אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הספקים הבטיחו מהירות 100 מגה־ביט, יכולים להתחייב על 0.01 בלבד

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
זה מקובל בכל העולם
ספקיות אינטרנט מוכרות הרבה יותר נפח גלישה מאשר יש להם בפועל, למעשה מוכרות אוויר. עושות את זה מתוך הנחה מאד פשוטה שסטטיסטית אין מצב שכל המנויים ינצלו ב-100% את רוחב הפס אותו הם רכשו מהספקית. מערכות ואלגוריתמים יודעים לחשב ולתעדף נכון אתהתעבורה כך שלא נרגיש או שנרגיש בקושי שמה שאנחנו מקבלים זה פחות ממה שרכשנו. ומה בעצם רכשנו?כשקונים 100מגה אתם לא קונים באמת 100 מגה, אתם קונים עד(מודגש, קו תחתון) 100 מגה, כך שהספק בעצם לא מתחייב לתת לכם 100 מגה בכל רגע נתון אלא עד מאה, כך שאם היה עומס על הקו ומה שקיבלתם זה רק 60 מגה, הספק מצידו לא עשה שום דבר שהפר את תנאי העסקה. זו השיטה בה עובדות כל ספקיות האינטרנט בעולם, וזה מא שמאפשר גם להוריד את מחירי הגלישה. אם תרצו 100 מגה קבוע בהתחייבות זה יעלה לכם הרבה יותר כסף, כי אתם בעצם תהיו לבד על ה-100 מגה האלה, ואם בשיטת "עד מאה מגה" אז חוץ ממכם המאה מגה האלה נמכרו לעוד כמה מנויים ואתם מתחלקים בהם. אך גם כאשר מדובר ב"עד מאה מגה" יש כמות מסויימת של פס רחב שעדיין מובטחת, והנתון הזה לא קיים בשום חוזה, כי אם נגיד מובטח לכם 5 מגה בטוח מתוך ה-100, ובנקודת זמן זה היה פחות 5 יש לכם עילה לתבוע את הספק שלא עמד בתנאי העסקה, לכן הפרט הזה לא נחשף ולא נמצא בחוזה. וזה מה שמשרד התקשורת מנסה לחייב את הספקיות לחשוף וספקיות מצידן עושות צחוק ומפרסמות מספר מינימלי כדי שלא יווצר מצב שניתן יהיה לתבוע אותן(כי פחות מ-0.01 זה כבר אין גלישה בכלל, משמע תקלה) מוגש כמידע שימושי לצרכן
מיקי | 12.02.14
19.
זאת דרישה מטומטמת של משרד התקשורת - ברור שלא כולם משתמשים בכל רוחב הפס
כל הזמן, הרוב לא משתמשים במלא רוחב הפס (במיוחד 100 מגה) אפילו מאית מזהמן. חוצמזה זה גל תלוי לאן הם גולשים - אם הם גולשים לשרתים שיושפים אצל הספק עצמו המהירות תהיה הרבה יותר גבוהה אם לעומת אם הם מדברים בסקייפ עם מישהו באפריקה ויש שם תשתית תקשורת איטית. זה משהו שבכלל אי אפשר למדוד - אתה עושה בדיקת מהירות מול שרתים באינטרנט, לא מול האינטרנט עצמו.
מומחה תקשורת | 12.02.14
12.
ארדן, מה מהירות התגובה המקסימלית של הממשלה כשיורד קצת שלג?
הצהרה על מהירות מינימום בתנאי קיצון היא קשקוש מוחלט כי מגוון תנאי הקיצון הוא אינסופי. וגם המדידה היא לא דבר מובן מאליו. החברות צודקות כשהן מסרבות לשתף פעולה עם דרישה מגוחכת כזאת. אם רוצים שקיפות אז שיגדירו סטטיטיקות מדויקות בנוגע לניצול רוחב פס ע"י צרכנים ברזולוציה של שעות ויחייבו את החברות לפרסם אותן באופן חודשי. סטטיסטיקות כאלו יוכיחו לצרכן שלמעשה אין לו שום צורך ב-50 מגהביט כי גם מי שיש קצב כזה כמעט לעולם לא מנצל אותו.
א | 12.02.14
10.
מהירות מינימאלית?
אני חושב שצריך גם: לשאול את משרד התחבורה מה המהירות המינימאלית בכבישי ישראל שעולים מליארדים לאזרח??? לשאול את חברות הסלולר מה יקרה אם כולם יעשו שיחה בו זמנית (כמה באמת יצליחו מתוך 10 איש)??? וגם את חברת החשמל - כמה WATT מינימאלי יש לכל לקוח אם כולם ידליקו בו זמנית את כל המכשירים האפשריים בבית שלהם??? כנראה שהציבור אכן הדיוטות - העולם המודרני בנוי ותלוי במדע הסטטיסטיקה. אין מספיק משאבים לתת שירות מלא לכולם בו זמנית וגם ב 99.9999% מהזמן אין צורך בכל כי אין הסתברות טובה שזה יקרה.
תתת | 12.02.14
4.
ההסכם מול הצרכנים חייב להיות לפי מהירות מינימום ולא מקסימום
הדרך היחידה שמשרד התקשורת יכול לחייב את החברות להתחייב בפני הצרכנים למהירות מינימלית, אם הוא יקבע שההסכמים בין החברות לצרכנים יהיו על פי מהירות מינימום ככה החברות כדי לשדוד את הצרכנים הם יצטרכו להתחייב למהירות מינימלית נורמלית.
אבוש | 12.02.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת