אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"החיים היום טובים, והעולם רק ילך וישתפר"

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

44.
אף אחד בכתבה לא מביא בחשבון את הגורם המרכזי
מדברים על התפתחות טכנולוגית שמביאה לשיפור בחיי הפרט, אבל התמונה הגדולה היא שסגנון החיים המשופר- זה שבו אתה חי בבית מואר וממוזג, נגיש לכל מקום על הפלנטה, קונה מזון בשפע בסופר ובעל גישה לשירותי בריאות מתקדמים מגיל אפס- הוא סגנון חיים בזבזני. אין מספיק משאבים בעולם על מנת לקיים חיים כאלה עבור מיליארדי בני האדם שחיים בו היום. אם פעם אחוזי התמותה של תינוקות, קשישים ואנשים חלשים בריאותית היתה גבוהה, ואורח החיים של האדם הממוצע היה פשוט וחסכוני, הרי שהיום- אנשים צורכים יותר אנרגיה, חיים יותר זמן ומתרבים יותר, וכדור הארץ לא יכול לתמוך במצב הזה לאורך זמן, וזאת האמת המרה. בניתוח המצב לגבי העתיד הקרוב אולי אפשר להתייחס לגורמים כמו התפתחות טכנולוגית, מחירי נדל"ן וזמני עבודה במשרד, אבל הדיון לגבי העתיד הרחוק יהיה חייב להתייחס לשיקול מרכזי אחד- ילודה, דמוגרפיה והגבלה של הריבוי הטבעי האנושי. אין ברירה.
פיצי | 16.03.14
43.
אנחנו חיים בתקופה טכנולוגית מדהימה. יופי! ילדים בוגרים תקועים בבית ההורים, מול המחשב
אין למתבגרים אפשרות לקיים חיים עצמאיים, מחוץ לבית ההורים. מה טוב בזה? בנוסף, כמות נוטלי התרופות נוגדי דיכאון וחרדה, היא עצומה. אם מצבינו כל-כך טוב מדוע כל-כך הרבה אנשים מסתממים מתרופות לשיפור מצב הרוח?
אמא ל 3 בוגרים | 16.03.14
40.
אני מביא פרנסה מהפייסבוק והאינטרנט
מאה אחוז מהפרנסה שלי מגיע מהרשת הישירות לשוחח עם לקוח ישר בסקייפ או בצאט בפייסבוק פתחו עולם ענק בשבילי בלעדי זה לא יכולתי להתפרנס ולהגיע לקהלים ... זה הולך וגדל וחלק גדול מהלקוחות שלי הם מהעולם ולא רק מישראל וזה בזכות האינטרנט לא ידוע מה הייתי עושה בלעדיו תודה לפייסבוק על התרומה הגודלה להתפתחות הכלכלה המודרנית
אלון  | 15.03.14
39.
לאט לאט
לאט לאט הופך האדם מיצור אנושי לרובוט אטום. עם כל ההתקדמות הטכנולוגית הצפויה, אני לא מקנא בדור שיחיה פה בעוד 200 שנים. ועדיין לא דברנו על ההרס האקולוגי, הניזון מתאוות בצע, בורות וטפשות. מחלות חדשות יופיעו, ויעשירו את העוסקים בתחום הרפואה. מלחמות חסרות תקדים יפרצו וישנו סדרי עולם. מזג האויר ישתגע וימיס קרחונים ויציף ארצות. 50 השנים האחרונות היו התקופה הטובה ביותר: היה בהן שיפור גדול יחסית לעבר, וכנראה שגם יחסית לעתיד...
אמיר | 15.03.14
34.
We're the middle children of history, man.
"We have no Great War. No Great Depression. Our great war is a spiritual war. Our great depression is our lives" הטענה לגבי תוספת שעות הפנאי מגוכחת...רובנו עובדים היום מ-9 עד 6 בעבודות בולשיט לא יצרניות, מחויבים לשבת במשרד 9 שעות כאשר אולי 50% מתוכן באמת פרודקטיביות, שאר הזמן מוקדש לשיחות קולר, טיולים אינסופיים למטבחון או גלישה בפייסבוק. מבלים עוד שעה שעתיים בממוצע בפקקים, מגיעים הביתה אחרי יום מייגע רק כדי למצוא מייל שנדרשים להגיב עליו במיידי. מנסים לחסוך כסף בשביל דירה שלעולם לא נוכל לקנות ללא עזרת ההורים ובלי להשתעבד לבנק למשך שארית חיינו. העבדות לא נעלמה מהעולם, היא פשוט שידרגה את עצמה. במובנים רבים איכר בימי הביניים היה מאושר וחופשי יותר מהעובד הממוצע היום, וחי חיים פשוטים בהרבה.
Tyler Durden | 15.03.14
33.
טכנולוגיה, שוויון ומלחמות
חלק גדול מהפיתוח והיצוא הטכנולוגי של ישראל הוא טכנולוגיה צבאית. החלק השני בגודלו הוא למטרות רווח אישי או נסיון לאקזיט. חלק הולך וקטן מהפיתוח הטכנולוגי מופנה לטובת הכלל, במיוחד אם אינו מביא לרווח מהיר למקימי החברות או ל"אנג'לים" שמממנים אותם. ב 1929 הגיע העולם לנקודת שיא בחוסר שוויון בין העשירון העליון ל 90% התחתונים. התוצאה היתה התרסקות כלכלית עולמית ושני עשורים של שפיכות דמים חסרת תקדים, שהובילו בסופו של דבר לירידה חדה בחוסר השוויון ולרגיעה. ב 2013-14 חוסר השוויון שובר שוב שיאים חדשים, אם ניתן ללמוד משהו מההיסטוריה, העולם עומד בפני משבר חמור יותר משנות ה30-40 המפורסמות לשימצה. דבר אחד בטוח, אם מלחמת העולם השניה היתה הארוע ההיסטורי שתרם הכי הרבה לפיתוח המדע, אנחנו עומדים בפני פיתוח מדעי חסר תקדים של נשק להשמדה המונית..
דני | 15.03.14
30.
התפוצצות אוכלוסין איננה השג
המחיר של העדר תמותת תינוקות הוא לא רק התפוצצות אוכלוסין אלא הרס גנטי מאסיבי של האנושות. המחיר של הנוחות הזו הוא הרס טוטאלי של הפלנטה ומלבד הכחדה שיטתית של כל דבר חי,צומח ודומם כדי לאפשר אותה,גם הפיכת הפלנטה למדבר של פלסטיק,ברזל,אספלט ובטון. אלה לא השגים.אלה מחדלים. אלה שעבדו בחקלאות,עשו עבודה אמיתית.מועילה ויצרנית.הם קיימו את עצמם. היום,95 אחוזים מהאוכלוסיה הם אבטלה סמויה ועושיםדבר שאף אחד לא באמת צריך. מה שנעשה במערב ב 40 השנים האחרונות לא שונה ממה שנעשה במזרח אירופה במאה הקודמת.קומץ אקדמאים סוציאליסטים שעבדו מליארדים וכפו עליהם בכוח הזרוע אורח חיים חולני ומעוות. המערב עומד להעלם לאחר שיקרוס.זה לא המשבר של 1929. הלוואי שהאנושות תחזור לימי הביניים. שיהיו 100 מליון אנשים על הפלנטה שלא יזהמו ולא יעבדו בשביל לקנות דברים שהם לא צריכים.לא יחיו יותר מדי ולא יהיו שמנים וחלשים. כל אחד יחיה עם העם שלו ולא ביחד עם עמים וגזעים שהוא מתעב. היחסים בין גברים ונשים יהיו כדרך הטבע ולא כדרך הסוציאליזם....
אאא | 15.03.14
28.
איזה קשקושים די כבר
בעבר היו עובדים פחות ועדיין כולם קנו דירות לא משנה מה ההשכלה הייתה,וכמה כמות הילדים. היום להקים משפחה ולבנות בית לא כל אחד מסוגל.! ישנם כאלה שצריכים לבחור או בית או משפחה.. האופטימים הם אנשים עשירים ואנשים שיש להם הזדמנות להצליח. כיום,להמון אנשים רבים פשוט אין סיכוי להצליח בלי קשר להשכלה. וזאת הבעיה הכי חמורה. כל אחד עם חליפה מרשה לעצמו לדבר ולייצג אוכלוסיה מסויימת. ואת האנשים העניים אף אחד לא מייצג מדינה קקה
שחר | 15.03.14
27.
ליהנות יותר מהפנאי?? קשקוש- שום פריט טכנולוגי לא באמת שיפר את איכות חיי
את הזמן המת אני מעביר במשחקים ואפליקציות מטופשות את העייפות כשאני חוזר הביתה אני ממסך בבהייה בתוכניות טלוויזיה "איכותיות" אני לא מצליח לייצר מתוך עצמי כמעט שום דבר יצירתי כי עם האינטרנט אני לא צריך להתאמץ ולזכור כלום והתרגלתי שמאכילים אותי בכפית, ואפילו ללמוד לא ממש צריך. ואללה אולי זה בגלל שהייתי ילד, אבל אני מעדיף לבנות רוגטקה מאשר לשים שם ציפורים. נכון, אני יכול לראות אופרות ולהקשיב לסרטים, אבל מאושר אני לא!
ג'ק בלק | 15.03.14
26.
ההווה הוא מציאות של מכונת יצרנות חסרת מוצר היגיון או תבונתיות
זה נכון שכיום יש לנו יותר טכנולוגיה שבגדול משפרת את חיינו. זה תמיד היה כך לאורך ההיסטוריה. קודם המציאו גלגל אח"כ קרקרה וכו'. אבל זה לא הוויכוח כאן. בתחילת המהפכה התעשייתית הפילוסופים של התקופה חזו מציאות שהמכונות נוטלות על עצמן את כל העבודה האפורה ומשאירה לאנושות פנאי לחיים משמעותיים יותר ומיצוי עצמי. מאתיים שנה לאחר מכן מה המציאות? אכן, יש לנו את כל הטכנולוגיות מרפואה מתקדמת ועד פלייסטיישן שהפרופסור תאר אבל המציאות היומיומית של כולם היא שוחקת ושוברת את הנשמה. לדוגמה, אני אקדמאי שלמד במוסד לימודים שקשה להתקבל אליו, בעל וותק של כ 5 שנים וכדי לתחזק את רמת החיים המינימלית אני עובד קרוב לכל שעות הערות שלי. ולא אין לי שני רכבים ואני לא נוסע לחו"ל ואני ואין לי טלוויזיה או פלייסטיישן ואני חושב פעמיים לפני שאני מזמין בירה בפאב או קונה בגד חדש. בעידן המודרני אנחנו אולם לא חורשים פיזית את האדמה, בשביל זה יש טרקטור, אבל אנחנו עסוקים 24/7 בייצור דוחות מידע שאף אחד לא צריך ואף אחד לא קורא באמת. אנחנו נשאבים יותר ויותר למנגנון עבודה כוללני אך לא ייצרני, שבעזרת הטכנולוגייה רק עוזר לנו לעבוד יותר ולהפיק יותר זבל טכנוקרטי.
דריוס | 15.03.14
22.
הדרך הנוחה לצמצום פערים היא התארגנות עובדים
בשוק ההיי טק מעבידים שכנעו עובדים שהם ירוויחו יותר בחוזים אישיים. המעטים שזכו "לפרבילגיה" הזאת הרגישו מאושרים שהם יכולים להרוויח המון כסף ובתמורה לעבוד המון שעות. כל זה בהיותם רווקים ללא משפחה. אבל העובדםי האלה התבגרו וילדו ילדים וכבר לא כל כך טוב להם לעבוד כל כך הרבה שעות וגם לא כל כך טוב להם שאין לה פנסיה כמו שצריך וזכויות סוציאליות וחרב הפיטורן מעל ראשם כל הזמן. לכן גם בחברות ההיי טק מתארגנים עכשיו בחזרה העובדים ויתחילו לדרוש שעות עבודה נורמליות ושכר נורמלי. וזה יזלוג לשאר המשק שגם בו כבר יבינו שזה לא הגיוני לבקש מאב או מאם לעבוד עד שבע בערב. (וגם רווקים לא צריכים לעבוד כך, כמו עבדים). זו המהפכה הבאה, שמקומות העבודה יבינו שלעובדים יש משפחות. שגברים יבינו שיש להם ילדים ושזה נעים וטוב להיות מעורב בגידולם ולא רק בהשכתבם לישון.
 | 15.03.14
21.
The Age of Consequences אנחנו לקראת שואה והוא מקשקש ומזבל ת'מוח!
אלו שיש להם חיים נהדר אין ע"כ ויכוח בכלל, אבל אנו מכלים את משאבי הפלנטה ועושים זאת בקצב מבהיל כשאנו כבר בקצה הצוק. עברנו את נקודת האל חזור וכבר לא מדברים על ירוק אקולוגי, אלא על החיים בהוספיס ועל תקווה שנשאיר אחרינו סימני חיים על הפלנטה, זה המצב בו אנו נמצאים ונשבר הלב לראות את בעה"ח שלנגד עינינו נעלמים ואלו שגורלם ניגזר וייעלמו איתנו. הכתבה הזו היא של אדם החי בעננים והוא אינו יוצא מן הכלל, יש שם למעלה בשלטון כאלה שיודעים לאן פנינו מועדות וכי אין לנו תקווה, קלינטון, אובמה ואחרים, הם יודעים שאיבדו שליטה עם השימוש בדלק מאובנים שחונק את הפלנטה בגזי חממה ושותקים בכדי שלא יווצר כאוס וממילא, כל זמן שניתן אנו חיים. גז המיתן שהוא פצצת זמן עליה היה סרט בנשיונאל כאן בארץ, כבר נפלט ממעמקי האוקיינוסים המתחממים ומהטונדרה הרוסית והקנדית. כמה וכמה כדורי שלג כבר מתגלגלים, אנחנו ברכבת הנוסעת בלי נהג ובלי מנהיגות אל החידלון! ראו סרטים מהסוג Apocalypse, Everything Else Is A Distraction ttp://www.youtube.com/watch? אv=6FnfygE5Lhw המצב אפוקליפטי, כל השאר מסביב הוא הטעיה. וזה נעשה עם הוכחות ודיאגרמות ומספרים וצילומי לוויין ע"י מדענים. אנחנו על הטיטאניק בבית הקפה שותים וחוגגים כבימי רומי האחרונים. מקווה שלא ימחקו אותי כבפעמים קודמות.
גזית | 15.03.14
20.
כן, אבל...
העשור הנוכחי מתאפיין במשבר כלכלי עולמי, אחוזי אבטלה גבוהים ומיתון באירופה ובארה"ב, בישראל יש האטה על סף מיתון בשילוב של יוקר מחיה מטורף. העשור הזה מקביל לשנות ה-30' של המאה שעברה. כמובן שהמגמה הכללית היא כל הזמן עליה ברמת החיים ובאיכות החיים, אבל אי-אפשר להתעלם מההאטה הזאת המקבילה לשפל הכלכלי הגדול של שנות ה-30', ומפרופ' לכלכלה הייתי מצפה לשים לב למגמות האלה. ומה בא אחרי המשבר הכלכלי העולמי של שנות ה-30'? מלחה"ע ה-2 במחצית הראשונה של שנות ה-40' - רמז למה שהעולם עומד לעבור בעשור הבא...
כלכלן | 15.03.14
6.
ל-4. זה לא מדויק כי אתה שוכח את תתחום השירותים. בעבר גרו בדירות קטנות אבל הרחוב היה נקי.
ויכלת לקבל שירותים נוספים במחיר שהתאים לכוח הקניה שלך. היום הדירות הקטנות יהיו ברחובות מטונפים ומלאי סודנים, השירותים שאחרים יעניקו לי יהיו פחותים מאלו שהייתי מקבל בשנות ה-50 (ז"א אם המשכורת שלי תהיה זהה לאותן שנים).
 | 13.03.14
5.
ניתוח סלקטיבי
זה נכון, כאשר משווים את מצבנו למצב הקיים במאה ה18, בהחלט ניתן להגיע למסקנה כי "מצבנו מעולם לא היה טוב יותר". אבל בעבר הקרוב היה ניתן לקיים אורך חיים סביר וסטנדרטי עם הרבה פחות שעות עבודה והרבה פחות לחץ. ברוב העולם המערבי, המחצית השנייה של המאה ה20 האפיינה בעושר כלכלי. לעניות דעתי, בשנות ה90 בישראל היה הרבה יותר פשוט לרכוש דיור ומוצרי מזון בסיסים. נראה כי החברות העלו הרווח השולי שלהם לגבי כל מוצר על חשבון התחרות והציבור, והדבר מתבטא ביוקר המחייה ובפערים הגדלים, שכן עודף הרווחים של התאגדים הולך למעטי מעטים. לגבי העתיד? הנבואה נתנה לשוטים, אך אני מהמר כי אם הציבור לא יגמל מסם הריאלטי בטלוויזיה וידאג לעצמו (וידאג באמת לא כמו ב2011), מצבו בעוד כמה שניים לא יהיה שונה בהרבה ממצבים של האריסים בתקופה הפאודלית.
עומר | 13.03.14
4.
קיינס צדק
קיינס צדק. בישראל אנחנו יכולים לעבוד 15 שעות בשבוע ולחיות ברמת חיים של שנות החמישים והשישים. הרי שבאותה תקופה, דברים בסיסיים כמו מקרר חשמלי או סטייק לארוחה בוקר, היו מותרות. גרו בשיכון מצוקה עם חלונות מיקרוסקופיים, המתינו בתור 10 שנים לקו טלפון והמעט שבמבוססים יצאו ל"חופשה" בבית הבראה בגליל פעם בשנה. על רכב פרטי אין בכלל על מה לדבר מרוב נדירותה באותה תקופה. מה שקיינס לא חזה, זה שבמקום לעבוד פחות, נבחר לעבוד את אותן השעות ולצרוך יותר. הווי אומר: וילה בפרברים של גוש דן, חופשה שנתית בחו"ל או בבית מלון יוקרתי, רפואה (שאומנם היא יקרה יותר, אך מאריכה את חיינו), 2 מכוניות למשפחה, כבלים/לווין בטלוויזיה, אינטרנט, מוצרי חשמל, ריהוט, ביגוד והנעלה (בתוספת "מס מותגים" מיותר) וכו' וכו'. הרשימה הזאת היא אינסופית ולא נראה שיש לה סוף באופק. הבסיס לכלכלה הוא מחסור, ללא מחסור - אין כלכלה.
כלכלן | 13.03.14
1.
העתיד הוא די קודר. הסיבה היחידה שכפתה חלוקת משאבים לכלל האוכלוסיה היא המציאות הכלכלית.
הצורך של המעביד בעובד. בעידן שבו לעובד אין יותר מה להציע למכירה ואת "חלוקת המשאבים" יכפה איזשהו גוף ממשלתי- הו אז זו תהיה דיסטופיה כפי שמעטים חלמו עליה. שילוב של הסוציאליזם הרוסי עם הקפיטליזם ההודי (והשחיתות הוי השחיתות...) לכדי מצרף מובחר של מדינת עולם שלישי של היום. אה, וכמובן תפיסת העולם והדחיה מפרזיטים שיונקים מעטיני "המגזר היצרני" תוביל למלחמה בהם והסתגרות בקהילות מגודרות. יתכן וכי אלו יהיו הזמנים שבהם שוב ידברו על 'צמצום האוכלוסיה', אם כי הפעם לא מבחינה אאוגנית שכן הנדסה גנטית תאפשר לדלות את הגנים ה'לא נכונים' או לכל הפחות לשלוט בפנוטיפים. אם איני טועה "ביומסה" הייתה מונח שסטיבנסון השתמש בו (ניל).
 | 13.03.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת