אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועדת גרמן רוצה להגדיל ב־50% את מספר הרופאים החדשים

48 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
הצעה גאונית !!! שתי ציפורים במכה אחת. כנסו
כידוע הבעיה עם האחיות חמורה יותר, לכן הפיתרון שלי יועיל לשתי הבעיות. הפתרון: צריך לאפשר לאחיות מוכשרות עם נסיון מעל 10 שנים להמשיך ללימודי רפואה. כיצד זה יפתור את הבעיה ? א. ברור שכך יהיו יותר רופאים ב. הרבה יהיו מוכנים ללמוד לימודי סיעוד בהנחה שבעתיד יוכלו להתקדם (ולא רק להיות עבדים של הרופאים) *** בחוצפתם, כיום הם חסמו את האפשרות של אחיות מוסמכות להוציא תואר במסלול השלמה לתואר, למרות שזה הפוך לכל הגיון בסיסי וכל זה רק בשל אינטרסים צרים של המל"ג השליט הבלעדי.
אריק | 26.02.14
45.
כמה הערות לנושא מהיבט של ישראלים שלומדים בחו"ל
1. בניגוד לכתוב, לא רק שמדינת ישראל לא שמה עליהם קצוץ הם גם מתאכזרת אליהם באופן עיקבי. 2. הערה ל"גאון" מהטכניון, יש לי מספר חברים שלומדים רפואה בטכניון, רמת הלימוד, הקושי הלימודי, העבודות והמבחנים, הדרישות למעבר משנה לשנה לא מתקרבים ממייל לרמה הנילמדת לכמה מהאוניברסיטאות הניבחרות באירופה, ועד דבר, צניעות מעולם לא הזיקה לאיש. 3. סקנדינביה, גם בסקנדינביה יש מחסור אקוטי ברופאים ובתי ספר לרפואה, אבל בניגוד למדינת ישראל, הסקנדינבים ממנים ביד נדיבה סטדנטים שמוכנים ללכת ללמוד במדינות כמו הונגריה למשל. 4. צה"ל, מסתבר הצה"ל נוקט במדיניות של התעמרות בסטודנטים לרפואה בחו"ל ובלוחמים עד כמה וכמה, צה"ל מסרב לפלוט אותם לר"מ 70, מפציץ אותם בזימוני מילואים, מאיים במשפטים ומאסרים על סטודנטים שלומדים רפואה בחו"ל, וכמו כן מסרב לתת להם את דמי הפיקדון למען לימודיהם בחו"ל. 5. וזה הכי חשוב, הדיבור הצפוף ביותר בין הסטודנטים לרפואה בחו"ל הוא, שזה ביזבוז של החיים לחזור לעבוד בישראל, ורבים פשוט מוותרים על ישראל כאופציית מחיה ועבודה. 6. ציידי כשרונות, אמריקה, אוסטרליה וחלק ממדינות אירופה לא מחכות לישראל, מגלי כשרונות מטעמם מחפשים רופאים עתידיים עם רקורד של הצטיינות בבתי ספר לרפואה באירופה ומנסים לפתות אותם לעבור לעבוד במדינתם.
יעקב | 26.02.14
44.
אולי פשוט תתנו הזדמנות למי שרוצה ללמוד רפואה?
אנשים צעירים, רובם מבריקים וחדורי מוטיבציה, הולכים ללמוד רפואה בחו"ל ומשלמים על כך ביוקר, מכיוון שהממשלה לא מוכנה שהאוניברסיטאות שלנו יכשירו יותר סטודנטים. אחרי שהם מוציאים את מיטב כספם בחו"ל, המדינה נזכרת לקרוא להם בחזרה. איפה הייתם עד היום? אני במקום הסטודנטים והרופאים הצעירים שלמדו בחן"ל לא הייתי טורח לחזור למדינה שלא רצתה אותי.
נעלב | 25.02.14
36.
הנוסחה לפתרון פשוטה מאוד ליישום ולקוחה מעולם המרקטינג ברשתות חברתיות
מאחר ואת הריבון שמפקח על הגופים הרפואיים בארץ שהם המעסיקים הראשיים של הרופאים- קופות חולים , בתי חולים, מכונים ואפילו גופי מחקר וייעוץ לחברות ביטוח ותרופות, תנהלי מאגר מידע של רופאים לפי מקצועות גיל , הסמכות וכ' ותזהי מגמות מעבר, כל רופא שירד באחוזי משרה ולא השלים אותה ממקור אחר - צפי לעובדה שהוא יפזול לחו"ל והקדימי תרופה לעזיבתו ע"י השמה והשלמת עבודתו במקום אחר. במקביל - לאתר בוגרים ישראלים דרך חיבור שלהם למקורות מידע ישראליים ורפואיים מקצועית דרך רשתות , בוגרי פקולטות וכד' . הייתי מצפה שארגון הרופאים או ההסתדרות תיישם פתרון כזה אבל כנראה גדול עליהם....
אייל | 25.02.14
35.
בולשיט!
כמה בולשיט בוועדה אחת! אני רופא צעיר שסיים את לימודיו בטכניון ב 2012. קודם כל נתחיל עם הבוגרים של חו"ל. כן בטח, כולם יכולים לעבוד באירופה אבל חוזרים לכאן כי הם פטריוטים. בולשיט! הצחקתם אותי. כל יום אני נתקל בבוגרי רומניה, מולדובה, הונגריה וכו' הרמה מתחת לכל ביקורת מלבד אחדים בודדים, אולי 1 מ 10 מקסימום. לנושא השני, להגדיל את היצע הרופאים. בולשיט אחד גדול!!! מה עם להגדיל את היצע התקנים?? מה זה יעזור לי אם יש מיליון רופאים אך אין תקנים שהם יכולים לעבוד בהם. אההה בטח, בוא ניצור משרה של עוזר רופא. עוד בולשיט! זה כבר קיים בטכניון מזה שנים. סטודנטים שנה ד' -ו' יכולים לעבוד במשרת עוזר רופא בבתי החולים המסונפים לטכניון (רמב"ם, בנ"צ, כרמל וכו'). האם זה עוזר? לא ולא! אני בתורנות צריך לעשות את העבודה שלי ובנוסף לפקח על העבודה של הסטודנט ולעבור על כל דבר שהוא עושה. בום! עבודה כפולה! תאמינו לי אני מעדיף להיות תורן לבד מאשר שיהיה אתי "עוזר רופא" כי אני עובד מהר יותר ויעיל יותר לבד. אבל אם נגדיל את מספר התקנים של הרופאים, כך שיהיה שני רופאים בתורנות (או רופא נוסף תורן חצי עד 23:00), אז כן זה יהיה מבורך. אך לא נראה שלזה הם מתכוונים. הדבר היחיד שאולי טוב מכל הנזכר בכתבה זה לאפשר לפורשים לגמלאות להמשיך לעבוד במשרה חלקית. אך זה רחוק מלהציל את המצב! חברה, יש דבר אחד שצריך לעשות כדי להציל את הרפואה בישראל! מה שמדרדר את המדינה הזאת, ולא רק בתחום הרפואה, גם בכלל (דיור, יוקר מחיה וכו') זה הקפיטליזים החזרי האמיריקאי ששולט פה. צריך לבטל את כל הרפואה הפרטית ולנתב את סכומי העתק המושקעים שם לכיוון הרפואה הציבורית כדי שנזכה ברפואה שוויוניו וטובה לכולם. אני לא מכיר אף רופא אחד שעובד בפרטי שלא מוכן לעזוב את זה בלי לחשוב פעמיים, אם הוא/היא היו משתכרים אותו דבר ברפואה הציבורית. הרי מי משלם על הרפואה הפרטית? אנחנו מכספנו עם כל הביטוחים המשלימים והפרטיים. אז אם כבר משלמים, למה לא לשים את הכסף הזה במערכת הציבורית, והרופא שהיה אמור לקבל את זה בפרטי, יקבל את זה איפה שהוא נמצא עכשיו. כולם מתנפלים על הרופאים שהם עשירים ומתבכיינים. חברה, הרופאים קורעים את התחת בבוקר, אחה"צ ובערב, אם זה בעבודה ציבורית או בפרטית, לא משנה. הם משתכרים את כספם בזיעת אפם. עשירים? כן בטח בגיל 50+ כאשר קרעו את התחת עד שהגיעו לאן שהם נמצאים. תראו לי בבקשה רופא אחד עשיר בגיל 30+?
רופא צעיר | 25.02.14
34.
ולמה שסטודנטים לרפואה מחו"ל יחזרו למערכת שבעטה בהם?
צעירים מוכשרים עם ציוני פסיכומטרי מעל 700 (ולפעמים אפילו הרבה מעל 700) נתקלו במערכת "ראיונות" אטומה ומרושעת (ע"ע הראיונות לרפואה בבאר שבע) שכל תפקידה להכשילם ולהשפילם. למה שבחור צעיר כזה, שטעם את מנעמי אירופה- ירצה לחזור למדינה שהתעללה בו? בגלל ה"מחסור ברופאים"? את המחסור יצרתם אתם, רבותי, בכך שטרקתם דלתות בפניהם של אלפי צעירים וצעירות מוכשרים שכל "חטאם" שרצו ללמוד רפואה. עכשיו, כשהם מעדיפים את אירופה או ארה"ב על ישראל הקטנה והמרושעת- אתם מתבכיינים?
א. | 25.02.14
30.
עוד ועדה ועוד ועדה
כבר לפני 20 שנה התריעו על הבעיה הזאת, ולפני 10 שנים. איפה היה ביבי שהיה שר הבריאות הקודם? בכל מקרה, הבעיה מתחילה ונגמרת בענין הרפואה הציבורית בארץ. כל עוד רופא יכול לעשות שר"פ ולצפצף על כולם את לא תראי רופאי משפחה אלא פלסטיקאים. כשרופאים יבינו שהם צריכים לבחור או משרה מלאה, מתגמלת ומכובדת (!) עם קביעות ברפואה הציבורית, או להתמודד בשוק החופשי איך שבא להם, את תגלי שהרבה מאוד דווקא מעדיפים את הקביעות והיציבות. אבל כשרופא רואה שהברירה היחידה שלו לשרוד היא לעשות שעתיים בבית חולים ואחרי זה עוד 6 שעות באותו בית חולים אבל עם תשלום לכיס, למה לו להתאמץ? ענין הפקולטות לרפואה כבר נבחן ממזמן חבל שעוד פעם ממציאים את הגלגל. הבעיה היא שמקבלים פחות מדי תלמידים וגם ככה יש פחת טבעי של תלמידים בגלל הלימודים הארוכים. צריך לקבל יותר תלמידים מלכתחילה. לימודי הרפואה לא קשים הם פשוט ארוכים. דבר אחרון תשקיעו במחקר - אם מישהו למד רפואה ולא יכול לחקור כאן הוא יסע לחו"ל.
שמעון | 25.02.14
24.
הזוי גרמן את מוכנה להיות מטופלת ע"י עוזר רופא? בדיחה תפתחו עוד אוניברסטאות
את מוכנה שרופא מבוגר בן 75 שלא מעודכן מקצועית יטפל לך בנכד הזוי הזוי תעלו שכר ותפתחו אוניברסטאות לגי האחיות התייאשתי כבר כי לאוצר לא איכפת מהן בכלל הן חוות התעללות ממושכת ואכזרית, סיפרה לי אחות באיכלוב אשת חבר שלא הייתה לה אף חברה אחות שסיימה את העבודה ויצאה לפנסיה בריאה בגלל העומס והשעות אתם הזויים, אז להן אתם רוצים לאשר המשך עבודה נראה שתהיה מישהו שפויה שתסכים?
אין פתרון אחר | 25.02.14
23.
חלמאות לשמה - יש כוח אדם מעולה זמין
רק להתכופף ולהרים אלפי מועמדים מעולים - נדחים מידי שנה כי אין להם פסיכומטרי 720 למה? למה תנאי הקבלה כאן כל כך מחמירים? למה צריך לחפש בחוץ כאשר הטובים ביותר נמצאים כאן? תפתחו עוד אקדמיה, תנו הזדמנות לילדים שלנו ללמוד, הם יחזירו בריבית דריבית לא צריך ועדות רק להתכופף ולהרים
אבי  | 25.02.14
22.
לימודי רפואה
רוב האוכלוסייה לא יודעת איך מכשירים את הרופאים כיום - בפקולטות לרפואה ישנה דרישה לממוצע 75 - כלומר, הסטודנטים צריכים לעבור את הממוצע הזה. הייתם חושבים שהם היו צריכים לעבוד קשה כדי להגיע לממוצע הזה...אבל לא! המבחנים שעושים להם מכוונים מראש לממוצע של מעל 80 על מנת שיעמדו בציון הזה. כלומר - הבעיה העיקרית היא תנאי הכניסה הבלתי אפשריים ולאחריהם זו נסיעה חלקה. למה, למען השם, אי אפשר לפתוח את לימודי הרפואה לסכם נמוך יותר אבל להחזיר את המבחנים לרמה נורמלית כך שמי שבאמת משקיע ומצליח יקבל ממוצע גבוה ויוכל להמשיך בלימודים? לא רק שמצמצמים את כוח האדם גם הופכים אותו ללא איכותי בעליל.
מעיין | 25.02.14
19.
ועדת גרמן
מדובר בחלמאות. קיים כוח עבודה ייעודי מצוין בישראל - צעירים בוגרי צבא, בעלי ציונים מצוינים ומוטיבציה רבה, המעונינים ללמוד רפואה בישראל ולעבוד כרופאים בישראל. ואולם הם נתקלים בחומת תנאי סף לא הגיוניים לקבלה ללימודים ו/או בחומת פרוטקציה. כוח עבודה צעיר, מעולה וזמין זה עדיף עשרות מונים על רופאים שחוקים, עייפים וזקנים, או על ייבוא רופאים מחו"ל הרחוקים מהעשייה והידע הישראלי המצוין בנושאי רפואה בישראל. ראויה חשיבה נוספת כאן.
חנה | 25.02.14
18.
איכות לפני כמות
הייתי רוצה לדבר על איכות הרופאים ולא על כמות הרופאים. לצערי יש עוד הרבה מה לעשות בנושא שיפור איכות הרופאים בישראל. נושא זה צריך לקבל קדימות ראשונה אצל שרת הבריאות לפני כמות הרופאים. אני לא טוען שלא צריך לטפל בנושא של המחסור ברופאים אלא קודם כל רופאים איכותיים ומקצועיים ועם סבלנות וסובלנות כלפי החולים ורק אחרי זה בכמות הרופאים. לא פעם נתקלתי במקרים עם ילדיי, שרופא א נותן חוות דעת אחת, ורופא ב נותן חוות דעת שונה. לא פעם נתקלתי בחוסר סבלנות של רופאים לשאלות הבהרה שלי ושל אשתי. מקווה מאוד שילדי ונכדיי יקבלו שירות יותר איכותי ויותר נדיב.
איציק | 25.02.14
15.
שמרו על הבריאות הפיזית והנפשית , כדי שלא תצטרכו רופא.
הכירו את גופכם למדו לשמור עליו היו רגועים ואל תעמיסו על עצמכם יותר מדי אכלו נכון עשו קצת ספורט והליכה אל תעשנו ואל תאכלו הרבה שומנים רוב המחלות נובעות מאורח חיים לא נכון הלוואי שלא נזדקק להם בכלל כך רק מי שבאמת זקוק יילך לרופא והעומס יפחת
 | 25.02.14
14.
מה עם להגדיל משמעותית את הפקולטות לרפואה ולהוריד את תנאי הקבלה הלא נורמלים
יש הרבה צעירים שהיו רוצים ללמוד רפואה אבל בישראל כדי ללמוד רפואה צריך ציוני בגרות וציון פסיכומטרי של גאון , יש לי הצעה לשרת הבריאות , תגדילי בצורה משמעותית את היצע המקומות בבתי ספר לרפואה בישראל , זה יביא באופן מידי גם לירידה בדרישות הקבלה ותוך מספר שנים לגידול משמעותי במספר הרופאים הצעירים.
אלון | 25.02.14
10.
להכריח בן אדם לפרוש זה מגוחך
אני סטודנטית באוניברסיטה וראיתי כמה חוקרים באוניברסיטה שממזמן עקפו את גיל 70, והם עדיין עושים עבודה טובה. עבדתי אצל מרצה אחד שכיום הוא בן 91, הוא שונא מעליות אז הוא עולה ברגל. אני מכירה אנשים בגילאי ה50 שפחות פעילים פיזית ממנו. וכמובן הוא צלול לחלוטין בלי שום דמנציה. נכון שיש אנשים שלאט לאט מתדרדרים וצריך לגלות את זה לפני שהם גורמים לנזק, אבל להניח שאדם התדרדר רק בגלל שהוא עבר גיל מסוים זה לא לעניין.
. | 25.02.14
9.
יש לאסור על עבודה פרטית במקביל למשרה ציבורית!
זה הפתרון הפשוט במערכת. כל השחיתות והחוסר יעילות נובע מכך שרופאים "בכירים" (עציצים אשר שהו זמן רב במערכת הציבורית) ופחות "בכירים" מקדישים לעבודתם הציבורית כשעה-שעתיים ביום ומשתמשים בטייטל הציבורי על מנת לקבל עסקים פרטיים (כולם רוצים שירות מ"מנהל מחלקה" - זה גם מקצר תורים במערכת). יש לאסור על רופאים לעבוד במקביל למשרה ציבורית. זה ניגוד עניינים מובהק ותחרות במעסיק. מתי מעט, מוכשרים מאוד, יהפכו ל100% פרטיים. הרוב המוחלט של הרופאים יישארו בציבורי (במשרה מלאה, עם משמרות, ללא קונצים) - כי אין להם ברירה אחרת. הפרקטית ה"פרטית" כביכול שלהם נסמכת בעיקר על ניצול לרעה של תפקידה הציבורי.
או פרטי - או ציבורי! | 25.02.14
8.
סיפור אמיתי
אני עובד בקופ"ח מאוחדת. ובקופה הזו ברגע שרופא או רופאה מגיעים לגיל פנסיה ,מייד מראים להם את הדלת החוצה. היו מספר מקרים במחוז בו אני עובד שרופאים שהגיעו לגיל פרישה ורצו להישאר ולעבוד עוד ,ולמרות המחסור ברופאים,עדיין בכל זאת הנהלת הקופה,אמרה להם ללכת הבייתה. האבסורד חוגג. כי אותו רופא נשלח הבייתה ולרוב אין רופא מחליף במקומו. או שלוקח זמן רב עד שמוצאים רופא אחר במקומו. אז מדוע לא להשאיר את אותו רופא או רופאה עוד כמה שנים טובות,מעבר לגיל הפנסיה אם זה תורם למערכת וגם לרופא? הזוי....
אח מוסמך | 25.02.14
6.
ועדת גרמן
מדובר בחלמאות. קיים כוח עבודה ייעודי מצוין בישראל - צעירים בוגרי צבא, בעלי ציונים מצוינים ומוטיבציה רבה, המעונינים ללמוד רפואה בישראל ולעבוד כרופאים בישראל. ואולם הם נתקלים בחומת תנאי סף לא הגיוניים לקבלה ללימודים ו/או בחומת פרוטקציה. כוח עבודה צעיר, מעולה וזמין זה עדיף עשרות מונים על רופאים שחוקים, עייפים וזקנים, או על ייבוא רופאים מחו"ל הרחוקים מהעשייה והידע הישראלי המצוין בנושאי רפואה בישראל. ראויה חשיבה נוספת כאן.
חנה | 25.02.14
1.
רופאים בישראל
יעל גרמן היקרה כיום מסיימים ברומניה לימודי רפואה ישראלים רבים ויכולים לעבוד באיחוד האירופי רך הם מעדיפים מבחינה אידיאולוגית להגיע לישראל כאן מעבירים אותם יסורים ומתייחסים כסוג ב" אם תבדקי תראי שהמבחן עוסק ברובו הגדול רק מחומר שנלמד בקורסים ולא ידע רפואי טהור אם הרוםאים הנ"ל רופאים לכל דבר באיחוד האירופי מדוע בישראל הם לא?
מלכה | 25.02.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת