אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"ההגנה על החקלאים היא שקר אחד גדול"

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
פשוט מטעה
גברת נכבדה היבוא שלך מאירופה מסוסבסד עי כל המדינות האירופאיות, בישראל כידוע לך אין כל סובסדיה לחקלאי אולי רק דרך המים, מוצרי החלב שאת מיבאת לארץ כולם מסובסדים במיליוני יורו עי ידי המדינות וגם עי האיחוד האירופאי. אם את רוצה תחרות חופשית אין בעייה שיתנו לחקלאי ישראל סובסידה מקבילה , תחרות צריכה להיות הוגנת ומס על היבוא הוא חובה במיקרה הזה. לידיעתך יצוא של תוצרת חלב מישראל לאירופה מחויב גם הוא במיסי כניסה כך שהמיסוי חייב להיות הדדדי. ביכלל צריך להמעיט במאכלי חלב שמנים וזה ביגלל הבריאות יום טוב
אלי | 17.03.14
22.
כתבה מרתקת מעניינת , ויותר מכל מייאשת !!!!! מתי כבר ישחררו את הצרכנים
מעול התאגידים, האיגודים, המועצות , העסקנים ועוד ... כל הזמן אומרים "יוקר המחייה" ולא מטפלים בשום דבר - רפורמה בסוללר זה לא מספיק הגברת בכתבה אומרת דברים כל כך נכונים וכל כך עצוב שלא קורה כלום. (אההה בעצם כן קורה .. הוזלה השמנת המתוקה בכמה אגורות)
n | 17.03.14
18.
להשתמש באירופה בהכשר אב"ד מנצ'סטר-מקובל על חרדים באירופה-לא צריך רבנות ישראל
ראינו באנגליה תכנית בTV כיצד מנוהל כל מערך ההשגחה של אב"ד מנצ'סטר - הציבו מצלמות במפעלים וכך יכולים מהמוקד להשגיח על מספר רב של מפעלים בו זמנית. יעיל, חסכוני, הגיוני. רק אצלינו צריך כמה משגיחים וסגנים ונהגים לכל מפעל.
צפרירה | 16.03.14
17.
סטארט אפ
יש לי מיזם חדשני ביותר שהולך לעשות לשוק החלב מה שעשה הסקייפ הוייבר ומיניהם לשוק הטלפוניה. במקום שכל פעם יבוא דתישניק להכשיר את המוצר, ניתן יהיה להכשיר את הפרות בעלות חד פעמית מעט גבוהה, אך זולה יותר לאורך זמן. פעם בשנה יבוא ה״מתקין״ ויבדוק את הגנת הכשרות, אך עדיין העלות השנתית תקטן עד כדי 10% מהעלות כיום. רווח זה יוכל להתגלגל חזרה לצרכן הישראלי. מהו הסטארט אפ אתם שואלים? ובכן אנו מתקינים כיפות מיוחדות ומצליחים באמצעות מכשור מיוחד לתקשר עם הפרות כך שייטלו על עצמן עול מצוות הפרשת חלב כשר למהדרין. הרעיון מוגן בפטנט עולמי. לא עוד דתישניק שמעביר ידיו מעל הסחורה וממלמל תמורת אלפי שקלים, מהיום החלב כשר ישר מהמקור. דירשו גם אתם חלב בהכשר בית הרב קיף צולי. מה? לא רציני?
הרב קיף צולי | 16.03.14
16.
ל-10, עוד לא הבנת? המדינה לא מגינה על התוצרת המקומית אלא מונעת תחרות!
הרפתות ימשיכו להיות מנוצלות תחת המונופול של המחלבות הגדולות! נראה רפתן שמנסה לשווק את התוצרת שלו למחלבה קטנה - ברגע שתנובה מגלה את זה היא תפסיק לקנות ממנו חלב והוא יפשוט רגל - המחלבות הגדולות רומסות את המתחרות הקטנות! תנובה מוכרת לנו גבינה ומוצרי חלב ברווח של מאות אחוזים ממחיר העלות כי אין תחרות אמיתית והשוק לא פתוח לייבוא של מוצרי חלב. אם אפשר היה לייבא יוגורט איכותי מיוון או גבינת עיזים טובה מארצות הבלקן היית מגלה שהמחירים היו נחתכים בחצי ועדיין המחלבות היו מרויחות.
יוקר המחיה נובע | 16.03.14
12.
נקודה חשובה שהמגיבים לא מתיחסים אליה!
העובדה שמלעיטים את הציבור הלא מתוחכם, או פשוט מבוגר שלא יודע לשאול או קשה לו לקרוא (עיניים חלשות), בתחליפ גבינה או עם מרכיב צמחי כי זה מוזיל את המוצר. מעבר לעובדה שהתוספים הצמחיים (סויה במקרה) פוגעים בבריאות ובוודאי לא עוזרים להרזות או להוריד את הכולסטרול. דווקא השומנים המלאים הם שעוזרים לשמור על משקל תקין, ולמרות כל הקשקשת של 5 או 6 עשורים האחרונים, לא גורמים למחלות לב ולא מעלים את הכולסטרול בגוף. וזה לא רק בגבינות, אלא בכל סוגי היוגורט דל השומן שמוכרים "לציבור" באצטלה של זה יותר בריא ומקנה חיי נצח.
 | 16.03.14
10.
לא מבין על מה הגברת מלינה...
אין שום בעיה בזה שהמדינה בוחרת להגן על התעשיה המקומית לפני שהיא מגנה על היבואנים - זה אינטרס לאומי. עכשיו נשאלת השאלה איך מיטיבים עם האזרח - ומיסוי מופחת הוא תשובה נכונה במקרה שבו יש הבדלים משמעותיים בין המחיר בארץ לזה שבחו"ל. אבל היבואנית לא באמת מצליחה למצוא הפרשים גדולים, אז היא בוכה ודורשת בשיא החוצפה(!) שיבטלו לה את המכס לחלוטין. אין שום סיבה שהמדינה תיתן יתרון ליבואן שמעסיק עובדים בודדים במשק, ובעיקר מממן את התעשיה הצרפתית\הולנדית ע"פ התעשיין הישראלי שמעסיק אלפי עובדים כחול לבן.
ליאור | 16.03.14
9.
לגב' אורלי מתגובה 2
מצבן של המחלבות לא טוב, הוא מצויין!! מעולם לא היה טוב יותר!! וזה לא טוב לאזרחים מאחר והמחלבות עושות מה בראש שלהן ומעלות את המחירים בעשרות ומאות אחוזים ללא כל צורך אמיתי מלבד התעשרותן שלהן (וכשאני רושמת 'התעשרותן', אני ממש לא מתכוונת לעובדי המחלבות חלילה אלא לבעלים בלבד!). שיפתחו את מכסות הייבוא ואנחנו כבר נעשה את השיקול שלנו אם לקנות מקומי או תוצרת חוץ, ואני בטוחה שגם הייבואנים ייעשו את השיקולים שלהם בנוגע למחירים אם יהיה פה שוק גדול יותר לגבינות תוצרת חוץ. מספיק לעשוק את האזרחים! סוגרים את השוק לתחרות ומוכרים את הזכויות הבלעדיות לשווק לאזרחים ל3 חברות גדולות וחזירות! צריך לעשות סטופ!!
ליאור | 16.03.14
8.
ההגנה על המחלבות היא שערוריה אבל
הגברת סיימן לא צדיקת הדור ואסביר מדוע. אני קונה מוצרים שונים שמיובאים ע"י סיימן כמו חמאה וגבינות כגון בורסאן קממבר וברס בלו. לפני מספר שבועות מחיר גבינת הברס בלו (במשקל) עלה מ 15.6 לערך ל 19 ש"ח ל 100 גרם. מחיר הגבינה בצרפת לא עלה שער האירו יציב אז מדוע להעלות את המחיר ב 22% ? (הסופר בו אני קונה את הגבינות הוא בבעלות סיימן) אגב מחיר הברס בלו בקרפור הוא 1-1.2 אירו ל100 גרם.
דוד | 16.03.14
3.
צודקת 100% .חקלאיים זה לא הבעיה!!!
הקופון שגוזרות רשתות השיווק והמדינה מעלה את המחיר וכמו שציינת משגיח הכשרות מעביר את ידו מעל חומר הגלם ופתאום "נהיה כשר" כך היה גם במפעל "עלית" כשעבדתי שם. היו מנגבים את המכונות בתחתונים שהיו מביאים מהבית העובדות אבל היה "כשר" אז על זה משלמים הון -כשר עלאק 80% מהאוכלוסייה לא איכפת לנו מהכשר שלהם!!! באנגליה ק"ג גבינה 24 שקל!!!! יהי הבדל קטן. שכחתי לציין לא כשר....
"עובד עלית" לשעבר | 16.03.14
2.
התחרות צריכה להתבסס גם על איכות (טעם), לא רק מחיר
הפחתת מכסים פירושה אובדן הכנסות למדינה. המדינה תחפש בסופו של דבר את הפיצוי על האובדן במקום אחר... אם מצבן של המחלבות הגדולות טוב - אז גם מצבו של הרפתן טוב. הרפתן הישראלי מייצר את כמות החלב הגדולה בעולם לפרה, וזוכה למחיר קבוע, מובטח, ללא עליות וירידות. כך הוא יכול לתכנן מעשיו, ולהנות מרווחים על פרי עמלו. אם נסמוך על חלב מיובא מחו"ל - ייחרבו רפתות החלב, ויום אחד נגיע למצב שלא ימכרו לנו חלב מאירופה... אם הגברת רוצה תחרות מחירים עם התוצרת המקומית - שתבקש מהיצרנים בחו"ל להוריד עבורה את המחיר ב- 50%. זה בטוח יעבוד.
אלי בר-נס | 16.03.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת