אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יצרני המזון נפגשו כדי לתכנן קמפיין משותף למקרה שתפרוץ שוב מחאה צרכנית

61 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

61.
אחרי 8 שנים ולימודים באוניברסיטה חזרתי להורים כמו כלב לחסוך את השכירות.
לא משתתף במחול השדים הזה. היי... יצרני מזון, שומעים משהו? אם תמשיכו להיות יקרנים (ובטח שתמשיכו, הרי בעלי המניות לוחצים דרבנן) - פשוט נפחית בקניית מזון מעובד ונקנה יותר פירות וירקות. קוקה קולה? מי לעזאזל קונה את זה?... מים! חטיפים של אוסם? רעל!... בוטנים, אגוזים, שקדים, צימוקים! כל כך הרבה תחליפים יש לזבל שאתם מוכרים. כבר מזמן הפסקתי לקנות מותגים. לא תלמה, לא אסם, לא שטראוס ולא תנובה ולא כל חברה חזירית שמעצבנת אותי. מידי פעם לקנות אתכם זה בסדר, אבל שום דבר יותר מזה. תמותו נבלות חזיריות ועושקות. מקווה שתפשטו רגל כשהציבור יתרושש (מרושש כבר) ופשוט לא יהיה לו כסף לקנות את הזבל שאתם מוכרים.
ביולוג ירושלמי | 31.03.14
57.
כל כך מתאים למנהלי המפעלים חסרי ההשכלה והכישורים הניהוליים/אנושיים
אצלי ואצל חברים שלי בעבודה כל פעם שיש בעיה תמיד ויכוחים אינסופיים, מריבות על שטויות ואי פתרון של בעיות פשוטות במשך שנים, בדרך כלל המצב מחמיר עם הזמן מדובר על אנשים חסרי השכלה ותרבות, עם יכולות ניהול של עולם שלישי אפילו משכורת של מהנדס לא שווה את העברת מרבית שעות היום במחיצת אנשים כאלו לכן, תאמינו לי שהחוסר יכולות של המנהלים האלו עולות לכם הרבה יותר מהממשלה והרבנים (כשרות), ולכן אל תאמינו לקמפיינים מונפצים ועצה לצעירים : רק הייטק, תברחו מהלואו-טק כמו מאש, המקום הכי גרוע לאדם משכיל הנו בכלוב של מפגרים
מהנדס מזון | 26.03.14
55.
מחשבות נוגות
ואם נניח שתפסיקו להרעיל את האוכלוסיה. ללא סוכר. ללא קמח. ללא מלח. ללא שמנים מזוככים. האם יתכן כי תוחלת החיים תעלה? האם יתכן כי בתוספת חיי האדם הוא ימשיך לקנות את מוצריכם? האם יתכן כי הוא יחזיר לכם יותר כסף במשך יותר שנות חייו? האם הממשלה תגבה פחות מיסים כי לא יהיה צריך להשקיע בבריאות כ"כ הרבה? האם לא כולנו נרויח? אההה... התעוררתי... זה יציק לכם אם אתם תחיו בעושר ואנחנו באושר ? תמשיכו להגדיל את כמות אנשי השיווק, תשכנעו את עצמכם שאתם ממחזרים ואתם ירוקים תעשו קמפיינים נגד וקמפיינים בעד - זה לא יעזור.
דני | 26.03.14
53.
הם צודקים. הממשלה אחראית לכך שהמחירים כאן גבוהים ללא הצדקה.
זה כי הממשלה הייתה צריכה להגביל את הרווחים החזיריים של היצרנים ולהגביל את המחירים שלהם. מעניין אם הממשלה הייתה עושה את זה, האם חמשת היצרנים עדיין היו מאשימים את הממשלה במחירים הגבוהים. חזירים! העם היום יודע טוב יותר. במקום להשקיע בקמפיין כזה,עדיף שיורידו מחירים לרמה הגיונית.
 | 26.03.14
52.
על זה נאמר: פחחחחח.... עוד חבורה שחושבת שהציבור מטומטם
הגיע הזמן שיבינו, לא יעזור אף קמפיין, הצרכנים לא מטומטמים, רואים את ההתנהלות של רשתות השיווק ויצרני המזון, ברור לגמרי מה קורה פה, זה שבבני ברק מוצרים כשרים עולים פחות ממוצרים זהים בשאר הארץ - זה לא בגלל כשרות, וזה שמוצרים ישראליים עולים פחות בחו"ל - זה לא בגלל "עלויות תפעול ושינוע", זה הכל בגלל החמדנות שלכם. ובכלל במדינה נורמלית כל המשתתפים בפגישה ההזויה הזו היו נחקרים על קרטל והגבלים עסקיים. הם אמורים להתחרות ביניהם, לא בצרכנים.
אייל | 26.03.14
50.
פגישה של בסך הכל חמישה בכירים מהווה ייצוג של 80% מתעשיית המזון. דוגמא לריכוזיות
אין בושה למנהלים האלה? הם מסתכלים במראה כל בוקר ובאמת מאמינים שהם עושים טוב לחברה בה הם חיים. בה הם מגדלים את הילדים והנכדים? הריכוזיות בשוק המזון יחד עם הגבלות, מכסים והיטלים חונקים את התחרות. הגודל במקרה שלהן כן קובע. קוקה קולה או שטראוס או אוסם הפכו לתאגידי ענק- מפלצות ביחס למדינה. לכן הכוח שלהן או החשש מאיבוד הכוח גדול על השוק המקומי. התחרות אבודה מראש. רק התערבות מיידית של הרגולטור יחד עם הסרת חסמי כניסה, ביטול מכסים, עידוד יזמים קטנים, חובה על רשתות המזון לתת מקום על המדפים ליבאונים ויצרנים קטנים ישנו את השוק. רק כך מחירי המזון יירדו. למשל, כאשר הסוכר או החיטה עולה ב-0.1% מיד היצרנים שעכשיו יוצאים בקמפיין ממהרים לעלות מחירים. כאשר המחיר בבורסת הסחורות צונח בחזרה וזה קורה כבר שנתיים אנחנו לא רואים ירידה מקבילה. כך היה עם מחירי הבשר לפני כמה שנים בגל עליית המחיר הגדול בארגנטינה. מאז המחירים לא ירדו. אבל הבעיה היא שהשוק ריכוזי בכל הרמות. בטח כאשר מסתכלים על הגודל של שופרסל ומגה. הפגישה הזו היא הוכחה שלא צריך קרטל בישראל. אחד מכיר את השני והתאחדות התעשיינים היא הבית שלהם.
ישראל | 26.03.14
46.
תפקידה של ממשלה במחירי מזון
1. ממשלה צריכה להוריד מכס ליבוא מזון, להגדיר מי יכול לתעסק ביבוא מזון כדי לא ליצור ניגוד אינטרסים (כבר ראינו איך יצרן מקבל זכות בלעדית גם ליבוא). היבוא תגרום לצניעות של יצרנים מקומיים והורדת מחירים. 2. לתקופת ביניים עד שיבוא יתחזק ויתפוס 35-40 % בסל מוצרי מזון, לקבוע סף עליון למחירים ובהתאמה למחירים במדינות מפותחות, 3. להוריד מע"מ למוצרי מזון. לרובם. כפי שנאמר בהקשר אחר לממשלה יכולות להיות עדיפויות נוספות מעבר לטילים ותותחים. וזה המקרה. חשוב לפחות כמו מחירי דיור.
יגאל | 26.03.14
45.
אם הממשלה תוריד את המכסים והמכסות ותגביל את המונופוליזם, המחירים כאן יטוסו כלפי מטה
כמובן שאז נשמע את זעקת הקוזאק הנגזל מצד החקלאים, היצרנים והקמעונאים. אבל אם סחורות ייזרמו לכאן בחופשיות ואף אחד לא יוכל להשתלט על ערוצי ההפצה ולמנוע ממתחרים להיכנס - לא תהיה כאן בעית מחירים גבוהים.
יוני | 26.03.14
43.
עובדות
לצערי כמי שתמיד העדיף תוצרת הארץ - היצרנים הישראלים הפכו לעושקים. ניתן כיום לרכוש מוצרים מעולים מחו"ל, במחירים זולים בעשרות אחוזים למרות המכסים ועלויות ההובלה. דוגמאות: 1. קורנפלקס תלמה עולה כ- 15-20 ש"ח תלוי ברשת. קורנפלקס תוצרת דנמרק עולה בשופרסל בין 11-14 ש"ח ואצל רמי לוי פחות מ-10 ש"ח. 2. שוקולד רגיל חלבי או מריר, 60% קקאו- תוצרת גרמניה, שוויץ, פולין ניתן להשיג בכ- 4 ש"ח לחפיסה של 100 גרם, בעוד שמחיר שוקולד עלית מגיע ל-7-9 ש"ח. 3. גבינה צהובה: מביאים כיום גבינות צהובות מתחרות במחיר זול בהרבה מגבינות צהובות של תנובה או טרה, ממדינות באיחוד האירופי וזאת למרות המכס על מוצרי חלב. 4. שניצלים מוכנים: אין יבוא מחו"ל, אבל המחיר של החברות הישראליות מופקע- עד 44 ש"ח ל-700 גרם, או 63 ש"ח לקילו למרות שחצי מהשניצל זה ציפוי זול העשוי קמח ושמן. 5. תחליפי בשר מסויה - מחירים בשמיים. כל מחיר מנצח, למשל כמעט 40 ש"ח לחבילת נקניקיות או שניצלים מהצומח . והרי חומרי הגלם זולים מאד- סויה, חיטה, שמן צמחי וכדומה, למה זה צריך לעלות כל כך הרבה? אז בבקשה יצרנים ישראלים, תהיו פחות חמדנים ואח"כ תבואו בתביעות לממשלה.
ע | 26.03.14
42.
לא צריך מחאה - פשוט מוותרים על ה"זופינג פרנזי" של פסח
אם אתם רק "מתארחים" בפסח - אנא, הודיעו למארחים שהשה אתם מצפים לאירוח ביתי וצנוע, ואתם יודעים שהם מסוגלים לפנק ולתת מכל הלב, אבל השנה אין בכך צורך. ואם אתם "מארחים" הואילו להודיע כי גם מתנה צנועה של בקבוק יין וכרטיס ברכה תתקבל באהבה ובשמחה. בכל שנה לפני חג פסח המכירות בכל התחומים עולות בכ 30% - מזון, ביגוד, מתנות וכו' אם כל אחד יעשה חשבון מה באמת הוא צריך לפסח (אם משנה שעברה נשארו 2 ק"ג מצות ו 4 בקבוקי תירוש - כנראה שהשנה אפשר להסתפק בפחות, לא?) ותהיה רק עליה של 10% במקום 30% ברכישות לפסח - ההשפעה תהיה גדולה בהרבה מכל "מחאה" בכיכרות.
הומלס1984 | 26.03.14
39.
לכל מי שאינו יודע ב 1.4.2014 זה יום ללא סופרים. תעבירו הלאה לחברים בני משפחה
ושכנים. לכיווני הזה יש יותר מאלפיים שיתופים. ואם זה יצליח נצליח גם הלאה להילחם בנבלות העושקות הללו. אם נמתין לדוד גילה,הוא בינתיים יעבור לאחד מהחסידים הללו בשכר נהדר. וידע איך הכל מתרחש מבפנים. לכן עלינו להראות את כוחנו ויש לנו כוח.
מלי | 26.03.14
34.
לכלא!! לא ברור איך מדברים על תחרות?
בכול מדינה קפיטליסטית החבר'ה האלו היו נכנסים לכלא על תאום אסטרטגיות ומחירים! הרי זה אסור (קוראים לזה חוק הקרטלים) ורק בישראל שמפריטים כול דבר, ומדברים על שוק חופשי ותחרות, הכול מותר. אין בישראל חוק אחד שיגן על הצרכן (בארה"ב לדוגמא ישנם חוקים דרקוניים להגנה על הצרכן ופגישה כזו הייתה נגמרת ב 10 שנים לכלא לכול מנכ"ל, וכאן , יש כתבה בעיתון). לא ברור לי השקט של המשטרה, בתי המשפט (של הפוליטיקאים ברור כי הם ב"כיס" של אנשים אלו שבקרוב יקבלו לידם גם את שוק החשמל)ושל האזרחים.
דודו | 26.03.14
23.
מאז המחאה משתדל לא לקנות מוצרים של אוסם יוניליוור ושטראוס
זה הרבה יותר זול וזו הדרך היחידה להוריד את מחירי המזון. רק כשיפתחו את שוק המזון לייבוא אמיתי המחירים יירדו. מחירי מוצרי החלב (טריים ואבקות) גבוהים פי 2 מ בחול והפרה הישראלית שוברת שיאי תפוקה. אי אפשר לשקר את הציבור יותר מפעם אחת. הממשלה אכן אשמה אך חברות המזון אשמות הרבה יותר.
הרגל טוב | 26.03.14
15.
כמה עובדות
קניתי חבילת קרמבו ברמי לוי נתניה ב-5 ש"ח, אותה חבילה בדיוק נמכרת בסופרסל דיל עמק חפר ב-10 ש"ח חבילת שלושה פילטרים בריטה נמכרת ברמי לוי ב-100 ש"ח , קניתי בשוק אותה חבילה עם שלושה פילטרים ב-75 ש"ח. אין מה לעשות, צריך לפצל קניות פירות ברמי לןוי יקרות , אני קונה אותן בשוק חלק מהמוצרים גם אפשר לקנות בשוק להשוות מחירים, לקנות רק מה שצריך בהצלחה לכולנו!
אזרח | 26.03.14
14.
שלא יבלבלו את המוח
מחירי המזון האמירו למחירים כאלה בגלל הסרת הפיקוח הממשלתית, אחרת אותן חברות היו מסתפקים ברווחים גדולים פחות (כמו גם רשתות המזון), זו האשמה היחידה של הממשלה. עובדי חברות המזון יכולים לרכוש את מוצרי החברה בחנויות העובדים במחירים זולים בהרבה מאלה מחנויות (20%-50% מהערך בחנויות בחוץ), וגם בחו"ל מחירי מוצרי המזון לרוב נמוכים מאלה בארץ. הציבור לא פראייר, צמצום הצריכה הוא נגזרת של יוקר המחייה, רק שבחברות המזון לא רוצים להבין את המסר הציבורי ומנסים למצוא למי אפשר להעביר את האחריות, ואיך לא לקצץ בחזירות שלהם.
סמואל | 26.03.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת