אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כשל שוק העבודה

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

32.
ל-29: אם ידללו משרות ציבוריות, אפשר יהיה לצמצם מיסים.
ואם יצמצמו מיסים, אז כן, יישאר לי יותר כסף. לגבי בעלאת משכורת - מישהו זוכר קמפיין של היסתדרות לפני כמה שנים, בדרישה להעלות משכורת מינימום ל1000 דולר? היום משכורת מינימום זה מעל 1200 דולר - נכון המון? נכון נהנים? אז זהו. עליה במשכורת->עליה בהוצאות המעביד->הצורך להעלות הכנסות כדי לשמור על רווח->עליה במחירים.
 | 16.04.14
30.
ליוני,22,אפרופו פסח,זה בדיוק מה שיוסף עשה במצרים.
אגר תבואה למחסנים=בימינו-שיפור טכנולוגי שמייעל ייצור, שבע שנות רעב לאחר מכן,=בימינו,צימצום משרות. המצרים מוכרים את עצמם לעבדות, רכושם ואדמותיהם כדי להתקיים= בימנו בעתיד הלא רחוק. אנשים יעבדו או שלא,תמורת תלושי מזון ,וקיצבה מינימלית לתשלום חשבונות.
 | 15.04.14
29.
ל-3, ואם ידללו את עובדי הסקטור הציבורי, לך יהיה יותר כסף?
אני לא מבין את זה... זאת פשוט צרות עין, מכיוון שאנחנו בתור שיכירים מרוויחים מעט, בוא ניקח ממי שמקבל יותר? איך בדיוק זה יעזור לך? המעסיק שלך יעלה לך את השכר? הדרך היחידה לפתור את זה, זה לעלות שכר לעובדים במשק שיכולו להתקיים בכבוד! שהבוס שלך או של כל אחד אחר פה ששכיר יפרגן קצת יותר לעובדים שלו, ולא יחשבו שאנחנו כוח עבודה זול. ואם הוא לא יעבוד נמצא פראייר אחר שכן....
גל | 15.04.14
26.
ועכשיו אני תקוע בזמן החדיש
טעות במחשב עלתה לי מיליון, כספומט בלע לי יתרת חשבון, מזכירה אלקטרונית דחתה לי ראיון, שופט אוטומטי שלל לי רשיון לעורך דין מכני שילשלתי אסימון בחריץ הפה... אבל עברנו את פרעה, נעבור גם את זה. למדתי מקצוע מועיל ונחוץ כדי שלא אהיה דחוק ולחוץ התמדתי בו, הייתי חרוץ ברם כשלון המערכת גם כן היה חרוץ (מאוד) מצאתי את עצמי עם המקצוע בחוץ הולך ורזה... עברנו את פרעה, האם נעבור גם את זה? ועכשיו אני תקוע בזמן החדיש, ולמען האמת אני די אדיש. המצב אומנם ביש אך איני מרגיש, אין לי לב לכל החומר שהמרקע מגיש. ושלטון העם שוב יורד אל הכביש - ואני מתבזה... עברנו את פרעה, האם נעבור גם את זה? מילים באדיבות מאיר אריאל
בן | 15.04.14
22.
תרבות הצריכה מחייבת העסקת בני אדם אבל
תרבות הצריכה: אמצעי הייצור הופכים להיות אוטומטיים ומחליפים את בני האדם על מנת להתייעל --> בני האדם מאבדים מקומות עבודה--> לבני האדם אין כסף לקנות את מה שמייצרים הרובוטים --> ירידה ברווחים --> הכסף שנחסך מההתייעלות לא הועיל לגידול ברווחים . מבנה חברתי חדש: לחלופין, בני האדם לא עובדים. כל שרשרת הייצור נמצאת בידי תאגידים ואוטומטית. השליטה בייצור מתרגמת לשליטה בבני אדם התלויים באספקת אוכל ונוחות. לא תציית תמות.
יוני | 15.04.14
21.
המצב לא יכול להמשך ככה
הבעיה הראשית היא לא המשכורת לאדם בודד אלא שנכנס יותר ויותר כסף לחברות והן נותנות פחות ופחות לעובדים. האחריות של החברות הגדולות והקטנות לא צריכה להיות רק לבעלי המניות ומיקסום רווחים אלא גם לעובדים וללקוחות של החברה. הקפיטליזם קיים עשרות שנים ובעבר לא היה עובד בשיטה זו, בעל החברה היה מסתפק בנתחים קטנים יותר של הרווחים תוך הבנה שיש לו גם אחריות על העובדים שלו. עובדתית בשנות ה-80 אחוזים גבוהים יותר של הרווחים החדשים חולקו עם העובדים, גם כיום ניתן לבצע זאת.
ggg | 15.04.14
18.
זה יגמר רע מאוד
ניתן למשוך את ההמונים באף רק זמן מוגבל. אמנם יש לרוב המוחלט אוכל על השולחן וגם קצת שעשועים, אולם חוסר הבטחון התעסוקתי, עלות הדיור והחוב ההולך ותופח לחברות האשראי מדיר שינה מהעיניים ובנתיים הרהבתנות של שכבת עשירי-העל שוברת שיאים מעל מסכי הרשת והטלוויזיה. הפערים הכלכליים כבר עברו את אלו שהיו באירופה בתקופת ימי הביניים והניוד החברתי, שהיה אחד ההשגים של הרפורמות של תחילת המאה ה-20, הולך ונעלם. קובעי המדיניות הכלכלית, רובם אנשים שבעים מאוד הסמוכים אל עטיני בעלי ההון, מנפנפים בנתוני המאקרו, בעליה בשוקי ההון ובמחירי הנדל"ן ואיבדו מזמן כל קשר עם 95% מהאוכלוסיה. בסופו של דבר (טווח זמן 1-10 שנים, אבל הנבואה כמובן ניתנה לשוטים) יקרה כנראה שילוב של שני אירועים קטסטרופליים - * קריסה של החגיגה בשוק ההון והתפוצצות מרושעת של בועת חוב משקי הבית ומחירי הנדל"ן. השכבות החלשות יאבדו חסכונות ומשרות (חברות בורסאיות יפטרו כמו משוגעות - כתגובה פבלובית לירידת המניה). רוב שכבת בעלי ההון דווקא תתחזק עוד יותר בזכות יכולתם לשמוט חובות, לזכות בחבילות חילוץ וערימות מזומנים שצברו. * שינויים חברתיים - החל מבחירה מוגברת במפלגות קיצונית, מסיבות של נהירה אחר הבטחות דמגוגיות או כחלק מתרבות נגד - מפלגות לאומניות-פשיסטיות או קומוניסטיות. עליה בפשיעה ועד מהומות בקנה מידה גדול וחילול מהפכות ומלחמות. על מנת להמנע מקטסטרופה כזאת על קובעי המדיניות הכלכלית (בארה"ב, ישראל ומדינות רבות נוספות) להתחיל לראות את העולם מרמת הקרקע. להדק בצורה אפקטיבית ותוך שיתוף פעולה בינ"ל את מדיניות המיסוי על קואופרטיבים ואינדיבידואלים בעלי הכנסה גבוהה (מתוך ההנחה שהחלק מהונם נבנה על בסיס תשתיות קיימות והמיסוי מהווה החזר על השקעה זאת), לצנן באופן פעיל את שוק ההון (על ידי מיסוי, אפשר בהוראת שעה זמנית) והנדל"ן (על ידי יזום בניה לרכישה או השכרה במחיר מפוקח לדיירים ובמקביל מיסוי והגבלת משקיעים). ולהפנות משאבים חזרה לחינוך, תשתיות לאומיות, מו"פ ותעשיה "אמיתיים" שדוחפים את גבולות הידע והיכולת האנושי קדימה (בניית מושבה על המאדים או חקר מקורות אנרגיה מתחדשים לדוגמא ולא עוד whatsup, קאנדי קראש או נגזרות משכנתה ממעלה שלישית).
מישהו | 15.04.14
12.
שכר מינימום לכל אזרח. ללא קשר לעבודה.
לא תהיה ברירה. בשווייץ כבר העלו את זה להצבעה. אם ל-90% מהאנשים לא יהיה מה לאכול, אף אחד לא יצרוך כלום, הכלכלה תתקע וזה יהיה רע גם למי שמייצר ערך וגורף רווח. מאיפה הכסף הגיע? מהאחוזון למעלה. עד שנות השבעים גבול המס העליון היה 90 אחוז בארה"ב ובריטניה, וכולם חיו עם זה בשלום. הפריון והרווחים כל כך אגדיים היום שגם 10-20 אחוז מהרווחים האלו יספיקו לכלכל את כל שאר האוכלוסיה. הבעיה כמובן שהיום גם 5% מס נראה לתאגידים יותר מדי. עד כדי כך הם חזיריים.
אסף | 15.04.14
11.
כיצד להתכונן למצב המתואר בכתבה ?
ראשית כל : חינוך של הדור הצעיר לאורח חיים צנוע ולדעת להתמודד עם מצוקה כספית, לדעת להבדיל בין עיקר לבין טפל , לדעת לשלוט במשק הבית ולהכיר היטב על מה ניתן ויש לותר. שנית : צמצום מערכת השירותים הניתנים עי' "אנשי הצוארון הלבן" : על המדינה להקל משמעותית על אזרחיה ולמנוע מהם הוצאות מיותרות על שירותי עריכת דין למיניהם ועל שירותי חשבונאות של הפרט : להוציא מרשימת המחויבים להגשת דו"ח הכנסות שנתי פרטיים שדו"חותיהם הקודמים התקבלו עי' מערכת האוצר ושגובה הכנסתם השנתית אינה עולה על 250 אלף ש"ח, חקיקת חוק ביטוח משפטי ממלכתי על אותו משקל של חוק בריאות ממלכתי : תוקם מערכת ציבורית ממלכתית ליעוץ ולייצוג משפטיים שתפעל בתוך משרדים ולשכות דוגמת מרפאות ,בכל רחבי הארץ , בהם יועסקו עורכי דין בשכר חודשי בלבד שיעמדו לרשות הציבור הרחב ללא תשלום.
יוסי | 15.04.14
7.
זה המצב בכל כלכלה שמבוססת יותר על שירותים מאשר על יצור
בכלכלות בעידן הפוסט-תעשיתי שבו רמת יצור המוצרים יורדת ורמת ה"שירותים" עולה הערך המוסף בשרשרת הערך יורדת. בעוד העלויות של נותני השירותים עולים. לכן מחירי השירותים עולים בהדרגה בעוד המשכורות "נלחצות" בהיותן המרכיב הגדול והעיקרי הניתן לשינוי. בענפי הייצור התעשיתי האוטומציה דוחקת את כח-האדם ומחליפה אותו ברובוטים ומחשבים שמנהלים את המכונות והדרישה לכח-אדם יורדת גם כאן. בעוד האוכלוסיה ממשיכה לגדול בקצב שנתי של 2%+ יש יותר היצע גדל של ידיים עובדות וביקוש הולך וקטן, לכן הרבה יוצאים משוק העבודה ו/או מקבלים שכר נמוך יותר. משכורות נמוכות יותר משאירות פחות כסף לרכישת מוצרים (ושירותים) ולכן גם הצריכה והביקוש למצרכים יורד. מירב כלכלות העולם עדיין לא ערוכות לעידן הפוסט תעשיתי שבו רק חלק קטן של האנשים יעבדו בשכר בעוד חלקים הולכים וגדלים יעבדו במשרות חלקיות ו/או משרות שנמצאות בתחתית סולם השכר. התלות של אלו שלא ימצאו עבודה בשכר מספק על המגזר העובד תגדל וגם מדיניות המסים תצטרך להשתנות באופן דרסטי כדי ךאפשר את קיומם של אלו שלא עובדים. בארץ יש לנו כבר התחלה של שינוי זה בתמיכת המדינה ואנשים שעובדים במגזר הדתי חרדי שבחלקו הגדול נשען על קצבאות ואינו עובד...
אנדי | 14.04.14
5.
בארה"ב המצב עדיין הרבה הרבה יותר טוב מבישראל - אל תנסו לעבוד עלינו
מביאים כתבות על כמה רע בארצות הברית כדי שיחשבו שמה שקורה בישראל זה נורמלי וקורה בכל העולם. זה ממש ממש לא נכון. שכר ה"רעב" בארצות הברית הוא כ-10 דולר לשעת עבודה וזה ממש במקרה הרע שלעובד אין אפילו תעודה שסיים תיכון. נוסיף גם את העובדה שיוקר המחיה שם נמוך בלפחות כ-30 אחוזים מבישראל והרי לכם שעובד בשכר "רעב" בארצות הברית יכול להתקיים נהדר שם. לעומתו בישראל אי אפשר לקנות אפילו מזון שלא לדבר על להחזיק דירה או לשלם לתחבורה ציבורית או דלק לרכב. אז אל תעבדו עלינו. אני ממליצה להגר מישראל לכל מי שיכול.
חן | 14.04.14
4.
העתיד הולך להיות או סיוט או חלום. אין כאן אמצא
זה הולך להיות משבר גרוע יותר מהמגפה השחורה, האימפריאליזם ומלחמת העולם ביחד. אם החברה האנושית לא תמצא דרך לארגן את עצמה מחדש למציאות שבה תינוקות יכולים להיבנות במדפסות תלת מימד, לכמעט כולם לא באמת תהיה עבודה, ועולם שבו מחשבים עם הכוח של נאס"א נכנסים לתוך חולצת טריקו בעלות של דולר - אנחנו לא נשרוד את זה.
יוקו (קרית) אונו | 14.04.14
2.
זאת לא בעיה, זאת הזדמנות, רק צריך לשנות את השיטה
בעולם שבו מכונות ותוכנות מחשב עשויות לעשות את רוב המשימוש שבני האדם היום מבצעים, לא באמת תהיה עבודה לכולם. כבר היום מיליוני אנשים עובדים ב"משרות זבל" כאלו שלא באמת מייצרות כלום, אלא עוזרות לשמור על הסדר החברתי הקיים. איזה סדר חברתי קיים? מצב שבו אמצעי היצור נמצאים בידי מעטים אשר רהשתלטו עליהם באמצעים לגטימים יותר או פחות, הם מתעשרים על חשבון כל היתר. שאר האנשים מועסקים על ידם על מנת שלא יהיה להם זמן ואנרגיה לחשוב על כך, ולא מפני שרובם באמת מועילים. כפי שהיה בזמן המהפכה הצרפתית, ההמון יאלץ בשלב כלשהו למרוד כנגד אותם עשירים על מנת להבטיח שאמצעי הייצור ישמשו לטובת הכלל ולא לטובת מעטים. האפשרות האחרת היא דיסטופיה. בכל מקרה יהיה מעניין.
עומר  | 13.04.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת