אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האוצר שילם 240 אלף דולר על חוות דעת לוועדת הריכוזיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
אין לי בעיה עם הפרופסור. אבל צריך לפטר את הפקיד באוצר שאישר לו את התשלום המוגזם
מותר לאדם לבקש כמה שהוא רוצה. אבל הפקידים באוצר צריכים לשמור על הכסף הציבורי ולא לבזבז אותו בקלות שכזו. יכלו לבקש חוות דעת דומה ממומחה ישראלי לא פחות טוב בעשירית המחיר. מעניין אם הפקיד שאישר לו את התשלום ימצא את עצמו עובד אצלו עוד זמן מה...
שי | 27.02.14
6.
ממתי היה איכפת לשטיימיץ מקופת האוצר?
ד"ר שטיימיץ היה שר אוצר שעם כל התואר שלו הצליח בקלות להביא את האוצר לגירעון של 40,000,000 ש"ח ולדווח לראש הממשלה רק על 20,000,000 ש"ח. בזכות תשלומי חוות הדעת וכנראה שעוד יש ושלא הובאו לידיעת הציבור, הצליח שטיימיץ לפרסם נתונים שלא נכונים. גם בשביל זה צריך ידע ולקבל דוקטורט.
כסף | 27.02.14
1.
ממש בדיחה ! למה זקוקים לחוו"ד כאשר הכל ידוע! עוד דרך לשדוד את הקופה הציבורית!
היום התעשייה בישראל למעשה תעשיית שקר שמבוססת על מחירים כפולים ועושק האזרח, השלטון מעונין ומעודד את התעשייה העושקת לגבות מחיר כפול + מהעולם אזי גבית המע"מ לשיטת הממשלה תרד, היום בעצם קונים מוצר במחיר כפול ואז המע"מ כפול גנב עוזר לגנב כאשר המדינה עושקת את האזרח בעלי התפקידים במדינה חוגגים יש כסף בשפע. גם רשתות המזון מבוססות על פדיון כפול וכך בעצם גם הרווח שלהם כפול. חובה להחזיר אותם למימדים הנכונים והריאליים ולאפשר לאזרח לחיות. עלות ייצור המזון בישראל זולה מארה"ב ומאירופה. בישראל עלות שכר העבודה פחות מחצית ממדינות אלו כמו כן בישראל מחיר החשמל זול יותר . מאזני חברות המזון בישראל מראות רווחים בדומה לעולם . אך בישראל מחירי המזון לצרכן פי שניים עד שלושה מאירופה וארה"ב בהתאמה. אזי ברור שחלק ניכר מהרווח נשאר בחו"ל ככספי תיווך והעברה לחברות על ייבוא וחברות משמשות כמקלטי מס. שוק המזון בישראל למעלה מ-60 מיליארד מה שאומר שלפחות 20 מיליארד ₪ כל שנה מועלמים ממס הכנסה בשיטות אלו ונשארים בחו"ל ובכך פוגעים בכלכלה בארץ. יש לזכור שני מועדים בלוח השנה הראשון חיסול פיקנטי בסוף 1977 והשני חיסול קלאבמרקט בסוף 2005 שניהם בוצעו ע"י השופטת ורדה אלשיך, בשניהם פעלה חברת אסם אצל אלשיך, אלשיך שיקרה כאשר טענה בבקשת פסלות שאין לה קשר למנהל באסם והסתירה את קשריה הקרובים עם היחצן המשותף לאסם ולה משה תאומים. אלשיך הודתה בכתב ידה שקיבלה תדרוך נגד חברת פיקנטי ומנהלה משה בדש מגורם חוץ משפטי. בעלה של אלשיך כיהן כדירקטור בקואופ ומכהן כדירקטור באסם שלכהונה מונה בגיל 77. בשני מועדים אלו החלו מחירי המזון לנסוק לגבהים של פי שנים עד שלוש מהעולם.מהראיות ניתן בברור להבין שאלשיך יצרה את הריכוזיות ומקבלת כסף בתמורה! לכן בחקירה משטרתית והרשעתם ניתן יהיה לחלט את חברת אסם ואת רכוש השופטת ורדה אלשיך. רק פעולה כזו תוביל להחזרת מחירי המזון למחיר הנכון. עלות ייצור המזון בישראל זולה מארה"ב ומאירופה. בישראל עלות שכר העבודה פחות מחצית ממדינות אלו כמו כן בישראל מחיר החשמל זול יותר . מאזני חברות המזון בישראל מראות רווחים בדומה לעולם . אך בישראל מחירי המזון לצרכן פי שניים עד שלושה מאירופה וארה"ב בהתאמה. אזי ברור שחלק ניכר מהרווח נשאר בחו"ל ככספי תיווך והעברה לחברות על ייבוא וחברות משמשות כמקלטי מס. שוק המזון בישראל למעלה מ-60 מיליארד מה שאומר שלפחות 20 מיליארד ₪ כל שנה מועלמים ממס הכנסה בשיטות אלו ונשארים בחו"ל ובכך פוגעים בכלכלה בארץ.
משה בר אור | 27.02.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת