אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"כבר אדישים לכך שלא נקנה דירה"

70 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

70.
גם אני מסכן!! אני רוצה וילה בכפר שמריהו ואין לי כסף!!
שיקנו דירה יד2 בפתח תקווה, 3 חדרים ב 650,000 שקל או רחובות ב 750,000. המרכז גדול, וחלקו זול יותר. תל אביב, רמת גן, גבעתיים, נס ציונה, קריית אונו, רמת השרון, הרצליה - יקרות. לעומתם יש במרכז ערים זולות כמו: לוד, רמלה, פתח תקווה, ומחירים באמצע - בת ים, חולון, רשל"צ. מתעקשים לגור בדירה של 1.5 מיליון כשהם מרוויחים 11-13 בחודש. החלטה הזויה שיש לה תוצאות. אפשר גם לגור באחד המושבים במרכז בקרוואן ב 3000 לחודש כולל כול החשבונות חוץ מאוכל ולחסוך. שורה תחתונה, הכול אפשרי, צריך רק לדעת להתנהל ומי שיכול (הרוב), שיחסוך מגיל צעיר , כך שביום החתונה היה לו הון שיוכל לקנות דירה עם משכנתא.
עמוס | 25.04.15
69.
ל 63
יש טעות בטענה שלך שצריך שלל בעלי מקצוע בעיר. עובדה ראשונה היא שמורים ואת רוב המקצועות אותם ציינת דווקא חסר בערד ובמקומות הנידחים ויש עודף במרכז. עובדה שניה היא שלא בעיה לנסוע מקריית גת חדרה או עפולה לתל אביב, זה קרוב. פינוק נטו... במנהטן חיים בעיקר רווקים בשותפות של 6 בדירה ופנסיונרים עשירים. תל אביב בכיוון הזה. לא כול עיר מיועדת למשפחות, מהיום תל אביב כזאת וזה בסדר!! תתרגלו!
 | 27.03.14
68.
לא מתכוון לשלוח את הילדים לצבא, למי שיש ממון מוזמן לשלוח את ילדיו לצה"ל
אוהב את הארץ ונופיה ומתעב את המדינה ומוסדותיה, 80% מהתושבים חיים בשביל לשלם חשבונות ומיסים וכדי לממן את החגיגה של אלה שהתברגו למקומות עבודה טובים ללא כל קשר להשכלה אלא בעיקר בעזרת קשרים משפחתיים ואישיים, מספיק! המשפחה שלי גמרה עם המדינה!
ביבי תודה! האסימון נפל | 24.03.14
66.
המדינה עוד תשלם על זה בקיומה על שלא אפשרה את הזכות האלמנטרית לקורת גג לאזרחיה
את זה אני יכול להבטיח אני למשל במלחמה הבאה אשב עם כוס בירה מול הטלוויזיה ולא אצא להגן עליכם כי זה לא מגיע לכם, מתאר לעצמי שעוד כמה עשרות אלפים יעשו כך והמספר גדל מיום ליום זו עובדה תשלימו !!!!
רוני | 24.03.14
64.
ליאור, מרכז, 32, נשוי+1 (בת 3)- בלי ההורים לא הייתי יכול להתחיל עם שום דירה..
אני ואישתי חסכנו יחד עד גיל 29 כ-150,000 ש"ח, שבהתחשב בזה ששנינו למדנו עד גיל 25-26, ושלא מימנו לנו שכר לימוד, ויצאנו מבית ההורים בגיל 25 לשכירות, זה נראה לי מאוד טוב). אנחנו מרוויחים היום יחד 16 נטו (לפני שנה וחצי הרווחנו יחד 14 נטו), ומחכים לילדנו השני בע"ה. ההורים עזרו לנו כל צד ב-100 אלף וככה הגענו להון עצמי של 350 והתחלנו (קנינו 3 חדרים במיליון ש"ח בראשון עם משכנתא של 650,000 ש"ח לפני 3 שנים). הנקודה החשובה היא שבלי העזרה של ההורים לא היינו יכולים להתחיל, ועשינו הכל לפי הספר, עבדנו שנינו מיום השחרור מהצבא כולל עבודות בזמן הלימודים). מדינה מסריחה.
ליאור | 24.03.14
63.
השתגענו לגמרי?
מחירי הדירות יצאו מפרופורציה... ממתי דירה בעכו או עפולה שווה 800000 שח? וגם, 800000 שח זה המון כסף... אפילו מישהו עם משכורת עשירות עליון יתקשה לממן דבר כזה. חוץ מזה - לכל אלו ששולחים אנשים לגור בפריפריה, ורק מי שמנהל בכיר יכול להרשות לעצמו לגור במרכז, אני חייבת לשאול אותכם. במרכז (כולל תל אביב, רמת גן, רמת השרון, כפר סבא, רעננה וכו') לא צריך גם בעלי מקצוע שונים ועובדים זותרים? האם עיר יכולה להתקיים רק ממנהלים? האם לא צריך בערים אילו אחיות, מורים, עובדים סוציאליים, מוכרים בחנות, אינסטלטורים, אנשי אחזקה וניקיון, גננות ועוד שלל מקצועות שמרוויחים בהם 6000 שח בחודש במקרה הטוב? אתם מצפים שמורה שמרוויח משכורת חציונית במשק יגור בערד וייסע כל יום לתל אביב ללמד? וכנ"ל מנקות ואחיות. מנקה וסניטר באיכילוב לא צריכים לגור בקרבת המקום עבודה שלהם, או הם צריכים לגור בדימונה ולנסוע כל יום לאיכילוב? עם התחבורה הציבורים המדהימה שיש כאן - גם לגור ביפו או לוד ולנסוע לרמת גן זה סיוט. ונניח שאדם גדל במרכב הארץ כל מי שהוא מכיר - כולל משפחה וחברים - גרים במרכז, למה שלא יוכל להמשיך את חייו בהם? אף עיר לא יכולה לשרוד בלי הדור הבא, וצריכה שיגורו בשטחה הרבה סוגים של בעלי תפקידים ומקצועות. אתם חושבים שעיר יכולה לשרוד כשגרים בה רק מהנדסי הייטק ומנהלים? מי ילמד את הילדים שלהם? מי ישרת אותם בקופות בסופר? מי יבדוק להם לחץ דם ויעשה להם חיסונים בקופת חולים? מי יעשה עבודות ניקיון, אחזקה, אינסטלציה בבתים שלהם ובמשרדים? מי ימלצר במסעדות וישטוף של כלים? המגמה שיש היום מסוכנת מאוד לעתיד החברתי של המדינה, ייווצר מעין אפרטהייד - עיר לעשירים בלבד ועיר לעניים בלבד. ואיזה סיכוי יהיה לעניים הללו להצליח לצאת משם ולהתפתח? לדעתי לא משהו...
לירון | 24.03.14
62.
הבעיה המרכזית- שכר נמוך
השכירות לא גבוהה במיוחד. גם אם היו שוכרים דירה ב 3000 ש"ח מצבם לא היה משתנה דרמטית. חייבים להגדיל הכנסה, מאמינה שזה אפשרי אם הם זוג משכיל ואז לנסות לחסוך ולרכוש דירה באחת מערי המכרז הזולות יותר (כי על רכישת דירה ברמת השרון גם מי שמרוויח פי 2 יכול רק לחלום).
 | 24.03.14
61.
"לא צריך להיות גאון"?
מי שמבין באמת, יודע שבגלל שהמחיר בפיקוח למ"ר לפי אזור המחיר לא יעלה את מחיר התקרה.. וזאת מכיוון שאם יעבור את מחיר התקרה שנקבע ,ל - מ"ר ! , לא יהיה עוד את ההנחה על המע"מ. לכן המחיר יגיע עד לתקרה הזאת ואם יעבור אותה פשוט לא יקנו ככה שהוא יקבע על המחיר המתוכנן שבו ההנחה תיהיה. בנוסף קבלנים יבנו שיבנו דירות מחומרים שינסו לחסוך להם עלויות רק ישלמו שנים אחר כך על תיקונים (החוק נותן אחריות על דירה חדשה). אז הדירות יהיו איכותיות (כמובן לא הכי) אבל איכותיות וישמרו על מחיר קבוע ואולי אפילו דירות יד שנייה ישארו על המדף הרבה זמן מכיוון שאנשים ירצו רק חדשות וכך דירות יד שניה יירדו גם במחיר. כל מי שחושב אחרת הוא פשוט לא מבין בכלכלה בידיוק כמו הבחור בכתבה.
יוני | 24.03.14
58.
תגידו , איך זה יכול להיות שכולם
בוכים ומתלוננים שאוי ואבוי והם לא יכולים לקנות דירה ואין להם כסף ואין היצע של דירות וכל כך מר גורלם והחיים אכזריים ואין תקווה וכמה שהם מסכנים וכמה שכולם צריכים לרחם עליהם אבל בפועל כל 2 מטר יש אתרי בנייה שבונים גורדי שחקים של 15 או 20 קומות שמייד נמכרים וכל מגדל מתאכלס מיידית וכל הדירות נמכרות. אז איך יכול להיות ? מצד אחד כולם בוכים שאין להם כסף ומצד שני הדירות נחטפות מהקבלן עוד לפני שהם מוכנות. תוך שנייה הקבלן מוכר את כל הדירות אז מה קרה ? איך זה מסתדר עם הבכי שלכם שאין כסף לקנות דירה כשבפועל הישראלים קונים דירות על ימין ועל שמאל מידי יום ? שקרנים !
מנשה | 24.03.14
57.
רמת השרון ושאר ערי המרכז היוקרתיות מיועדות לאנשים בעלי הכנסה גבוהה
ולא לאנשים שמוצא חן בעינהם לגור במקומות יוקרתיים זה כמו בן אדם שיקנה מרצדס ויבכה שקשה לו לממן את הרכב... חברים מי שרוצה להצליח בחיים שלא יתבכיין! ההבדל בין אנשים עשירים לאנשים רגילים זה שאנשים עשירים לא בוכים ולא חושבים איך לחסוך - הם חושבים איך להרוויח יותר אנשים רגילים כל הזמן חושבים שהמדינה חייבת להם. ואגב הם נראים ממש מבוגרים.. לפחות בני 40.
סתם אחד | 24.03.14
56.
רוצה להוסיף על תגובתה הנכונה של דנה מתגובה 48
אצלי בבית שני ההורים עבדו סדיר ותמיד היה כסף לא רע (מעמד ביניים קלאסי), אבל העבודות שאני השגתי תמיד היו בשכר נצלני. חלקים גדולים מהחיים שלי עבדתי במשרות שהן לא מלאות או משרות עלובות מהבית, כי זה מה שהיה. לקח לי המון זמן לפתח כישורים כלשהם שיכניסו אותי לעבודות "אמיתיות", "של גדולים", ותנו לי להגיד לכם שגם היום אני עובדת בת"א משרה מלאה ועושה רק 6 ברוטו. בכל מקרה בשנות העשרים שלי לא היה לי בכלל ממה לחסוך. אתה רוצה לצאת מהבית, ללמוד, לבלות, להכיר בן זוג, לטייל... ולמה שלא תעשה זאת עם כסף שהרווחת? הרי אתה בסך הכל עושה דברים סטנדרטיים, זה לא שאתה קונה לקסוס. אז אני לא הצלחתי לחסוך בשנות העשרים שלי בגלל שכר נמוך, אבל תמיד הסתדרתי עם כסף מחוץ לבית וגם הצלחתי ללמוד. עד שבשנים האחרונות קלטתי שפתאום אין כסף לכלום, ושזאת בעיה של כל המדינה.
מעיין | 24.03.14
55.
השכירות בארץ לא מסודרת.
לכל אלו שאומרים ששכירות זה לזרוק כסף לפח... אולי אבל למה לקנות דירה ולחיות על אפס (כי כל החסכונות הלכו לדירה) ואז לבקש עזרה מההורים כדי לקנות לחם/חלב... אם היה פה בארץ כמו בחו"ל, פיקוח על עליית מחירי השכירות (לא לעלות יותר מהמדד בשנה לדוגמא) ו/או חוזים נורמליים (ז"א של 3, 6 או 9 שנים) אז אנשים היו חושבים על זה אחרת. אבל פה, בעלי הדירות מנצלים את המצב מול הצעירים... פה המדינה חייבת להיתערב... ודחוף (וזה בידיים שלהם). זה לפי דעתי כבר תהיה התחלה טובה... בנוסף, לחיות בשכירות או לקנות פעמיים את הדירה בגלל הריבית... לא משוכנע איפה זורקים הכי הרבה כסף... אנחנו קנינו כי עם ילדים קטנים לא רצינו להיות תלויים בבעלי דירות שכל שנה מעלים את המחירים ומאיימים לשים אותנו בחוץ. אבל עם פיקוח אולי הייתי משכיר דירה ומשקיע את הכסף במקום אחר...
 | 24.03.14
54.
לכל מי שתוהה מה עם חסכון עד גיל 30
אנשים שלמדו באוניברסיטה בתקווה להתקדם, כמותם וכמוני, לא ידעו שמחירי הנדלן בינתיים יעלו לשמיים. אני (ויש להניח שגם הם, כמו כל מי שהוריו לא יכלו לממן אותו בשנים האלה) חייתי מהיד לפה בשנות הלימודים,לקחתי הלוואות קטנות והחזרתי אותן, ואחרי כן חסכתי קצת (משכר נמוך למדי) וכנל בעלי. מעט החסכונות נשרפו בשנים של גידול שני ילדים קטנים ששניהם במעון באותו זמן(לפני ועדת טוכנברג-כמעט 5000 שח בחודש על מעונות עוד לפני שקנית ביצה..וזה משכר שהרווחנו אז של 17 אלף ביחד), ובכמה חודשים שהבעל פוטר וחיפש עבודה אחרת. חברינו קנו דירות במימון משמעותי של ההורים. לנו אין כזה. כשבדקנו עלויות של דיור (כולל עלות תחבורה לעבודה) מצאנו שהאפשרויות הן- 1. פריפריה רחוקה-שם הבעל לא יכול למצוא עבודה במקצועו ורחוק מהוריו שזקוקים לעזרתו. 2. לוד . הלכנו להתרשם מהעיר. ראינו דירות. פגשנו תושבים. ואנחנו לא רוצים לגור בה. אנחנו מפונקים ומגעילים כנראה כי אנחנו רוצים לגור בשכונה עם אוכלוסיה סבירה ורמת פשיעה נמוכה. 3. גוש דן מקו ראשון ושני לתל אביב (שרון, שפלה) שם עלות הדיור שכד +ארנונה +נסיעות לדירה צנועה היא סביב 4500 איפה שלא תלך. בדקתי את חולון פ"ת אזור קרית אונו רמת גן רחובות ראשון נס ציונה תל מונד ערי השרון ותל אביב. ההבדלים (אם משקללים תחבורה+ארנונה ולא רק שכד) הם של מאה מאתיים שקל לחודש ושל איכות הדירה (ככל שמתמרכזים יש יותר סיכוי למצוא דירות קטנות, והדירות יותר מוזנחות, אבל זה לא שמעבר לחולון/אזור/ראשון/נסציונה חוסך אלף שקל בחודש.). נכון, גם חסכון של מאה ש"ח לחודש הוא משמעותי, אבל מזה לא מגיעים לחסכון שמספיק לדירה. ובנוסף יש לשקול את עלות הזמן להגיע לעבודה- אם אני מבלה שעתיים וחצי ביום בנסיעות (בתח"צ לא נוחה, אבל מילא) היכולת שלי לגדל ילדים קטנים וגם להחזיק משרה מלאה נפגעת. לסיכום, גם אנחנו גרים בגוש דן, משלמים שכירות נמוכה יחסית בגלל שלקחנו דירה זעירה וצנועה ולא רואים איך אי פעם נוכל לקנות דירה.
גלי | 24.03.14
52.
אני לא מבין מה ההתקפות על הזוג בגלל שגר ברמת השרון.
שכ"ד של 4200 הוא לא חריג במרכז. אפשר לחשוב שאם הם היו גרים בחולון או בפתח תקווה הם היו משלמים 2000 שקלים. קניות לא עושים בעיר, למעט חלב ודברים בסיסיים. כל תושבי רמת השרון מזמינים מרמי לוי או מחצי חינם בירקונים או משופרסל דיל בסגולה. הבעיה שאני רואה היא מערכת החינוך בעיר שהיא יקרה מאוד, ולוקחת בחשבון שלכל ההורים יש עודפי כסף. בנוסף, עניין ימי ההולדת שכבר בגיל צעיר ההורים עושים הפקות מוחצנות ומיותרות, וכד'. שורה תחתונה רמת השרון היא עיר כמו כל ערי המרכז ומכיוון שכך היא יקרה. אי אפשר לשלוח זוג צעיר לגור בעכו רק בגלל שהדיור שם יותר זול. אין ספק כי אפשרויות הפרנסה של הזוג מרובות משמעותית במרכז. לזוג הצעיר - לא יכול להיות שזוג צעיר משתכר רק 14.0 אלף במקסימום. תתנו שיעורים פרטיים לילדים של העשירים תעשו חוג מקרמה בבית, אבל הכנסה של בין 11.0 אלף ל 14.0 אלף לא תביא אתכם לשום מקום.
שאול | 24.03.14
48.
אני לא יכולה להמשיך להתעלם מכל אלה
שכותבים- "איך יכול להיות שהגעתם לגיל 32/35/40 בלי שקל בחיסכון". בואו אני אסביר לכם איך זה יכול להיות- לא כולם באו מבית שבו יש גב כלכלי יציב לא לכולם יש הורים שיכלו לעזור בשכר לימוד/חתונה/קניית דירה/כל דבר אחר יש אנשים (כמוני) שעובדים מגיל 16, כולל תקופת הצבא, ואת הכסף שיכול היה ללכת לחיסכון נתנו להורים כי הם בעצמם נקלעו למצב שלא צפו אותו מראש. כילדה היה לי הכל בבית. אף פעם לא היה חסר כלום, ואז בגיל ההתבגרות אבא פוטר מהעבודה, וכ"זקן" בגיל 40 הוא כמובן מבוגר מדי כדי לעבוד, מה שאומר שלקח לו הרבה זמן למצוא עבודה חדשה וגם היא כמובן בשכר מינימום. אמא עבדה, אני לקחתי את העניינים לידיים ומאז ועד היום בעצם אני עוזרת במה שאפשר. הם נותנים לי קורת גג (מזל שאין משכנתא) ואני נותנת כסף להוצאות שוטפות, אין מה לדבר על חיסכון. סיפורים כמו שלי לא חסר, אז תפסיקו להיות שיפוטיים.
דנה | 24.03.14
47.
להשוות בין עכו לרמת השרון גם היום וגם אז זה שגוי
כי יש פער במשכורות ובהיצע העבודה בין הצפון למרכז, אז מאותה סיבה יש גם הבדל בביקוש ולכן מחירים יותר נמוכים. חוץ מזה שמשכורת של 12,000 להורים בשנת 82 הייתה משכורת מעולה שממש לא נפוצה בעכו. תכלס אני יכול להבין אותם, כי ממשכורת שבחודשים פחות טובים נמצאת באיזור ה11, עם ילדה ושכירות של מעל 4000 שקל, גם אם ירידת מחירים אין סיכוי לדירה. בלי קשר לזה שמחירי השכירות/דיור מוגזמים, הם צריכים לעבור למצב חיסכון, אני מאמין שאפשר למצוא דירה באיזור ה3000 ואז הם חוסכים לפחות אלף שקל בחודש (או אפילו יותר בחודשים בהם העסק יותר מצליח), זה יאפשר להם ראש מעל המים ואולי עוד 5 שנים (בהנחה והמצב ישתפר משמעותית) הם יגיעו למקדמה לדירה בפריפריה.
אבישי | 24.03.14
46.
תשובה ל- 29 הבחירה לא בין לוד לרמה"ש!!!
ויש מקומות שפויים עם רמת חיים לא רעה כלל ובמחירים שפויים, ואם הרבה זוגות צעירים יעשו מהלך כזה, אזי יגיעו למקומות דווקא כמו לוד אוכלוסיה חזקה והרמה שם תעלה!!! ויש ערים במרכז כמו ראשון לציון, חולון ,פתח תקווה, ראש העין ועוד שממש לא רע לחיות בהן!!! והמחירים בהם שפויים. דבר נוסף לחסוך כל חודש 1000 ₪ זה משמעותי ביותר למי שמשתכרים קצת יותר מהשכר הממוצע במשק!!! אל תזלזל!!!
 | 24.03.14
43.
עכשיו אני קלטתי קטע....
בכתבות קודמות לא ראיתי את זה ( לא יודע למה... ) אבל מסתבר שאתם (כלכליסט ) מחשבים את כמות המשכורות שההורים היו צריכים להביא כדי לקנות בית לפי המשכורות של היום ( ועוד של הילדים ) ולא לוקחים בחשבון שפעם השקל היה שווה הרבה הרבה יותר!!! באיזור שנות השמונים המאוחרות הייתי יכול ללכת למכולת עם שקל ולקנות מסטיקים ארטיק וסוכריה, היו אפילו מסטיק לא תקנו בשקל, אז מה זאת ההשוואה המטופשת הזו? אני מאוד בעד הכתבות האלה, אבל בחיית ראבק תהיו אמיתיים!! אף אחד לא הרוויח 12000 שקל לפני 30 שנה ( חוץ מבודדים ).
לירן | 24.03.14
42.
סיפור מוזר. ברמת השרון שכר הדירה גבוה, הארנונה גבוהה, המים יקרים. הקניות
בסופר מרקט יקרות מאד ברמת השרון ואפילו הדלק בתחנת דלק ברמת השרון יותר יקר, אבל מה? הם גרים עם השמנא והסלטא של מדינת ישראל הוא שותף בבית ספר פרטי (שלא יחזיק עוד הרבה שנים מעמד) וזה כל השכר שהוא מקבל? לא מוזר? אף אחד לא פותח עסק פרטי כדי לקבל שכר של אלפי שקלים בודדים, מוזר מאד הסיפור
יוסי | 24.03.14
41.
כשמחירי הדירות עולים ב- 80% ב- 5 שנים
זה המצב. ולכל מי שטוען שהזוג מתנהל לא נכון או מפונק או צריך לגור במקום אחר, הוא כנראה המפונק האמיתי שנהנה ממחירי הדירות שעולים ועולים, כי הוא בטח משכיר כמה דירות במחיר מופקע לצעירים. כל האחרים מבינים יפה מאוד שאי אפשר להאשים את הזוגות הצעירים הנורמטיביים שעובדים קשה ומנסים לקיים משפחה בכבוד. ולאלה מכם שטוענים שקנו ממשכורת מורה דירה לפני 30 שנה, אז כן, אז זה היה אפשרי, היום כבר לא. זה לא כי הייתם יותר חרוצים או יותר משכילים!
זוג מייצג | 24.03.14
38.
האם רמת השרון היא העיר הכי מתנשאת והכי לא שווה לגור בה בארץ?
חייתי ברמת השרון מספר חודשים בשכירות. לא אהבתי את העיר ולא אהבתי בעיקר אבל בעיקר בעיקר את האוכלוסיה. האנשים מאוד מתנשאים, מאוד לא אנושיים, מאוד בטוחים שהכל שייך להם. כסף זה הדבר היחיד שהם רואים בעינים. לא רואים בני אדם שם. גם הילדים מקבלים את החינוך הגרוע ביותר, חינוך למותרות ולהתנשאות. חבל חבל חבל.
ירדן | 24.03.14
36.
אני נוסע כ 3 שעות ביום הלוך חזור לעבודה
תפסיקו להתבכיין. אני גר בפרפריה (מעלה אדומים)החלטתי כך בגלל מחירי הדירות לאחר חיפוש מתיש ומדכא. לכן קיבלתי החלטה מושכלת לגור בפרפריה נכון לעתה . אני גר בדירה של 4 חדרים 129 מטר דירה שלי שנקנתה ב 950000 ש"ח לפני שלוש שנים. כמובן עם משכתנא של 15 שנה והון עצמי זוגי + הורים של 420000 ש"ח בניין יחסית חדש. נוף מהמם ואפילו חינוך מעולה אני בן 39 והייתי חוסך כ 1500 שח בחודש מתוך משכורת של 8000 נטו אז נכון אנחנו מוגבלים קצת מבחינת בילויים כי צריך להתאמץ טיפה יותר לצאת. היום הדירה שווה אולי מיליון מאה וזה עדיין ריאלי אפשר לרחת יותר מזרחה ב 5 ק"מ ממעלה אדומים (בכפר אדומים) כ 25 דקות מירושלים. ושם תשיגו וילות חמישה חדרים מקבלן ב 900000 ש"ח אז די כבר מי שרוצה לחיות ברמת השרון שיבוסם לו ושלא יבכה הכל זה עניין של החלטה אני ממליץ ביותר לפנות לפריפריה לוודא שיש תחבורה זמינה,מהירה,וישירה למקום העבודה. עוד ותר טוב אם יש רכב חברה אז בכלל אתם מסודרים
דודו | 24.03.14
30.
תגורו בחיפה ותסעו כל יום לעבוד במרכז
תגורו בחיפה ותסעו לעבוד במרכז. מה קרה, רק אני צריך לגור בחיפה ולנסוע כל יום לעבוד במרכז? אז נכון שאני יוצא מוקדם בבוקר וחוזר מאוחר בערב עייף וגמור, ונכון שאני ואשתי עובדים 14 שעות ביום. אבל אין מה לעשות, צריך לעבוד קשה. היתרון בכך שאני ואשתי כל היום בעבודה הוא חסכון בעלויות של הבית. למשל חשמל, אנחנו משלמים רק 1200 שקלים בקיץ, כי אם רוב היום אנחנו לא בבית, המזגן לא בשימוש באמצע השבוע. ב9 בערב כשחוזרים מהעבודה האוויר החיפאי נעים בקיץ. גם לא צריך לשלם על מים, כי רוב היום אני שותה מים בעבודה, וזה גם מוריד את עלות השימוש במים של השירותים, כי שכשרוב היום הבית ריק לא משתמשים במים. אז כן, אני צריך לשלם למטפלת זרה שתגדל את הבת שלי הקטנה, אבל מה לעשות צריך לעבוד קשה ולהתפשר מעט. אז רואים את הילדות בסוף שבוע או בתמונות שיש לי במשרד, אבל מה קרה לא נורא, לפחות יש לי כסף לשלוח את הילדות לחוגים. אז נכון שבגלל שאני קרוע מהעבודה והנסיעות היומיומיות אני נוסע כל שנה לתאילנד, אבל מה קרה? זה הזמן לראות איך הבת שלי גדלה, נראה לכם שיש לי זמן בסוף שבוע? חוץ מזה כשעובדים כל היום החיים בזוגיות הם כמו ירח דבש. לא מתראים אז לא רבים, ונפגשים רק בזמן שאנחנו טסים לחו"ל או נופשים בארץ כך שהזוגיות סובבת סביב החופשה. אין מה לעשות, רק עבודה קשה מביאה כסף. אני ממליץ לזוג של היום ללמוד ממני.
רונן | 24.03.14
29.
זוג חמוד, טוב שעברו לרמת השרון מעכו
התגובות בכתבות האלה מטומטמות - האם חסכון של אלף ₪ בחודש מצדיק ירידה באיכות החיים? האם אלף ₪ בחודש לא שווה את איכות החינוך, הסביבה והקהילה שהם מקבלים? אם חלילה מרוויחים פחות מההוצאות - יש בעיה קשה וצריך לצמצם את ההוצאות, אולי לעבור לישוב פחות איכותי... אבל אם ההכנסות עולות על ההוצאות או דומות להן - זה עניין של סדרי עדיפויות אישיים והזוג החמוד החליט להשקיע את כספו במגורים בסביבה איכותית מאוד על חשבון נסיעה לחו"ל, מה רע בזה? עדיף לחסוך כמה גרושים ולגור בלוד?
דודו | 24.03.14
27.
הטעות מס' 1 של רוכשים בשנים האחרונות - המחשבה ששכר דירה ומשכנתא יוצא אותו דבר
בפועל תשלומי המשכנתה הם נמוכים בגלל שהריבית נמוכה היום, ובגלל שהמשכנתה פרוסה להרבה שנים. כשהריבית תחזור לגובה נורמלי של 3%-5% תשלומי המשכנתה יזנקו אוטומטית ב 30%-50% כאשר הזינוק הגבוה יותר יהיה אצל אלו שפרסו לתקופות ארוכות במיוחד. הזינוק יתרחש בגלל מסלול פריים ומסלול משתנה כל 5 שנים שלקחתם. זאת לעומת מחירי השכירות שלא צפויים לעלות בכלל בשנים הקרובות (ואולי לרדת) עקב הצפת היצע המתקרבת. מתי הריבית תחזור? כשארה"ב תצא מהמשבר של 2008, וזה צפוי בערך ב 2015 , כך שאת רוב תקופת המשכנתא אתם תעשו עם תשלומים ענקיים, גבוהים בהרבה ממה שדמיינתם. מה חשבתם, שפעם אנשים לקחו 300,000 שקל משכנתא ובקושי עמדו בתשלומים, והיום אפשר לקחת 800,000 ולשלם בלי בעיה? זה הכל מצב זמני ביותר עקב הריבית הנמוכה שארה"ב כופה על העולם כבר 5 שנים (אלו בדיוק 5 השנים בהן התרחש הזינוק במחיר הנדלן בישראל ובארצות נוספות). הכי גרוע מבחינתכם שלא יהיה ניתן למצוא קונה לדירה במידה ותחליטו למכור ולהפסיק לשלם. הסיבה היא שגם הרוכשים שיתעניינו בדירה ידרשו למשכנתאות בריבית גבוהה וגם הם יגיעו למסקנה שהם לא מסוגלים לעמוד בתשלומים. כל אופציה של מיחזור משכנתא תהיה רק יקרה יותר בעולם בו הריביות גבוהות יותר. אם תחליטו לפרוס מחדש את המשכנתא מ 25 שנה ל 35 שנה (בהנחה שהבנק יאשר) תגלו שביחס להיום עדיין תשלמו יותר כל חודש, ולהרבה יותר שנים....
מומחה למימון | 24.03.14
26.
איך מגיעים לגיל 32 בלי שקל בחיסכון?
על פניו זוג מייצג, גרים במרכז אבל לא בתל אביב, ילד אחד, עובדים עבור משכורת קצת מעל החציונית במשק. ובאמת מה שתמוהה פה הוא איך הגעתם לגילכם בלי שקל בחיסכון? מה עשיתם עם הפיקדון מהצבא? לא עבדתם לפני החתונה? לפי שהיה ילד? נראה שבמדינה שלנו נהיה באופנה לבזבז את כל הכסף עד גיל 30 ואז לדרוש מהמדינה לעזור לממן את הדירה ולהוריד את העלויות.
נעמה | 24.03.14
24.
ללכת עם להרגיש בלי
אם חשוב להם לרכוש נכס, אזי שיכולים לקנות בצפון ולהשכיר ולשכור במרכז. את הפער אפשר להוציא על חשבון העסק. הכל חוקי ולגיטימי. כאשר מתגוררים יותר מ- 40 ק"מ מהעסק לא מעט הוצאות מוכרות. את הדירה השכורה יכולה להיות חלק מהעסק, לאו דווקא כיתות הלימוד אבל כן המשרדים. בלי רואה חשבון יועץ מס שמייעץ להם לא ירכשו נכס.
READ MY LIPS | 24.03.14
23.
ההתנהלות הכלכלית שלהם לא נכונה
מי שמשתכר 11-14 אלף שקל בחודש ומוציא מתוך זה 4.2 על שכירות וצריך עוך בסביבות 4 על תינוק, ברור שלא יוכל לחסוך לדירה (וזה בסדר, לא כולם צריכים/יכולים להיות בעלי דירה, אבל בישראל זה הפך להיות מין טרנד כזה של או שאתה בעל דירה או שאתה דייר של עמידר). מעבר למקום אחר שיוזיל את השכירות שלהם בכ-1000 שקל יהיה משמעותי יותר, כמו גם זיהוי אפשרויות להרחבת העסק והגדלת הרווחים.
שמואל סיסו | 24.03.14
20.
פנייה למשפ' אלוף: ברמה"ש המחירים גבוהים מאוד!!!
יכולתם לשכור במרכז בעיר פחות יקרה ונוחה....בחולון למשל שכירות לדירה דומה למה ששכרתם מחירה לחודש פחות מ-4000 ₪. נכון המחירים יקרים, אך בכל זאת יש מקומות במרכז שהמחירים שפויים....אך כאן הבעיה שאתם "מפונקים" ולא מוכנים להתפשר....
 | 24.03.14
19.
יוזמת ביטול מעמ
היוזמה תחריב את שוק הנדלן בבירור. כעצמאי שמתעסק רבות בשוק הנדלן (תחום חומרי גלם לבנים) אני יודע שהדבורים בשוק הם על הקפאת בניה. קבלנים שרכשו שטחים אינם בונים ועסקאות מתמהמהותבכל השוק. ירידת המחירים תגיע רק מהעם ברגע שהקבלנים יבינו שיש למה לבנות גם אם ברוח מופחת (8%) אך תהיה ערבות מדינה לכספי השקעתם רק זה יציל את המצב. לגבי הזוג זה מכון שרק מרימים את הראש מעל המים אבל בטווח 3 השנים הקרובות במידה ולא נראה פעולה כלשהיא נגיע למצב שחדלות הפרעון תגדל עסקים יכנסו לקושי למרות האשראי הזול ולתקן את המצב יהיה קדה. יאיר לפיד אם תקרא תגובה זו אנא ותר על ביטול המעמ ותתעסק במחיר מטרה רשת בטחון לקבלנים
נהוראי | 24.03.14
17.
מזכיר אותי, 14,000 רק על שוטף כשיש שני ילדים קטנים
רק גנים זה 5000 שקל לילדים קטנים, רכב עוד 2500, קניות 3000 ושכר דירה 4000 וזה בלי הוצאות חד פעמיות כמו טיפולי שיניים או חס ושלום נופש..... למי שחושב שאני יכול לעבור לצפון אני יכול להגיד שעברתי מהצפון אחרי שהרווחתי שם 5000 שקל לחודש לעומת 10000 במרכז- ולמי שחושב שמגורים בצפון זה בחינם אז היום אני משלם 4000 שקל לשכירות בכפר סבא ובעפולה שילמתי 2700 והדלק עלה לי עוד 1000 שקל יותר כך שלא היה חיסכון אמיתי.
מנחם | 24.03.14
12.
אם הזוג הנחמד מסוגל לייצר רק 12000 ש״ח נטו לחודש - הם לא צריכים לגור במרכז..
לא נעים, אבל זו האמת. אם זה כל מה שהם מסוגלים להגיע אליו בחודש ביחד, אזי ההתעקשות שלהם לגור ברמת השרון תביא אותם לתחתית. אנשים צריכים להתאים את יכולת ההשתכרות שלהם למקום המגורים. אני לא מרחם עליהם ולדעתי הכתבה הזו רק עושה רע כי היא מציגה שהבעיה היא החלטות לא נכונות של האנשים ולא מחירי הדיור.
אמיר | 24.03.14
7.
אני לא מבין את ההשוואות שאתם עושים כאן, ועוד משהו
אם אתם רוצים לעשות השוואה הגיונית, תשוו כמה יעלה לזוג היום לרכוש דירה בעכו באותה השכונה שההורים רכשו לפני 22 שנה. יהיו הפרשים משמעותיים, אין ספק, אבל זה יהיה פחות בולט ממה שאתם מציגים בכתבה. אני בטוח שאם הייתם משווים את רמת השרון לעכו ב-1992, גם אז הייתם מוצאים הבדלים משמעותיים בין המחירים. הבעיה הגדולה שמשתמעת מהכתבה לדעתי היא: א. הקושי להתפרנס בצפון ב. מחירי הדירות בפריפריה גם הם אלו בצורה כזו שבלתי אפשרי לרכוש ללא סכום התחלתי של כמה מאות אלפי שקלים. אם דירה בשכונה צעירה ואיכותית בעכו היתה עולה 300-400 אלף שח, והיו הזדמנויות תעסוקה בצפון, חלק גדול מהבעיה היה נפתר. זוגות רבים ללא סכום התחלתי היו מסוגלים לרכוש דירה, לסיים את התלות בבעלי דירות קפריזיים ואת חוסר הוודאות של מגורים בשכירות ארעית, להנות מסביבה איכותית (חינוך, תרבות, רמת פשיעה נמוכה) ולהתפרנס בכבוד. הממשלה צריכה להשקיע בהוזלת הדירות בפריפריה והרחבת הזדמנויות התעסוקה שם.
אלעד | 24.03.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת