אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"נשים בהייטק בחו"ל לא חושבות על ילדים ומשפחה, בישראל אין לנו ברירה"

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
אנסה להסביר:
נשים מחפשות גבר שיתנהג כמו גבר, אבל מנסות ורוצות (או חושבות שהן רוצות) להצליח בסטנדרטים של גברים ולא של נשים. נשים וגברים זה "מערכת הפעלה" שונה - ואשה מנכ"לית היא אולי נחשבת מוצלחת - אבל במדדים של גבר. כלומר - היא פחות אישה, ובעלה אומלל , אם בכלל ישאר איתה. המצב המגוחך שנוצר הוא בגלל הסרטים ועולם המדיה השקרי שמוכר לנו דמיונות. גברים קונים בושם כמו נשים, ונשים רוצות להיות "קרביות" כמו גברים. אין להן כישורים של גברים ? לא נורא, נמצא אישה אחת , מתוך מליון, שיש לה - ונציג אותה בכתבה שקרית וסקסית, שתתן לכל הנשים להרגיש נכשלות. וזהו . מה שקורה בסוף, שהמשתלות מלאות בנשים מזדקנות, ללא בעל וללא משפחה - ועם הרבה כסף לקנות אינסוף עציצים פלצניים, להן תספרנה על הטפשות בהן מכרו את חייהן בעבור נזיד עדשים.
אחד סתם | 16.04.15
27.
הם רוצות קריריה כי הם רוצות כוח והגבר שמגדל את הילדים בבית הופך לפודל בסופו של יום
אתם תהיו מסכנים הילדים יהיו מסכנים קרים ואפאטים והכל בשביל כמה גרושים נוספים בחשבון הבנק ואגו גבוה מעל הגבר שלך אבל מה לעשות חלק מהאבות לא השכילו בחיהם ועבודתם או פרנסתם לא נותנת להם מספיק בכדי להעמיס ת כל הבית על הכתפיים ולכן הם נותנים לנשותיהם לצאת לחפש קריירה לגיטימי ויפה הדבר רק שבסופו של דבר יהיה מי שיפגע ומי שישאר עם המקל בישבן(___
סמי | 10.03.14
24.
עם כל הכבוד הקריירה זה לא הכל בחיים
כאב אני יכול להעיד שגם האבות צריכים להתפשר על קריירה כאשר הם הופכים להורים, גם כאשר האישה נושאת בעיקר העול. בגידול ילדים יש פשוט יותר מדי עבודה לאדם אחד. אז מה? אני יכול רק לרחם על אנשים, גברים כנשים, הרואים בקריירה חזות הכל והדבר היחיד בחייהם הוא האם הם יגיעו לתפקיד המנכ"ל. התפקיד העיקרי של עבודה זה פרנסה והדבר החשוב ביותר הוא למצוא עבודה עם הכנסה טובה ואידאלית בעבודה מעניינת שאינה שוחקת. אבל כאשר אמביציה קרייריסטית היא הדבר היחיד ומוותרים לשם כך על משפחה את/ה חי חיים חד גוניים ומפסיד/ה חוויות ששום קריירה אינה תחליף להם.
אזרח | 07.03.14
18.
בולשיט. תירוץ עלוב. איפה הנשים היזמות עד גיל 30?
למה כל כנסי היזמות מלאים כמעט רק בגברים צעירים? תירוץ הילדים הוא החלשה והנמכת ציפיות גזענית נגד נשים. מי שלא שם, לא משחקת. לבוא אחר כך ולדרוש מהגברים שיפנו כסא ויתנו להוד מעלתכן לנהל זה לא רציני. איפה אתן בפקולטות להנדסה? למדעים? מה האחוזים שלכן שם? כל השיח הזה מבוסס שקרים פופוליסטים ותקינות-פוליטית. גועל נפש.
אור | 07.03.14
16.
תני לי לנחש... את אשכנזיה, נראית לא משהו, היית בוכה כשקיבלת
רק 90 במבחן, אחרי הצבא הלכת ישר לאוניברסיטה, היית מצטיינת דיקן או משהו כזה, ויצאת לעשות קריירה. אבל תכל'ס, כל החיים שלך זו מרירות אחת גדולה, ועוד לא הבנת מה את עושה פה בעולם. רק אישה כמוך יכולה בכלל לחשוב על לוותר להביא ילדים לעולם בשביל כסף, בשביל קריירה, בשביל סו קולד הגשמה עצמית. נמאס לי מנשים כמוך שמביאות לנו כתבות פמיניסטיות מהתחת, ומנסות בכוח לחלק את העולם לשניים: גברים מול נשים. לא יעזור לך ולשכמותך. אלוהים שם לך רחם, לא כדי שתהיי פאקינג מנכ"לית של סאפ, אם עוד לא הבנת. יאללה תתקדמי, ושחררי אותנו מעולך.
עופר | 07.03.14
14.
אין בעיה עם זה שאישה לא רוצה להביא ילדים
השאלה היא האם החלטה הזו נובעת באמת מבפנים או שהרצון להצליח ולהתקדם בעבודה הוא הגורם להחלטה, מתוך מחשבה שאי אפשר באמת לנהל קריירה מוצלחת תוך כדי גידול ילדים. אצל נשים שהרצון בקריירה הוא זה שבאמת מונע מהן להביא ילדים זו בעיה כי הן עלולות להתחרט על זה בגדול כשזה יהיה כבר מאוחר מדיי. ממש חבל שנשים צריכות להתמודד עם הדבר הזה, שברגע שיש להן ילד הן הופכות לעובדות סוג ב', בלי קשר לביצועים שלהן. שלומי מתגובה 6 צודק! חייבים לשנות את הגישה! נשים לא פחות מוכשרות מגברים וזה פשוט פספוס. ועוד משהו - המצב בארה"ב די דומה לשלנו מבחינת מיעוט נשי בהייטק ובפרט בתפקידי ניהול (נרמז בכתבה שזה לא כך לכן ציינתי את זה)...
מתכנתת | 07.03.14
7.
לכן באירופה עוד מעט יהיה רב מוסלמי. כי הקריירה יותר חשובה.אני שמחה שבארץ לא חושבים ככה.
אין לי בעיה עם מי שלא רוצה ילדים.אך אם אישה היא גם אמא וגם קרייריסטית זו תהיה בעיה גדולה.הילדים זקוקים לנוכחות הורית בבית,גם אבא וגם אמא. אם אחד נמצא יותר בעבודה השני צריך להקריב למען המשפחה את הקריירה שלו.אין מה לעשות. אם אישה היא המפרנסת העיקרית אז שהבעל יבלה יותר עם הילדים בבית.לא מבינה למה הן מתלוננות. בחרו בקריירה ולא בילדים אז שיתמודדו.
אמא לילדים | 07.03.14
6.
האם כדי להתקדם בקריירה אשתי חייבת לוותר על החלום שלנו להיות הורים?
"יש לי הרבה מאוד חברות באירופה שעושות קריירה ב-SAP ולא רק שלאף אחת מהן אין ילדים - הן גם לא שוקלות להקים משפחה. בארץ אין הרבה בחירה. לעשות ולגדל ילדים זה אומר לנהל קריירה כפולה וזה הרבה יותר קשה", היא אומרת. האם SAP תומכת בהורים צעירים? האם SAP מתירה לאבות צעירים לצאת מוקדם מהעבודה פעמיים או שלוש בשבוע כדי לשחרר את נשותיהם לעבודתן שלהן? שיוויון זכויות אמיתי יהיה כשיפסיקו לזקוף את מספר הילדים במשפחה לרעת האישה. כשגבר נשוי (לגרושים החיים קשים יותר) מתראיין לא שואלים אותו כמה ילדים יש לו והאם הוא צריך לאסוף אותם. רבים יוצאים מנקודת הנחה שהגבר מסודר, כלומר אשתו מטפלת בילדים. לעומת ראיון של אישה נשואה שסובלת מהנמכה של יכולותיה ביחס ישיר למספר ילדיה. אני אב ובעל שאשמח אם אשתי תתקדם בעבודתה. אבוי לי אם המצב לא ישתנה ובנותיי ידרשו לבחירה בין ילדים לקריירה, גם בעוד 20 שנים מהיום.
שלומי | 07.03.14
4.
נשים לרוב לא מקודמות בגלל נשים....
יש פתגם שאומר:"מזל שהנשים עדיין שונאות טחת את השניים יותר מאשר הן שונאות את הגברים,אחרת הגברים היו נכחדים",לרוב כשאישה לעמדת כוח היא דואגת שאחרות לא יקודמו,ואם היא בכול זאת מוקפת נשים,אז הן בתור משרתות ומטרה להוצאת קיטור.....
ציפציף | 07.03.14
1.
אף אחד לא אומר שנשים לא טובות אבל נושא הילדים יוצר בעיה
בתור מעסיק קשה לקדם אישה בגילאים שבין 25 ל-40 כי לא רק שהיא תכנס להריון במהלכו הפיריון שלה ירד עקב בדיקות רבות וקשיים פיזים, לאחר מכן היא תצא לחופשת לידה, שאולי כן ואולי לא תאריך אותו. לאחר מכן כשתחזור הראש שלה יהיה במקום אחר ורק תרצה לחזור הביתה מהר. זה לא אשמתן של נשים. מבחינה הורמונלית הגוף שלהן בנוי כך, לרצות להגן לגדל ולטפל בילדהם. זה לא דבר רע, זה דבר טוב מאוד, רק פחות טוב לעסק. לגברים משום מה יש פחות את האינסטינקט הזה. ככה זה. כמובן שאחרי גיל 40 בהן האישה שירתה בתפקידים זותרים ולא התבלטה כדי לחזור מוקדם לילדים לא יהיה שום בסיס לקידום לתפקיד משמעותי יותר. מי שרוצה לנהל חברה תאלץ להסתפק בילד אחד וגם אותו לתת למטפלת לגדל. זה מה שגברים עושים (נותנים לאישה לטפל) וזהו. רוצות להצליח כמו גברים, תתנהגו כמו גברים. שנה סביב הריון זה בסדר ולא מהותי, הבעיה זה מה שקורה אחרי. לדעתי הבעיה אולי שזה כבר לא מקובל מספיק. היום אמהות במשרה חלקית נחשבות נחותות משום מה. אין סיבה, זה תפקיד גדול וחשוב.
יובל | 07.03.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת