אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"יש פוליטיקאים טפשים וחסרי יכולת - אבל ככה עובדת דמוקרטיה"

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
אני מסכים עם כול מילה וזה מה שאמרתי שלפיד נבחר.הוא אכן חלק מהחבורה אבל זה מחירו של הדמוקרטיה???
ביום ששמעתי את נאומו הראשון ביריד העסקים באילת הבנתי שהאיש אינו יודיע להבחין בין יד ימין לשמאל .וגם כתבתי על כך אך מה לעשות אחרים נפלו בפח והאיש נבחר.בינתיים חוק גיוס חובה לא מחלק את הנתל עם ילדי.ולגבי הכלכלה בוא נראה ימים יגידו.נכון להיום זה טוב לא נראה ובכלל לא נגעתי למחיר הדיור והמחיה?
אריה | 17.03.14
17.
אינני מחובבי לפיד - אולם אני חותם על כל מילה...
...מן הנאום המופיע לעיל. לדעתי יש להוסיף ולאמר, שלתקשורת הישראלית יש חלק נכבד בירידת קרנה של הפוליטיקה בישראל. התקשורת היא אמנם "כלב השמירה של הדמוקרטיה", אולם בשנים האחרונות היא הפכה לכלב ציד. העיתונאים מתחרים ביניהם מי ישפיל ויגחיך יותר את הפוליטיקאים, ומי ינגח אותם טוב יותר. התוצאה היא שאנשים איכותיים לא הולכים לפוליטיקה (כי למה להם כאב הראש הזה?), ואלו שכבר הולכים - עסוקים בלהימלט מאחריות. את בית המשפט העליון ואת בנק ישראל התקשורת אוהבת, ולעולם לא מבקרת - ולכן הללו חופשיים לשאוב אט אט את הסמכויות מידי הרשות המבצעת.
אורן | 16.03.14
12.
לפיד טועה (2)
עד היום, למרות כל הדיבורים גבוהה-גבוהה, פסל בג"צ קומץ קטן של חוקים או החלטות ממשלה. בין החוקים הללו נמנה חוק ההתנתקות (שתוקן כך שהפיצוי למתיישבים הוגדל). משום מה שם לא שמענו את אנשי הימין מוחים נגד האקטיביזם השיפוטי. מעניין שכוחו הגדול של בג"ץ אינו בפסילת חוקים (שנעשית כאמור בתדירות נמוכה ביותר) אלא דווקא בפוטנציאל שלו לעשות זאת - מה שמחייב את הממשלה והכנסת ממש לשקול כללים של מידתיות, סבירות, הגינות ושאר שטויות של שמאלנים.
דוד | 16.03.14
11.
לפיד טועה
לפני כתיבת נאומו, היה רצוי שהשר לפיד יקרא את כתב המינוי של הועדה. לחילופין, אולי היה צריך השר לפיד, אי שם בתחילת שנות השמונים, להשקיע יותר בלימודי האזרחות. בכתב המינוי של הועדה נכתב "הצוות יבחן חלופות... ויביא את המלצותיו לפני הקבינט החברתי-כלכלי." בכתב המינוי נאמר פעמיים נוספות שהמלצות הועדה הן, ובכן, המלצות. הועדה בה היתה חברה גם פנינה שנהב (אגב, למה לא שחר כהן, או רפי מלניק? קל לרדת על אישה, הא?) המליצה, בזהירות מירבית, לשקול הקטנה משמעותית בתקציב הביטחון, תוך שציינה ש"הדבר כלל לא פשוט וכרוך בלקיחת סיכונים משמעותיים וניהולם המושכל ע"י הדרג המדיני". הועדה, על הקרדיט הציבורי שניתן לה, סללה את הקרקע לפוליטיקאים כמו לפיד (אם רק יעשה את מה שהבטיח) לקיים דיון אמיתי, בפעם הראשונה משנות החמישים, בתקציב המדינה ובמשקל הבטחוני שבו. שוב ושוב מוכיח לפיד שהיא מזדרז לבנות טיעונים מפוארים על בסיס עובדתי רעוע.
דוד | 16.03.14
10.
הכל נכון, אבל איך נקבעים סדרי העדיפויות?
האם יש תהליך מובנה ומושכל לקביעת סדרי העדיפויות? כמו שזה נראה מבחוץ התשובה היא לא - סדרי העדיפויות נקבעים ע"י משא ומתן, קשרים, צעקות בתקשורת וכוחנות פוליטית. כדאי לבדוק אם אפשר להכין אלגוריתם שייתן ציון מספרי לכל סעיף בתקציב בהתאם לתרומה שלו למדינה גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך, כך שההחלטות לא יהיו מוטות בצורה לפי נקודת המבט הסובייקטיבית של מקבל ההחלטות.
א | 16.03.14
7.
מה עם בועת הנדלן
מה עם בועת הנדל"ן ככל שתיפתר יותר מהר כך פחות אנשים ומשפחות יפגעו והמדינה תרוויח מזה אם בועת הנדל"ן תתפוצץ בעוד מס רב של שנים [כי נותנים לה הנשמה מלכותית] לא נראה שמפגרי המשכנתאות יזרקו לרחוב ושוב מי יעזור אם לו ממשלת ישראל וחמור מזה הבועה תתפוצץ בזמן הכי גרוע למדינת ישראל כך שעדיף לפוצץ את בועת ה"נדלן כמה שיותר מהר
עוז | 16.03.14
4.
טוב, אפשר לומר עליו שהוא טועה לפעמים, אבל לפחות לוקח אחריות
עכשיו כמובן יבוא גל גדול של מגיבים פופוליסטיים שחושבים שלרדת עליו ועל עניין תעודת הבגרות שלו זה הבון טון, ובכלל גורם להם להשמע מחוכמים נורא. מצטער, אני חושב שבינתיים הוא מדבר ועובד לעניין, וברוב המקרים מצליח יותר מהפוליטיקאי הממוצע. אמנם קצת אכזב אותי עם חוק הגיוס החלבי, אבל רואים שהוא לפחות נותן פייט. וספציפית לגבי הציטוט הנוכחי - עצוב כמה שזה נכון.
-ליאור | 16.03.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת