אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יצאנו לסיבוב בחו"ל. תכף נשוב

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
כל מי שעשה רילוקיישן לארה"ב ומרוצה
הכל זול ופשוט ... עד שתצטרכו שירותים רפואיים לא זניחים, ותגלו שהביטוח שלכם נלחם בכם ולא נלחם למענכם. בין 50% ל- 75% מפשיטות הרגל בארה"ב הם בשל הוצאות רפואיות שלא ניתן לעמוד בהן - ומדובר על אנשים שיש להם ביטוח. מה אחוז פושטי הרגל בארץ בגלל הוצאות רפואיות? (ולידיעתכם - תוחלת החיים בארץ גבוהה מאשר בארה"ב. אה, והכל פשוט עד שיעשו לכם ביקורת מס בארה"ב - ואז תגלו שאתם חייבים אחוז נכבד מהכסף שלכם ולכו תוכיחו שאין לכם אחות. קידמה, גגלו FBAR ו- FATCA. אם לא הגשתם בשנים האחרונות (ואתם מחויבים להגיש, אם יש לכם קופת גמל או קרן השתלמות או קרן פנסיה או ביטוח מנהלים בארץ שלא פדיתם עדיין), צפו פגיעה. קנס מינימלי $10,000 לשנה - והם אכן גובים. יש בארה"ב דברים זולים, והחיים ככלל קלים יותר, נכון - עד שיום אחד הכל נהיה יקר ומסובך
א.ב של ג.ד | 22.03.14
21.
זה נושא מאוד אישי ואין כאן חוקים וכללים. יתרה מזאת מה שמתאים לתקופה מסויימת בחיים
חיינו מורכבים משלבים שלבים. לא רק שבכל שלב אנחנו רוצים משהו אחר, אלא שיש גם את המציאות שיש לה תכתיבים משלה. יש אנשים שחזרו מ"רילוקשיין" אחרי 25 שנה....זה אומר שזה לא היה רילוקשיין אלא הגירה לכל דבר, ומן הסתם המצב הכלכלי של משבר 2008 המציא להם מציאות שונה (פיטורים, אבטלה) ולכן הם חוזרים פתאום. ישנם מצבים הפוכים לגמרי, בהם המון משפחות לא הסתגלו, גם אם הרילוקשיין היה לארצות הברית, אוסטרליה, קנדה או מדינה מערבית. בגדול הישראלים מהר מאוד מוצאים את עצמם בתוך ביצה מקומית של העיר בה הם גרים, שמורכבת מישראלים מכמה חברות היי-טק שמתבשלים במיץ של עצמם מבחינה חברתית. הילדים המון פעמים לא נקלטים, ונשים הרבה פעמים מוצאות את עצמן ללא עבודה הולמת וחנוקות מהביצתיות הישראלית שאופפת אותן בעל כורחן. בשום מקום בעולם לא הכל ורוד, אבל בסופו של עניין הכל אישי, וגם משתנה בתוך אותה משפחה ואצל אותו אדם בתקופות שונות של חייו.
לא מתאים לאחרת | 22.03.14
20.
הבעיה הכי קשה ברילוקיישן- לא רוצים לחזור!
אני מאוד אוהב וקשור לארץ ולמשפחה, הייתי בטוח שאני טס לשם החוויה לתקופה וזהו. אבל עכשיו כשאני בארה"ב והחיים פי אלף (אולי פי 1500, לשם הדיוק) יותר נוחים, קלים, זולים, כייפים, מעניינים, מקצועיים ועוד מחמאות, אז מאוד מאוד קשה לחשוב על לעזוב את זה ולחזור לישראל. אני מרגיש פה בבית, יש המון ישראלים ויהודים, וגם האמריקאים והאזרחים של מדינות אחרות נותנים הרגשה טובה וחיובית. אני מרגיש הרבה פחות גזענות, המשכורת יותר טובה ואפשר לחסוך הרבה יותר וגם לצאת ליותר חופשות. אני לא רואה כרגע שום סיבה לחזור לארץ. הכל טוב פה. אז כן, לא אכחיש שאני מאוד מתגעגע למשפחה. אבל אנחנו מדברים הרבה בסקייפ ונפגשים פעמיים בשנה. עם כל הגעגועים, עדיין כף המאזניים מוטה משמעותית לכיוון ארה"ב.
אחד | 22.03.14
15.
רילוקיישן חוויה נהדרת בתור רווק
אבל קשה מאוד עם משפחה. בתור אחד שיצא פעם ראשונה רווק בגיל 26 נהנתי מכל רגע (אם כי גם אז היו געגועים לבית למשפחה לחברים) זאת באמת היית חוויה מדהימה גם מקצועית גם חברתית וכמובן גם כלכלית. לעומת זאת כאשר יצאתי בגיל 35 עם אישה ו2 ילדים קטנים זה כבר לא היה כזה מדהים יצר המון מתחים בתוך המשפחה והרבה קושי וגעגועים לבית את השליחות השנייה שלי קטעתי באמצע כי הבנתי שזה לא מה שאני צריך בגיל 35. כמובן שכל אדם חופשי לעשות כרצונו וכנראה מה שמתאים לאחד לא מתאים לאחר אבל יש השלכות לרילוקיישן.
ישראלי | 22.03.14
14.
עובדה שלא ציינו... רב הרילוקישנים נגמרים בגירושים!
לרב לאשה אין אישורי עבודה גם אם הבעל בתפקיד הכי בכיר, הוא מתפתח לומד נוסע עובד המון שעות יוצא לשתות עם החברה... והיא נשארת בבית לבד עם הילדים מפתחת תסכול (מוצדק) ובסוף זה תמיד מתפוצץ לשניהם בפנים. רב הזוגות יצאו יחד ולא חזרו ביחד
יאיר לא לפיד | 22.03.14
7.
חוויה - ללא ספק, האם שווה, ממש לא בטוח
המעבר הוא מאוד מרגש ומאתגר, ללא ספק זאת חוויה מטורפת לחיים ואם עוברים את זה עם משפחה זה מאוד מקרב. אבל המחיר הוא די גבוה ולא בטוח שהוא משתלם. ריחוק מהמשפחה הדבר הכי קשה, אם יש ילדים, אין עזרה בכלל. אין את החברים מהבית, כלום לא מוכר, כלום לא בטוח. בארצות הברית הדברים המשלימים, כמו ביטוח בריאות, הוא מאוד יקר, בד"כ לבן/בת זוג אין אפשרות אמיתית לעבוד, וזה גורם לתסכול וביזבוזים נוספים. המחייה לא יקרה אבל גם לא בחינם. בשורה תחתונה חוסכים אבל ממש לא כמו שחושבים. מבחינת קריירה, כן החברה שעוברים מפה בדר"כ ברמה גבוהה ויותר טובה מהמקומיים, ולכן מתקדמים מהר, מה שאולי היה קצת יותר קשה בארץ. האם זה מקפיץ את הקרייה? יכול להיות. כל האנשים שרשמו פה שהם התקדמו מאוד אז גם בארץ בטווח של 3-7 שנים הם היו ככל הנראה מתקדמים במקום העבודה שלהם לתפקידים יותר בכירים ועולים בשכר. שכל אחד יעשה את השיקולים שלו :)
טום | 22.03.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת