לא סרטונין! רמת הקורטיזול בשיאה בבוקר (והרגישות לאינסולין בהתאם), לכן מומלץ לדחות את שעת הארוחה הראשונה ולהסתפק ב-2 כוסות מים וקפה עם משהו שומן בריא. ולסיום: קוקס טרי ושמן קוקוס זה מתת האלים באשר הם.
עובר אורח | 07.02.14
31.
כולסטרול הוא סכנה בריאותית במצבי עקה והתקפי חרדה!
כל החומרים הללו טובים כשלא נמצאים בסטרס. ברגע שנמצאים בסטרס יש פעולה כימית בגוף של חסר במתיונין ועודף בסרוטונין כאשר החומרים הנמצאים בגוף לא מספיקים על מנת לנטרל את הסרוטונין וככה אדם נמצא במצב חרדה והתקף חרדה כשבאמת בגוף שלו יש סרוטונין ועם רמות של כולסטרול שנדבק לדפנות עורקים בגלל נוכחות הסרוטונין... זה לא אומר שהוא ימות מהחרדה אבל אם היא תימשך יותר מידי זמן אז באמת הוא חייב את התזונה שממליצים היום ולא תזונה מהסוג הנ"ל.
carmit | 07.02.14
30.
ההמלצות של של ד"ר פרלמוטר על אכילת שומן רווי מבעלי חיים.
מפליא לקרוא שהוא ממליץ לאכול שומן רווי מבעלי חיים שלא ניזונים מתירס אלה מעשב. אני לא מכיר קצב שאפשר לקנות אצלו בשר מבעל חי שאוכל עשב, הרי כל בעלי החיים כמעט שמגדלים ברפתות או בדירים ניזונים מתערובות שלא כדאי אפילו להזכיר מה הן מכילות. מה שנותר לעשות זה לצוד חיות בר(לא עלינו)ופה האבסורד בכל הכתבה הזאת.
בוני | 07.02.14
29.
לדעתי הוא טועה
תזונה טבעונית כוללת בממוצע יותר פחמימות באופן משמעותי מאשר תזונה רגילה אך הוכח באינספור מחקרים סטטיסטיים שתזונה טבעונית בריאה יותר מתזונה רגילה,, וכן שטבעונים באופן ממוצע חולים פחות מקרניבורים. כמו כן גם לא נמצאה אף מובהקות סטטיסטית של מחלה מסוימת (כגון אלצהיימר) אצל טבעונים.
איש עקרונות | 07.02.14
27.
טעות מהותית שמסכנת את כל הטיעון
"קודם לכן אנשים חיו חיים ארוכים ובריאים והיו חסינים מאוד בפני מחלות." - הכי לא נכון! היום, חיים יותר מאי פעם בעבר (ראו קריסת מערכות הפנסיה בגלל העובדה הפשוטה הזו), ובעבר, אנשים היו מתים ממחלות פשוטות וקלות שגרמו לסיבוכים נוספים. פעם, גם חור בשן יכל להביא למותו של אדם כמו גם הצטננות שלא טופלה.
רוני | 07.02.14
25.
יש לאיש הזה מטרה אחת , והיא להרוויח כסף!
לכן הוא ממציא "שיטה" בריאה וחדשנית שדפקטו , היא הבל הבלים. פחמימות, אשר מורכבות מגלוקוז , הן הדלק של התאים , התאים אוגרים אותן ומשתמשים בהן בכל העצימויות היומיומיות , החל משינה ועד פעילות אירובית סיזיפית. כשיש מחסור בגלוקוז , עלול להיווצר מצב של ירידה מתחת לנורמה הרצויה שלו בדם(היפוגליקמיה) , דבר שמוביל לתשישות ולחולשה(הגוף איבד את הדלק הכי יקר שלו) דבר נוסף - לאלה מכם שרוצים לשמור על מסת שריר סבירה , תזונה דלת גלוקוז(פחמימות) , תביא כפי שציינתי להיפוגליקמיה, בכדי לעלות את רמת הסוכר השריר יתרום מחלבוניו לכבד שימיר את החלבונים הללו לגלוקוזים ויפריש אותם לדם על מנת לעלות לנורמה את רמת הגלוקוז. תרומת חלבוני השריר תקטין את המסה שלו, וזה דבר בהחלט לא רצוי. ראוי לציין - מקור האנרגיה של הנוירונים במוח הוא גלוקוז ,לכן ללא צריכה מספקת של גלוקוז מרגישים חלשים ולא אנרגטיים.
פיזיולוג | 07.02.14
17.
מסוכן מאד לאמץ דעות והמלצות של אדם אחד
מדובר בדעות קיצוניות של אדם אחד שחלקן נוגדות המלצות של כל ארגוני הבריאות העולמיים. חלק גדול מהטענות שלו מבוססות על פרשנות אישית ומעבר לזה, הוא שוכח שיש פרמטרים רבים לתחלואה שכוללים גם גנטיקה ואורח חיים- תזונה הוא רק פרמטר אחד. כל המחקרים שהוא מצטט טעונים בדיקה מעמיקה- מי הנבדקים, איפה ומתי נערכו, משתנים מתערבים וכד'. היום אפשר למצוא מחקר כמעט על כל דבר ולנתץ כל מיתוס קיים. הוא נשמע לא יותר ממישהו שמחפש לעלות על גל הטרנדים ולעשות כסף מהיר.
מאיה | 07.02.14
13.
ל-11
זה לא 75 אחוז מהמזון, זה ש75 אחוז מצריכת הקלוריות צריכה לבוא משומן. בגרם שומן יש 8\9 קלוריות, בגרם פחמימה\חלבון - 4 קלוריות. בהנחה שאתה צורך 20 גרם (80 קלוריות) חלבון בארוחה, התוספת של שומן שצריכה לבוא על זה באותו יחס היא 340 קלוריות שמקורן בשומן, זה יכול להיות 40 גרם של שמן זית (משהו כמות שלוש כפות) או 70-80 גרם של טחינה גולמית.
אילן  | 07.02.14
12.
כנראה שלמדע התזונה יש עוד דרך ארוכה מאד
כמות המשתנים שקשורה לאדם היא כל כך גדולה, כולל כמות המאכלים שהוא אוכל, הבדלים בין אדם לאדם כולל שינוי לאורך זמן של כל אדם מינקות לבגרות ולזיקנה, כאשר גם אורך החיים כגון ספורט המצב הנפשי ישר משנים את תוצאות המשוואות השונות, נראה לפעמים שהחוקרים טובעים בים הנתונים או חוסר הנתונים הנעלמים ומה ערכם האמיתי, אם זה במזון ואם זה באנטרקציות השונות שלו בגוף, כך שכמעט כל כתבה על תזונה שיוצאת ישר תקבל מבול של תגובות נגד ובעד, כלל האצבע הוא שיש משהוא שהוא דטרמינסטי שיודע הכל זה צריך להעלות את הגובה של דגל הספקנות, בגלל שהעולם הזה כל כך מורכב ויש גם הבדלים בין אדם מהמזרח הרחוק מאפריקה מהמזה"ת אירופה וכו..
פלונטר | 07.02.14
9.
לא משכנע
לא הולכת לבדוק את כל הטענות של הרופא, פשוט כי חלק מהן תלושות. לדוגמה כהוכחה לכך שצריך לאכול המון שומנים, הוא מציין שהמוח מורכב בעיקרו משומן. אז מה? ובעצמות אין כמעט שומן. אז אם אני אוכל שומן העצמות שלי יתפוררו? זה פשוט ציון עובדה לא קשורה. עוד משהו שהוא ציין כתומך בצורך לאכול המון שומן זה היכולת לספוג ויטמינים המתמוססים בשומן כמו A D K. נכון, אבל לצורך כך מספיקות כמויות קטנות מאוד של שומן. היחידים שממש סובלים מקושי בתחום זה אנשים עם דיאטות מאוד מאוד קיצוניות כמו אנורקסים לדוגמה. אז גם זו לא תמיכה בטענה. ולכן אני לא הולכת לשבת ולחקור נקודה נקודה..
שרית | 06.02.14
6.
ד"ר האוס של המזון :)
האמת כתבה די משכנעת רק מראה שעם כל הידע והמחקרים, יש לנו עוד הרבה ללמוד. הבעיה שהיא מציפה , שיש הרבה דברים שנכון להיום נראים בטוחים ונכונים, ובדיעבד מתגלים כאסון בגלל זה יש לי תחושה שרק עוד כמה עשרות שנים, נבין באמת מה המשמעות של קרינה סלולארית
אבישי | 06.02.14
5.
מה שבלט בעיני זה שטוב שיש דעה המאתגרת את המוסכמות .
איני יודע אם פרלמוטר צודק לגמרי , קצת צודק, או טועה לגמרי. זה יוכל להתברר רק בעוד מחקרים רבים. ברור שכדאי לנסות ולבדוק במחקרים מתאימים בכיוונים עליהם הוא מצביע . מעניין במיוחד אותו מחקר על בני ה 89 והכולסטרול . האם מישהו יודע אם זהו מחקר מאומת עם מחקרים נוספים ? אם המסקנה שם נכונה - זה בהחלט משנה דפוסי טיפול.
יובל | 06.02.14
3.
תגובה לספר של הגאון התורן.
מרבית הממצאים של הד"ר המכובד אכן כנראה, נכונים. אבל מי שהולך עם הרפואה המשלימה, את חלקם הגדול יודע מזמן. השמן הבריא הוא של אבוקדו, שמן זית, שמן שומשום. הסוכר הוא רעל לגוף וזה כולל את הפחממות שקשה מאוד בלעדיהם, אבל שווה להתאמץ. הירקות חשובים לנו וגם העוף. והגלוטן, שבלטינית זה דבק, ידוע כרעל במחוזותינו כבר מזמן. בזה אסיים את הסקירה הקצרה הזו, למרות שיש עוד הרבה יותר מכך. לעומת זאת הוא ממליץ לאכול בשר בקר שהוא בשר אדום ומאוד אינו מומלץ לאכילה ועוד דברים כהנה וכהנה. אני הייתי עושה בירור מעמיק לפני שהייתי מתחילה לאכול את הדייטה שלו.
מישהי | 06.02.14
2.
זאת הטעות הכי גדולה בהיסטוריה של הרפואה
מסתבר שהמהפכה החקלאית, לא עשתה טוב לאדם. האדם לא הסתגל טוב לדגנים המעובדים ולסוכר. שנות השבעים של המאה העשרים, היו איומות. הטעות של האנסל קיז, שגרם לעולם להוציא את השומן מהתפריט הרגה יותר אנשים מכל האנשים שהרפואה המודרנית הצילה ויותר מכל האנשים שמתו במלחמות במאה העשרים. יש כאן שאלות מאד קשות כיצד ה-FDA נכשל בתפקידו. כיצד דבר כזה מצליח להתרחש. כיצד רפואה מתבססת על קורלציות ולא על תיאוריות סיבתיות. הסיפור מאחורי הספר כמו הסיפור מאחורי הספרים של גארי טאובס הוא ענק ובלתי נתפס במימדים שלו. שתהיו בריאים
מישהו | 06.02.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת