אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דרישה מבנק ישראל: אספו נתונים על הלוואות משקי הבית

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
הלוואות מן הבנקים
בנק ישראל הגביל את גובה האשראי על חשבונות העו״ש. והוא חשב שבכך הוא יחנך את העם לצרוך נכון ולנהל משק בית באופן רציונלי. מאידך הוא שכח שתפקידו לא לחנך אלא לפקח ולרסן את הזאבים. ידוע לי על מקרים שאין ברירה לבנקים אלא לתת הלוואות נוספות אחרת אנשים ירעבו ללחם.
אריה | 30.04.14
9.
בנק ישראל פשוט מפחד, כי הוא יודע שחוץ מבועת הנדל"ן יש עוד בועה בהתהוות
וזו בועת האשראי למשקי הבית, ושמונעת ו"מנופחת" על ידי אותן 2 סיבות: 1. עליות מחירים של מוצרי הצריכה והשירותים בהיקף שמעל לעליית השכר הממוצע. 2. ריבית נמוכה מאד, הן בבנקים והן בחברות האשראי. תשימו לב: כמה פעמים ביום אתם מקבלים טלפונים או סמסים על הלוואות מהבנק/כרטיס האשראי? כמה פרסומות כאלה יש ברדיו? הן הבנקים והן חברות האשראי יודעים שיותר ויותר משפחות "לא גומרות את החודש" פשוט מפני שהן לא יודעות להדק את החגורה, ומתקשות להתנתק מרמת החיים שההכנסה שלהם איפשרה לפני 5-10 שנים. הבעיה הגדולה של בנק ישראל היא שרוב הסיכוי ששתי הבועות יתפוצצו בחפיפה זו לזו, כי הן קשורות זו לזו: כשעוד יותר משקי בית לא יצליחו להתמודד עם תשלומי המשכנתא ו/או החובות לבנקים/כרטיסי האשראי - ואצל הרוב זה יהיה "גם וגם". זה יקרה כאשר הפער בין ההכנסה להוצאה יגדל עוד קצת מכיוון העלויות - מוצרי מזון, חשמל, ארנונה - והריבית תתחיל לעלות. הערכה אישית שלי: תוך פחות משנה, תחילת 2015.
 | 24.04.14
5.
מאוחר מידי והפיצוץ יבוא
וכשהפיצוץ יבוא כולנו נשלם על זה!!! האויבים הכי גדולים שלנו לא יצליחו לפגע בנו כמו שהמדינה פגעה בנו(המדינה זה כל פקידי האוצר -כולל הפקידים בהכירים בבנקים והממשלות האחרונות) השאלה אם משהוא מהם יקח אחריות!?כנראה שלא ומי שיקפצו מהגגות זה אותם אנשים שהולכו שולל ע"י המדינה ולקחו מעבר ליכולתם(לפעמים כי לא הייתה ברירה)-ומי שימשיך להנות ולא לקחת אחריות למרות משכורות העתק זה אותם מנכלים והפקידות הגבוהה!!! אני מתבייש בישראל-המדינה שאני חי בה לצערי
יניב | 24.04.14
3.
הכל שטויות
משקי הבית שמעניינות את ח"כ גלאון, הם העניים לכאורה. רק לידיעתה בפרט, ולכל הארץ בכלל, לשליש מהם יש הכנסות בלתי מדווחות שמתקבלות במזומן בלבד ולא עוברות בבנקים. מדובר בעובדי ניקיון, מטפלות בילדים, מורים פרטיים, משפצים למיניהם, כולל ערבים ועוד. כללית לפחות 90 אחוזים מהדוחות על ההכנסות של אזרחי המדינה, הם שקריים.
דידי הקטן | 24.04.14
1.
שאלתי את בנק ישראל כמה אנשים מחזירים מעל 40% מההכנסה על משכנתא וגם לקחו ריבית משתנה
בהיקף נרחב של 80% ומעלה מההלוואה, וגם פרסו את ההלוואה ליותר מ 25 שנה. ברור שיש אנשים שנמצאים בקבוצת הסיכון הזאת. מנתוני בנק ישראל שכן מפורסמים לציבור, רואים שיש אנשים שלקחו הלוואות שגם עוברות 50% מהשכר. גם פורסם שיש אנשים שלקחו 100% ריבית משתנה. משך הפריסה מגיע ל 30 שנה בלא מעט מקרים. אנשים אלו בסיכון גבוה מאוד לאבד את הבית, מ 3 סיבות שמצטרפות ביחד: 1- כבר היום הם מותחים את היכולת הכלכלית שלהם אל הקצה כדי לשלם משכנתא ומצמצמים את רמת החיים שלהם כדי לעשות זאת. 2- הם מאוד חשופים לשינויים בריבית כי הם לא "ביטחו" את עצמם על ידי ריבית קבועה. 3- כל שינוי קטן בריבית יועצם בגלל האפקט של ריבית דריבית שחוזר אצלהם 25 פעמים בטור, או יותר. כך שינוי של 5% בריבית יוצר התייקרות של כמעט 70% זוג שעונה לקריטריונים למעלה, שמרוויח היום 13 נטו ומחזיר 5,200 שקל, עשוי להידרש להחזיר מעל 8,000 שקל כאשר הריבית תחזור לגובה שמקובל להגדירו כנורמלי (מאז תחילת 2009 הריבית אצלנו לא נחשבת נורמלית אלא נמוכה באופן קיצוני). הם כבר לא יוכלו לפרוס מחדש את המשכנתא, בגלל שהריבית כבר לא אפס תוספת שנים לא תוריד בהרבה את ההחזר החודשי. על מיחזור אין מה לדבר כי כל המסלולים יהיו יקרים יותר. אז מה ענה בנק ישראל? לא ניתן לקבל נתונים כאלה המתייחסים להלוואות פרטניות, הם רק יודעים ברמה כוללנית. כלומר הם יודעים להגיד כמה אחוז מתוך ה 4 מיליארד שקל משכנתאות חודשיות נלקח על ידי לווים שמחזירים מעל 40% מההכנסה, אבל לא יכולים לבצע חיתוכים כמו שביקשתי. משפחות כמו שתארתי, סביר להניח בסבירות גבוהה שהם יאבדו את הבית, ויפסידו כסף רב. אפשר להתייחס לכסף שהם איבדו (ההון העצמי) כאילו הם שרפו אותו על שכירות בשנים שהם גרו בבית, למרות שהסכומים משתנים ממקרה למקרה. חלק יפסידו לא מעט. יש גם נקודת אור - אנשים אלו יוציאו את הדירה למכירה וסוף כל סוף אחרי 5 שנים יהיה היצע של דירות למכירה גם בשוק היד השניה, ואז המחירים יירדו. (זה שוק הרבה יותר משמעותי משוק הקבלנים לדירות חדשות)
צביקה דורון | 24.04.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת