אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מקצוע ההנדסה משווע לנשים - מה יכול לחולל מהפכה?

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
ל20- כי ככה עובדים מהנדסים בשוק הפרטי. ופה שורש הבעיה
מרוויחים טוב אבל המעסיק דורש שתטפל בבעיות שהיקף של 150% מהמשרה שלך ועוד מבקש לוח זמנים לכל דבר. לבעלי משפחה שגם רוצים להיות עם המשפחה זה עסק לא פשוט. ותמיד יש בוגרים ללא ניסיון או עם ניסיון (תלוי כמה הם לחוצים) שיעבדו 12 שעות + שעות מהבית + שישי שבת מיילים באמצע הלילה.... תחרות קשה חביבי.
מהנדס ותיק | 09.02.14
18.
רק לי זה מפריע?
מתוך הכתבה: "המשמעות של תעשייה שנשלטת על ידי גברים היא שהרוב המוחלט של ההמצאות והפיתוחים הם גבריים. העולם שלנו עשוי להיות טוב יותר אם המציאות הזאת תשתנה" כי זה כל כך בטוח שגברים הם כאלה מהנדסים מחורבנים ושנשים by default יעשו עבודה יותר טובה? תחליפו את המילים גברים ונשים במילים שחורים ולבנים לדוגמה ותבינו כמה רע זה נשמע.
1 | 07.02.14
17.
לא מפתיע- נטיית הלב כרוכה בנויירונים של המוח(הנשי)ויחד עם זאת
ניתן לראות התפלגות ההשתתפות לפי תחום הנדסי ספציפי לא מפתיע היכן שיש יותר כסף שם יותר נשים משתלבות נשים הפונות להנדסה משכילות ומבינות לא פחות מגברים את הפוטנציאל הכלכלי העיסוק וגם את ההעניין וה"סקסיות" שבין להיות מהנדסת מוצר חקלאי למול מהנדסת מזון או אטום
 | 07.02.14
16.
זה בגלל שמי שמשקיע בלימודים גבוהים רוצה גם להתפרנס מזה אחר כך
בארץ אין לנשים הרבה אפשרויות עבודה במקצועות ההנדסה. לעומת זאת יש להם הרבה יותר אפשרויות במקצועות כמו רפואה כימה משפטים והוראה. לכן מטבע הדברים הנשים יעדיפו ללמוד משהו שאפשר יהיה להתפרנס ממנו טוב יותר.במדינות אחרות בעיקר כאילו שבנויות על נוכחות ממשלתית חזקה בשוק הרבה יותר נשים משתלבות במקצועות ההנדסה. מי שמחפש כאן אפליה על רקע מגדר לא יודע על מה הוא מדבר.
 | 07.02.14
15.
כמה קישקושים אף מילה על הדבר הכי חשוב- שעות עבודה
אנחנו זוג מהנדסים שחיים את שוק העבודה הרבה שנים. אנחנו גם בעלי משפחה מדהימה וצר לי להגיד אבל מאוד מאוד קשה למנגל בין שני העולמות הללו. בכל מקום שעבדנו ציפו מאיתנו ל120% מישרה. זה גם מה שקורה בפועל מסביבנו קשה מאוד להתקדם בים העבודה שאתה עובד שעות רגילות ואת המעסיק המשפחה שלך מעניינת עד גבול מסוים. האמת העגומה היא שבדרך כלל יש מפרנס עיקרי אחד והוא עונה על הדרישות של המעסיק אם הוא רוצה ואם הוא לא רוצה. לצערי בדרך כלל הנשים מרוויחות פחות ולכן נדחפות הצידה לאיזה משרה פחות מחייבת במקרה בו יש להם מקצוע הנדסי יש בעיה די גדולה לשמור אותו. אני מנסה כמה שיותר לתמוך להוציא ילדים שצריך להשאר איתם בבית ולהתחלק תאמינו לי שזה שאני לא טוחן שעות כמו השאר בטח משפיע על ההתקדמות שלי (כבר לא מעניין אותי) וזה שאשתי רבה עם הראש צוות שלה שמעוניין שתשאר לישיבה שמתחילה בשש גם לא מי יודע מה עוזר להתקדמות. שלא לדבר על זה שההשרדות הופכת ליותר קשה שמתבגרים. בקיצור השוק של היום דורש מחויבות טוטאלית ורוב הגברים דוחפים את הנשים שלהם, לא משנה מה הם למדו, להיות בבית יותר. וגברים שמנסים להיות בבית יותר הם בכלל מוזרים. גן חיות. לדעתי אנחנו ננסה להרים סטארטאפ עצמאי ככה אולי יהיה סיכוי שיום אחד לא נשרת את המערכת המחורבנת הזו. בקיצור תפסיקו לבלבל לאנשים במוח יש המון נשים מהנדסות והמון גברים שהיו שמחים להיות יותר בבית וראות את הילדים אלא מה שאין מעסיקים שרוצים מהנדסים מנוסים שלא יעבדו 120% מינימום.
זוג מהנדסים | 07.02.14
14.
מחקר בנושא לימוד מקצועות תלויי מתמטיקה בקרב בנות- בחירה או קושי ביולוגי אובייקטיבי?
שלום לכולם, אני עסוקה בימים אלו בשאלות מחקריות בנושא הנ"ל. אלו השערות המחקר:  הקושי האובייקטיבי של לימודי מקצועות טכנולוגיים ומדעיים בקרב בנות, הינו תלוי הורמונים.  ל"מקצועות גבריים" צריכה להיות "סיבה גברית" .  יכולות גנטיות של כישורים ללימודי מדעים משוחלפת מהורים לילדיהם בנים ובנות כאחד.  ההורמון "החשוד" המשתתף ביכולת האנליטית של המח בתהליכי: רכישה, הפשטה והמשגה של לימודים מדעיים הינו : הטסטוסטרון  הטסטוסטרון מצוי בכמויות גבוהות יותר בקרב בנים/גברים מאשר בקרב בנות/נשים.  לימודי מדעים, מעבר ליכולת התכנית של פתרון בעיות/ נוסחאות, מתרחשים החל מגיל ההתבגרות ובשנים שאחריו.( נתון זה איננו בהכרח מושא של "ניסיון חיים וידע"). ככל שאנו מתקדמים בגיל ההתבגרות (וברמה ההורמונלית), כך יכולת ההמשגה בלימודי המדעים טובה יותר (נתונים סטטיסטים).  נשים בעלות תארים שני ושלישי בתחומי המדע והטכנולוגיה תהיינה בעלת רמה טסטוסטרון גבוה מהנורמה הממוצעת. * המחקר מבוסס על פתולוגיה של בנים זכרים אשר נחקר אף הוא בימים אלו: אוטיסטים (80% בנים מסך אוכלוסיית האוטיסטים). המחקר בודק את הקשר להורמון הטסטוסטרון. כנראה הורמון שמחולל טוב ורע לקצוות האוכלוסיה.
ד"ר מרגלית נבון | 07.02.14
13.
כשמגיעים למצויינות אפשר להמציא בכל תחום. כמה הצאות של נשים יש?
הבעיה היא לא בחשיפה אלא בחינוך מגיל רך. לבנות אדם נטולות כרומוזום Y (בנות) יש נטיה לקבל ויתורים מהסביבה ולוותר לעצמן. נשים נתפסות כרגישות משום שהסביבה דואגת לאפש להן זאת. במקום זאת נשים והסביבה ורוצות ביחד לחנך נשים להגיע להישגים ולהכנס לעולם הגברי. אין בכל התעמולה הזו מילה אחת על זכותם הבסיסית של גברים לחמלה ורגישות והבעה עצמית כשם שהנשים עושות. מכל הכתבות על קידום הנשים מתקבלת תחושה מעיקה של קהילה שמנסה לבדל את עצמה אך להדחק לכל אשר תחפוצנה מבלי לחלוק בכל הטוב לה היא זוכה שלא בצדק.
אגוצנטריות מגעילה | 07.02.14
11.
אי אפשר לפתור רק חצי בעיה!
ביום שבו יקום פרוייקט המעודד את הגברים להיות שותפים מלאים בניהול משק הבית וגידול הילדים, גם במחיר של עבודה "פשוטה" במקום קריירה תובענית, יהיה מה לדבר על קידום נשים במקצועות "גבריים". בינתיים מצפים מנשים להיות גם קרייריסטיות ורווחיות, וגם להיות נשות בית ומשפחה למופת.. מתי? איך? לא מעניין אף אחד. הרי אנחנו אלה שרצינו שוויון, אז קיבלנו. ושלא תחשבי שמישהו יהיה הכספומט שלך, כן? בעיני המצב המגדרי בשוק העבודה ובתפיסת העולם רחוק מלהיות שוויוני, ואני לא חושבת שאפשר לבוא בטענות לאישה שבחרה לעבוד כמנהלת חשבונות או פקידה, על מנת שתוכל לקחת את הילדים בארבע מהגן ולבלות איתם זמן עד שבעלה המהנדס יגיע הביתה בעשר בלילה. אני גם לא חושבת שהחיים שלה קלים ונוחים יותר. אלה שכן חושבים ככה- כנראה שאף פעם לא עשיתם ספונג'ה בבית, או עזרתם בשיעורי בית לילד סרבן, ונדמה לכם שהשעות שאתם מעבירים במשרד הן התגלמות החיים הקשים עלי אדמות. אז לגברים- ככל שתקדימו לראות גם את הצד השני של המטבע, כך יגיע השוויון שאתם כל כך מחכים לו, ואז כולנו נגיע ליום המיוחל שבו אף אחת כבר לא תצפה מהגבר שלה לשלם את החשבון במסעדה. במהרה בימינו אמן. פיצי, סטודנטית להנדסה.
פיצי | 07.02.14
7.
שטויות! יש לי שתי בנות ובן! כולם קיבלו את אותם משחקים בהתחלה
אבל הבנות שלי קנו עשרות בובות בארבי ואח"כ עשרות בובות בראץ ואילו הבן שלי נמשך למכוניות וכד". גם בחוגים, ניסינו לעודד אותן לחוגים "גבריים" אבל הן רצו חוגי ריקוד וכד" בעוד שהבן בחר ללכת לחוגי אלקטרוניקה וכד". החוג היחיד שבו לא היה הבדל בין הבנות והבן היה מוזיקה וכנראה שהיא מושכת בנים ובנות באותה מידה. יש הבדל מהותי בין גברים ונשים וההעדפות שלהם ברוב התחומים. זה לא פוליטיקלי קורקט אבל זאת האמת. זה עדיין לא מונע מנשים להגיע להישגים. הבעיה היא ששויון הזדמנויות מתחיל בזוגיות. רוב הנשים מעדיפות לטפל בילדים מאשר לבנות את הקריירה שלהן וגם לבעלים שלהן זה נוח. מהנקודה הזאת מתחיל אי השויון. למצער, אי השויון מתחיל בהחלטות של הנשים עצמן כשהן הופכות אמהות והן אילו שמנציחות אותו. בצבא לימדו אותנו שפיקוד לוקחים ולא מקבלים. נשים מוותרות לעצמן בד"כ ולנו הגברים זה כמובן מאוד נוח.
בעל תומך באשת קריירה | 07.02.14
6.
ההתעסקות בתפקידים מגדריים מראשיתה היא סקסיסטית
מזכיר לי טענה על כך שאין מספיק נשים בתפקידי מפתח כמו מנכ"ליות וכן הלאה. אבל כששואלים האם יש מספיק נשים בעבודות כמו פועלי זבל, פועלות בניין, סוללות כבישים שוטרות וכן הלאה - אז פתאום בנושאים כאלו לא כדאי כ"כ להיות פמיניסטית. זה כמו לשאול למה לא כולם יכולים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - כולנו נהיה מנכ"לים! כולנו נהיה מהנדסים וכולנו נהיה דוקטורים! ואז הכול יהיה בסדר. הרי אם יעזו בכלל לקדם נושאים מגדריים של גברים זה יתפס כסקסיסטי וכפגיעה בזכויות של נשים - כאילו שקידום של נשים לא בא על חשבון אף אחד.
ירון | 07.02.14
5.
צר לי להגיד אבל מסקנת המחקר מוטעית מהיסוד
החוקר חושב בטעות כי בגלל שאין נשים במקצועות ההנדסה, אז מקצוע ההנדסה "משווע" לנשים. ובכן ידידי, אם תמצא נשים שמסוגלות לעבוד 10-12 שעות עבודה ביום, לכל אורך הקריירה שלהן, אז בבקשה תודיע לכולנו. אבל הסר דאגה מלבך - אף אישה לא תסכים לוותר על גידול ילדיה למען מקצועות ההנדסה, ולצאת כל יום ב- 15:30 כדי לקחת את הילדים מהגן ולהיות אתם. כמובן שישנם כמה מקרים בודדים שזה קורה והבעל לוקח את הילדים מהגן אבל לצערנו ברוב מקומות העבודה לא צריכים "חצי מהנדסת". כאשר עובדים על פרוייקט הנדסי, כל הצוות חייב לעבוד ביחד ולא ייתכן שחלק מהצוות יברח הביתה מוקדם.
מהנדס הייטק | 07.02.14
4.
בלה בלה בלה בלה עד שלא תגדירו שעות עבודה סבירות לא יהיו הורים בשום מקצוע
די נו. נשים יכולות ללמוד הנדסה, נשים יכולות להיות טובות במתמטיקה. ילדים לא יכולים לגדל את עצמם לבד. תבדקו בסטטיסטיקות החמודות שלכם, מה קורה לאחוז המהנדסות אחרי גיל 30. וואי איזה קטע! איזו הפתעה! המספר צונח! כשגברים יקחו אחריות על הילדים שלהם, ויום העבודה של כולם יגמר בשעה סבירה, גם נשים יוכלו להיות מהנדסות. זה ככה פשוט.
אלה | 07.02.14
3.
נשים רוצות להיות במועצות המנהלים ולא לעבוד קשה
הן רוצות ללמוד פקידות, אדריכלות, מינהל וכד' עבודות קלות הנשים תיצעקנה שיויון אבל האישה הישראלית לא תירצה לעבוד במוסך, לטפס על עמודי חשמל, לעבוד בנגריות, נהגות משאית. בינין או מול הכיבשנים במיפעלים השונים. הגיע הזמן להגיד את האמת שלא משתלם להעסיק נשים המגיעות לצורך ניצול וחיים קלים.
אביתר | 07.02.14
1.
למה מחסור במהנדסות זו בעיה, אבל מחסור חמור בגברים בתחומים הטיפוליים או ההוראה אינה מהווה בעיה?
יש פה הנחה מובלעת שמקצועות נשיים אינם נחשבים דיו ולכן אין שום בעיה שגברים ימשיכו לא להתעניין בהם. זאת לעומת מקצועות כדוגמת הנדסה שהם כל כך חשובים שצריך שכל הורה ישאף שגם בנותיו יעסקו בהם. לכן, למרות שהכתבה מנסה לקדם פמיניזים ושיוון בין המינים היא עושה בדיוק ההפך. בקיצור, מה שנשים בוחרות בו כיום כמקצוע זה נחות ולכן צריך לשכנע אותן לעסוק במקצועות שגברים אוהבים לעסוק בהם.
אריאל | 07.02.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת