אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"מדיניות התקציב מובילה אותנו לנקודה קיצונית"

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
אין תוכניות אב ארוכות טווח ותכנון רציני ליעדים שקופים
יש תחילה להגדיר בקול ובשקיפות את הפערים למול יעדים נדרשים ולתת לעם להחליט על סמך הנתונים אלא שרב הנסתר על הגלוי ותמיד יכנס אלמנט הבטחון השובר את השקיפות חוסר יעילות או שחיתות ממוסדת (מי שמרוויח שכר חינם יודע זאת) האימרה שאנו חיים במדינה מושחתת אינה וירטואלית
שחיתות שלטונית ממוסדת | 25.02.14
23.
60% מהמשכורת חוזרת למדינה כל חודש, וזה לא מספיק לכם.
לפי הנתון הזה, שלא רחוק מהמציאות, כל חודש אני מעביר למדינה כ4500 שקלים. ומה אני מקבל? כלום, זיפ, נאדה, זירו, זילץ', באטקוס. במקרה הטוב, העירייה עושה טובה ומפנה את הזבל. אז בוא אני אתן לך את התחזית שלי- אתה, הבוסית שלך, והבוס שלה, תמשיכו לקחת עוד ועוד כסף שנשפך לאלוהים יודע איפה עד שלא ישאר מאיפה לקחת. יהיו פה עשרה עשירים, ומיליון עניים. מעמד הביניים יעזוב את המדינה וישאיר אתכם עם הפרזיטים וישראל תהפך להיות דרום אפריקה. בהנחה המוטעית שעם ישראל יתפוס שכל, העניים שישארו פה יתחילו לסקול אתכם העשירים בכיכר העיר. כל האנשים האלה פשוט לא מבינים כלום4. לאזרח הקטן לא אכפת מהגרעון של המדינה, לא מהיצואנים, או מהטייקונים ולא גם כמה טנקים צריך לקנות השנה, אלא רק ממצב חשבון הבנק שלו. לפי העיתון הנ"ל, לפחות ב2012 כחמישית מבתי האב היו באוברדראפט קבוע. נוסיף עליית כל המחירים האפשריים והיום המספר בטח כפול. בסוף הדרך האנשים האלה ישארו עם שתי אופציות, לצאת להפגנות אלימות, או לעזוב (כי לצאת מהחוב אי אפשר כל עוד אתה חי במדינה הזאת). אני נמצא בקצה העליון של העשירון השביעי (שבימינו זה כמו להיות עני) ואני לא מצליח לחסוך אגורה בגלל כל המיסים הדפוקים ו"הקנסות" (כמו, רישיון רכב כל שנה ב1100 שקל או ארנונה הזויה ללא תמורה) שאתה והחברים שלך זורקים עלי, ובשנה הבאה, תפסידו את המיסים האלה, כשאעבור לשלם אותם במדינה אחרת שנותנת לי תחבורה ציבורית בשבת ומחירי שכירות אנושיים במקום להעביר את כספי המיסים שלי ליצחק תשובה, נוחי דנקנר ואילן בן-דוב. ושהאחרון יכבה את האור, או שלא, כי דוגרי, כבר לא אכפת לי.
uh | 25.02.14
21.
השאלה - על כל שקל מיסים כמה חוזר אלינו וכמה הולך לסיאוב/ מגזרים לא יצרניים
יש בעייה קטנה בדרך למשלמי המיסים. כל שקל שנכנס חוזר רק חצי שקל בשירות לציבור בדרך יש סיאוב ופקידים וועדי עובדים גזלניים ובכירים שמקבלים משכורות עתק ופנסייה תקציבית ורבני ערים ותלמידי ישיבות וכך הלאה עד אין סוף. בסוף על המיסים שלנו אנחנו מקבלים גורנישט. מה המסכנה - כל עוד הממשלה לא יודעת להוציא מהכסף שלנו דברים טובים - שתשאיר לנו כמה שיותר ממנו.
דורון | 25.02.14
18.
חס וחלילה שהאדון הנכבד מבנק ישראל ידבר על שינוי השיטה המוניטרית. הס מלהזכיר.
תשנו כבר את השיטה המוניטרית. שהמדינה תייצר את הכסף בעצמה במקום ללוות כסף מבנקים פרטיים ולשלם ריביות מטורפות. אבל את זה הדוקטור המכובד מבנק ישראל לא יגידלכם. במקום זה הוא מטיף לקיצוץ בתשתיות שמשמעותה פגיעה בציבור.
ב | 25.02.14
13.
מה שקורה בפועל הוא:
הממשלה לוקחת עוד ועוד מיסים, ומספקת פחות ופחות שירותים. הוא נתן דוגמא בבריאות. גם החינוך לא חינם - יש תשלומי הורים. בקיצור, הוא עובד בבנק ישראל והצביע רק על 3 אפשרויות - לקצץ בשירותים, להעלות מיסים או להגדיל גירעון. שכח עוד אפשרות - לגשת למדפסת הנמצאת בבנק ישראל ולהדפיס את הכסף הנחוץ לחינוך ולבריאות במקום להמשיך לשדוד את התושבים תמורת 0 שירותים. למה שלא ידפיסו כסף עבור הדברים החשובים האלה ויורידו בינתיים את המע"מ המטורף שאנחנו משלמים על כל דבר?
מירית | 25.02.14
11.
ההצעה שלא תשמעו מבנק ישראל: תספורת של 40% לקצבאות פנסיה תקציבית - שהינם שוד הציבור!
משלמים פה יותר מ50% מס שולי - זה מטורף! אין מדינות אחרות כאלה כבר! בנק ישראל מצוי בניגוד עניינים. הוא לא רוצה לגעת בתקציבו המנופח. הוא לא רוצה לטפל בבעיית היסוד של הפנסיה התקציבית.
די לשחיתות! | 25.02.14
10.
תקציב בנק ישראל, הרשות לניי"ע ומבקר המדינה זה 2,500,000,000 ש"ח, כל שנה .
הם כבר עשרות שנים בשטח והמצב של המדינה לא נהייה יותר טוב. אפשר לעבוד עם 20% מהגופים האלה, מה שאומר ש- 200,000 איש יוכלו לקבל 10,000 ש"ח, כל שנה, מהתקציב שישתחרר. תקציב משרד ראש ממשלה ונשיא, זה 5,000,000,000 ש"ח, והם עסוקים רק ביחסי ציבור של עצמם. תוסיפו לזה מינוי מקורבים / חברי מפלגה, גופים ממשלתיים לא יצרנים כמו עמידר, תעשייה צבאית, מקורות, בנק הדואר, מע"צ / נתיבי ישראלו הרשימה ארוכה ... חברת חשמל, נמלים, מפעל הפיס, התאגדות החלב, בקר, עופות, מנהל מקרקעי ישראל, קק"ל, הבונדס, איפוא שנוגעים... ח"כ, שעובדים 8 חודשים בשנה, אך מקבלים שכר לכל השנה, של 46,000 לחודש, מימון 2 " יועצים", קשר עם הבוחר, עיתון וטלפון לכל החיים, ותקציב להתנחלויות, כך של 30 מתנחלים / קרוונים מקבלים תקציב וועד מקומי, מזכירות, קב"ט, פיתוח על חשבון המדינה, ומי שלא שומר מסורת / מנשק מזוזות, שזה הרוב במדינה לא בטוח שיוכל לרכוש בית במקום. אז זה פלא שרק 25% מהתוצר מועלם, למה ולמה אנשים ישלמו מיסים. אך החיים נראים טוב מאוד מקיסריה, מגדלי אקירוב והחשבון באי ג'רסי. .
אחיקם | 25.02.14
9.
הבעיה שבארץ הכל כל כך מושחת ומסואב
שמכל שקל שהולך לממשלה חצי ממנו הולך לאיבוד בין תקציב הביטחון, פנסיה תקציבית, ועדים, קצבאות, רשות השידור, הביטוח הלאומי, משרדי ממשלה מיותרים ועוד כהנה וכהנה. כדי שיהיה לגיטימי להעלות מיסים, צריך לעשות פה סדר. לתת לממשלה לטפל בדברים הבסיסיים, לבטל גופים מיותרים כמו רשות השידור (ממש לא תפקיד הממשלה לספק שידורי טלויזיה!) ומכס, ולהפוך את כל התקציב והניהול לשקוף לחלוטין. במצב כזה אפשר יהיה לומר לציבור, אין מספיק כסף כדי לממן משטרה או קצבאות לניצולי שואה וצריך להעלות מיסים. אבל רב הסיכויים שאם יהיה פה מגזר ציבורי מצומצם שיתנהל בשקיפות מלאה (בלי מינוי מקורבים, בלי מכרזים מוטים, עם שכבת פקידים מינימלית) יהיה מספיק כסף לכל זה ויותר גם בלי להעלות מיסים. חוסר שקיפות (= שחיתות) זה שורש הבעיה בארץ.
יבגני | 25.02.14
8.
רוצים פחות מסים - ולא אכפת לנו שתקצצו בשירותים!
הגיע הזמן שהפוליטיקאים בישראל יפנימו - אנחנו לא רוצים שירותים ממשלתיים! בלאו הכי רוב השירותים הללו הם בלתי יעילים, ואנחנו ממילא מוצאים את עצמנו נאלצים לקנות תחליפים בשוק הפרטי. בין אם מדובר בחינוך, בבריאות או אפילו בטחון פנים - צמצמו את השירותים הללו, ובהתאם קחו מאיתנו פחות מסים. אנחנו כבר נסתדר בכוחות עצמנו, תודה!
אורן | 25.02.14
5.
הממשלה לוקחת ולוקחת מהציבור הרחב, כדי לתת עוד ועוד לקומץ מקורבים.
יגיע הרגע שבו הציבור הרחב, יגיד "עד כאן" ויקים את ככר הבסטיליה בישראל. הממשלה מקצצת בשרותים הבסיסיים ביותר לאזרח בשביל הבזבוזים למקורבים: מטוס פרטי לביבי, פנסיות תקציביות ענקיות למערכת הבטחון ולעובדי האוניברסיטאות ועוד....
אחת העם | 25.02.14
4.
זה לא עניין של כמה מיסים, אלא מה התמורה למיסים
אם לוקחים ממני מיסים, ונותנים את זה לכל מיני אנשים שלא עובדים, אני לא אהייה מוכן לשלם מיסים. אם לוקחים ממני מיסים, ובזה מקימים תשתיות, בתי חולים, בתי ספר, מעסיקים רופאים, ודואגים לחינוך - אהייה מוכל לשלם מיסים. הבעייה היא שבישראל - כל שקל שנוסף במיסים, הולך לכל מיני כאלו שלא עובדים, ולכל מיני מקורבים.
 | 25.02.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת