אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למה מי התפטר?

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
יש שתי דרכים פשוטות לשנות את היחס הגבוה בין מחיר דירה ממוצעת למשכורת הממוצעת
הדרך הראשונה: בניה ממשלתית על קרקע ממשלתית של דירות שכחציים יימכרו במחיר השוק לממן את הבניה והשאר יושכר במחירים שפויים לזכאים (כל מי שלא היתה ברשותו דירה מעולם). הדרך השניה: להעלות את אחוז העובדים המאוגדים במדינה ולהעלות את המשכורות. ב 15 שנים האחרונות הצמיחה הגיעה אך ורק לכיסי המעסיקים. המשכורת הריאלית לא עלתה בכלל וזה אומר שרוב העם לא זכה להינות מפירות הצמיחה והכלכלה החזקה של ישראל. מי שנהנה זה רק קומץ קטן של אנשים שקונים את כל דירות הפאר במגדלים מהמשכורות שנגזלו מכל השאר. העלאת שכר ממוצע מצד אחד ובניה ממשלתית מסיבית מצד שני יורידו את מספר המשכורות הממוצעות לדירה ממוצעת לאזור ה 70 שזה מספר הגיוני וקביל.
בן אנוש | 20.03.14
20.
הלפיד יאיר את הדרך לפוליטיקאי ם
צודק לפיד והוא יאיר את דרכם של הכלכלנים שלא הצליחו לפתור את בעיית הדיור ,מטרתו של יאיר היא לתמוך באותם זוגות צעירים לקנות דירה ולא לפתור את בעיית הביקושים וההיצע. החלטה מושכלת ,אמיצה וחכמה,אני מקוה שיאיר ימשיך לעשות ולא לדבר כמו ביבי
המופתע | 20.03.14
19.
הבעיה האמיתית היא משך הזמן באישורי בניה
מניסיון אישי אני רואה שכל המערכות של הועדות ושל מנהל מקרקעי ישראל עובדות בלוחות זמנים בעייתיים ביותר, והם לב הבעיה. יש קרקעות, יש קבלנים, יש ביקוש,אבל ההיצע גדל מאוד באיטיות בגלל זה. הפיתרון הוא הפרטה של המערכות האלו באמצעות משרדים פרטיים של עורכי דין שיטפלו ברישויים על פי מכרז. כמות התחלות הבניה שתהיה במצב כזה תהיה ענקית.
אברהם | 20.03.14
18.
בתור אחת שמוכרת בית
ייתכן שאינני מייצגת את כולם, אבל כדאי שתבינו את הפסיכולוגיה שלי. בתור אחת שברשותה בית אותו היא רוצה למכור, אני לא אמכור בפחות ממה שאני תופסת כמחיר הוגן של הבית, ואני אעדיף לחכות יותר זמן עם המכירה עד שהוא יימכר מאשר למכור ואח"כ כאשר אצטרך בית אחר אגלה שיצאתי בהפסד. בתור אחת שכבר לא יכולה להיחשב כזוג צעיר, המשמעות של הצעד של לפיד היא שאני פשוט אשאר "תקועה" לזמן מה בבית הקיים שלי עד אשר המצב יחזור לקדמותו, כי ברור לי שהפטור מהמעמ לא יהיה לתמיד, כי המדינה לא יכולה להכביד את נטל המס על עבודה או מוצרי צריכה אחרים כתחליף לאבדן המעמ מבתים ודירות. ולעצם עניין ההוגנות - בצעירותי עבדנו אני ובעלי כמו משוגעים לחסוך ולקנות דירה ולשלם המשכנתא, כאשר בזמנו הייתה אפליה לטובת חרדים וערבים עם הרבה ילדים שנהנו גם מתשלומי קצבאות ילדים אדירות וגם ממשכנתאות שאנחנו שני קציני צבא לשעבר לא יכולנו להגיע אליהם. כיום, ההצעה הזו פוגעת בי לעת בגרותי, כאשר הייתי רוצה למכור את הבית הגדול יחסית שלי ולעבור לדירה קטנה יותר ובהפרש לעזור לילדי ולעצמינו מעבר לחסכונות שלנו המאפשרים קיום אך לא ברווחה גדולה.
אני מצד "ההיצע" | 20.03.14
17.
צעד גאוני !! בכייה לדורות !!
בעצם זה יוריד את המחירים ויכול להעלות תוך כדי שזה מוריד את העלייה. בעצם מה שקורה זה שירד המחיר לדירות יד שנייה ויעלה מחיר לדירות יד רביעית ויד ראשונה מקבלן זה יוריד לתקופה של עלייה ממושכת של 3 חודשים. זה מה שאני מבין מכל הכלכלנים בשקל עשרים שמקשקשים ב 48 שעות האחרונות. כולכם גם ככה עובדים 210 ימים בשנה שובתים 150 וחולים/ימי כיף/ שקר אחר בכל שאר הזמן סתמו את הפה שלכם קצת, לפחות מישהו עושה משהו! יכול להיות לטובה או לא אבל עושה!
אמיר | 20.03.14
16.
מצטער חברים, הכל כאן זו אחיזת עיניים. יש פיתרון אחד ויחיד, כנסו
הסיפורים על היצע וביקוש מאוד יפים, אבל ישנן עובדות שאף אחד לא מעוניין להתמודד איתן. נתחיל באשליה הראשונה - אם נוריד את הביקוש, המחירים יירדו. ועכשיו לעובדות: להוריד את הביקוש היא להתחיל לחסל (פשוטו כמשמעו אלפי זוגות צעירים) או לפחות לגרום להם לרדת מהארץ. בכל שנה גדל הפער באלפי דירות (ויש האומרים אפילו עשרות אלפי) בין מספר יחידות הדיור שנבנות לבין מספר הזוגות החדשים שמחפשים דירה. גם אם הריבית תעלה בעשרים אחוז וגם אם יעלו את המס על כל המשיקיעים, התושבים הזרים ודירות הרפאים זה לא ישנה את המצב שבו חסרות דירות בשוק כל שנה. לעניין הריבית, נניח שהיא אכן תעלה אז לזוגות יהיה קשה יותר לקחת משכנתה ולכן ההגיון הוא שיירד הביקוש. אף אחד לא שואל את עצמו, איפה יגורו כל אותם מחפשי דירות בינתיים? ימשיכו לחיות עם ההורים? יגורו בשכירות? בנוסף, ברגע שהמחיר יירד בטווח הקצר, שוב יקפצו כל אותם מחפשי דירות על המחיר החדש ויעלו אותו בטווח הארוך, כי כאמור הבעיה היא לא בביקוש. גם הפיתרון של שר האוצר, שהיא יוזמה חיובית בסה"כ, היא לא יותר מפלסטר לפיתרון הבעיה. ראשית, ברור לכולם שחלק ניכר מההפרש בריבית תיכנס לכיס של הקבלנים. כל עוד אין מנגנון פיקוח על מחירי הדירות, הם יישרו קו ויעלו את מחיר הבסיס (בתירוצים שונים כמובן). מספיק לפתוח רדיו ולשמוע בכל תוכנית אקטואליה נציג כזה או אחר של הקבלנים שמספר בלהט כמה היוזמה הזו טובה. שנית, גם כאשר המחירים יירדו קצת, שוב ייגדל הביקוש (זוכרים, יש עשרות אלפי זוגות שרק מחכים לירידה במחיר בכדי לצאת משכירות או מההורים ולקנות בית משלהם) והמחירים ישובו למה שהיה קודם לכן. הפיתרון היחיד מצוקת הדיור היא הפשרת קרקעות, הורדת חסמים בירוקרטיים ובנייה מאסיבית של יחידות דיור בכל הארץ. זו תפקידה של הממשלה והיא מתמהמהת עם זה בגלל שמחירי הדיור היום מכניסים לה סכומי עתק ממסים.
אלדר | 20.03.14
13.
תכנית בלתי הגיונית שתיצור אפלייה קשה
תכנית הפטור ממע"מ תיצור אפלייה קשה בשל העובדה שהיא מבוססת על אחוז מערך הדירה הנרכשת. כך יקרה שמי שהתכוון לקנות דירה יקרה יותר יקבל הטבה גדולה יותר לעומת מי שיש לו סכום כסף קטן יותר לקניית דירה. אז איפה ההגיון ? ההטבה צריכה להיות שייונית ואחידה ולא תלויה בכמות הכסף שיש לאדם זה או אחר. אם המדינה באמת רוצה להביא לירידת מחירי הדיור, אז יש להפסיק את שיטת שיווק הקרקע בדרך של מכרזים לכל המרבה במחיר, דבר שגורם להעלאת מחירי הדיור ממכרז למכרז. המדינה יכולה להחליט על קביעת מחיר מירבי לקרקע ובכך להוזיל את עלויות הבנייה. כמובן שיש לדאוג לכך שהקבלנים לא יגלגלו את ההנחה על הקרקע לכיסם אלא שזה יגיע לכיסם של הקונים.
מנחם | 20.03.14
11.
שום הורדת מע"מ לא תעזור
הדרך היחידה היא שמשרד האוצר יפסיק לספסר במחירי הקרקעות שום הורדת מע"מ לא תעזור יש הפשיר יותר ולבנות דירות יותר קטנות של שלושה/ארבעה חדרים מחיר הקרקע צריך להיות חצי ממחירו היום!!!! הבעיה שהאוצר רוצה במחירי הקרקע הכנסה נוספת (זה בעצם מס נוסף שהמדינה גובה) בעיקר באזורים שמדרום לגדרה ומצפון לחדרה והוזיל את מחירי התחבורה הציבורית בארץ!!!! ואז לצעירים יהיה כדאי לעבור לפריפריה
כלכלן | 20.03.14
7.
כלכלה זה מקצוע מת שאפילו כלכלנים בכירים בעולם מסכימים שיש איתו בעיה
כמו שכתבתם, הלך, אז מה? פתרונות לבעיות החברה והמשק במדינת ישראל לא ראינו מאף אחד מ"המומחים" שבאוצר. מה שכן ראינו בשנה שעברה זה שהם לא יודעים לנהל תקציב ואין להם מושג בתקציב המדינה כי תוך חצי שנה פתאום נסגר גירעון של 40 מיליארד והפך לעודף של 13 מיליארד. מה שכן, מיסים הם כן ידעו להטיל עלינו ונראה שזה הדבר היחיד שהם יודעים לעשות. חוץ מזה נאדה. אז להטיל מיסים כל מוכר פלאפל יכול ולא צריכים כלכלן שמשתכר 50,000 בחודש על חשבוננו.
אזרח עייף | 20.03.14
5.
הציבור שבע מניתוחים כלכליים??
נראה לי שהציבור הרבה יותר שבע מפוליטיקאים שמשתינים עליו. מה זה הזלזול הזה בניתוחים כלכליים, אני באתר הנכון?? עוד משפט שהרתיח אותי בטור הזה- שהתוכנית של לפיד היא התחייבות עם מסגרת תקציבית. קראת את המכתב של המתפטר, או איזשהו ספר כלכלה כלשהו? פטור ממע"מ זה בדיוק משהו שקשה לתת לו מסגרת תקציבית, כי זה לא הטבה תחומה בזמן ובכמות (כמה דירות נוכל לקנות ללא מע"מ) -אין לדעת לאורך זמן מה תהיה עלות הפטור הזה. בקיצור פרשנית כלכלית שמתעלמת מידע בסיסי בכלכלה. מתאים יותר לוואינט.
שרית | 20.03.14
4.
הגיע הזמן שפקידוני האוצר יבצעו את החלטות הממשלה והשר הממונה
אם יש להם הסתייגויות יש דרכים לבצע זאת. לנושא עצמו, האם הם הביאו תכנית חליפית ראויה? האם הם פתרו את המחלוקות עם מנהל ממקרקעי ישראל? לדעתי לא, שני המשרדים האלה מצאו פרה חולבת בדמות המסים הגבוהים על הקרקע וככל שמחירי הקרקע עולים גם המע"מ עולה ומי משלם? רק האזרח הקטן (הגדולים מוצאים את הדרכים להתחמקות ממס אמת).
ליאור | 20.03.14
3.
משום מה איש לא מזכיר את הפיל שבמרכז החדר - הריבית.
כעת כבר ברור שמקורה של בועת הנדל"ן בישראל הוא בריבית הנמוכה מדי במשק, אשר גרמה לכל החוסכים לחפש אפיק השקעה אחר מאשר הפק"מ בבנק, ולהפוך למשקיעי נדל"ן. התוספת הזאת של רוכשי הדירות להשקעה, היא שהקפיצה בבת אחת את הביקוש ב-30% לפחות, והציתה את עליות המחירים אשר נמשכות עד היום. האשמה על בועת הנדל"ן נופלת אם כן על כתפי בנק ישראל, וכנראה שלא תפקע עד אשר הוא יואיל בטובו להעלות אותה חזרה לערכים הגיוניים.
אורן | 20.03.14
2.
הקלקלנים שבויים ב-"תפיסת השוק החופשי"
ונכון שיש לה יתרונות, אבל שימו לב עם ה"משק החופשי" ו-"תחרות" מה קרה פה ב-15 שנה האחרונת. המחירים (של הכל)- עלו בטירוף, המשכורות בשוק הפרטי די תקועות (בציבורי עלו יפה) הטייקונים - התעשרו הרבה יותר מעמד הביניים - נשחק בקיצור, עד שלא יבינו שאין בישראל תחרות אמיתית ו"שוק חופשי" אמיתי ימשיכו ה"קלקלנים" להיות לא רלוונטיים.
הדפוק | 20.03.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת