אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"במחירים של היום הברירה היא לקנות דירה או לחיות"

99 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

99.
פירוט הוצאות והכנסות של זוג חרדי
אצלם רק האישה עובדת. היא מכניסה באזור 5000 (משרת אם בדרך כלל במקצועות לא נחשבים במיוחד) הבעל הוא אברך ומקבל מילגה של 2500 ש"ח נוספים יש להם ילדים די מהר אבל הם מוכנים לגור ביחידות דיור של 30 מטר בהתחלה והם לא מחזיקים רכב והם לא יוצאים לחופשות בחו"ל ובסופר הם קונים מינימום לא יותר (כל הרשתות הקמעוניות במגזר החרדי זולות יותר ולא מעודף רצון טוב אלא מידיעה שרק כך ישרדו) ואין להם אייפון וכו' אולי יש לנו מה ללמוד מהם????
חיים | 17.03.14
96.
לכל האנשים שכתבו מילים מעודדות אני מודה מקרב לב
ההחלטה להצטרף לפרויקט של כלכליסט נבעה מתוך רצון להשתתף בדיון הציבורי אשר נושאהו חשוב כל כך ומתוך התקווה שככל שידברו יותר תהיה השפעה רבה יותר. האמנתי שאמצא תמיכה. רק לא ממש האמנתי שאמצא כזו תמיכה, לכן התחושה שלי שאני חיה בחברה בריאה בהחלט קיבלה חיזוק גדול אתמול. ולאלה שמהרו להגיב אחרת אומר בקצרה בלי להיכנס יותר מדי לפרטים: היה לי ברור מראש שיהיו תגובות נוזפות, נותנות עצות, שולחות אותי במקרה הטוב לפריפריה. היה לי ברור שלא כולם ישימו לב לפרטים הקטנים כמו עבודה במפעל פלסטיק בלילות ולימודי המכינה בימים עם שינה של שעתיים כל יום, עם ילדה בת 3, וכל זה בדירה בראשל"צ שלא עלתה 4700 ש"ח לחודש, אבל עלתה בנסיעות של שעתיים לכל כיוון (כלומר, 4 שעות ביום לפחות), עלתה בחוסר שעות שינה בלתי נסבל, עלתה בחוסר זמן איכות עם הילדה הקטנה, עלתה בהתמודדות של עולה חדשה. היה לי ברור שיהיו כאלה שלא ישימו לב לכך שכל השנים עבדתי לפרנסתי (ללא מקור הכנסה אחר) ותוך כדי גידלתי ילדה למופת ולמדתי בעצמי תואר בכלכלה, שוב עם חוסר שעות שינה ובלי חופשים, אך הפעם עם נסיעות על אופניים (ביום ממוצע היו אלה נסיעות של כ-30 ק"מ תוך שעה אחת במצטבר, לא לכל כיוון). היה לי ברור שהמילים "דירת מרתף מאוד-מאוד קטנה" יתפספסו. אבל עזבו, אלה באמת פרטים קטנים. מה שחשוב לי מאוד לחדד: אני לא באתי להתלונן ולהגיד שקשה לי. אני מתמודדת עם הקשיים. והבחירות שאני עושה – אני אחראית עליהן ולוקחת בחשבון את הסיכונים. אני צעירה ואני רוצה לחשוב על העתיד שלי ושל הילדה שלי. אני מספיק שפויה כדי להבין שהחלק הגדול הוא בידיים שלי ותלוי בי. ויחד עם זאת אני בטוחה שהחלק הלא מבוטל הוא בידי המדינה ותלוי בהתנהלות שלה. זה הכול.
ג'ני | 13.03.14
92.
ג'ני בהצלחה.
המסקנה שלי מכל הכתבות האלה היא שכל אחד לחוד משלם מחיר ומתנפץ אל הסלעים בגלל שהממשלה שלנו לא מתכננת קדימה ולא מחפשת את הדרך שאנשים יוכלו לחיות כאן בצורה סבירה. אנשים שאין להם הון עצמי מהבית (=מהדור הקודם) שוכרים במחירים גבוהים, מתייאשים מהאפשרות שאי פעם יגיעו לבטחון כלכלי מינימלי כי במחירי קניה כאלה ומחירי שכירות כאלה איך אפשר לחסוך את הסכום העצום הדרוש כדי לקנות דירה הכי פשוטה? במיוחד, אם למדת כמה שנים ואז כשאת מתחילה לעבוד את כבר בשנות גידול הילדים וההוצאות שלך גדלות. אם היתה כאן תחבורה ציבורית טובה (שמאפשרת להגיע מכל מקום לכל מקום בגוש דן בתוך שעה מקסימום, גם בשעות הפקקים) ובנייה שמאפשרת אותה- בנייה עירונית צפופה . אם היתה בניה מאסיבית של דירות קטנות של 2-3 חדרים, שמי שאין לו דירה יוכל לקנות אותן במשכנתא של 95% כמעט בלי הון עצמי ככה שזוג או אדם בודד יוכלו להתחיל לגור בדירה שלהם מגיל צעיר. ומי שלא מעוניין לקנות יכול לשכור לטווח ארוך בלי לחשוש שמחר בעלי הבית ירצו להרוס/להכניס את הילד שלהם/לחתוך את הדירה לשתי דירות וכו'. מצב כזה היה מאפשר למשפחה הזאת ולאלפי משפחות אחרות להיות במקום לגמרי אחר כלכלית אחרי כמה שנים של מאמץ. להתקדם כלכלית במקום לבזבז חלק עצום מההכנסה על שכירות. וזה הרי אינטרס של המדינה, שנשים ואנשים כאלה משכילים וחרוצים ומוכשרים יוכלו להתקדם ולא לעמוד במקום ולהפך- לזוז לאחור אל סף המינוס בלי שום אפשרות באופק לבטחון כלכלי. הרי במצב הנוכחי, אפילו אם היא תתחתן , כעצתו של אחד המגיבים, המצב לא ישתנה מהותית, כי גם אז היא לא תוכל להגיע בזמן סביר להון עצמי הדרוש כדי לקנות דירה. וגם אני לא.
גלית | 12.03.14
91.
תרדי לקנדה אלא אם האופק שלך הוא לסגור חובות כל החיים !
שתי אפשרויות 1. להיות עני ולממן חרדים, ערבים ועובדי משרות ציבוריות בטלנים (עובדי נמל עשירים וחברת חשמל וסתם פקידים במדינה) 2. לרדת מהארץ למדינה נורמלית ולחיות סבבה ולא לסבול כל יום מכבישים חינוך לקוי, מערכת בריאות קורסת ואפילו תצליחי לצאת לחופשה פעמיים בשנה. אני בחרתי באופציה 2 לאחר הרבה התלבטויות מה לעשות לא רוצה להישאר עני וטרוד כל חיי בסגירת המינוס.
המיואש שאורז מזוודות | 12.03.14
88.
חמודה, אני משתתף בצערך? אבל לדעתי את עדיין במצב טוב.
הייתי מאחל לך את כל ההצלחה, אבל לדעתי "כלכליסט" מראה כתבות של משפחות בעלי משרה טובה, שכר יחסית טוב, אני לא מדבר כרגע על "קניית דירה" כי זה נראה יותר "חלומי" למשפחות נורמליות,גם עם שכר כפול(של בני הזוג). אבל שכחתם את המשפחות מתחת לקו האדום, ששכרם הוא אפילו מחצית (שכר מינימום) משכר ממוצע בשוק, אשמה לעשות, הם לא אקדמאים, או מהנדסים, או בעלי מקצוע "רציני." , אבל מה לעשות חייבים לחיות, ולא, אני לא מדבר על מותרות,,,, אלא על ,יוקר המחיה הגבוה שכל משפחה חייבת לשלם אותה במדינה, ואשר פוגעת בעיקר במשפחות ,שיותר ויותר מיהם הופכים לעניים, וחסרי כל, אשר נאלצים לחפש אוכל בפחים, ולבוש , אז "כלכליסט" אולי תראו למדינה את המצב הנכון באמת, שלא נראה לי שהרבה יודעים עליו אני קורא טוקבקיסטים שכותבים שאומרים ללכת לכת לעבוד, (ולא מבינים אפילו מי באמת את העבודה השחורה ,והפיזית הקשה במדינה, ומהו השכר שלהם.) משפחות אשר נאלצות לחיות במצב ים מחפירים, קשישים , שהמדינה מפקירה, עד מוות. והמדינה שקוראת לצאת לעבודה לאנשים המובטלים ולא לחיות על חשבון קצבאות הביטוח (הנמוכות ולא מספקות אפילו חצי אדם) כאשר הם עובדים ומקבלים שכר אפילו פחות ממינימלי, ולא מצליחים ל"ישר קו עם יוקר המדינה, שעולה כל הזמן, ועל החובות הרבים שהם נקלעים אליו, מהמיסים הגבוהים, האוכל, והמוצרים הבסיסיים שכל אדם צריך בכדי לשרוד.
כלכליסט, שכחתם את הנזקקים באמת | 12.03.14
84.
תגובה למיצי מ-72
מיצי, את כל כך צודקת אבל כל כך טועה. החיים שלנו לא יכולים להיות מנותקים מהמציאות. יש תקופות קלות ויש תקופות קשות. בהתחלה בד"כ אין מקצוע ומתחילים משכר נמוך, אח"כ יש ילדים והשכר גבוה, ובסוף... העניין הוא שהחיים משתנים כך הזמן, ברור שיש יוקר מחייה והחיים קשים! אבל זה לא אומר שאני צריך להתעלם מהמצב ולהמשיך לגור בשכירות גבוהה כשאין לי עבודה(או כשיש עבודה אבל השכר לא מספיק). רציתי להגיד כל הכבוד לג'ני שהבינה שהיא חייבת לקחת יוזמה וסגרה את המינוס. העניין הוא שאנחנו לא רוצים להשתנות, אנחנו רוצים שהסביבה תתאים את עצמה אלינו. פגשתי מכר בעבודה שקנה דירה במרכז ב1.8 מיליון ש"ח(הוא השתדרג כבר פעמיים בדירות) והוא בן 36. שאלתי אותו למה הוא לא עבר למקום אחר? והתשובה הייתה שהוא לא מכיר מקום אחר לחיות בו. אני הייתי שמח שאנשים מלבד להתלונן ולצאת לרחובות(וצריך לעשות את זה) יקחו אחריות על החיים שלהם וינסו לתכנן את החיים שלהם (עד כמה שניתן) בצורה רציונאלית. לדעתי אפשר לחסוך, לא חייבים להתפנק כך הזמן, תתפנקי מידי פעם והסיפוק יהיה גדול יותר. הכי חשוב שתחשבי חיובי ויהיה לך טוב בחיים.
 | 12.03.14
74.
אם את מתכננת לעבוד בת"א, גם בצפון ת"א, עדיף לך לשכור דירה בדרום ת"א
את יכולה לחסוך עוד 1000 ש"ח בחודש, גם אם זו דירה של 3 חדרים. ממליץ לך לשכור בחלק הכי דרומי מזרחי של ת"א, כי הוא קרוב לכביש 4, קרוב לשוק התקווה, קרוב לפארקים, קרוב לסניף הדואר המרכזי (חבילות מכס), לאורט סינגאלובסקי, מסופי אוטובוסים, רכבת, ועוד ועוד. וחוץ מזה עדיין אין בחלק הזה מלא מסתננים כמו בפלורנטין ובתמח"ת ובשכונת התקווה ויד-אליהו. לפי הכתבה, הילדה שלך עוד שנה וחצי הולכת לחטיבת-ביניים, אז היא תוכל ללמוד בכל בית-ספר ברחבי העיר, לאו-דווקא בית-ספר איזורי (אם זה משנה לך). עצה כלכלית נוספת שאני יכול לתת לך, היא בהתבסס על ניסיון של עולים חדשים אחרים, והיא לגור עם האימא. זה יעזור לשתיכן לחסוך כסף. במחיר שאת משלמת על דירה במרכז העיר, אתן יכולות לשכור דירת 4-5 חדרים בדרום העיר. זה לא כיף לגור עם ההורים (סליחה, הורים, אוהב אותכם), אבל אם את רוצה לחסוך כסף מהר וגם להוריד מחירים של הנדל"ן (אם הרבה יעשו כך, אז המחירים ירדו), זו היא הדרך. לגברים שתכירי לא ממש יהיה איכפת שאת גרה עם אימא. מילא אבא, אבל אימא זה בסדר. חוץ מזה, עצה נוספת שאני יכול להקריץ זה פשוט ללכת למח' הרווחה ולהתחנן לעזרה. קיבנימט, שילמת מיסים, מגיע לך לקבל קצת תמיכה חזרה, לא? תנסי לברר מה הזכויות של אימהות חד-הוריות ותנסי למצות את כל הזכויות.
שבאנג | 12.03.14
73.
רשמתי בכתבה קודמת איך נעלם 17 אלף בלי מאמץ
4000 ש"ח שכירות 1000 ש"ח ארנונה נניח שיש ילד אחד אז לפחות 1000 ש"ח בחודש לבית הספר (כולל ספרים תשלום לבית הספר ביגוד וכו...) 3,200 ש"ח קניות של אוכל בהנחה שמתקמצנים ולא קונים בשר. 1200 מים וחשמל ל3 נפשות 600 שח לחוג אחד בלבד 600 ש"ח בחודש על טיפול בתקלות בבית (דוד שהתקלקל, טלוויזיה הלכה, מחשב הלך, פיצון צינור, סתימה בביוב וכו... 2000 ש"ח הוצאות על רכב אם גרים בסביבת ת"א או 3000 ש"ח אם גרים מחוץ לאיזור ת"א 400 ש"ח בחודש על ביגוד, בתנאי שקונים רק ביגוד זול מאד. מאחר וחולצה מתחילה ב60 ש"ח ברשתות. 400 ש"ח על נסיעות בתחבורה ציבורית בהנחה שהבן זוג השני נוסע בתחבורה ציבורית. מכיוון שהחופשי חודשי לא תקף לרכבת. ואם נוסעים בין כמה איזורים אז הסכום הוא גבוה. 300 לכבלים או לווין עבור אינטרנט וטלוויזיה. עד עכשיו 14,460 כך שנשאר למשפחה של 3 נפשות מ17000 סכום של 2,540 בחודש שצריך להתחלק בין 3 נפשות כך שלכל אחד יש 846.6 ש"ח מי שיודע, 846 ש"ח יכול להעלם בחודש מאד מאד מהר מספיק שהמשפחה יצאה חס ושלום לטיול קטן או לנופש קטן או חס ושלום למסעדה פעמיים באותו החודש. ואולי האימא תקנה בושם חס ושלום או שרשרת אוי ואבוי והכי נורא הם ישאירו כסף בארוע כמו חתונה או בר-מיצווה ואופס... הכל נעלם שאלות?
אבי | 12.03.14
72.
מאוד קשה לי עם התגובות של אנשים.
קודם כל, אתם מלאי ביקורת, איך היא אמורה לחיות את חייה. אבל, בשורה התחתונה אתם שוכחים, לכל אחד סדר עדיפויות: גם אותי ההורים לקחו לחוגים והעשירו את עולמי ללא הפסק, והמחיר כמובן גבוה מאוד. הדבר השני שאתם שוכחים, וחלק פה אף מתגאים ביכולתם לחיות את החיים בסגפנות אין קץ, החיים לא אמורים להיות כאלו. וחוץ מזה שהם לא אמורים, הם גם לא חייבים. ואנחנו יכולים לשנות! וחייבים לשנות. אין סיבה שאדם חרוץ, שקדן ופרודוקטיבי ירגיש שהוא חי מהיד לפה. כל מהמורה קטנה (מחלה למשל חס וחלילה) תפיל אותו. וזו לא רק ג׳ני. זה המוני אנשים. שעובדים, לומדים, מנסים, לא חיים בשופוני, אבל גם לא חיים בכבוד. תפסיקו להתגאות בחיי הצנע שלכם, כי הם לא מתאימים לכלכלה שבה אנו חיים. ובואו נתחיל לשנות את סדר העדיפויות במדינה. צריך לפתור את הבעיה, ולא לכבות שריפות...
מיצי | 12.03.14
70.
תלמדו ממני! ;-)
בן 28, רווק, חי עם ההורים! מרוויח נטו כ13K בחודש. ההוצאות היחידות שלי הן על רכב וטיסות לחו"ל פעם/פעמיים בשנה אז אני חוסך מעל 10K לחודש. אין לי חברה כרגע וכל עוד אני חי עם ההורים כנראה גם לא תהיה לי. :( לא יוצא הרבה כי השעות בהייטק ארוכות וגם ככה אין לי הרבה חברים. :( אז... מישהי רוצה להכיר? :)
אפי | 12.03.14
68.
ל - 23
תחפש בגוגל מחשבון משכנתא מול שכירות, תראה שיש שם פרמטרים חשובים שלא לקחת בחשבון כמו נמשל עליית ערך הנכס במהלך השנים. שורה תחתונה כמעט תמיד עדיף לקנות מאשר לשכור, כלומר רק בתרחישים קיצונים שלא סביר שיקרו עדיף לשכור מאשר לקנות. יתרה מזאת היפר אינפלציה/פשיטת רגל של המדינה מוחקת לך את כל הכסף שחסכת בעוד שבית הוא נכס פיזי עם סיכון הרבה יותר נמוך לרדת לטימיון
איש עקרונות | 12.03.14
61.
מעריץ את הכח הנפשי שלך לגדל את הילדה המקסימה שלך בקשיים כאלו
קודם כל - שתיכן מקסימות ומהילדה שלך בוקע אושר של ילדה שגודלה עם הרבה אהבה. אחד הדברים המשמעותיים ביותר מבחינתי, זה העובדה שלמרות שירקת דם, נתת לילדה (המהממת שלך, שמאוד דומה לשלי) חוגים. אישית, אני יכול להעיד שהסוגייה הכספית, מאוד הפחידה אותי כל השנים, והיו שנים שהילדים לא הלכו לחוגים בגלל חששות כספיים.. ולכן לראייתי את יותר טובה ממני כאן. היה לך את האומץ שלי לא היה, לתת לילדה שלך, ואני מקווה שהיא מעריכה את זה. אני מסיר את הכובע ומלא הערכה להתמודדות שלך עם קשיים גדולים כמו אלו שחווית, ורק מאחל לך עוד ועוד קידום, בדרך לשכר גבוה יותר, והצלחה בהתמודדות עם הג'ונגל של העולם המודרני - הישרדות כלכלית. אכן, קשה כיום הרבה יותר מפעם. מאחל לך המון טוב ובהצלחה !!
אבי | 12.03.14
60.
לחשוב מחוץ לקופסא
כמה שזה נשמע שוביניסטי ומגעיל, נראה לי שהדבר הטוב ביותר שהאם הצעירה יכולה לעשות למענה ולמען ביתה זה ... להתחתן. אם יהיה לה בעל שירוויח גם הוא 9.000 ₪ בחודש נטו, הם ירוויחו ביחד 18, ישלמו 5 לשכ"ד, ויחיו מ 13. זה מאד סביר. הייתרון הגדול יותר, הוא כמובן, שלילדה יהיה אבא, שלאמא יהיה עם מי לחלק את האחריות ואת הקשיים (וגם לאבא), ושהחיים יהיו קלים וטובים יותר. מהרבה בחינות זה יותר מסובך מאשר לעבור לגור בפריפריה עם תחבורה ציבורית טובה, אבל ברגע שמצליחים, זה הרבה יותר עוזר בחיים. הבעיה האמיתית היא, שגם ככה הם לא יצליחו לקנות דירה לעולם. למשל, אם הם יחסכו 5 בחודש, תוך שנה יהיו להם 60, ותוך 15 שנה 900, ועד אז אפשר יהיה לקנות ב 900 אלף שקל חצי מרפסת בשדרות...
איציק | 12.03.14
57.
אתם פשוט דפוקים
המגיבים פה טפשים, מרושעים או שניהם ביחד. נניח והיא הייתה עוברת לחולן ונניח שהייתה חוסכת אלף חמש מאות שקל בחודש, לאן זה בדיוק היה מביא אותה ?? רק לבזבוז אדיר של זמן על נסיעות. והזמן הזה ביחוד בחייה העמוסים של אם חד הורית שווה הרבה כסף. ושלא נדבר על הפגיעה בעתיד של הילדה בזה שהיא תצטרך להעביר אותה לבית ספר הרבה פחות טוב בחולון. כל הכבד לה היא עשתה דברים שהרבה אחרים לא היו מסוגלים בכלל את גדולה מהחיים!!!. לשנות תרבות לרכוש השכלה לעבוד ולגדל ילדה !!
ניר | 12.03.14
56.
לתומר מתגובה 23
אתה שוכח פרט חשוב בחישוב שלך. היום, כשאתה לוקח משכנתא, ריביות המשכנתאות (גם הקבועות) הן נמוכות באופן היסטורי. כשתבוא לקחת משכנתא קטנה יותר בעוד 5 שנים ייתכן שתשלם עליה ריבית הרבה יותר גבוהה שתגרום לסך ההחזר להיות הרבה יותר גבוה. דבר נוסף, ירידה של 8% בעוד 5 שנים היא בעצם ירידה ריאלית של ~20% כי ערך הכסף יורד עם השנים (אינפלציה) אז לא הייתי ממהר להגיד שתהיה ירידה של יותר מזה...
שלומי | 12.03.14
55.
כל הכבוד לעליה מרוסיה, חרוצים משכילים ולא מתבכיינים כמו עליות אחרות (המבין יבין)
אני ישראלי ותיק צבר ונוכח כל יום בתכונות החיוביות של העליה מרוסיה - משכילים וחרוצים, ובעיקר לא מתבכיינים "מגיע לי, תעשו לי.." כמו עליות אחרות.. רופאים ומהנדסים שעבדו בבניין כדי לפרנס את המשפחה עד שיסתדרו. בני העליות ממקומות אחרים היו נשארים במרכז הקליטה משחקים שש-בש ומחכים שייתנו להם
לא רוסי | 12.03.14
53.
לתומר
וכשאני אסיים לשלם את המשכנתא על דירתי (וזה די קרוב) תהיה לי דירה שאוכל להוריש לילדי ולא יהיו לי יותר תשלומים ואילו אתה תמשיך לשלם את שכר הדירה כל חייך, או עד שבעל הבית יעיף אותך, כי הוא יצטרך את הדירה לילדיו, או שירצה למכור אותה או שיעלה לך את שכר הדירה לשחקים, או ש.... ומה תעשה אז ב 75000 השקל שחסכת? זה בקושי מכסה שכר דירה לשנה אחת
 | 12.03.14
51.
התחבורה הציבורית פה היא באמת על הפנים.
התחבורה הציבורית פה היא באמת על הפנים. אני נוסעת כל יום מעזריאלי ת"א לרמת גן בקו 63 נסיעה של 40 דקות!!! (זה זמן נטו נסיעה בלי זמן המתנה לאוטובוס) בדקתי וברגל לוקח לי אותו הזמן. אני נפרדת בעזריאלי מחברה שגרה בפרדס חנה. היא עולה לרכבת ומגיעה 10 דקות אחרי הביתה - אבסורד!
ח | 12.03.14
49.
דור של מפונקים,אכול ושתה ולעזאזל מה יהיה.את חייבת שתהיה לך דירה ,אפילו קטנה ומעופשת
אחרת תהיי אומללה בגיל מבוגר יותר עם כל המשתמע בכך. אני בן 50 ,והדירה הראשונה שלנו היתה דירה קטנה בביניין רכבת ,אפילו את הספה ה אלטע זאכן לא רצה לקחת בחינם,לאט לאט היתקדמנו ,חיינו בצינעה ,והיום אנו מבוססים ,מתגוררים בבית פרטי במרכז הארץ וגם היום חיים צנועים , אבל, הדור של היום (ואפשר לחשוב גם אני מבוגר)מתלונן ללא סוף ,מבזבז ללא בקרה ,שתו לי ,אכלו לי וכו וכו .גם אני עברתי את המסלול הרגיל של צבא ,אונברסיטה,חתונה ,וגם אז היה קשה לקנות דירה אז קניתי בהתחלה דירה קטנה בשכונת מצוקה במחיר שגם היום הצעירים יכולים לקנות ,ןמה אני רואה אתמול בכתבה ,הבחור מחזיק פרוספקטים של דירה מקבלן עם מרפסת וחנייה ובוכה על החיים,לא להאמין איזה דור של לוזרים גדל כאן.בושה.
אבשלום | 12.03.14
48.
התנהלות כלכלית לא נכונה. שתעבור לפריפריה במקום לשלם 4.7K
גם אם יחידנית, גם לא עובדת וגרה בשכירות בת"א . טוב שמצאתם דוגמה כל כך ברורה למצב קיצוני. המצב ישי להתייחס אליו הוא זוג מפרנסים בעלי משכורת ממוצעת. מגורים בגבולות חדרה גדרה ומאפיני התנהגות כלכלית סבירה
מעמד הביניים | 12.03.14
46.
התחבורה זו בעיה קשה
האופציה היא או לגור קרוב לעבודה במרכז ולשלם הון על דיור, או להתרחק ואז לשלם הון על תחבורה. אנחנו גרים ביישוב חדש - התרחקנו הרבה מהמרכז כדי שנוכל לקנות דירה. אבל אין כאן תחבורה סדירה ולכן נאצלנו להחזיק שני רכבים (לכל הצדקנים והחכמים שקוראים - לא, לא בא לנו לנסוע לעבודה על סקייטבורד). תחזוקה של שני רכבים ישנים היא יקרה ולכן מכרנו רכב אחד וקנינו לבעל קטנוע. עם תרבות הנהיגה אצלנו נהיגה על דו גלגלי היא מבחינתי סכנת נפשות אבל אין ברירה. אפשרות לקנות או לשכור במרכז אין לנו בגלל המחירים המטורפים. צדק מי שכתב שתחבורה סבירה תפתור הרבה בעיות.
נוסעת | 12.03.14
40.
יש כשל שוק אמיתי בתחום הדיור
במדינת ישראל ישנה בעיה אמיתית במחירי הדיור, אני לא מתייחס לגברת ולשאלה האם היא באמת חייבת לגור בתל-אביב. גם אם היא תבחר לגור בראשון או פתח-תקווה נתניה או אשדוד היא תצטרך כמאתיים משכורות. הפריפריה לא באמת זולה , כי גם עבור דירה בבאר שבע או קרית שמונה היא תצטרך מאות אלפי שקלים, בעבר הייתה לה אופציה לנסות להתקבל בתור חברת קיבוץ ולקבל דיור ועבודה בחינם אבל התנועה הקיבוצית פשטה רגל, והקיבוצניקים בצרות. היא לא שייכת לסקטור החרדי שבו אנשים מקבלים דירות במחירים מאד נמוכים במקומות כמו ביתר עלית, היא לא שייכת למגזר האתיופי שגם הם מקבלים בחינם. לכן יש לה שתי אפשרויות. או למצוא בן זוג שיש לו דירה בבעלותו , או להגר מהארץ. אני לא סומך על הממשלה הדפוקה שלנו שתטפל בבעיה שקיימת קרוב לשלושים שנה.
פוני יער מהנדס | 12.03.14
39.
אם קצת יכולת הכל אבשרי
שלום שמי אריאל אני עולה לא חדש 16 שנה בארץ , הגעתי לארץ בתוכנית נוער לבד בלי הורים אני נשוי אב לשלושה , אישתי לא עובדת (אמא לילד הקטן וסטודטית ) אני עובד בשני עבודות ומרוויח בין 15.000 ל 18000 אלף שקל אני בעל דירה 3 חדרים שקניתי בשנת 2007 ב600000 אלף שקל , כרגע אני משלם 1000 משכנתא . כל זה אני כתבתי כדי להסביר לאנשים שקוראים את הפוסטים שאבשרי בארץ לחיות בסדר , אבל המאמץ ושעות העבודה שאני מבלה בעבודה בארצות הברית הייתי כבר מיליונר , כל מה שברצוני להסיג בארץ בית פרטי טוב , שני מכניות , אופנוע טוב פעמיים חופשות לחוץ לארץ , שם בן אדם שעובד בעבודה רגילה לא מקצועית זה אבשרי כאן בגיל 34 אני חולם על זה . חברה המדינה שלנו היא מדינה קשה , כל מישהו רוצה הכל ומהר זה לא כאן , למישהו יש סובלנות יכול גם כאן כמוני לאט לאט להגיע למה שהוא רוצה . דוגמה אני עולה חדש אבא לשלושה ילדים קטנים , מצליח לפרנס אותם בכבוד , חוגים לכל אחד וכל מה שהם צרכים , כולל מכונית חדישה ודירה במעט בלי משכנתה , כולל חיסכון 3000 שקל לילדים , עוד מעט אישתי תצא לעבודה ואנחנו יחד נוכל להרוויח קרוב ל 23000 שקל , זה לא כדי להצבן כאן אנשים כל זה הסגנו רק בעבודה קשה יחד אם אישתי בלי עזרה של קרובי משפחה , לשנינו ההורים בחוץ לארץ . רק בעזרת סובלנות ועבודה קשה בארץ תוכלו להסיג משהו אתם רוצים .
אריאל | 12.03.14
38.
מה שעצוב בסיפור הזה שאדם עובד עם שכר של 9000 ש"ח נטו באמת יכול רק לשרוד פה
מגורים בתל אביב חוסכים בצורך ברכב שהוא צורך הכרחי לכל מי שגר בפריפריה במדינה שהתחבורה הציבורית בה נוראית ובשבת אינה קיימת בכלל. החיים בעיר מתנהלים ברגל או באופניים, וניתן לקנות מזון במחירים זולים יותר מהפריפריה (כבר היו עשרות מבדקים על איך הפריפריה יותר יקרה עקב אי תחרות). השורה התחתונה היא שאם יחידנית עם ילדה לא סוגרת את החודש עם 9,000 שקל בחודש, ומשפחה עם 3 ילדים לא סוגרת את החודש עם 16,000 שקל בחודש. אלו העובדות. והמצקצקים והממורמרים יכולים להגיב כאן ולספר לי כמה הם משלמים לקייטנות בחופשת הפסח הקרובה, כמה כסף יבזבזו בחג על אוכל ומתנות, ואיך זה מסתדר עם זה שהם חיים נפלא מ 6000 שקל בחודש בחולון בלי עזרה מאף אחד. רמות השכר בישראל לא השתנו ביותר מ 10% ב 15 שנה האחרונות ואילו מחירי כל מוצרי הצריכה, הדיור והתשתיות יותר מהוכפלו. אני מאחל לג'ני ולאנה חיים טובים, חיו את הרגע, תהנו מכל יום, ואני מקווה שכסף יהיה הבעיה היחידה שלכם בחיים. אתן נראות מקסימות ומאושרות.
אבנר | 12.03.14
37.
אני חושבת שאנחנו "מקרה מייצג" יותר:
אנחנו זוג בני 28 ללא עזרה כספית מההורים כלל. מרוויחים יחד 19 אלף נטו. הוצאות: דירה שכורה ברמת גן (2 חדרים, קומה 4 בלי מעלית) - 3500 תחבורה ציבורית - 250X2 (חופשי חודשי) אוכל - 1000 (לא מבשלים בבית, לוקחים מההורים) ארנונה - 470 לחודשיים מים - 120 לחודשיים חשמל - בין 150 ל-200 (לא מדליקים מזגן כמעט, רק כשחם או קר באופן קיצוני, ימים בודדים בשנה). אינטרנט - 95. אין כבלים או לוויין, רק עידן פלוס. סלולרי - 10X2 (החבילה הקטנה בגולן טלקום, לא מדברים כמעט). אין קו טלפון בבית. חוסכים כל חודש מעל 10,000 ש"ח. יותר ממאה אלף בשנה. יכולנו לחסוך יותר אבל אנחנו אוהבים לטוס לחו"ל (פעם-פעמיים בשנה), ואני אוהבת לבזבז על בגדים (1000 בחודש). אם נמשיך כך - עד גיל 30 תהיה לנו דירה. לא נקנה רכב עד שתהיה דירה. לא נביא ילדים עד שתהיה דירה. אני אקרע את הצורה בעבודה כדי להביא משכורת גבוהה יחסית לבחורה (8000), לפני שאתחיל ללדת ואצטרך לעבוד ב"משרת אם" (המושג הזה מגעיל אותי, אבל אחרי שאלד אני רוצה לגדל את ילדיי בעצמי ולא ע"י אאוט סורסינג).
 | 12.03.14
34.
ועכשיו יגיעו רצף התגובות המגעילות
* "תשכרי דירת חדר בדימונה ותסעי ברכבת כל יום לת"א. שאני הייתי צעיר הלכתי ברגל כל יום מנהריה לנתניה בשביל לחסוך לדירה!" * "למה הילדה צריכה חוגים? שאני הייתי קטן שיחקתי בחצר ואת הכסף חסכתי לדירה. בגיל 22 היה לי הון עצמי לדירת 6 חדרים ברמא"ג" * "איך את מתלוננת על משכורת של 9000?! אני עם משכורת שהיא חצי מזה חוסך חמישים אלף בשנה ועכשיו אני קונה דירה מקבלן בהרצליה!" * "הדור הצעיר מפונק, המחירים היום בסדר גמור, רק הדרישות של הצעירים מופרזות! שאני הייתי צעיר דירות חדר וחצי בשיכון עלו חמש מאות משכורות, עשינו שמונה חודשים מילואים בשנה ושילמנו 95% מס הכנסה!" * "איך אפשר להגיע לגיל 31 בלי חסכונות?! ברור שזה ניהול גרוע ועצלות! אני עובד מגיל 18 בנמל אשדוד בעבודה שאבא סידר לי ועד הגיל שלה כבר הגעתי לשלוש דירות"
אזרח | 12.03.14
32.
אפשר להיות מובטלים בפריפריה ולחסוך המון - כלכליסט הגזמתם!
אתם מביאים אם יחידנית מובטלת שגרה במרכז ת"א בשכירות של 4700 ש"ח!!! באמת זה לא בסדר שהיא לא יכולה לקנות פנטהאוז במגדלי אקירוב. עם כל הכבוד, משפחה שכזו עם 2 נפשות יכולה (וצריכה) לגור בפריפריה בדירת 3 חדרים שאני מבטיח שהיא יותר יפה במה שהיא מתוגררת היום ובעלות של 2500 ש"ח. בנוסף, אם נכניס גם חיסכון בארנונה של ת"א וכל מיני הוצאות נלוות שהן יקרות יותר בת"א נגיע לחיסכון חודשי של 3000 ש"ח בהוצאות... כמה שנים + הון עצמי ואפשר לקבל משכנתא לקניית דירה בפריפריה. רק חבל שהיא בזבזה את כל ההון העצמי שלה על הוצאות מחייה במרכז תל אביב. צאו מהבועה! תל אביב זו העיר היקרה בישראל ואין שום טעם למי שלא אמיד לגור שם לאורך זמן בשכירות.
אחד מהצפון | 12.03.14
28.
** התקווה היחידה שלך היא למצוא בן זוג מבוסס יחסית **
ואני אומר את זה באמת ולא בציניות. וזה בגלל שמשכת את החיסכון הפנסיוני (וכנראה גם שילמת 35 אחוז מס על כך). הכוונה לא למיליונר (שוגר דדי כמו שאומרים) - אלא למישהוא שיותר יציב כלכלית ממך. מאחל לך שתצליחי בכך ותזכו לחיים מאושרים ביחד. בסהכ לחתונה מאז ומעולם תמיד היה גם פאן כלכלי.
ארז | 12.03.14
25.
מתלבטים אם לקנות דירה או לא? הנה מידע שיעשיר אותכם ויעזור לכם להחליט:
קרן המטבע הבינלאומית IMF : סכנה להתפוצצות בועה בשוק הדיור הישראלי. המחירים גבוהים ב 25% משיווי המשקל ההיסטורי. הכלכלן שלמה מעוז: "זה ממש חוסר אחריות לקנות עכשיו דירה, הבנקים יפנו הרבה זוגות צעירים מדירותיהם" יו"ר בית ההשקעות אינפיניטי: הסאב פריים הישראלי עומד בשער ויהיה הרבה יותר גרוע מהמשבר בארה"ב. יו"ר לשכת שמאי הנדלן לשעבר: נראה משבר משכנתאות קשה ב 2014, המונים לא יעמדו בהלוואות. החשב הכללי באוצר לשעבר: כשהריבית תעלה הצעירים יהיו בקשיים והבורסה תקרוס. פרופ' נוריאל רוביני: נוצרה בישראל בועת נדל"ן עקב הרצון למנוע את התחזקות השקל רשת CNBC : בועות נדלן בישראל, קנדה נורבגיה, בלגיה ועוד גולדמן סאקס: סבירות גבוהה למשבר דיור בישראל ב 5 השנים הקרובות יו"ר חברת הבניה מנרב : "מחול השדים הזה בנדל"ן יתפוצץ לכולנו בפרצוף כמו בסאב פריים - זה יוביל את המדינה לאסון" מומחה הנדל"ן האמריקאי וזוכה פרס נובל לכלכלה, פרופ' רוברט שילר : יש בשוק הנדל"ן הישראלי היבטים שמצביעים על בועה. בנק ישראל: דו"ח מדאיג על מחירי הדירות והמשכנתאות – רמז עבה לקיום בועה, מספר התחלות בניה עולה על הגידול באוכלוסיה אבל המחירים ממשיכים לעלות הממונה על הגבלים עסקיים במשרד האוצר לשעבר: הרכישה היום של דירות, במחירים של היום- זה דבר שהוא גובל בהימור (שודר בטלוויזיה) מנכ"ל מודלים כלכליים: הישראלי רוכש דירות כמו עדר, חושב שהוא חכם מספיק ושהמחיר ימשיך לעלות, אך בסוף הכל יתפוצץ. אין מחסור בדירות בישראל ואין מגבלה בשטחים, מרמים אותנו ירון זליכה: 5 שנים דוחפים זוגות צעירים אל בועת המשכנתא, זה מוות ידוע מראש תרחיש אימה של בנק ישראל: "עלייה באבטלה ובריבית תוביל לצניחה במחירי הדירות - ואז בנקים ייכנסו לקשיים" גורו הנדלן רוברט שמין: הנדלן בישראל- שוק של מהמרים וספקולנטים. ממליץ להתרחק כמו מאש. פרופ' זילברפרב מנכ"ל האוצר לשעבר: כל מי שמסתכל על מחירי הדירות יודע שיגיעו הירידות יו"ר מיטב-דש: מחירי הדירות באזורי הביקוש יירדו ב-15% בשנתיים השמאי לוי יצחק – לדעתי הגענו לגבול העליון של מחירי הדירות, לא יהיו עוד עליות פרופ' מלניק מהועדה לקביעת הריבית בבנק ישראל: עליית המחירים פה דומה לארה"ב לפני המשבר יו"ר לשכת השמאים הנוכחי, שתמיד ממליץ כן לקנות דירה: ב 2014 בתל אביב לא מומלץ לקנות, לא להשקעה ולא למגורים. בכפר סבא לא לקנות להשקעה. (שודר בלילה כלכלי) כתב הנדל"ן עופר פטרסבורג - "אני מפחד. מ-פ-ח-ד מהמצב היום. אני חושש שהמצב יהיה יותר גרוע מהסאב פריים" "אנחנו נמצאים על פי תהום, אתה לא יכול להחזיק משק על ריבית נמוכה לכל חייו, מתישהו יהיה שינוי, ותוספת של 1,000 שקל בהחזרים לזוג צעיר, תמוטט אותו תוך שנה". "כל קניית דירה היום נעשית על הקצה. אנשים משלמים ממה שאין להם ובונים על הריבית הנמוכה." (שודר בסודות הנדלן) ערן רולס יו"ר מרכז הבנייה הישראלי – מי שקונה דירה הוא פסיכופת. בועת הנדלן תתפוצץ בקרוב. צריך להמתין. סגן עורך גלובס: "הנה תמונת מצב אפשרית שהמשקיע הטיפוסי שלנו או רוכש הדירה הראשונה יצטרכו לעמוד בפניה בעוד שנתיים: החזרים גבוהים יותר, מחירים נמוכים יותר, שחיקה בהכנסה הפנויה והבנה שפתאום מחירי הדירות לא עולים כל הזמן בישראל." עורך חדשות החוץ של ערוץ 10: החדשות הרעות יותר הן שהמצב הנוכחי איננו בר קיימא. שהשוק רותח מדי, ושהעלויות החברתיות הולכות וגואות. במילים פשוטות: אנשים לוקחים משכנתאות גדולות יותר, מסוכנות יותר, ומשעבדים להן אחוזים בלתי אפשריים משכרם הנקי. עלייה בשיעור האבטלה במשק, ירידת מחירי הדירות, הרעת המצב הכלכלי באורח כללי, משבר ביטחוני גדול - כל אלה יכולים לערער את מגדל קוביות הקרטון שהולך ונבנה כאן. מנכ"ל חברת טאבו ישיר משכנתאות: "דמיינו מה יקרה בישראל עם הריבית תעלה ב-2% בלבד? מה יקרה אם היא תזנק ב-4%? גם העלאה של 5% בריבית בנק ישראל לא תביא את הריביות בישראל לשיא של עשור. ואם מצב זה יקרה ההחזרים יזנקו ליותר מ-10,000 שקל בחודש, וישראלים רבים עלולים לאבד בתיהם". "תרחיש שכזה, דמיוני ככל שנראה בימים אלה, עלול להפוך למציאות בטווח זמן די מהיר"
אבי | 12.03.14
24.
ממליץ להיזהר מריבית משתנה כל 5 שנים. עשויה לעלות גבוה בעוד 5 שנים ולהישאר גבוה
הריבית צפויה לזנק כבר בתחנה הקרובה של עדכון הריבית, ולהשאיר אותכם עם תשלומי ריבית גבוהים עד סוף המשכנתא. הריבית הזאת היתה 4% צמוד, קצת לפני זינוק המחירים הגדול. היום היא בקושי 1.5% צמוד ולכן מפתה אותכם גם הריבית הלא צמודה, היום בסביבות 3%, לפני כמה שנים היתה 7% קחו בחשבון זינוק של 1,000-1,500 שקל בהחזר החודשי שלכם, שיתרחש תוך כמה שנים בודדות. שימו לב שאין בעל בית שאפשר להתחנן בפניו. העליה בתשלום החודשי היא אוטומטית, ואם הריביות כולן יקרות יותר, כל נסיון למחזר את המשכנתא רק ייצא יותר יקר. והכי גרוע- אי אפשר יהיה למכור את הדירה במחיר מלא, כי גם הקונים יקבלו את אותם תנאים גרועים במשכנתא, וגם הם יבינו שרכישה משמעותה תשלומי חודשיים שגדולים עליהם. כך שהשוק כולו ירד במחירים.
עמירם | 12.03.14
23.
למה עדיף היום לשכור ולא לקנות, למרות שבד"כ זה הפוך? - כנסו:
כן- בד"כ עדיף לקנות דירה ולא לשכור אותה, בעיקר כאשר יש אפשרות להלוואות בריבית נמוכה- כמו היום. אבל יש המון פרמטרים שמשפיעים על הכדאיות, וזה ממש אינו דבר שאפשר להתווכח עליו בלי לשבת עם דף ומספרים, ורצוי יותר גליון אקסל או מחשבון משכנתא. היום שכר הדירה בשנה שלמה הוא בסך הכל 2.6% עד 4% ממחיר קניית הדירה. וזה מקלקל חלק גדול מהיתרון של קניית דירה. עקבו אחרי החישוב הבא- המספרים עגולים כדי שיהיה קל: אני משלם בשנה שלמה של שכירת דירה בתל אביב רק 3% מערך הדירה. אז אחרי 5 שנים כאלה אשלם 15% . נניח שמחירי הדירות אכן ירדו, אבל לא ב 30% או 20% כפי שאני ורבים מעריכים- אלא רק ב 8%. האם הרווחתי או הפסדתי? אם אתם חושבים שאני מופסד ב 7% - טעיתם: נניח שהיה לי הון עצמי של 500,000 ש"ח וחשבתי לקחת הלוואה של 1,000,000 שקל, כדי לרכוש דירה שעולה 1.5 מליון שקלים. כאשר המחיר של הדירה ירד ב 8% , זהו בעצם חסכון של 120,000 שקל. עכשיו אני יכול לקחת משכנתא של 880,000 במקום מיליון, כלומר ירידת המחיר הקטינה לי את המשכנתא ב 12% . בנוסף לכך, כשאני חי בשכירות אני משלם קצת פחות כל חודש בדמי השכירות מאשר אילו הייתי לוקח משכנתא על הדירה, לכן, יש לי שתי אפשרויות: או שאני חי טוב יותר ונהנה יותר מהכסף הפנוי שלי, או שאני בוחר לשים את הכסף בצד ולחיות באותה רמת חיים כאילו לקחתי משכנתא. נניח שחסכתי בשכירות 830 שקל בחודש, כלומר 10,000 שקל בשנה. ה 10,000 שקל האלו מתווספים להון העצמי שלי. אז יש לי כבר 550,000 שקל בבנק. כאשר הכסף בבנק אני מרוויח עליו. אלא שהתשואה על פקדונות בשנים האחרונות היתה מאוד קטנה. רק 1.2% בשנה - 6,000 שקל. זה מצטבר ל 30,000 שקל בחמש שנים. סך הכל יש לי עכשיו 580,000 שקל, ולא 500,000 כפי שהיה לי לפני 5 שנים. לכן אני יכול לקחת משכנתא נמוכה יותר ב 80,000 ש"ח, שזהו חסכון של 8% מגובה המשכנתא המקורית. אם תסכמו הוזלת משכנתא של 120,000 בגלל ירידת מחיר הדירה, ותוספת של 80,000 שקל להון העצמי- תראו שהמשכנתא שאקח בסופו של דבר תהיה קטנה ב 20%. 800,000 במקום 1 מליון. על כל שקל משכנתא, במשך השנים שאני מחזיר אותה- אני נאלץ לזרוק כחצי שקל על ריבית. על משכנתא של 1 מיליון אני אחזיר כ 1.5 מליון. על משכנתא של 800,000 אחזיר כ 1.2 מליון. שימו לב שההבדל בין 1.2 ל 1.5 מיליון הוא כבר 300,000 שקל. זהו החסכון שלי במשך השנים שאחזיר את המשכנתא. סיכום רווחים והפסדים: שילמתי שכירות במשך 5 שנים, סה"כ 15% מערך הדירה הראשוני (1.5 מיליון), כלומר 225,000 שקל. חסכתי בהוצאות המשכנתא 300,000 שקל. שורה תחתונה- חסכתי 75,000 שקל ולכן העסקה משתלמת- טוב שנשארתי לגור בשכירות. אני מזכיר שהחישוב הוא בהנחה ומחירי הדירות ירדו ב 8% בלבד, כאשר תרחישים סבירים הם 20%-40% . החישוב אומת תוך שימוש במחשבון משכנתא.
תומר | 12.03.14
20.
"אני פשוט לא מבינה איך במדינה שנחשבת למפותחת נסיעה מהרצליה ליפו לוקחת שעתיים בתחבורה ציבורית."
התחבורה הציבורית היא הנקודה הכי משמעותית שהרשויות מזניחות כבר עשורים רבים. תחבורה ציבורית יעילה, נוחה וזמינה (תדירות של 10 דקות בשעות השפל ולא בשעות השיא, ורכבות אל ומת"א גם אחרי 9 בערב, ולא רק לנתב"ג!!) היא המפתח העיקרי באמצעותו הרשויות יכולות להקל על חיי האזרחים, והסימן העיקרי לזה שהאנשים שמנהלים את חיינו הם או אימפוטנטים, או שלא אכפת להם.
מפותחת? הכל יחסי.. | 12.03.14
18.
חוסר אחריות משווע
אני בהחלט לא רוצה להטיף מוסר ג'ני משכירה דירה בת"א במחיר לא שפוי של 4,700 ש"ח וגם לא עובדת בנוסף לכל. אז רבעק קחי את עצמך ותעברי לערי פרירפריה עם שכירות של לא מעל 3500 עם דירה עד 3 חדרים באיזור סבירים או 2 חדרים באיזורים טובים כמו: חולון , הרצליה , יהוד , בת ים ולא חסר ערים שהם לא ת"א ולא רמת גן שהם ערים יקרות להחריד ובמחירים לא ריאליים. תחזרי לשוק העבודה גם במחיר של עבודה זמנית (מלצרות , תחנת דלק , שמירה) עד שתמצאי עבודה מתאימה לך
יוסף | 12.03.14
16.
ויש עוד ברירה שלישית וכנראה חכמה יותר
פשוט לקבל אומץ ולעוף מכאן לארץ שבה אפשר להשיג דירה במחיר שפוי, לארץ שבה יוקר המחיה נמוך בהרבה, לארץ ללא מתח תמידי של בעיות ביטחון, לארץ בלי ערסים, לארץ מתורבתת יותר, לארץ בה יש נימוס רב יותר בין אדם לרעהו, לארץ בה המסחר הוגן יותר. לארץ בה משלמים הרבה פחות מיסים. כנראה שכמעט כל מדינה מערבית תענה על מה שכתבתי כאן.
עמליה | 12.03.14
11.
ממש חוצפה ומשקף את הלך הרוח של הבזבוז של דור ה- Y
למה הנ"ל אם חד הורית עם בת יחידה צריכה לשכור דירה בת"א של לא פחות מ- 3 !!!!! חדרים ??! קיבלה משכורת יפה ובעידן של אבטלה מרשה לעצמה "להתפטר" ??!! כשאנשים נלחמים בשיניים לשמור על מקום עבודתם ??!! תסלחו לי אבל זו ממש כתבה "לא לרחם" אלא להבין את התנהלותם הקלוקלת של דור ה- Y. נקודה!
קליאו | 12.03.14
10.
בדרך כלל אני תומך במי שמתראיין
אבל, היא עובדת ביפו, וגרה במרכז ת"א?! מה ההגיון? יש שכונות לא רעות בדרום ת"א שהרבה יותר זולה השכירות (אני גר בשכירות 3000 ש"ח זוג מצפה לילד) וגם יש סביבה בטוחה ונעימה יותר ממרכז ת"א ההומה לילדים. ואנחנו יותר מכפול ממנה. המדינה דופקת את הצעירים, זה נכון, אבל לחיות באחד המקומות הכי יקרים בארץ ולהתלונן?!
רון | 12.03.14
9.
זה לא רק אימא יחידנית , אנחנו זוג נשוי עובדים קשה משתכרים טוב
קיצצנו את כל מה שרק אפשר רק מיסים ואוכל אני מוציא ועדיין מייצר מינוס כל חודש שקובר אתנו ורק מעמיק את הבור ! מתי המדינה תבין שככה אי אפשר ולמעשה אנשים כן מצליחים לחיות או להחזיר חובות שלהם ע"י עוד מינוס ועוד הלוואות !!!!!!!!!!!!! אני ממש מרחם על מי שלא עובד , ממש כואב לי הלב לראות את הזקנים חיים על פרוטות שאני עובד שני עבודות ואישתי מרוויחה יפה , ואין לנו אפשרות לחיות , כן פשוט לחיות
המיואש  | 12.03.14
8.
יאללה חוכמולגים להסביר איך אפשר לחסוך 8,500....
עכשיו כל החוכמולוגים יסבירו לה איך הם חוסכים 8,500 ש"ח מתוך ה-9,000.... ואיזה בזבזנית היא. אנשים אתם מפספסים את הפאונטה, המדינה הזאת הולכת בפני פשיטת רגל, מי שחושב שהמדינה לא תפגע לאורך זמן מהמחירים המטורפים האלו טומן ראשו בחול. שתי תסריטים אפשריים, בזמן הקצר המחירים לא ירדו אבל המדינה תכנס למיתון כי לאנשים אין כסף להוציא מלבד על משכנתא, או העלאת ריבית/פיטורין והמחירים צוללים. לא מצליח להבין למה משרד האוצר (יאיר תתעורר!!!) לא יוצא עם מכרזים של מחיר מטרה, כל שאר ההצעות (מענק או מעמ) ילכו ישר לקבלנים. מקווה שיהיה פה יותר טוב ומהר.
המתוסכל | 12.03.14
2.
בחולון על אותה דירה היית משלמת 3000 שח, כל אחד ובחירותיו.
כך גם היית נמנעת מגרעון של 1000 שח ואולי אף חוסכת קצת בצד, לעניין התחבורה לת"א אין בעיה אוטובוס אחד ואת בכל מקום, לא כל מי שעובד/לומד בת"א צריך לגור שם, זה פינוק ועל זה משלמים. את אוכלת את הכסף שלך ק כדי לגור בת"א חבל, אבל שוב כל אחד ובחירותיו, עם יותר שיקול דעת לא היית צריכה לשבור את הפנסיה ולשלם כשליש מהסכום לרשויות המס. היתרון הגדול מבחינתה שהיא צעירה ויכולה עדיין לצבור חסכון לפרישה בטח עם יכולת השתכרות כמו שלה, אך אם תישאר עם סדרי העדיפויות שלה לא רואה איך זה קורה. מצחיק שהיא מטיפה למחשבה לטווח ארוך....
מושון | 12.03.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת