אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הממשלה טומנת ידה בצלחת: כמה מפסיד מסעדן מתחיל?

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
לא חייבים להתרסק.
בשנקר מתקיימת תוכנית לימודים מעולה "מסעדנים מלמדים מסעדנות". כל מי שחושב לפתוח מסעדה כדאי לו להקדיש כמה שקלים וללמוד במסלול הזה. רוב הסיכויים שהוא יחליט למצוא חלום אחר ואם יחליט להמשיך לפחות יבין לאן הוא נכנס. וכן, זה לא דומה למוסך ולחנות צרכי חשמל. מסעדות זה חלק מתרבות. זו אבן שואבת לתיירות פנים וחוץ ולכן רשויות מקומיות צריכות לעודד ולעזור. ושלא לדבר על מסלול היסורים שעובר המסעדן בדרך לרישיון העסק מהרשות המקומית. בתאבון !
הגרגרנית | 23.03.16
2.
למה דוקא מסעדות?
לא מצליחה להבין למה אתה חושב שמסעדות צריכות לקבל יחס מיוחד, ליווי ותמיכה שונים מאלה שמקבל כל בעל עסק - חנות, מוסך, מספרה, מכון קוסמטיקה ואחרים? מי ביקש מבעל מסעדה להשקיע כל כך הרבה כסף ולמה הממשלה צריכה להתעקש על הכשרה מקצועית כאשר המסעדנים עצמם לא מעוניינים בזה? למה הממשלה או הרשות המקומית צריכים לתגמל את העוסקים דוקא בענף זה? אולי במקום זה כדאי לדרוש ממי שפותח מסעדה שילמד טוב טוב קודם את התחום, שלא יתבלבל מההילה שיש סביבו, שלא יקבל החלטות מוטעות ולטווח קצר בגלל הכסף המידיי שנכנס לקופה מידי ערב? אין הבדל בין מסעדה לכל עסק אחר והם אינם זכאים ליחס שונה.
אורנה | 23.03.16
1.
רק לפתוח את היום עולה מלא
עובדים, שכירות, ביטוח, רו"ח, חשמל, גז, ארנונה ועוד עובדים. אוכל שהולך לאיבוד, פרסום. עכשיו אחרי ששילמת את כל אלו - מעבר להוצאות ההקמה כמובן. תתחיל להתפלל. שלא יהיה גשם שלא יהיה נורא חם שלא יהיה פיגוע - אפשהו.. אפילו בעיר אחרת... ואם כל אלו ילכו כשורה. אני מקווה שיש לך את כל האישורים הדרושים למסעדה. ידעת שאם יש לך שליח, צריך רשיון עסק נפרד עליו על עיסוק בשליחויות. ביקורת רעה ממתחרים או ממבקר רשע. כביש שנסגר לשיפוצים. ואחרי כל אלו אם הכל ילך אולי אם תעבוד נורא קשה ברבות הימים תרוויח כסף טוב. בהצליה
שף | 23.03.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת