אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לא להלאים, להעביר לקופות החולים

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
לאחר הקמת המדינה המדינה היתה בפשיטת רגל עניה עם חובות עבור נשק ועוד
בנמל ניו עמדו ספינות עם מזון תבואה ולא היה כסף לשחרר אותן ולהביא את האספקה ארצה אבא אבן פנה אז לנשיאת הדסה בחו"ל וביקש הלוואה למדינה.תחילה הן אמרו שהכסף שלהן נועד להקמת בית חולים אבא אבן הסביר להן שהקמת בית חולים בארץ זו מטרה חשובה אבל יש סדר קדימויות צריך מזון תחילה לעם היושב בציון. ולעולים. לבסוף המדינה קיבלה את ההלואה .
ילידת תש"ח | 12.02.14
3.
חוסר הבנה
ההנחה שבית חולים פרטי או של קופ"ח יעיל יותר מזה של הממשלה אינה נכונה. ניהול פרטי בהדסה הוא זה שהוביל את בית החולים לחדלות פרעון ושחיתות ומשכורות עתק התגלו גם בקופות החולים. בנוסף - אין היום אף קופת חולים שיכולה להרשות לעצמה לרכוש את בית החולים על כל חובותיו ומחלותיו. אין שום הצדקה שהמדינה תתן מענק לקופ"ח זאת או אחרת לרכישת בית החולים כדי שהוא ימשיך לתפקד כגרסה ירושלמית וכושלת של אסותא. זהו עוול חברתי וגם כלכלי. ושלא יהיה ספק - בעוד מספר שנים ששוב פעם יצטבר חוב, אז הבעלים החדש יגיע לממשלה בדרישה לכסותו. בכלל הגיע להפסיק עם המנהג הנלוז של "גופים שאסור להם לקרוס" שמקבלים צ'קים מהמדינה וממשיכים לחגוג. אם אזרחי המדינה משלמים את החוב הם צריכים להפוך לשותפים בעסק או אף לבעלים בו. זה היה נכון לבנקים בשנות ה-80 וזה צריך להיות נכון גם לבית חולים הדסה ב-2014. בית חולים הדסה צריך להכריז על פשיטת רגל וסגירתו כבית חולים פרטי. הוא יועבר לרשות המדינה וכל העובדים יחתמו על חוזי העסקה חדשים בתנאים ושכר המקובלים בשירות המדינה בהתאם למקצועם, דרגתם והוותק שהם צברו. השר"פ בצורתו הנוכחית הוא כשלון ועל כן יופסק לאלתר. אין שום אופציה לגיטימית אחרת - מלבד האפשרות להשאיר את בית החולים הדסה, שהוא גוף פרטי, להתמודד מול הנושים בכוחות עצמו כמקובל. לכל היותר המדינה יכולה להעניק לבית החולים הלוואה בתנאי ריבית ופריסה נוחים, זאת בתנאי שבית החולים ושאר נכנסי הנדל"ן, ינתנו כערבון עם אזהרות בטאבו כמקובל.
רופא | 11.02.14
2.
בית חולים הדסה חסך מאות מיליונים במהלך השנים לתקציב הבריאות של המדינה
נקודה חשובה ממנה התעלמו כל הפרשנים הינה ש"הדסה" סיבסדה (ומסבסדת עדיין )את מערכת הבריאות בישראל במהלך עשרות השנים : בתי החולים הציבוריים וקופת חולים כללים נצאים בגירעון והמדינה מכסה/תכסה אותו באופן קבוע , כמו כן המחיר הנמוך שגבתה הדסה מקופות החולים מהווה למעשה סובסידיה לתקציב הבריאות מאחר וקופות החולים לאחר חוק הבריאות הן זרוע ארוכה של האוצר וסיבסוד של עלויות קופות החולים הינו חיסכון לאוצר , בנוסף התרומה הכלכלית העצומה של הדסה לפקולטה לרפואה המעולה שבאונ' העברית . לרעיון ההעברה לקופות חולים - הדסה הינה ארגון גדול מדי עבור קופות החולים , למעט קופת החולים הכללית , שלא לדבר על קופ"ח מאוחדת הקטנה והסובלת מגירעון גדול ואין להעלות על הדעת שתרכוש/תנהל את הדסה . הפתרון לבעיית הדסה איננו פשוט מאחר ונשות הדסה אינן מוכנות לוותר על הבעלות על בית החולים . כל פתרון חייב להיות יצירתי במיוחד ולכלול השתתפות של המדינה בתקציב הדסה תוך צימצום השר"פ וזכויות יתר נוספות של קבוצות שונות בבית החולים . הלקח המר שנלמד כאן שמשרדי הבריאות והאוצר חייבים לפקח על הניהול של בתי חולים פרטיים (כשם שהמדינה מפקחת על הבנקים ועל חברות הביטוח ) , כדי למנוע הישנות משבר שכזה .
כלכלן  | 11.02.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת