אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

זו לא אשמתכם

52 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

50.
תגובתי להמשך המחקרים בנושא השמנה
היי, ... ולא הזכירו דבר על המוח המופלא שלנו. דיברו רק על הגוף המופלא שלנו. מה שאנו יודעים שזו אכן מגיפה עולמית - ההשמנה. וכל העלויות המחירים שאנו משלמים כפרטים.... ומה עם הדוגמא האישית לילדינו. ודואגים כל הזמן לבריאות. אז מה בכל זאת החלטתי לעשות לאחר שקראתי את המאמר: לאכול מעט, מהכל (ברגע מסויים לומר לעצמי במהלך היום: די, אני שבעה! יש גם את מחר... ) להמשיך בספורט מעודן: הליכה, תרגילי גמישות ויציבה. להמשיך לחייך הרבה - בעיקר לעצמי על כל מיני דברים וסתם כך, לחבק הרבה - את עצמי ואת האחרים ודברים בכלל (לחבק עצים למשל) - להקפיד לחשוב ולומר רק דברים טובים על כל מה שאני מכניסה לגופי - כולל מצב רוח, סקרנות, פליאה, אהבה - לחשוב ולומר רק מילות שבח ואיכות. למשל, מתח - עוזר לנו להתכונן. הרפיה - פשוט לעזוב את האחיזה... מידי פעם. ובכן, בקיצור, שימו לב למילים שאתם משתמשים בהם ביחס לעצמכם וביחס לכל הסובב והסובבים אותכם. ויש הרבה מה לעשות - כן, אני מחייכת עכשיו לעצמי איך נסחפתי. ותודה על המשך המחקרים.
ניצה | 18.05.14
45.
כולם צחקו על רופא זוטר שטען שהאולקוס נגרם ע"י חידקים
כול העולם המדעי צחק על רופא זוטר שטען כך. לטענתם הקיבה היא "גיהנום" עבור חידקים שאינם יכולים לשרוד בו. הוא הוכיח זאת ע"י בליעת חידקים כאלו במסיבת עיתונאים, ולקה באולקס. כיום כבר לא צוחקים עליו - הוא זכה בפרס נובל על תגליתו זו. זו גם הוכחה חד משמעית על כוחם ופעילותם של חידקים שונים בגופנו. אצל אדם בריא יש בערך קילוגרם וחצי של חידקים שונים במערכת העיכול שלו. יש להם חשיבות עצומה במערכת העיכול, ותפקידים שונים. אילולי אוכלוסיה זו ההינו גוועים ברעב, גם עם מזון בשפע. אין לנו מידע מלא על פעילותם, והמאמר מגלה רק את קצה הקרחון.
טוביה | 09.03.14
44.
לחלב פרה יש מטרה. גם לפרסומות לחלב יש מטרה
חלב אצל כל היונקים נועד למטרה אחת - לגרום לעולל לעלות במשקל מהר ככל האפשר (לא בכדי בטיפת חלב בודקים משקל כל פעם). חלב פרה אינו שונה - משקל העגל צריך לעלות. אז אנו שותים חלב שנועד כדי לגרום לעלייה מהירה במשקל ומוסיפים חטא על פשע וצורכים אותו יחד עם סוכר. באריזת שוקו יש 5 כפיות סוכר. יצרני החלב מצידם רוצים להרוויח כסף - הפרסומות האחרונות של עודד מנשה הן שיא של ציניות מגעילה: לא נורא שלא אוכלים ירקות, כל חטאינו יסלחו אם נרכוש שוקו עשיר בסוגר, צבעי מאכל וחומרים משמרים (פגיעה בפלורה?). לבריאות.
יובל | 09.03.14
40.
מצחיק שאתם בוחרים להתייחס רק לחלקים בודדים בכתבה.
לא מעניין: סעיף 5 - זה הסעיף הכי פחות מעניין, וכנראה הכי לא קשור הוסיפו אותו בשביל להראות עוד נקודת מבט. מאוד מעניין: סעיף 1 - לעומת זאת מאוד מעניין ומסקרן, עובדתית הוכיחו שרק ע"י שינוי הבקטריות בכיבה ניתן לשנות את המשקל לטוב ולרע, בצורה משמעותית, ולא רק זה מדובר בתוצאה עיקבית. בנוסף נתנו דוגמה מפורשת שאוכל שאנחנו אוכלים משפיע על הבקטריות, משמע אוכל רב שומן גורם לבקטריות ה"משמינות" לנצח את הבקטריות ה"מרזות" כך שאומרים שתזונה משפיעה על המשקל, אך לא בדרך שאנחנו חושבים עליה אלא בכך שהיא מסייעת לבקטריות ה"מרזות" לנצח.
ggg | 09.03.14
36.
בערוץ 8 היתה סידרה שמסבירה בדיוק למה זה קורה, ולא, בלי BULL-SHIT, תרתי משמע.
הסיבה העיקרית קשורה לכמות הסוכר שאנו צורכים כיום בלי לדעת (משקאות קלים למשל). כמו כן, הכנסת תחליפי סוכר, העשויים מתירס בכל מיני מזונות - שוב בלי שאיש שאל אותנו (הכל, מסיבות כלכליות כמובן). כמו כן, יצרני המזון המהיר הגדילו לנו את המנות, שוב, בלי לשאול אותנו.
בני | 08.03.14
31.
בליל של נתונים שמוצג בצורה פרובוקטיבית ומטעה
אתם יכולים לספר לעצמכם מיליון סיפורים על למה ההשמנה זה לא בגללכם אלא בגלל דברים אחרים. אני יודע, הייתי שמן. ב-4 החודשים האחרונים הורדתי 15 ומשהו קילו ועכשיו אני "ממוצע" ובדרך ללהיות רזה. לא, לא הדבקתי את עצמי בחיידקי מעיים של אנשים רזים, גם לא כיביתי את כל המזגנים מסביבי... פשוט שיניתי לתזונה הגיונית והתחלתי לעשות ספורט. אז תפסיקו לספר לעצמכם סיפורים שכיף לכם לשמוע, כי אחרת תישארו שמנים.
אחד שרזה 15 קילו ב-4 החודשים האחרונים | 08.03.14
30.
~~~~ לא בכיוון!!! לא קונה!!!!! ~~~~
ספורט לא קשור!!! וואו איך לא חשבנו על זה קודם??? אין שום השפעה של ספורט על סיבולת לב-ריאה!! ומה פתאם, שום השפעה על מחוייבות, בריאות נפשית, שקט נפשי ואריכות ימים!!! מי המטומטם שמממן את המחקרים האלו??? ומי מאיתנו מאמין לעוד מחקר אחד שמישהו מוציא ויעלם עוד שניה??? לא אני. שיבושם לכם.
צחי שמפו | 08.03.14
29.
ציניות
יש כמה חורים במאמר וכמה סימני שאלה, אבל המאמר מרתק ומבוסס על העובדה שבגופנו מיליוני בקטריות וחיידקים ש"מנהלים" אותנו. כולל משיכה מינית, תשוקה למתוק,שליטה על רגשות ועוד. נשמע הזוי לגמרי ועם זאת הגיוני. סתם דוגמא: בחלב האם יש אחוז מסויים של סוכרים אשר אינו מעוכל ע"י התינוק. איך יכול להיות שהמזון שאמור להיות מושלם ,מכיל סוכר שהתינוק לא מעכל אותו? מחקרים הראו שבקיבת התינוק יש בקטריה שאוכלת את הסוכר הזה? למה? כי היא הבייביסיטר של התינוק מבפנים, מערכת החיסון החלשה שלו זקוקה לשומר שמחסל חיידקים ווירוסים ובתמורה הוא מקבל בעסקת בארטר סוכר מחלב האם. יש עוד הרבה דוגמאות לשליטה של הבקטריות על גופנו. וכנראה שיש אמת במחקר. אז צנזרו את הציניות שלכם.
נוי | 08.03.14
27.
החוקרים חוטאים באי ידיעת סטטיסטיקה
כהרגלם, הם מתבלבלים בין קורלציה לנסיבות. ההבדל בין השניים הוא קריטי וקובע האם המחקר אכן עלה על תגלית כל שהיא או שצריך לזרוקו לאשפה. לדוגמא, מוזכר שבני אדם התחילו לנסוע ברכבים מחוממים וגם במשרדים יש חימום, ובאותה העת גם אנשים השמינו יותר. נו באמת... דוגמא נוספת, אנשים שמנים נמצאים בסביבה חברתית שבה יש לפחות שמן נוסף. אז מה זה אומר? שאם חבריך שמנים, יש לך יותר סיכוי להשמין? חשבתם אולי שאנשים בעלי נטייה להשמנה מלכתחילה בלי קשר לחברים שלהם, יעדיפו חברה שבה יש אנשים שמנים? מישהו צריך לעשות מחקר על למה חוקרים לא יודעים סטטיסטיקה.
יותם | 08.03.14
25.
האמת פשוטה
זה בדיוק כמו פלוס או מינוס בבנק. אפשר לכתוב מאמרים על מאמרים, אבל מינוס בבנק נוצר מזה שיוצא יותר כסף ממה שנכנס. אותו הגיון בדיוק עם משקל: נכנסות יותר יחידות אנרגיה ממה שיוצאות. הגוף אוגר עודפים. נכון שגיליתי לכם את אמריקה? לא חובה להיות רזים, אבל מי שרוצה לרזות, שלא יחפש תירוצים. תוציאו יותר אנרגיה ממה שאתם מכניסים.
 | 08.03.14
19.
יש "חוקרים" באקדמיה שהם כל כך טפשים, שפשוט קשה להאמין
פשוט לא יאומן איך אנשים עם יומרה להיות "חוקרים", כושלים באופן כל כך מגוחך בקונספטים הבסיסיים ביותר של סטטיסטיקה. צמד הליצנים ש"מצא" (סעיף 5) שאם אחוז גבוה ש/ל חבריך/משפחתך הקרובים לך הם שמנים/רזים כמוך (ממצא מפוקפק בפני עצמו), אז זה כי יש בזה משהו מדבק, צריך להיות מוחזר לשנה ראשונה לקורסי מבוא לסטטיסטיקה. כלומר מה שהם מנסים למכור זה שזה לא שאנשים מאותו מקום גאוגרפי, מאותה שכבה סוציו אקונומית, מאותו רקע תרבותי, עם מכנים משותפים נוספים, ובקיצור המעגל החברתי הקרוב של אדם, נוטים להיות דומים תרבותית, מושפעים מאותם מקורות אינפורמציה ומסוג המזון הזמין באזורם. אלא זו "השפעה", או -אבסורדי יותר - המונח בו השתמשו ב"מחקרם" - contagion, מחלה מדבקת. נראה לי שבכך הם משכו אחורה את המדע לנקודה הכי קרובה לכשפים ודיבוקים שאליה הגיע מזה 1000 - 1500 שנה. המשפט "ההבנה שמסתובבים שם בחוץ אנשים שמעולם לא הכרנו אבל הם בעלי השפעה על המשקל שלנו היא לא פשוטה לעיכול" צריך להרשם כאחד משיאי הטמטום. (ואגב מילה למי שתרגם את המשפט: ממש אין טעם לתרגם את הביטוי "out there" לעברית ל"שם בחוץ")
יניב | 08.03.14
12.
לא מצאתם דרך יותר אקסטטית מלאכול חרא? לבודד את הבקטריות? חוקן?
גועל נפש. יש גבול ל״היגיון המדעי״. אם כבר עליתם על זה שזה קשור בצואה אז תמצאו את הבקטריות הספציפיות במקום להגיע למסקנות שצריך לאכול צואה של בן משפחה בריא. שיטת ההוצאות קלוריות למול חיסכון בהכנסתן עדיין עובדת גם אם היא קשה ומרגיזה. מעדיף את זה על לאכול חרא.
נגעלי | 08.03.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת